بنا به گزارش رسانههای خودرویی ایران، شرکت سایپا قصد دارد خودرویی با نام پاژ را جانشین پراید کند. این خودرو قرار است در زمستان ۱۴۰۲ به تولید انبوه برسد.
در شهریور سال جاری دو شرکت ایران خودرو و سایپا خبر از همکاری مشترک برای تولید یک خودرو ارزانقیمت در کشور را دادند.
حال رسانههای خودرویی ایران در روز ۲۹ دیماه تصاویر تازهای از خودروی جدید سایپا را منتشر کردهاند که پاژ نام گرفته و قرار است جانشین پراید شود.
پاژ در ردیف خودروهای هاچبک اقتصادی قرار میگیرد و سایپا آن را طبق پلتفرم رنو کویید توسعه داده است.
این خودرو از لحاظ ابعاد مشابه سایپا ۱۱۱ بوده و در قالب یک هاچبک شهری اقتصادی در زمستان ۱۴۰۲ به تولید انبوه خواهد رسید.
پاژ نام زادگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسهسرای ایرانی، است، روستایی که در ۱۵ کیلومتری شمال شهر مشهد واقع شده است.
پاژ به یک موتور یک لیتری سه سیلندر و ۱۲ سوپاپ تنفس طبیعی مجهز خواهد بود که میتواند قدرتی برابر با ۷۰ اسب بخار و گشتاور ۱۰۰ نیوتنمتر را تولید کند.
موتور این خودرو ساخت شرکت ایران خودرو است و قرار است توسط ایران خودرو در اختیار سایپا قرار گیرد.
پس از توقف پراید هنو هیچ خودرویی جایگزین آن نشده است. یکی از بزرگترین مشکلات این خودرو، نداشتن ایمنی کافی و تکنولوژی قدیمی بود.
رسانهها در ایران، خودرو مشترک ساخت ایران خودرو و سایپا را جایگزین خودرو پراید اعلام کردهاند. این خودرو با توجه به اعلام وزارت صمت ایران، قرار است زیر ۲۰۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد.
رنو کویید ایرانی در نمایشگاه تحول صنعت خودرو رونمایی شد. ایران خودرو فعلاً نام K112 را برای این محصول انتخاب کرده است. این خودرو قرار است جایگاهی را در بازار خودرو ایران به دست آورد که پیشتر در اختیار پراید بود.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، پلتفرم کویید «در حقیقت پلتفرم CMF-A گروه رنو است. سازه اصلی این خودرو در خودروهایی چون داتسون Go و رنو Triber نیز استفاده شده است. نکته قابل توجه این است که سازه CMF-A از لحاظ ایمنی بسیار ضعیف است. فقط نمونه برزیلی این خودرو توانست قدری به استانداردهای ایمنی روز نزدیک شود.»
بر اساس تصاویر منتشر شده از اسکلت رنو کویید ایرانی، این خودرو احتمالا نزدیک به نسخه برزیلی است، اما حتی رنو کویید برزیلی هم استاندارد متوسط رو به پایینی دارد. این خودرو در قسمت عقب دارای گاردهای محافظ ضعیفی برای سرنشینان است و روی در عقب از حمایتگری استفاده نکرده است.
در جلو خودرو و در دو سمت گلگیر هم کاملا خودرو غیر ایمن و بدون حفاظ است و سازهای برای جذب و دفع ضربه وجود ندارد.
رنو پیش از خروج از ایران به دلیل تحریم آمریکا، قصد تولید این خودرو به صورت مستقیم را داشت و مذاکراتی را با ایران خودرو شروع کرده بود و نمونههایی از این خودرو را در اختیار ایران خودرو قرار داده بود؛ به نظر میرسد ایران خودرو بخشی از سازه این خودرو را مهندسی معکوس کرده و با تغییر موتور و گیربکس خودرو کویید را ایرانی کرده است.
در زمان انتشار اخبار تولید کویید در ایران توسط رنو، این شرکت به دلیل ایمنی پایین این خودرو مورد انتقاد رسانههای ایران قرار گرفته بود.
حالا اما دوباره کویید به ایران برگشته است و قرار است جایگزین بازار پراید شود. سوال اینجاست آیا این خودرو هم مانند پراید سبب کشتههای بسیاری در جادههای ایران خواهد شد؟