لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۴

واکنش منطقه ویژه پارس به اعتصاب‌ها: هزاران کارگر معترض با کارگر جدید جایگزین می‌شوند


عسلویه
عسلویه

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس کارگرانی را که در بخش‌های مختلف این منطقه دست به اعتصاب زده‌اند، تهدید کرد که با دست‌کم «چهار هزار کارگر جدید جایگزین می‌شوند» و این جایگزینی از روز پنج‌شنبه هفته جاری آغاز شده است.

سخاوت اسدی روز جمعه هشتم اردیبهشت به خبرگزاری دولتی ایرنا درباره اعتصاب‌های کارگری در این منطقه مهم اقتصادی تایید کرد که کارگران فصلی مشغول کار در هشت طرح پتروشیمی در حال احداث، به دلیل مشکلات معیشتی «ترک کار» کرده‌اند.

او تداوم اعتصاب‌ها را «با تحریک و تهدید برخی افراد معاند» دانست.

جمهوری اسلامی هرگز اعتراض‌های مسالمت‌آمیز در بخش‌های مختلف کشور را به رسمیت نشناخته و همواره این اعتراض‌ها را به «دشمنان» خود مربوط دانسته است.

چند سال پیش، همزمان با ادامه اعتراض‌های کارگری در ایران، رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که «دشمنان» تلاش می‌کنند که «رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند یا کارگرها را به این کار وادار کنند».

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سخنانی تهدیدآمیز گفت: «به این کارگران فرصت داده شد تا در مهلت قانونی بر سر کار خود بازگردند. در صورتی که در این مدت کارگران قبلی بازنگردند با نیروی جدید جایگزین خواهند شد.»

اسدی با این حال مدعی شد: «در بخش پالایشگاه‌های گاز و پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس اعتصاب و تحصنی نداشتیم و همه شرکت‌های تولیدی با تمام ظرفیت در حال تولید هستند.»

این در حالی است که بر اساس منابع خبری کارگری، اعتصاب‌های کارگران پروژه‌ای در بخش نفت و پتروشیمی و همچنین دیگر صنایع ایران در روزهای اخیر بسیار گسترده بوده است.

کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران روز چهارشنبه فهرستی از دست‌کم ۶۰ شرکت پیمانکار در صنایع مختلف را منتشر کرد که کارگران آن دست به اعتصاب زده‌اند.

کارگران اعتصابی خواستار افزایش ۷۹ درصدی دستمزد، پرداخت به‌موقع آن، برخورداری از ۲۰ روز کار و ده روز استراحت در ماه، بیمه، بهبود وضعیت ایاب و ذهاب، غذا، بهداشت و خوابگاه‌های خود هستند.

اما مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت که برخی از این خواسته‌ها «امکان تحقق ندارد».

اسدی به طور ویژه درباره افزایش دستمزدها افزود: «درخواست افزایش حقوق بیش از سقف تعیین شده از سوی شورای عالی کار وجود داشت که به دلیل مغایرت با قانون امکان آن از سوی پیمانکاران وجود نداشت.»

دور جدید از اعتصاب‌های کارگری از روز جمعه هفته گذشته آغاز شده و هم‌چنان گسترش می‌یابد. دامنهٔ اعتصاب کارگرانِ پروژه‌ای محدود به صنعت نفت و گاز و پتروشیمی نیست و در بخش‌های فولاد، معادن و برق هم اعتصاب‌هایی شکل گرفته است.

پیشتر کارگران اعتصاب‌کننده با انتشار بیانیه‌ای نوشتند: «در جاهایی دیده می‌شود که صف اعتراض ما کارگران را به اسم بختیاری و بومی و غیره متفرق می‌کنند. این در حالی است که همه ما کارگران از هر بخش کشور دردها و دشمنان مشترک داریم.»

منابع: خبرگزاری ایرنا، رادیوفردا/ م. ت./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG