لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۲۸

سازمان ملل سرکوب اعتراضات در سالگرد جان‌باختن مهسا امینی در ایران را محکوم کرد

۱۲:۴۷ ۲۸.۶.۱۴۰۲

هشدار هواشناسی درباره «ادامه بارش‌های پرخطر» در پی سیل در آستارا

در پی بالا آمدن آب رودخانه‌ها و جاری شدن سیلابی مخرب در آستارا، خبرگزاری ایرنا روز سه‌شنبه به نقل از کارشناس هواشناسی گیلان هشدار داد: «بارندگی‌های پرخطر ادامه دارد و هشدار سطح نارنجی هواشناسی تا اواخر وقت امشب [سه‌شنبه] در استان اعتبار دارد.»

روز دوشنبه، ۲۷ شهریورماه، طی تنها ۱۵ ساعت، ۲۱۷ میلی‌متر باران در آستارا بارید که‌ موجب بالا آمدن آب رودخانه‌ها و متعاقب آن جاری شدن سیلاب شد.

در ۲۴ ساعت گذشته تصاویر و ویدئوهای فراوانی از شهر آستارا و روستاهای اطراف آن منتشر شده که آب‌گرفتگی خیابان‌ها و خانه‌ها و شکستگی جاده‌ها و زیر آب رفتن خودروها را نشان می‌دهد.

با این حال هنوز هیچ آماری از تلفات احتمالی این سیلاب و خسارات مالی آن منتشر نشده است.

به گفته مدیرعامل جمعیت هلال‌ احمر استان گیلان، بیش از «۲۴۰ سیل‌زده به مناطق امن» منتقل شده و «بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته» میان مردم توزیع شده است.

همزمان علاوه بر هواشناسی گیلان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به صدور هشدار نارنجی در گیلان و غرب مازندران گفت: «امروز سه‌شنبه مجددا بارش‌های سیلابی را در گیلان و غرب مازندران انتظار داریم.»

۱۳:۳۹ ۲۸.۶.۱۴۰۲

واکنش منفی به خبر تلاش وزارت ارشاد برای صدور پروانه صنفی برای روزنامه‌نگاران

در پی انتشار خبر تلاش وزارت ارشادِ دولت ابراهیم رئیسی برای صدور پروانه صنفی برای تک‌تک روزنامه‌نگاران شاغل در کشور، عده‌ای از این روزنامه‌نگاران فعال در داخل به این خبر واکنش منفی نشان داده و‌ آن را تلاشی در راه کنترل اصحاب رسانه توصیف کردند.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد، روز دوشنبه در تبریز با تأکید بر پیگیری صدور پروانه صنفی برای روزنامه‌نگاران، هدف از این اقدام را «هویت‌بخشی صنفی به این قشر» توصیف کرد.

آقای اسماعیلی در توضیح این اقدام را مستقیمأ به «نشر اخبار دروغ» در برخی از رسانه‌ها پیوند زده و تأکید کرده که به این ترتیب اجرای قانون در بحث مطبوعات «تسهیل می‌شود».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او گفت: «امروز اخبار جعلی و سواد رسانه‌ای از جمله مباحث جدی رسانه‌ها است. در دو سال باقی دولت سیزدهم، باید بسیاری از نواقص این حوزه برطرف شوند.»

عده‌ای از روزنامه‌نگاران فعال در داخل کشور در واکنش به این اظهار نظر وزیر ارشاد از آن انتقاد کرده و از جمله آن را «آخرین میخ به تابوت روزنامه‌نگاری در ایران» و نشانه لزوم «تأیید از طرف حاکمیت» برای کار در رسانه خوانده‌اند.

در یک سال گذشته با آغاز اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی»، حکومت ایران در تلاش برای کنترل نشر اخبار از جمله فشار را بر روزنامه‌نگاران نیز افزایش داده، تا آنجا که دو خبرنگار زنی که خبر مرگ مهسا امینی در بیمارستانی در تهران را پوشش داند و با خانواده او مصاحبه کردند هم‌چنان در بازداشت به سر می‌برند.

منتقدان اظهار نظر وزیر ارشاد به نام این دو خبرنگار یعنی الهه محمدی و نیلوفر حامدی نیز اشاره کرده‌اند.

۱۴:۱۵ ۲۸.۶.۱۴۰۲

دفاع کمیسیون امنیت ملی مجلس از لغو مجوز ۸ بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از لغو مجوز بازرسان آژانس دفاع کرد و گفت پس از آن‌که آن سه کشور «بانی صدور بیانیه تندی در شورای حکام شدند، لازم بود که اقدامی انجام شود».

ابوالفضل عمویی روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور این مطلب را به خبرگزاری ایسنا گفت و افزود که بازرسانی که مجوزشان لغو شده از «سه کشور اروپایی» بودند. این درحالی است که در روزهای اخیر در خبرها ملیت بازرسان لغو مجوز شده تنها از آلمان و فرانسه ذکر شده بود.

طی روزهای اخیر آمریکا به‌همراه اعضای اروپایی توافق هسته‌ای برجام و همچنین اتحادیه اروپا از عدم همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتقاد کرده و اعلام کردند در صورت ادامۀ عدم همکاری جمهوری اسلامی، شورای حکام آژانس قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب خواهد کرد.

آمریکا و سه کشور اروپایی باقی‌مانده در توافق برجام همچنین با اعلام حمایت از آژانس تأکید کرده‌اند لغو مجوز بازرسان در شرایطی صورت گرفته که این نهاد ناظر بین‌المللی، «پرسش‌های جدی، دیرینه و حل‌نشده‌ای» در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده در ایران دارد و جمهوری اسلامی «بیش از چهار سال است که نتوانسته به آن‌ها رسیدگی کند».

با این حال ابوالفضل عمویی روز سه‌شنبه در ادامه گفت که «اقدام دولت جمهوری اسلامی ایران برای لغو مجوز برخی از بازرسان با ملیت این کشورها درست بود. وقتی این کشورها با مواضع سیاسی‌شان فضای همکاری بین ایران و آژانس را تخریب می‌کنند چنین شائبه‌ای دربارهٔ بازرسان مربوط به این سه کشور هم به وجود می‌آید که فضای همکاری را به سمت چالش ببرند.»

عمویی در عین حال اضافه کرد که «ما همچنان همکاری با آژانس را حفظ می‌کنیم منتهی برای ما مهم این است که آژانس و دبیرخانه آن و کشورهای وابسته به آژانس با حسن نیت کار را پیش ببرند.»

۱۴:۱۵ ۲۸.۶.۱۴۰۲

دو انجمن سینمایی، بازداشت سینماگران در سالگرد مهسا را محکوم کردند

کانون فیلمسازان مستقل ایران، ایفما، در واکنش به بازداشت سینماگران در سالگرد جان‌باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، در بیانیه‌ای خواستار آزادی بی‌قید و شرط فیلمسازان، هنرمندان و زندانیان سیاسی شد.

این بیانیه پس از آن صادر می‌شود که لیلا نقدی‌پری، سینماگر و عضو هیئت مدیره انجمن طراحان فیلم سینمای ایران و نیز هانیه توسلی، بازیگر بازداشت شدند.

خانم نقدی‌پری در حال حاضر در زندان قرچک است و هانیه توسلی نیز با قرار کفالت، آزاد شده است.

در بیانیه این کانون آمده جمهوری اسلامی در سالگرد جان‌باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، «از بیم گسترش هرچه بیشتر و همه گیر شدنِ جنبشِ زن زندگی آزادی و نگرانی از فرو ریختن پایه‌های لرزانِ نظام استبدادی خویش، افزون بر تیراندازی بی‌هدف و دیوانه‌وار به‌ سوی مردم در خیابان‌ها و نیز از روی درماندگی و با استفاده از ترفند‌های نخ‌نما شده، برای خاموش نگه داشتن سینماگران و هنرمندان استفاده می‌کند.»

این کانون با اشاره به فراخواندن سینماگران به دادگاه بازداشت کوتاه‌مدت و بعد آزادسازی آنها با وثیقه، نوشته این اقدامات برای افزایش فشارهای روحی روانی است و این کانون این رفتارهای «انسان‌ستیز» را محکوم می‌کند.

انجمن طراحان فیلم سینمای ایران، از صنوف عضو خانه سینما، نیز در واکنش به بازداشت خانم نقدی‌پری، در بیانیه‌ای، نوشته که از او «حمایت حقوقی» می‌کند و «بنابر وظیفه انسانی و صنفی تمام قد کنارش ایستاده و تمام توان خود را برای آزادی هر چه زودتر او به کار خواهد گرفت.»

۱۴:۱۶ ۲۸.۶.۱۴۰۲

آمریکا تانک‌های آبرامز را «به‌زودی» به اوکراین تحویل می‌دهد

تنها ساعاتی پیش از سخنرانی ولودیمیر زلنسکی در مجمع عمومی سازمان ملل، وزیر دفاع ایالات متحده خبر داد که تانک‌های آبرامز ام‌وان «به‌زودی» به دست نیروهای اوکراینی در جبهه‌های جنگ خواهد رسید.

نزدیک به پنج ماه پس از اعلام خبر دست یافتن نیروهای اوکراینی به تانک سنگین آبرامز، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، روز سه‌شنبه خبر داد که این تانک‌ها «به‌زودی» به دست ارتش این کشور خواهد رسید.

در پايان جلسه وزرای دفاع کشورهای حامی اوکراين که در ابتدای ارديبهشت سال جاری در پايگاه نظامی رامشتاين آلمان برگزار شد، آمريکا اعلام کرده بود که به‌زودی آموزش پرسنل اوکراينی برای استفاده از تانک‌های سنگين «آبرامز» را آغاز خواهد کرد و آلمان نيز گفت يک مرکز تعمير تانک‌های ارسالی از سوی آن کشور در لهستان داير می‌کند.

آمريکا پس از ماه‌ها اصرار دولت اوکراين بالاخره در زمستان سال گذشته با ارسال ۳۱ فروند تانک سنگين «آبرامز» به این کشور موافقت کرد. خبر ارسال تانک‌های آبرامز همزمان با انتشار اخبار «پیشرفت» اوکراین در جبهه‌ها و موفقیت این کشور در ضد حمله به روسیه منتشر می‌شود.

همزمان ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که هم‌اکنون در نیویورک به سر می‌برد، قرار است تا ساعاتی دیگر برای اولین بار از زمان آغاز حمله روسیه به کشورش در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. آقای زلنسکی که صبح سه‌شنبه برای دیدار با سربازان قطع عضوی اوکراین به بیمارستانی در خارج از شهر نیویورک رفته بود، تأکید کرد که «برای ما بسیار اهمیت دارد که پیام ما به گوش همگان برسد».

او همچنین در گفت‌وگو با خبرنگاران از این که «تروریست‌های روس» هنوز در شورای امنیت سازمان ملل کرسی دارند انتقاد کرد. رئیس جمهور اوکراین روز چهارشنبه هم قرار است در جلسه‌ای از شورای امنیت شرکت کند که موضوع آن بررسی وضعیت اوکراین خواهد بود.

۱۴:۲۶ ۲۸.۶.۱۴۰۲

سازمان ملل از مرگ ۱۲۰۰ کودک در اردوگاه‌های آوارگان سودان خبر داد

آژانس‌های سازمان ملل متحد اعلام کردند که بیش از ۱۲۰۰ کودک بر اثر سوء تغذیه و ابتلا به سرخک در اردوگاه‌های آوارگان سودان جان خود را از دست داده‌اند. این آژانس‌ها همچنین خبر دادند که هزاران کودک دیگر، از جمله نوزادان تازه متولد شده، با خطر مرگ، تا پیش از پایان سال میلادی قرار دارند.

به گفته سازمان ملل، با گذشت نزدیک به شش ماه از درگیری بین ارتش سودان و گروه شبه نظامی معروف به «نیروهای پشتیبانی سریع»، بخش مراقبت‌های بهداشتی این کشور به دلیل حملات مستقیم طرف‌های درگیر و همچنین کمبود کارکنان و دارو به زانو درآمده است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، آلن ماینا، رئیس بهداشت عمومی در آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، در یک نشست توجیهی سازمان ملل در ژنو گفت که از ماه مه امسال به این‌سو، بیش از ۱۲۰۰ کودک زیر پنج سال در ایالت نیل سفید سودان جان باخته‌اند و ترس این وجود دارد که ۳۳۳ هزار نوزادی هم که باید تا قبل از پایان سال در این مناطق به دنیا بیایند، بمیرند.

او گفت که هر ماه حدود ۵۵ هزار کودک در سودان به دلیل سوء تغذیه بسیار شدید نیاز به درمان دارند، اما در خارطوم، پایتخت سودان، اکنون از هر ۵۰ مرکز تغذیه فقط یک مرکز و در دارفور غربی، از هر ۱۰ مرکز، یک مرکز فعال است.

۱۵:۰۰ ۲۸.۶.۱۴۰۲

رقابت همزمان میترا حجازی‌پور، استاد بزرگ شطرنج با ۱۸ تن از کارکنان رادیو اروپای آزاد

۱۶:۱۹ ۲۸.۶.۱۴۰۲

عراق حمله پهپادی ترکیه به اقلیم کردستان را محکوم کرد

یک مقام ارشد نظامی عراق حمله پهپادی ترکیه به فرودگاه شهر سلیمانیه را محکوم کرد.

ژنرال یحیی رسول، سخنگوی ستاد فرماندهی ارتش عراق، این حمله را نقض حق حاکمیت آن کشور خوانده و تاکید کرده است که بغداد حق خود را برای پاسخ دادن به این حملات محفوظ می‌داند.

در حمله پهپادی ترکیه به فرودگاه عَربت در نزدیکی سلیمانیه سه افسر نیروی ضد تروریسم اقلیم کردستان کشته و سه نفر مجروح شدند.

در حمله پهپادی روز یکشنبه ترکیه به منطقه کوهستانی سینجار عراق نیز یکی از اعضای ارشد پ‌کا‌کا، حزب کارگران کردستان ترکیه، کشته شد.

ارتش ترکیه در هفته‌های اخیر حملات خود علیه مواضع احزاب کرد در عراق و سوریه را تشدید کرده است.

۱۶:۲۴ ۲۸.۶.۱۴۰۲

ایرانی-آمریکایی‌های آزاد شده وارد خاک آمریکا شدند

پنج ایرانی-آمریکایی که روز ۲۷ شهریور خاک ایران را ترک کرده و به قطر رفتند، صبح سه‌شنبه به وقت محلی وارد خاک آمریکا شدند.

سیامک نمازی ، مراد طاهباز ، عماد شرقی و دو زندانی دیگر که نخواسته‌اند نام‌شان فاش شود پس از توافق واشینگتن و تهران آزاد شدند.

شماری از اعضای خانواده و دوستان این زندانیان به استقبال آنان رفته بودند. بابک نمازی ، برادر سیامک نمازی، به خبرنگاران گفت که سرانجام این کابوس پایان یافت.

بر اساس توافق آمریکا و ایران ، پنج زندانی ایرانی-آمریکایی آزاد شدند و در قبال آن شش میلیارد دلار از پول‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی آزاد شد و پنج متهم ایرانی در آمریکا نیز آزاد شدند.

شماری از نمایندگان کنگره آمریکا و چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی توافق بین تهران- واشینگتن را باج دهی به حکومت جمهوری اسلامی توصیف کرده و آن را محکوم کرده‌اند.

۱۶:۴۷ ۲۸.۶.۱۴۰۲

وزیر دفاع روسیه برای گفتگو درباره همکاری‌های نظامی به ایران سفر کرد

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، به همراه هیئتی از «مقامات نظامی» این کشور برای گفتگو درباره همکاری‌های نظامی با ایران عصر سه‌شنبه وارد تهران شد.

خبرگزاری ایسنا با اعلام این‌که این سفر به دعوت رسمی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی انجام شده است، نوشت که آقای شویگو تا ساعاتی دیگر در محل این ستاد با مقامات نظامی ایران دیدار می‌کند.

خبرگزاری تسنیم، رسانه نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیز ساعاتی پیش نوشت: «تحولات منطقه و مناسبات دفاعی از جمله محورهای گفتگوی سرگئی شویگو با مسئولین و فرماندهان ایرانی خواهد بود.»

از زمان اعمال تحریم‌های غرب علیه روسیه به‌دلیل تهاجم نظامی به اوکراین، روابط ایران و روسیه در عرصه نظامی گسترش یافته و استفاده از پهپادهای نظامی ایران علیه اوکراین نیز واکنش و تحریم دولت‌های غربی علیه جمهوری اسلامی را درپی داشته است.

ماه گذشته، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، پس از انتشار گزارشی مبنی بر این‌که واشنگتن از تهران خواسته که فروش هواپیماهای بدون سرنشین به مسکو را متوقف کند، گفت که همکاری نظامی روسیه با ایران تسلیم فشار ژئوپلیتیک نخواهد شد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG