لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۳

نرگس محمدی، نیلوفر حامدی و الهه محمدی برنده جایزه جهانی آزادی مطبوعات شدند


از راست: نیلوفر حامدی، نرگس محمدی و الهه محمدی
از راست: نیلوفر حامدی، نرگس محمدی و الهه محمدی

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) روز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت اعلام کرد که نرگس محمدی، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، سه روزنامه‌نگار زن زندانی در ایران، به عنوان برنده‌های امسال جایزه جهانی آزادی مطبوعات این نهاد موسوم به «گیلرمو کانو» شناخته شده‌اند.

زینب سلبی، رئیس هیئت داوران بین‌المللی کارشناسان رسانه یونسکو گفت: «ما متعهدیم که کار شجاعانه روزنامه‌نگاران زن ایرانی را که گزارش‌هایشان منجر به انقلابی تاریخی به رهبری زنان شد، ارج نهیم»

او اضافه کرد: «آنها بهای گزافی برای تعهد خود به گزارش و انتقال حقیقت پرداختند.»

زینب سلبی در ادامه گفت، می‌بایست اطمینان حاصل کرد تا زمانی که این روزنامه‌نگاران آزاد شوند و در امنیت باشند، صدای آنها در سراسر جهان همچنان انعکاس می‌یابد.

یونسکو می‌گوید، نرگس محمدی یکی از فعالان برجسته مدافع حقوق بشر در ایران است که در شماری از رسانه‌ها در ایران کار کرده است. او اکنون در حال گذرندان حکم ۱۶ سال زندان خود در اوین است.

الهه محمدی، خبرنگار روزنامه «هم‌میهن» و نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه «شرق» نیز که رخدادهای مربوط به پس از جان‌باختن مهسا امینی را پوشش خبری دادند، در همان روزهای نخست اعتراضات سراسری توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند و همچنان در زندان هستند.

جرقه اعتراضات سراسری و ادامه‌دار در ایران از روز ۲۶ شهریور سال گذشته در پی جان باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد زده شد و دامنه آن به سرعت گسترش یافت. در جریان سرکوب شدید این اعتراضات حداقل ۴۷۶ نفر از جمله ۶۴ نوجوان و ۳۴ زن کشته شدند.

نیلوفر حامدی اندکی پس از انتشار خبر جان‌باختن مهسا امینی و الهه محمدی پس از تهیه گزارش از مراسم تشییع ژینا در آرامستان سقز بازداشت شدند.

جايزۀ جهانی آزادی مطبوعات در سال ۱۹۹۷ ميلادی از سوی يونسکو به نام «گيلرمو کانو ايسازا» روزنامه‌نگار فقيد کلمبيايی بنیان گذاشته شد و هر سال در سوم ماه مه که روز جهانی آزادی مطبوعات ناميده شده، برای قدردانی، به يک فرد، يا سازمان و يا نهادی که سهم ارزنده‌ای در دفاع و يا ترويج آزادی مطبوعات در جهان داشته‌اند، اهدا می‌شود.

«گيلرمو کانو ايسازا» روزنامه‌نگار کلمبيايی در ۱۷ دسامبر سال ۱۹۸۶ به هنگام خروج از ساختمان روزنامۀ «ال اسپکتادور» در بوگوتا مورد سوقصد دو تروريست مافيای مواد مخدر قرار گرفت و در دم جان سپرد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آلمان و رادیو فردا؛ ک.ر
XS
SM
MD
LG