لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۳
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۰۵:۱۰ ۱.۹.۱۴۰۲

گسترش جنگ در جبالیا به بیمارستان‌ها و کشته شدن سه پزشک

رئیس یک بیمارستان، روز سه‌شنبه ۳۰ آبان در گفت‌وگو با تلویزیون الجزیره، از کشته شدن چهار نفر از جمله سه پزشک بیمارستان خود در بحبوحه جنگ شدید در اردوگاه پناهجویان جبالیا خبر داد.

احمد مهنا، رئیس بیمارستان العوده غزه، حمله به این بیمارستان را به اسرائیل نسبت داد.

گروه پزشکان بدون مرز نیز جان باختن دو پزشک از اعضای خود را تایید کرد.

این گروه در عین حال، خواستار محافظت بهتر از تجهیزات، کارکنان و بیماران بیمارستان‌ها در این منطقه تحت محاصره شد.

گروه پزشکان بدون مرز در شبکه اجتماعی ایکس، توییتر سابق، نوشت: «مشاهده کشته شدن پزشکان در کنار تخت‌ بیمارستان‌ها، دیگر فراتر از تراژدی است و باید همین حالا متوقف شود.»

ارتش اسرائیل می‌گوید اعضای گروه افراطی حماس از منطقه جبالیا عقب‌نشینی کرده‌اند. جبالیا منطقه‌ای متراکم از ساختمان‌های بتونی در حوالی شهر غزه است که خانواده‌های آواره فلسطینی را بعد از جنگ سال ۱۹۴۸ در خود اسکان داده است.

اسرائیل هفته‌هاست که این منطقه را زیر بمباران گرفته است.

۰۴:۵۴ ۱.۹.۱۴۰۲

موافقت اسرائیل با آتش‌بس چهار روزه برای تبادل ۵۰ گروگان با ۱۵۰ اسیر فلسطینی

گزارش‌ها حاکی است که دولت اسرائیل با پیشنهاد آتش‌بس چهار روزه در ازای تبادل ۱۵۰ اسیر فلسطینی با ۵۰ گروگان در دست گروه حماس مواقفت کرده است.

دفتر نخست وزیر اسرائیل اعلام کرده است که ۵۰ گروگان زن و کودک در دست حماس طی چهار روز آزاد خواهند شد.

مقامات قطر که در این مذاکرات نقش میانجی را داشتند، به همراه مقامات ایالات متحده، اسرائیل و حماس طی چند روز اخیر گفته بودند که توافق قریب الوقوع است.

این نخستین توافق بر سر آتش‌بس از آغاز جنگ کنونی اسرائیل و حماس است، جنگی که تاکنون به بهای جان بیش از ۱۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی و آواره شدن دوم سوم جمعیت ۲.۳ میلیونی نوار غزه تمام شده است.

بنیامین نتانیاهو قبل از تشکیل نشست کابینه خود روز سه‌شنبه با وزیر جنگ و مسئولان امنیت ملی اسرائیل درباره این توافق گفت‌وگو کرد. طبق آمار مقامات اسرائیل، گروه افراطی حماس در پی حمله روز هفتم اکتبر به اسرائیل که به کشته شدن حدود هزار و دویست اسرائیلی انجامید، بیش از ۲۰۰ نفر را نیز گروگان گرفت.

بنیامین نتانیاهو قبل از اعلام توافق آتش‌بس گفته بود که مداخلات جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، به بهبود شرایط این توافق کمک کرد به طوری که شامل آزادی گروگان‌های بیشتر و اعطای امتیازات کمتری بشود.

وی اما تاکید کرد که ماموریت اصلی اسرائیل تغییری نکرده است. آقای نتانیاهو در ابتدای نشست کابینه خود گفت: «ما در حال جنگ هستیم و تا زمانی که به اهدافمان دست نیافته‌ایم، این جنگ ادامه خواهد داشت.»

او اهداف اسرائیل از این جنگ را نابودی حماس، بازگرداندن همه گروگان‌ها و اطمینان از این مسئله عنوان کرده است که دیگر هیچ گروهی از غزه نتواند اسرائیل را تهدید بکند.

