لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۵۵

یک تبعه افغانستان به ظن «برنامه‌ریزی برای حمله به سفارت اسرائیل» در جمهوری آذربایجان بازداشت شد


پرچم‌های اسرائیل و جمهوری آذربایجان در یک مراسم دولتی در باکو
پرچم‌های اسرائیل و جمهوری آذربایجان در یک مراسم دولتی در باکو

رسانه‌های اسرائیل روز سه‌شنبه ۲۰ تیرماه به نقل از یک بیانیه تشکیلات امنیتی جمهوری آذربایجان از بازداشت یک شهروند افغانستان به ظن «برنامه‌ریزی برای حمله به سفارت اسرائیل در باکو» خبر داده و نوشتند که او از ایران وارد این کشور شده بود.

آذربایجان روز ۱۹ تیر اعلام کرده بود یک تبعه افغانستان که از «یک کشور ثالث» وارد خاک آذربایجان شده بود تا «سفارت یک کشور دیگر را زیر نظر بگیرد»، در بازداشت دستگاه اطلاعاتی جمهوری آذربایجان است اما به نام آن کشوراشاره نکرده بود.

به نوشته تایمز اسرائیل، مقامات امنیتی جمهوری آذربایجان از فوزان موسی‌خان ۲۳ ساله بازجویی کرده‌اند.

روزنامه اسرائیلی جروزالم پست نیز نوشته که این فرد در نزدیکی هتل «هایتریجنس» در باکو، که فعالیت سفارت اسرائیل از آن انجام می‌شود، رفت‌وآمد کرده و تصاویری از این تحرکات او در دست تشکیلات امنیتی جمهوری آذربایجان است.

بیانیه سرویس اطلاعاتی جمهوری آذربایجان روز دوشنبه نوشته بود که تبعه افغانستانی بازداشت شده «در توطئه با افراد دیگر قصد ارتکاب اقدام تروریستی، ایجاد وحشت و وارد کردن خسارت مالی قابل توجه که می‌توانست به یک رویداد خطرناک منجر شود» را داشت و برای تشکیل یک سلول تروریستی و دستیابی به سلاح تلاش کرده بود.

آن بیانیه افزوده بود که نیروهای امنیتی جمهوری آذربایجان «در سطح ملی و بین‌المللی» به جستجوی سایر افراد درگیر در «باند» یادشده و در ارتباط با شهروند افغانستانی بازداشت شده، ادامه می‌دهند.

به نوشته تایمز اسرائیل، تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در گذشته نیز از اتباع کشورهای ثالث برای «مأموریت‌های تروریستی علیه اهداف اسرائیلی و یهودی» در آذربایجان یا کشورهای دیگر استفاده کرده‌اند.

سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد، ماه گذشته از «کشف یک توطئه برنامه‌ریزی شده نیروی قدس سپاه پاسداران برای کشتن یک بازرگان اسرائیلی در خاک قبرس» و «بازجویی» از عامل اصلی آن «تلاش خرابکاری» خبر داد.

پلیس یونان نیز دو شهروند پاکستان را در اوایل بهار امسال بازداشت کرد که رسانه‌های اسرائیلی در خصوص آن‌ دو نوشتند که دست‌اندرکار برنامه‌ریزی برای «حمله تروریستی» از طریق انفجار در یک رستوران و یک مرکز هم‌یاری یهودیان در آتن بودند.

گرجستان هم پاییز پارسال از کشف تلاش منتسب به نیروی قدس سپاه پاسداران برای کشتن یک شهروند اسرائیلی- گرجی ساکن تفلیس خبر داد.

از سوی دیگر، دفتر نخست‌وزیری اسرائیل هفته گذشته یک گروه شیعی نزدیک به جمهوری اسلامی ایران در عراق را متهم کرد که یک محقق اسرائیلی- روس در بغداد را «ربوده است».

با این حال، گزارش‌های جدید اسرائیلی مربوط به «کشف توطئه تروریستی» در خاک آذربایجان برای حمله به سفارت اسرائیل در شرایطی منتشر شده که هم‌زمان با ارتقای روابط اسرائیل و آذربایجان، مناسبات باکو و تهران در ماه‌های اخیر سرد و به‌شدت متشنج بوده است.

جمهوری آذربایجان از پس از حمله یک مرد مسلح ایرانی به سفارتش در تهران و کشته شدن مأمور ارشد امنیتی سفارت، رابطه با تهران را محدود کرده است.

در مقابل، آذربایجان در دوره اخیر پس از۳۱ سال رابطه سیاسی با اسرائیل، سفارت خود را در تل‌آویو افتتاح کرد و رئیس‌جمهور اسرائیل نیز بهار امسال از باکو دیدار کرد.

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیل و سایت رادیو فردا/ف.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG