لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۴

حکم اعدام سه نفر در زندان قزلحصار کرج اجرا شد


این سه نفر در شرایطی اعدام شدند که از سه‌شنبه شب، خانواده‌های زندانیانی که قراربود اعدام شوند، مقابل قزلحصار تجمع کرده بودند
این سه نفر در شرایطی اعدام شدند که از سه‌شنبه شب، خانواده‌های زندانیانی که قراربود اعدام شوند، مقابل قزلحصار تجمع کرده بودند

خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، اجرای حکم اعدام سه زندانی در زندان قزلحصار کرج در بامداد چهارشنبه، ۲۰ اردیبهشت را تأیید کرد.

خبرگزاری میزان این افراد را «اعضای باند پنجک بزرگ‌ترین کارتل توزیع کوکایین که از کارتل‌های اصلی مواد مخدر در کشور بودند»، معرفی کرده و نوشته اعدام آنها «پس از طی مراحل قانونی صبح امروز اجرا شد».

پیش از انتشار خبر میزان، سازمان‌های حقوق بشری از اجرای حکم اعدام این سه نفر خبر داده بودند.

سازمان حقوق بشر ایران و هه‌نگاو نیز گزارش کرده‌ بودند که این سه نفر در ارتباط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند.

وب‌سایت‌های حقوق بشری، هویت این سه نفر را «حسین پنجک، عبدالحسین امامی مقدم (اهل کوهدشت) و بابک آقایی» گزارش کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌های دیگری، بامداد چهارشنبه، چهار نفر نیز به اتهام «تجاوز به عنف» در زندان رجایی‌شهر کرج اعدام شدند.

این سه نفر در شرایطی اعدام شدند که از سه‌شنبه شب، خانواده و بستگان شماری از زندانیانی که قراربود اعدام شوند، مقابل قزلحصار تجمع کرده بودند.

بر اساس گزارش‌ شبکه‌های اجتماعی، تجمع آنها که با فریاد «یا حسین» همراه بود، با تیراندازی و شلیک گاز اشک‌آور از سوی نیروهای امنیتی و مأموران زندان همراه بود.

جمهوری اسلامی روز دوشنبه هفته جاری، یعنی تنها دو روز پیش، دو مرد را به اتهام «توهین به مقدسات» در شبکه‌های اجتماعی به دار آویخت.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت از اعدام ۲۰۹ نفر در ایران طی پنج ماه گذشته خبر داد.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، با «نفرت‌انگیز» خواندن این آمار، خواهان توقف اعدام‌ها توسط جمهوری اسلامی شد.

او با انتشار بیانیه‌ای گفت که در سال جاری میلادی، ایران به طور متوسط هر هفته، ۱۰ نفر را اعدام کرده‌ که بیشتر این افراد به‌دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر اعدام شده‌اند.

آقای تورک از آمار «وحشتناک بالای» اعدام‌ها در ایران اظهار تاسف کرد.

همزمان خبرگزاری هرانا گزارش می‌دهد که روند اعدام ها در روزهای اخیر سرعت گرفته به طوری که در ۱۱ روز ۵۷ نفر در کشور اعدام شده‌اند.

مدافعان حقوق بشر می‌گویند جمهوری اسلامی این اعدام‌ها را با هدف ایجاد ارعاب در جامعه انجام می‌دهد و نه مبارزه با جرم.

شدت گرفتن اعدام‌ها در روزهای اخیر به خصوص اعدام دو شهروند به نام‌های یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع به اتهام «سب النبی» (توهین به پیامبر) باعث خشم گسترده‌ در میان شهروندان ایران شده است.

منابع خبری جمهوری اسلامی اتهامات آنها را «جرایم علنی نظیر سب‌النبی، اهانت و اتهام به مادر پیامبر اسلام، استخفاف قرآن به وسیله سوزاندن و توهین به مقدسات» عنوان کردند.

با این حال نهادهای حقوق بشری می‌گویند آنها تنها به نقد خرافات دینی پرداخته بودند.

پیش از آن در روز شنبه حبیب اسیود (حبیب فرج‌الله چعب) شهروند ربوده شده ایرانی سوئدی اعدام شد.

اعدام وی با محکومیت گسترده بین‌المللی روبرو شد، اما جمهوری اسلامی از اقدام خود در این زمینه دفاع کرد.

حامد اسماعیلیون، از خانواده‌های دادخواه پرواز ۷۵۲ اوکراین و از مخالفان حکومت ایران، در واکنش به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام در ایران در توئیتی نوشت: «در اعتراض به اعدام‌های پرشمار، در اعتراض به حکم اعدامِ بی‌گناهانی که زیر تیغِ ستمگران گرفتار شده‌اند؛ به خیابان‌های جهان برمی‌گردیم.»

با استفاده از گزارش‌های سازمان حقوق بشر ایران، شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا؛ ب.ب
XS
SM
MD
LG