لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۲۴
۲۲:۵۳ ۲۶.۶.۱۴۰۲

حمله پهپادی ترکیه در شمال عراق دست‌کم «سه کشته» برجا گذاشت

منابع امنیتی عراق خبر دادند که حمله یک پهپاد ترکیه در شمال عراق به کشته شدن دست‌کم «سه عضو» یگان‌های مقاومت سنجار از متحدان حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) منجر شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز در این حمله که روز یکشنبه ۲۶ شهریور صورت گرفت، سه عضو این گروه سوار بر یک وسیله نقلیه در شهر سنجار بودند که هدف حملۀ پهپاد ترکیه قرار گرفتند.

در همین حال، خبرگزاری فرانسه به نقل از مقام‌های اقلیم کردستان عراق، شمار کشته‌شدگان این حمله را دست‌کم «چهار تن» گزارش کرده است.

ترکیه از مدت‌ها پیش کارزاری را در عراق و سوریه علیه شبه‌نظامیان حزب کارگران کردستان، یگان‌های مقاومت سنجار و یگان‌های مدافع خلق پیش می‌برد که همگی توسط آنکارا «گروه‌های تروریستی» تلقی می‌شوند.

ترکیه به شکل مداوم در شمال عراق حمله‌های هوایی ترتیب می‌دهد و چندین پاسگاه نظامی در خاک عراق دارد، اما در روزهای اخیر حملات پهپادی خود را گسترش داده و نزدیک به مناطق شهری و جاده‌های اصلی حملاتی اجرا می‌کند.

۲۲:۲۰ ۲۶.۶.۱۴۰۲

جوانان دیگر کشورها دربارۀ اعتراضات مردم ایران چه می‌دانند؟

سال گذشته جان‌باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی، به شکل‌گیری اعتراضاتی کم‌سابقه و سراسری در ایران انجامید که با شعار محوری «زن، زندگی، آزادی» به خارج از مرزهای کشور نیز گسترش یافت.

هم‌زمان با نخستین سالگرد این اعتراضات، ژوبین احمدی از رادیوفردا به سراغ شماری از جوانان دیگر کشورها رفته تا ببیند از جان باختن مهسا امینی و اعتراضات مردم ایران چه می‌دانند.

۲۲:۰۴ ۲۶.۶.۱۴۰۲

تکرار تهدیدهای وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی علیه رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور در سالگرد اعتراضات

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، با حضور در یک برنامۀ تلویزیونی بار دیگر رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور را تهدید کرد که «در امان نخواهند بود».

این مقام جمهوری اسلامی با نام بردن از شبکه تلویزیونی «ایران‌اینترنشنال» اعلام کرد که حمایت کشورهای مختلف از رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران باعث نخواهد شد که جمهوری اسلامی از «اقدامات تهاجمی» خود علیه این رسانه‌ها دست بردارد.

به گفتۀ نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری، جمهوری اسلامی یکی از بزرگ‌ترین سرکوبگران روزنامه‌نگاران و آزادی بیان در جهان است، اما مقام‌های حکومت ایران از رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور، به دلیل عدم کنترل بر آن‌ها، به عنوان «رسانه‌های معاند» نام می‌برند.

روز ۲۹ بهمن پارسال، شبکه ایران‌اینترنشنال اعلام کرد به‌دلیل هشدار پلیس بریتانیا از وجود «یک تهدید جدی، آنی و مشخص علیه روزنامه‌نگاران و ساختمان» این شبکه، پخش برنامه‌های این شبکه از لندن را متوقف و به واشینگتن منتقل کرده است.

هم‌زمان با احضار و بازداشت گستردۀ روزنامه‌نگاران در ایران در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، فشارها و تهدیدهای نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه رسانه‌های فارسی‌زبان و روزنامه‌نگاران آن‌ها هم در ماه‌های گذشته رو به افزایش گذاشته است.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۲۱ آذر چند شخص حقیقی و حقوقی را که در قلمرو اتحادیه اروپا قرار دارند، در فهرست تحریم‌های خود قرار داد که رادیوفردا نیز از جمله آن‌ها بودند. این تحریم‌ها «شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود اشخاص فوق به جمهوری اسلامی ایران و توقیف اموال و دارایی آنان در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران» عنوان شده است.

۲۰:۰۰ ۲۶.۶.۱۴۰۲

رونمایی از تندیس یادبود مهسا امینی در پایتخت بلژیک

هم‌زمان با سال‌روز جان باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد جمهوری اسلامی، تندیسی به‌عنوان یادبود او و اعتراضات گستردۀ مخالفان حکومت در داخل و خارج از ایران، مقابل شهرداری بروکسل، پایتخت بلژیک، رونمایی شد.

۱۹:۳۲ ۲۶.۶.۱۴۰۲

اعتصاب غذای سروناز احمدی در همبستگی با زندانیان تبعید شده به قزلحصار

سروناز احمدی، مددکار اجتماعی و مترجم زندانی در اوین، اعلام کرد که از روز یکشنبه ۲۶ شهریورماه در حمایت از زندانیانی که کمتر از دو هفته پیش از زندان اوین به قزلحصار منتقل شدند، اعتصاب غذا می‌کند.

او در این نامه که حساب «بیدارزنی» در شبکه ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده است، با اشاره به پنج بار «ربوده» شدن همسرش کامیار فکور و شش پرونده قضایی که علیه این فعال کارگری تشکیل شده، یادآوری کرده است که آقای فکور به‌تازگی به‌همراه ۱۲ زندانی دیگر به زندان قزلحصار «تبعید» شده است.

خانم احمدی در ادامه به وضعیت «اسفبار» این ۱۲ زندانی اشاره کرده و گفته که به او وعده داده شده بود کامیار فکور به زندان اوین بازگردانده می‌شود، اما هنوز این امر محقق نشده است.

این فعال امور کودکان تصریح کرده که در «همراهی با مقاومت» این ۱۲ زندانی سیاسی اعتصاب غذا می‌کند و تا زمانی که همسرش به زندان اوین بازگردانده نشود،‌ این اعتصاب را ادامه خواهد داد.

او این حرکت خود را اعتراض به «سرکوب مضاعف زندانی از طریق تبعید» توصیف کرده است.

روز ۱۲ شهریورماه، مسئولان قضایی ۱۳ زندانی سیاسی را بدون اعلام قبلی و ارائه دلیل قانونی از زندان اوین به زندان قزلحصار کرج منتقل کردند و این افراد از آن زمان در اعتراض به وضعیت این زندان دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

۱۸:۵۶ ۲۶.۶.۱۴۰۲

همدان؛ یک زن جوان در محاصرۀ نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی

یکی از مخاطبان رادیو فردا ویدئویی ارسال کرده که گفته می‌شود مربوط به اعتراضات شنبه ۲۵ شهریور در همدان است. این ویدئو یک شهروند را در محاصره نیروهای حکومتی نشان می‌دهد.

۱۸:۵۳ ۲۶.۶.۱۴۰۲

عبدالله مؤمنی، فعال سیاسی، به دادسرای اوین احضار شد

برخی منابع حقوق بشری از جمله هرانا روز یکشنبه از احضار عبدالله مؤمنی، فعال سیاسی، به دادسرای زندان اوین خبر دادند.

او یکی از بیش از ۴۰۰ فعال مدنی و سیاسی است که اواخر فروردین امسال در بیانیه‌ای تنها راهکار «خشونت‌پرهیز و دموکراتیک» برای گذار از جمهوری اسلامی را «مراجعه به آراء ملت با برگزاری نوعی همه‌پرسیِ آزاد» دانسته بود.

آقای مؤمنی در هفتۀ نخست اردیبهشت‌ماه امسال با یورش مأموران امنیتی به منزل شخصی‌اش بازداشت و سپس به‌طور موقت آزاد شد.

این فعال سیاسی و سخنگوی پیشین سازمان «ادوار تحکیم وحدت» پس از انتخابات مناقشه‌انگیز سال ۱۳۸۸ بازداشت و مدت پنج سال را در زندان سپری کرده بود.

۱۸:۴۰ ۲۶.۶.۱۴۰۲

مذاکرات «بی‌پرده» وزیر خارجۀ چین با مشاور امنیت ملی آمریکا

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با وزیر خارجه چین در راستای تثبیت روابط پرتنش میان دو کشور، دیدار کرد.

یک مقام ارشد آمریکایی روز یکشنبه ۲۶ شهریور به خبرگزاری رویترز گفت که دیدار دو روزۀ جیک سالیوان با وانگ یی در جزیره مالت، در جنوب اروپا، انجام شده است. این دو مقام ارشد پیشتر طی ماه مه در وین، پایتخت اتریش، نیز دیدار داشتند.

وزارت خارجۀ چین نیز روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای، مذاکرات انجام‌گرفته در دیدار اخیر بین مقام‌های ارشد دو کشور را «صریح و سازنده» خواند.

بر اساس این بیانیه، این دیدار با محوریت «گفت‌وگوهای راهبردی» و با هدف «تثبیت و بهبود روابط چین و آمریکا» انجام گرفت.

گفت‌وگوی جیک سالیوان و وانگ یی در پی چند دیدار میان مقامات بلندپایه دو کشور طی سال جاری میلادی و در آستانۀ دیدار جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و همتای چینی او، شی جین پینگ، انجام شده است.

قرار است رهبران دو کشور در حاشیه نشست ماه نوامبر سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا–پاسفیک در سان فرانسیسکو دیدار کنند.

وزرای خارجه، خزانه‌داری و بازرگانی آمریکا طی سال جاری میلادی با سفرهایی به چین در تلاش برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها بوده‌اند.

قرار بود نشست رهبران دو کشور در حاشیه اجلاس اخیر ۲۰ اقتصاد برتر جهان در هند انجام شود، اما شی جین پینگ در این اجلاس حضور نیافت و آقای بایدن نیز از به تعویق افتادن این دیدار تأسف خود را ابراز کرد.

۱۸:۰۹ ۲۶.۶.۱۴۰۲

موفقیت سحر طوسی، ورزشکار زن ایرانی، در رقابت آیرون‌من ایتالیا

سحر طوسی، دوچرخه سوار، جهانگرد و بلاگر ایرانی، روز شنبه ۲۵ شهریور در مسابقات «سه‌گانه کامل مردآهنین» ایتالیا به خط پایان رسید و مدال «تمام‌کنندۀ» این مسابقه را دریافت کرد.

خانم طوسی اولین ورزشکار زنی است که مستقیماً از ایران برای شرکت در این مسابقه حاضر و موفق شد به خط پایان برسد.

۱۸:۰۳ ۲۶.۶.۱۴۰۲

گزارش روزنامۀ هم‌میهن از افزایش مصرف «داروهای اعصاب و روان» در یک سال اخیر

روزنامه هم‌میهن، چاپ تهران، در شماره روز یکشنبه ۲۶ شهریور به نقل از داروسازان و داروخانه‌داران در ایران نوشته که میزان مصرف داروهای «اعصاب و روان» در کشور طی یک سال اخیر افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، مسئول فنی یک داروخانه‌ دولتی گفته است که از هر پنج نسخه، یکی مربوط به داروهای اعصاب و روان است و چند داروخانه‌دار دیگر هم تأیید کرده‌اند که در میان زنان و جوانان، داروهای «ضدافسردگی، ضد استرس و خواب‌آور» بیشترین تقاضا را دارد.

یک داروساز هم در گفت‌وگو با هم‌میهن تصریح کرده که میزان مصرف داروهای اعصاب و روان در میان افراد مبتلا به «بیماری‌های خاص» زیاد است و یادآوری کرده به‌رغم آن که آمار دقیقی از مصرف داروهای روان در ایران موجود نیست، اما «میزان مصرف این داروها در میان تحصیلکرده‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی‌ هم بسیار بالاست».

در این گزارش همچنین آمده است که مصرف داروهای ضدافسردگی و نیز داروهایی مثل «کلونازپام، لورازپام، کلردیازپوکساید و آلپرازولام» در ایران بسیار شایع شده است.

افزایش مصرف این قبیل دارو در شرایطی است که فروردین‌ماه امسال نایب‌رئیس انجمن داروسازان ایران خبر داده بود که در حوزه داروهای اعصاب، ضد افسردگی و برخی داروهای بیماران خاص کمبود وجود دارد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG