لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۵

سرمایه‌گذاری ۳.۸ میلیارد دلاری یک شرکت بزرگ تایوانی برای تولید ریزتراشه در آلمان


شرکت تایوانی «تی‌اس‌ام سی»، بزرگترین تولیدکننده محصولات نیمه‌رسانا در جهان، روز سه‌شنبه ۱۷ مرداد خبر داد که تاسیس یک کارخانه تولید ریزتراشه‌های نیمه‌رسانا در آلمان با هزینه ۳.۸ میلیارد دلار را تصویب کرده است.

این تصمیم بخشی از سیاست شرکت تایوانی برای بهره‌برداری از نیاز مبرم کشورهای اروپایی به ریزتراشه است. کارخانه‌ای که قرار است در آلمان احداث شود سومین مرکز تولید محصولات شرکت «تی‌‌اس‌ام‌سی» خارج از تایوان و چین، محدوده قدیمی تولید محصولات این شرکت، خواهد بود.

این کارخانه در تحقق یکی از طرح‌های بلندپروازانه آلمان برای تولید داخلی ریزتراشه‌های مورد نیاز صنایع خودروسازی این کشور نقش شایانی ايفا خواهد کرد.

اتحادیه اروپا در چارچوب طرح موسوم به «قانون اروپایی ریز تراشه»، حدود ۴۳ میلیارد یورو برای دو برابر کردن ظرفیت تولید محصولات نیمه‌رسانا تا سال ۲۰۳۰ در این اتحادیه اختصاص داده است. هدف این طرح رسیدن به ظرفیت تولید مشابه این محصولات در آمریکا و آسیای شرقی است.

در دوران شیوع ویروس کرونا و اختلال در حمل‌ونقل و توزیع کالاهای حساس و استراتژیک، وابستگی صنایع اروپایی به خصوص خودروسازی و تولید ماشین‌آلات به ریزتراشه محصول تایوان و چین به یک مشکل جدی بدل شده بود.

مقامات دولت آلمان گفتند که این کشور تا پنج میلیارد یورو به احداث کارخانه شرکت تایوانی «تی‌اس‌ام‌سی» در شهر درسدن کمک خواهد کرد.

روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان، گفت: «یک زیست‌بوم کامل برای تولید ریزتراشه و محصولات نیمه‌رسانا در آلمان ایجاد خواهد شد که می‌تواند نیاز اکثر صنایع کشور از جمله خودروسازی و تولید ماشین‌آلات را تامین کند و برای کارگران متخصص نیز فرصت‌های شغلی فراوانی خلق خواهد کرد.»

شهر درسدن، مرکز ایالت ساکسونی، قبل از یکپارچگی دو بخش آلمان قلب صنایع الکترونیک آلمان شرقی بود و در پی نوسازی این صنایع در دو دهه اخیر به مرکز اصلی تولید ریزتراشه و محصولات نیمه‌رسانا تبدیل شده است.

مدیران شرکت تایوان «تی‌اس‌ام‌سی» قبل از توافق با آلمان، از این مجموعه صنعتی در اطراف شهر درسدن بازدید کرده‌ بودند.

یک مقام ایالت ساکسونی به خبرگزاری‌ها گفت که نهادهای مسئول از هم اکنون برای آموزش فناوری‌های جدید به نیروی کار محلی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای احداث کارخانه، طرح‌هایی تنظيم کرده‌اند.

به گفته او، احداث این کارخانه بزرگترین سرمایه‌گذاری صنعتی در تاریخ ایالت ساکسونی است. کارشناسان معتقدند که با توجه به کمبود نیروی کار در آلمان، آموزش و استخدام کارگران برای این طرح بلندپروازانه چالش بزرگی خواهد بود.

شرکت تایوانی «تی‌اس‌ام‌سی» اعلام کرد که در یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خود به نام «شرکت اروپایی تولید نیمه‌رسانا» که مالک ۷۰ درصد از سهام آن است، حدود ۳.۵ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

دو شرکت آلمانی «بوش» و «اینفینئون» و شرکت هلندی «ان ایکس پی» نیز هر یک مالک ۱۰ درصد از سهام این طرح خواهند بود.

پیش‌بینی می‌شود که این کارخانه با شروع تولید در سال ۲۰۲۷ بتواند هر ماه حدود ۴۰ هزار ریزتراشه نیمه‌رسانا برای صنایع خودروسازی و وسایل خانگی در آلمان تولید کند.

«اینتل» و «ولف اسپید» دو شرکت آمریکایی تولید محصولات نیمه‌رسانا نيز با اتکا به یارانه‌های دولتی برای توسعه این صنعت از مدتی پیش احداث کارخانه‌های تولید ریز تراشه در آلمان را شروع کرده‌اند.

اتحادیه اروپا در نظر دارد که تا سال ۲۰۳۰ سهم خود از بازار جهانی محصولات نیمه‌رسانا را دو برابر کرده و به ۲۰ درصد افزایش دهد.

وزیر اقتصاد آلمان موافقت شرکت «تی‌اس‌ام‌سی» با احداث کارخانه در این کشور را «رای اعتماد» به اقتصاد آلمان توصیف کرد که در دو سال گذشته به‌دلیل پیامدهای بحران کرونا و افزایش بهای انرژی در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین سرعت رشد آن کاهش یافته است.

شرکت تایوانی «تی‌اس‌ام‌سی» همزمان با احداث این کارخانه در آلمان، قرار است حدود ۴۰ میلیارد دلار نیز در یک مجموعه صنعتی بزرگ در ایالت آریزونا آمریکا سرمایه‌گذاری کند و در شراکت با شرکت «سونی» نیز کار احداث یک کارخانه بزرگ در ژاپن را آغاز کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG