با گذشت بیش از یک سال از بازداشت لویی آرنو، شهروند فرانسوی در ایران، خانواده او میگویند اتحادیه اروپا اقدام «موثری» برای آزادی او از زندانهای جمهوری اسلامی انجام نداده است.
ژان میشل آرنو پدر این جهانگرد فرانسوی ۳۵ ساله، روز جمعه ۱۴ مهرماه به «یورونیوز» گفته که اتهامات جمهوری اسلامی علیه او مبنی بر مشارکت در اعتراضات پاییز پارسال در ایران «بیاساس» است.
این جهانگرد با یک کولهپشتی از ایتالیا سفر خود را آغاز و از یونان به ترکیه، گرجستان و ارمنستان سفر کرد و زمانی که اعتراضات گسترده موسوم به «زن، زندگی، آزادی» در جریان بود، وارد ایران شد.
والدین او سیلو و ژان میگویند تماس وزارت خارجه فرانسه با آنها و اعلام خبر بازداشت فرزندشان، برای آنها «لحظه دردناکی» بود که هنوز آن را به خاطر دارند.
ژان میشل آرنو با اشاره به احساس «شوک، نگرانی و اضطراب زیاد» پس از شنیدن این خبر، میگوید که «میدانستیم این یک کشور (عادی) نیست، بلکه ایران است. اتهاماتی که علیه لویی عنوان میشود کاملاً بیاساس است. او همراه با چند جهانگرد دیگر از ایتالیا، لهستان و خود ایران که همه آنها با کولهپشتی سفر میکنند، بازداشت شد. جمهوری اسلامی دیگران را آزاد کرد، اما او هنوز در بازداشت است».
پدر او در ادامه افزود که لویی قول داده بود که به اعتراضات مردمی نزدیک نشود و ما از این بابت نگران حضور او در ایران نبودیم.
کمیتۀ پشتیبانی لویی در پاریس ششم مهرماه امسال در سالگرد بازداشت او تجمع اعتراضی با حضور ۲۰۰ نفر برگزار کرد.
این کمیته میگوید لویی همراه با چند نفر از دوستانش به محل بازیهای «اسکیپ گیم» رفته بودند که بازداشت شدند و ظاهراً تنها او آزاد نشده است.
والدین لویی میگویند برای چند روز از او بیخبر بودند، اما فکر میکردند که فرزندشان در سفر به مناطق کوهستانی است و احتمالاً تماس تلفنی با او ممکن نیست.
سیلو، مادر لویی نیز به یورونیوز گفته دو هفته بعد از بازداشت، او تماس گرفت، «ابتدا فکر کردم که آزاد شده است. اما همه چیز صحنهسازی بود و مکالمات شنود میشد».
والدین این جهانگرد فرانسوی میگویند فرزندشان در زندان اوین است و بعضی مواقع تماس تلفنی دارند، اما «میدانیم که او نمیتواند با تماس از زندان آنچه را که واقعاً بر او گذشته، بر زبان آورد».
بر اساس این گزارش، روزی که او و همراهانش بازداشت شدند، برای جشن تولد یک دوستدختر ایرانی ۳۰ ساله به یک پارک برای بازی «اسکیپ گیم» رفته بودند که توسط مأموران سپاه پاسداران بازداشت شدند.
جمهوری اسلامی اواخر اردیبهشت بنجامین بریر، یک گردشگر فرانسوی دیگر و برنارد فیلان، شهروند فرانسوی-ایرلندی را پس از سه سال بازداشت آزاد کرد، اما هنوز هم چهار شهروند فرانسوی با اتهامات امنیتی در زندانهای ایران هستند.
بر اساس گزارشها، هماکنون ۱۲ شهروند اروپایی به اتهامات امنیتی و جاسوسی در ایران زندانی هستند.
مقامات غربی و نهادهای حقوق بشری جمهوری اسلامی را به گروگانگیری شهروندان خارجی در راستای دریافت امتیازات از غرب متهم میکنند.
ایران طی سالهای گذشته برخی از شهروندان زندانی خارجی را در ازای دریافت امتیازات مالی، آزادسازی منابع مالی مسدود شده و مبادله با زندانیان مرتبط با جمهوری اسلامی در خارج آزاد کرده است.