لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۰

سازمان ملل: شمار آوارگان در سال ۲۰۲۲ به رکورد ۱۰۸.۴ میلیون نفر رسید


پناهندگان افغان در یکی از کمپ‌های زاهدان؛ ایران پس از ترکیه در سال گذشته میلادی میزبان بیشترین شمار پناه‌جویان بوده است
پناهندگان افغان در یکی از کمپ‌های زاهدان؛ ایران پس از ترکیه در سال گذشته میلادی میزبان بیشترین شمار پناه‌جویان بوده است

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۳۱ خرداد در گزارشی اعلام کرد که افزایش شمار جنگ‌ها در سطح جهان، گرسنگی و تغییرات آب و هوا باعث شده که آوار آوارگان در سال ۲۰۲۲ به یک رکورد برسد.

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، گفت: «۱۱۰ میلیون نفر از خانه‌های خود گریخته‌اند که دو سوم آنها در داخل کشور خود هستند و یک سوم آنها نیز به کشورهای همسایه رفته‌اند. این را می‌توان کاملا به منزله یک کیفرخواست علیه شرایط جهان ما دانست.»

گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد از روندهای جهانی نشان می‌دهد که سه چهارم همه پناهندگانی که از کشور خود در سال گذشته میلادی گریخته‌اند به کشورهای با درآمد کم یا متوسط رفته‌اند. آقای گراندی با استناد به این آمار گفت، این تصور خطایی است که همه پناهندگان به کشورهای ثروتمند اروپا یا آمریکای شمالی می‌روند.

بنا به آمار آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی شمار افراد آواره به رکورد ۱۰۸.۴ میلیون نفر رسید که به نسبت سال قبل از آن رشدی ۱۹.۱ میلیون نفری نشان می‌دهد.

این نهاد هشدار داده که هیچ نشانه‌ای برای پایان دادن به روند رو به رشد آمار آوارگان در سال ۲۰۲۳ وجود ندارد چرا که با وقوع جنگ سودان، شمار آوارگان در ماه مه به ۱۱۰ میلیون نفر رسید.

طبق این گزارش، ترکیه در سال ۲۰۲۲ بیشتر پناهنده و افراد نیازمند را پذیرفت (۳.۶ میلیون نفر) و پس از آن نیز دو کشور ایران و کلمبیا بالاترین آمار را از این نظر دارند. آلمان نیز با پذیرش ۲.۱ میلیون پناهنده رتبه چهارم را دارد.

سونیا شولزه، وزیر توسعه آلمان، در برلین گفت: «از بین همه کشورهای جهان، این فقیرترین کشورها هستند که بیشترین تمایل را برای پذیرش پناهندگان نشان می‌دهند و بیشترین بار را به دوش می‌کشند.»

وی افزود که به همین خاطر باید با کشورهای میزبان اعلام هبستگی کرد و دولت آلمان در این راستا از سال ۲۰۱۴ تاکنون، ۳۰۰ پروژه را در ۷۸ کشور برای حمایت از پناهجویان اجرا کرده است.

بیشترین تعداد پناهجویان از سوریه آمده‌اند که ۶.۵ میلیون نفر هستند و پس از آن نیز اوکراین و افغانستان قرار دارند که از هر کشور ۵.۷ میلیون نفر گریخته‌اند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آلمان؛ س.ن/ک.ر
XS
SM
MD
LG