۰۲:۱۷ ۱.۹.۱۴۰۲

اعتراض شدید رهبران ترکیه و الجزایر به اقدامات اسرائیل در غزه

رؤسای جمهور کشورهای ترکیه و الجزایر، روز سه‌شنبه ۳۰ آبان، ضمن ابراز امیدواری بابت موفقیت‌ مذاکرات در مورد آزادسازی گروگان‌ها و زندانیان، کلمات تندی را علیه اسرائیل برای اقداماتش در غزه به کار بردند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه که روابط دولت خود را با مقامات حماس حفظ کرده است، از همکاری وزیر خارجه و رئیس سازمان اطلاعات این کشور با مقامات قطر حول مذاکره بر سر آزادسازی‌ گروگان‌ها و زندانیان خبر داد.

اردوغان در کنفرانس خبری مشترکی با عبدالمجید تبون، رئیس‌جمهور الجزایر گفت: «ما درگیر مذاکراتی دامنه‌دار هستیم که انتظار داریم نتیجه مثبتی از آنها عاید شود.»

تبون نیز در این کنفرانس خبری اعلام کرد که او و اردوغان به‌عنوان قدرت‌های منطقه‌ای همچنان به اعمال فشار برای متوقف ساختن «تراژدی انسانی حاصل جنایات صهیونیست‌ها در غزه» ادامه خواهند داد.

تبون درخواست خود برای کشاندن اسرائیل به دادگاه جنایی بین‌المللی را تکرار کرد و گفت: «محکوم کردن جنایات اسرائیل باید با فراهم‌ ساختن مقدمات توقف فوری گسترش استعمار در کرانه باختری همراه شود.»

اردوغان نیز گفت، اقدامات اسرائیل «به تنبیه جمعی تبدیل شده و شامل جنایات جنگی می‌شود.»

۰۲:۱۲ ۱.۹.۱۴۰۲

مقامات اتحادیه اروپا: کمک‌های نقدی روانه جیب حماس نشده است

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد، از آنجا که تحقیقات نشان داده هیچ‌یک از کمک‌های نقدی روانه جیب حماس نشده است، این اتحادیه به تامین کمک‌های نقدی برای فلسطینیان ادامه خواهد داد.

والدیس دومبروفسکی، معاون اجرایی رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در این باره به خبرنگاران گفت: «بررسی‌های ما نشان نمی‌دهد که از پول اتحادیه اروپا چه مستقیم و چه غیرمستقیم چیزی به سازمان تروریستی حماس رسیده باشد.»

او افزود: «پرداخت‌های نقدی به موقوفات فلسطینی و آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) بدون تاخیر ادامه خواهد یافت. از آنجا که پروژه‌هایی در غزه به‌خاطر جنگ، امکان تحقق نیافته است، کمک‌های نقدی به غزه همچنان به‌صورت کمک‌های بشردوستانه یا کمک به توسعه، اختصاص خواهد یافت.»

۲۳:۵۶ ۳۰.۸.۱۴۰۲

نتانیاهو بر ادامه «جنگ با حماس» پس از توافق بر سر آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس موقت تأکید کرد

‌نخست‌وزیر اسرائیل شامگاه سه‌شنبه در جلسه کامل کابینه اسرائیل جزئیاتی از توافق حاصل‌شده با گروه افراطی حماس را اعلام کرد که بر اساس آن گروگان‌های در بند این گروه مرحله به مرحله آزاد خواهند شد.

بنیامین نتانیاهو همچنین با اشاره به «آتش‌بس» موقت احتمالی با حماس، تأکید کرد که «جنگ علیه حماس» پس از این آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها متوقف نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری‌ها، او گفت: «ما در حال جنگ هستیم و به این جنگ ادامه خواهیم داد. آن‌قدر ادامه می‌دهیم تا به همه اهداف خود برسیم.»

نخست‌وزیر اسرائیل در جریان ارائه توافق پیشنهادی برای آزادی گروگان‌ها به کابینه خود گفت: یکی از شروط‌ اسرائیل این است که صلیب سرخ به گروگان‌های باقیمانده در نوار غزه دسترسی داشته باشد و دارو و خدمات درمانی در اختیار آن‌ها قرار دهد.

روزنامه هاآرتص اسرائیل گزارش داده که بر اساس این توافق قرار است «۳۰ کودک، هشت مادر و ۱۲ زن» از بند حماس آزاد شوند. اسرائیل می‌گوید در جریان حمله این گروه افراطی، بیش از ۳۰ کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال و دست‌کم ۱۳ تن از مادران آن‌ها به گروگان گرفته شده‌اند.

دو عضو کابینه اسرائیل که از احزاب راست افراطی هستند، پیش از شروع جلسه کابینه گفتند که به این توافق رأی منفی می‌دهند، اما نظر آن‌ها تاثیری بر تصمیم کابینه ندارد.

صحبت درباره این توافق از روزهای پیش در جریان بود. حماس در جریان حمله روز ۱۵ مهر به خاک اسرائیل که به گفته مقام‌های این کشور باعث کشته شدن دست‌کم ۱۲۰۰ تن شد، حدود ۲۴۰ گروگان را ربوده و به نوار غزه برد.

حماس در روزهای اول بعد از حمله به اسرائیل گفته بود که حدود ۲۰۰ گروگان در اختیار دارد و ۵۰ تن دیگر نیز به اسارت سایر گروه‌های مسلح ساکن نوار غزه درآمده‌اند.

این گروه همچنین در چند نوبت ادعا کرد که تعدادی از گروگان‌ها در جریان حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند.

این در حالی است که ارتش اسرائیل این هفته و بعد از محاصره بیمارستان الشفاء غزه ادعا کرد یکی از سربازانش که توسط حماس به گروگان گرفته شده بود،‌ در جریان حملات هوایی در اطراف این بیمارستان مجروح شده بود، اما سپس به داخل بیمارستان برده شد و توسط اعضای حماس به قتل رسید.

حماس پیش از این چهار تن از گروگان‌ها را آزاد کرده بود که دو تن از آن‌ها آمریکایی بودند و دو زن مسن اسرائیلی نیز چند روز بعد رها شدند.

یکی از این دو زن فاش کرد در دوران اسارت در تونل‌های مورد استفاده حماس در زیر غزه محبوس بوده است، اما به او رسیدگی پزشکی می‌شد.

ده‌ها شهروند خارجی یا افراد با تابعیت دوگانه در میان گروگان‌ها حضور دارند و قطر با مشارکت آمریکا در مذاکره میان اسرائیل و حماس نقش پررنگی دارد.

۲۰:۲۹ ۳۰.۸.۱۴۰۲

رئیس‌جمهور چین خواستار برگزاری «کنفرانس بین‌المللی صلح» درباره جنگ غزه شد

رئیس‌جمهور چین روز سه‌شنبه خواستار تشکیل یک «کنفرانس بین‌المللی صلح» برای حل منازعه بین اسرائیل-حماس شد و بر آزادی «زندانیان غیرنظامی» و آتش‌بس فوری در غزه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی چین،‌ شین‌هوا، شی جین‌پینگ در کنفرانس مجازی سران گروه بریکس گفت که طرف‌های درگیر در جنگ غزه باید فورا به درگیری و مخاصمه پایان دهند، «خشونت و حمله به اهداف غیرنظامی» را متوقف کرده و زندانیان غیرنظامی را آزاد کنند تا از تلفات و آسیب بیشتر جلوگیری شود.

رئیس‌جمهور چین یادآور شد بدون «راه‌حل عادلانه برای مسئله فلسطین» هیج صلح و امنیت پایداری در خاورمیانه در کار نخواهد بود.

آقای شی همچنین گفت که پکن خواستار برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی صلح است تا به‌سرعت «راه‌حلی جامع، عادلانه و پایدار» برای مسئله فلسطین پیدا شود.

۱۷:۵۲ ۳۰.۸.۱۴۰۲

انتظار می‌رود کابینه اسرائیل امشب پذیرش توافق با حماس را اعلام کند

از چپ- بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع، و بنی گانتس، عضو کابینه جنگ
از چپ- بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع، و بنی گانتس، عضو کابینه جنگ

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد با توجه به «پیشرفت‌ها» در مذاکرات برای آزادی گروگان‌های در بند گروه حماس، جلسه کابینه این کشور ساعت هشت شب سه‌شنبه به وقت محلی برای پذیرش توافق با این گروه برگزار خواهد شد.

روزنامه «تایمز اسرائیل» خبر داده که اعضای کابینه جنگ و کابینه امنیتی اسرائیل گردهم می‌آیند تا به این توافق چراغ سبز نشان دهند.

بنیامین نتاننیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، ساعاتی پیش در دیدار با نیروهای ذخیره این کشور گفت برای رسیدن به توافق پیشرفت‌هایی حاصل شده و ابراز امیدواری کرد که به زودی «اخبار خوبی» منتشر شود.

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل نیز روز سه‌شنبه به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی اعلام کرد که رسیدن به توافق «بسیار نزدیک» است.

این مقام اسرائیلی گفت تفاهم شده که دست‌کم ۵۰ تن از گروگان‌ها آزاد شوند و ده‌ها تن دیگر در برابر تمدید آتش‌بس برنامه‌ریزی ظرف چند روز آینده رها شوند. در ازای این اقدام، احتمالا چهار روز آتش‌بس برقرار خواهد شد.

بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود گروگان‌هایی که قرار است طی چند مرحله آزاد شوند، حدود ۴۰ کودک، مادران آن‌ها و زنان دیگر باشند.

اسرائیل در مقابل، حدود ۳۰۰ فلسطینی شامل زنان و نوجوانان را از زندان‌های خود آزاد خواهد کرد. این فهرست شامل افراد دارای جرایم جنایی نخواهد شد.

گروه افراطی حماس هم در بیانیه‌ای گفته که موافقت کرده است در هر مرحله، ۱۰ نفر از ۵۰ اسرائیلی ربوده‌شده را آزاد کند و مدعی شده که اسرائیل پذیرفته است روزانه ۳۰۰ کامیون حامل غذا، کمک‌های دارویی و سوخت «برای تمامی بخش‌های غزه» وارد این باریکه شود.

۱۶:۱۱ ۳۰.۸.۱۴۰۲

بازداشت ۱۷ مظنون در آلمان در ارتباط با «یهودستیزی»

خبرگزاری‌ آلمان گزارش داد که نیروهای امنیتی این کشور روز سه‌شنبه ۳۰ آبان، در عملیاتی هماهنگ به منازل ۱۷ مظنون حمله برده و آن‌ها را به ظن تبلیغ «یهودستیزی» در شبکه‌های اجتماعی و حمایت از گروه افراطی حماس بازداشت کردند.

مظنونین بازداشتی در ایالت باواریای آلمان پس از شنیدن خبر حمله حماس به مردم اسرائیل در روز ۱۵ مهر به پایکوبی پرداخته و جشن گرفته بودند. به همین دلیل شهر مونیخ، مرکز ایالت باواریا کانون عملیات روز سه‌شنبه نیروهای امنیتی آلمان بود.

۱۵ مرد و ۲ زن که ۱۸ تا ۶۲ ساله هستند، بازداشت شده‌اند. پس از تفتیش خانه‌های این افراد، رایانه و همچنین تلفن‌های همراه آن‌ها توقیف شد.

براساس این گزارش‌ها، یکی از این افراد شهروند ترکیه است که احتمالاً عکس آدولف هیتلر، رهبر نازی‌های آلمان در جنگ جهانی دوم را در شبکه‌های اجتماعی با نوشته‌های یهودستیزانه منتشر کرده بود.

بر اساس قانون، فعالیت حماس یا هر گونه ابراز حمایت از این گروه افراطی در آلمان ممنوع است.

یک افسر ارشد ایالت باواریا به رسانه‌ها گفت مهم است که یهودیان و اسرائیلی‌های ساکن در آلمان بدانند که ما از آن‌ها حمایت و دفاع می‌کنیم.

۱۵:۱۴ ۳۰.۸.۱۴۰۲

استقبال اسرائیل از پیروزی خاویر میلی در انتخابات آرژانتین

رسانه‌های اسرائیل خاویر میلی، رئیس‌جمهور تازه منتخب آرژانتین را «یک دوست نزدیک» اسرائیل نامیده و می‌گویند او قول داده است که سفارت کشورش را مانند آمریکا به‌زودی از تل‌آویو به اورشلیم منتقل کند.

به نوشته سایت اسرائیلی والانیوز، آقای میلی متحد مهمی برای اسرائیل در منطقه آمریکای لاتین خواهد بود.

خاویر میلی در کارزار انتخاباتی خود تأکید کرده بود که اسرائیل «متحد طبیعی» برای آرژانتین در دوران رهبری او خواهد بود.

