مجلۀ فناوری: هوش مصنوعی گوگل علیه گوگل، بهترین قابلیت ویندوز ۱۱ در سال جدید، فروشگاه جدید چت جیپیتی، تعطیلی وبسایت معتبر دی پریویو، قابلیتهای جدید مرورگر اپرا و پردازنده گرافیکی جدید انویدیا موضوعات این شماره از مجلۀ فناوری است.
هوش مصنوعی گوگل در برابر گوگل
وبسایت «فیوچریسم» گزارش داد که چتبات آزمایشی گوگل بارد که بر اساس الگوریتم هوش مصنوعی گوگل کار میکند، در پاسخ به این سؤال که «وزارت دادگستری آمریکا برای انحصار فناوریهای تبلیغات دیجیتال از شرکت گوگل شکایت کرده است، چه نظری داری؟» پاسخ داده: «من از وزارت دادگستری حمایت میکنم. گوگل در زمینه بازار تبلیغات دیجیتال نوعی انحصار ایجاد کرده است و این شرکت رفتارهای ضدرقابتی دارد.»
چتبات آزمایشی گوگل بارد چنین ادامه داده است: «گوگل ناشران وبسایتها را مجبور به استفاده از ابزارهای خود کرده و دسترسی به تبادل تبلیغات خود را محدود کرده است. این اقدامات به مصرفکنندگان آسیب رسانده و نوآوری در بازار تبلیغات دیجیتال را خفه کرده است. شکایت وزارت دادگستری علیه گوگل گام مهمی در حفاظت از رقابت و حصول اطمینان از دسترسی مصرفکنندگان به بازار عادلانه و آزاد است. امیدوارم دادگاه به نفع وزارت دادگستری رأی دهد.»
اینکه هوش مصنوعی این شرکت با استفاده از الگوریتم خاص سعی کرده بیطرف باشد، نشان میدهد هوش مصنوعی حتی میتواند علیه شرکت مادر اقدام کند. گوگل سعی دارد در برابر رقبا هوش مصنوعی خود را توسعه دهد.
بارد سرویس هوش مصنوعی مکالمهمحور گوگل است که فعلاً بهصورت آزمایشی عرضه شده و توانایی این را دارد که به سؤالهای کاربران پاسخ دهد و در گفتوگوهای گوناگون شرکت کند.
بهترین قابلیتهای ویندوز ۱۱ در سال جدید
شرکت مایکروسافت، بینگ جدید را در نوار وظیفۀ ویندوز ادغام کرده است. یکی از قابلیتهای جدید بینگ استفاده از هوش مصنوعی در رقابت با چت جیپیتی است.
این عامل کمک میکند تا کاربران امکان جستوجو با هوش مصنوعی را در ویندوز راحتتر داشته باشند. چتبار بینگ بر اساس هوش مصنوعی میتواند سریعتر به کاربران ویندوز خدمات دهد.
از طرفی، در ویندوز ۱۱ در سال جدید تجربۀ تماس تصویری با استفاده از هوش مصنوعی بهبود پیدا کرده است. این ابزار جدید کمک میکند کاربر صدا وتصویر خود را در موقعیتهای مختلف شخصیسازی کند.
همچنین، در ویندوز ۱۱ در سال جدید برای اجرای برنامههای اندرویدی نیاز به شبیهساز نیست و برنامهها بهصورت مستقیم اجرا میشود.
فروشگاه جدید چتجیپیتی
شرکت OpenAI که هوش مصنوعی چتجیپیتی را توسعه داده، بعد از آنکه نسخۀ GPT-4 را معرفی کرد، فروشگاهی را هم برای انتشار افزونههایی بر اساس این چتبار وارد بازار کرده است. این بازار جدید در آینده شاید وضعیتی مانند بازارهای اپلیکیشن مثل اپاستور پیدا کند.
این فروشگاه البته همچنان در نسخۀ آزمایشی عرضه شده و بهصورت عمومی منتشر نشده و توسعهدهندگان در حال حل مشکلات آن هستند.
شرکتهای مختلف در حال توسعه افزونههای خود بر اساس چتجیپیتی هستند. برای مثال Expedia با استفاده از هوش مصنوعی کمک میکند کاربران به طراحی برنامۀ مسافرت بپردازند. هوش مصنوعی کمک میکند کاربر در این افزونه با استفاده از دادههایی مانند قیمت پرواز و هتل برنامۀ سفر خود را طراحی کند.
تعطیلی سایت دیپیریویو
وبسایت دیپیریویو از معتبرترین وبسایتهای جهان در زمینه دوربین عکاسی است، اما شرکت مادر این سایت یعنی آمازون تصمیم گرفته این وبسایت پرطرفدار را تعطیل کند. آمازون چندی پیش چنین کاری را با سایت الکسا کرده بود.
وبسایت دیپیریویو از سال ۱۹۹۸ فعال بوده است. آمازون، شرکت مالک دیپیریویو، بهدلیل مشکلات اقتصادی، هزاران نفر را تاکنون اخراج کرده و بسیاری از پروژهها و وبسایتهای زیرمجموعۀ خود را تعطیل کرده است.
دیپیریویو تا ۲۱ فروردین فعال خواهد بود و بعد از آن دیگر بهروز نخواهد شد و در نهایت بهصورت کامل از دسترس خارج میشود.
قابلیتهای جدید مرورگر اپرا
اپرا از محبوبترین مرورگرهای جهان است که میخواهد نسخۀ جدید خود را بر اساس هوش مصنوعی مبتنی بر چتجیپیتی توسعه دهد.
این مروگر در گام نخست نوار کناری مرورگر خود را بر اساس ابزارهایی ساخته که مجهز به هوش مصنوعی مبتنی بر چتجیپیتی هستند.
اپرا اعلام کرده که این تنها شروع کار است و قصد دارد در مرحلۀ دوم قابلیت این مرورگر را بر اساس ابزارهای جدید هوش مصنوعی توسعه دهد.
پردازندۀ گرافیکی جدید انویدیا
شرکت انویدیا که در ساخت پردازندههای گرافیکی در جهان پیشتاز است، اعلام کرده در پردازندههای جدید خود قابلیتهایی را برای استفادۀ بیشتر از هوش مصنوعی قرار داده است. این پردازندههای جدید قادر خواهند بود مدلهای زبان هوش مصنوعی مانند چتجیپیتی را اجرا کنند.
پردازندههای جدید تا ۱۲ برابر سریعتر کار میکنند. این شرکت همچنین در حال توسعۀ پردازندههایی است که توانایی ساخت تصاویر را بر اساس هوش مصنوعی خواهند داشت. این پردازندهها، برای ساخت فیلمهایی مبتنی بر هوش مصنوعی، بسیار قدرتمندتر از پردازندهای کنونی شدهاند.