روزنامه معاریو این سخنان آقای میلی را یادآوری کرد که گفته بود «من نه به کلیسا، که به کنیسه می‌روم». به نوشته اسرائیل‌هیوم، آقای میلی قبلاً ابراز تمایل کرده بود که دین خود را به یهودیت تغییر دهد.

خاویر میلی در روزهای پیش از انتخابات آرژانتین در حمایت از حق اسرائیل در دفاع از خود در برابر حمله گروه افراطی حماس، در تجمعی در میان هواداران اسرائیل شرکت کرده و با شور آشکار پرچم اسرائیل را به دست گرفت و تکان داد.

او حمله اعضای حماس در روز ۱۵ مهر به اسرائیل را شدیداً محکوم کرده و رویکرد برخی دولت‌های آمریکای لاتین را که منتقد اسرائیل هستند، نکوهش کرده است.

به نوشته روزنامه اسرائیل‌هیوم، ایال صلع، سفیر اسرائیل در بوئنوس آیرس و هیئتی از مرکز یهودی «آمیا» در پایتخت آرژانتین در میان نخستین شخصیت‌هایی بودند که در پی اعلام پیروزی آقای میلی، روز دوشنبه با او دیدار کردند.

سازمان عالی یهودیان آرژانتین نیز پیروزی آقای میلی را شادباش گفت و آن را فرصتی نوین برای مبارزه با یهودستیزی در این کشور نامید.

روی کار آمدن متحد جدیدی برای اسرائیل در آمریکای لاتین در حالی است که شماری از کشورهای این حوزه از آغاز جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس، به نشانه حمایت از فلسطینیان، از اسرائیل به شدت انتقاد کرده‌اند. بولیوی رابطه با اسرائیل را قطع کرده است.

خاویر میلی که اقتصاددان است و در دوران سختی اقتصادی کشورش پیروز شده، کار خود را از روز ۱۹ آذر آغاز خواهد کرد. آلبرتو فرناندز، رئیس‌جمهوری کنونی این کشور حامی جناح چپ در آمریکای لاتین است اما رابطه با اسرائیل را حفظ کرده بود.

۱۴:۲۴ ۳۰.۸.۱۴۰۲

حماس جزئیاتی از «معامله» با اسرائیل را منتشر کرد

در حالی که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس روز سه‌شنبه اعلام کرده بود که جزییات معامله این گروه با اسرائیل به‌زودی از سوی قطر اعلام خواهد شد، حماس خود، جزئیاتی از این توافق احتمالی را در رسانه‌های منتسب به این گروه منتشر کرد.

حماس گفته است که این توافقِ مرحله به مرحله شامل آتش‌بس پنج روزه از سوی اسرائیل در برابر آزادی ۵۰ تن از اسرائیلی‌های ربوده شده و شهروندان غیراسرائیلی غیرنظامی است.

این بیانیه حاکی است که حماس موافقت کرده هر ۱۰ نفر از ۵۰ اسرائیلی ربوده شده را در یک مرحله آزاد کند.

حماس مدعی است که اسرائیل با آزادی ۳۰۰ تن از زندانیان فلسطینی شامل زنان و کسانی که هنگام زندانی شدن نوجوان بودند، موافقت کرده است.

براساس جزییات منتشره از سوی حماس، همچنین اسرائیل پذیرفته که روزانه ۳۰۰ کامیون حامل غذا، کمک‌های دارویی و سوخت «برای تمامی بخش‌های غزه» وارد این باریکه شود.

این گروه مدعی است که آتش‌بسی که اسرائیل پذیرفته، شامل «توقف کامل پروازهای اسرائیلی بر فراز غزه خواهد شد» اما در بخش‌های شمالی باریکه غزه اسرائیل روزانه پرواز پهپادها و هواپیماهای خود را هر روز به مدت ۶ ساعت متوقف خواهد کرد.

اسرائیل این بیانیه را هنوز تأیید نکرده و قطر که میانجی‌گر اصلی بوده، در این خصوص بیانیه صادر نکرده است.

جزییات چنین معامله احتمالی به اختلافاتی در جامعه اسرائیل منجر شده و بسیاری از خانواده‌های بیش از ۲۰۰ اسرائیلی ربوده شده، از احتمال طولانی‌تر شدن دوران رنج عزیزان خود در دست حماس و سایر گروه‌های فلسطینی در غزه به‌شدت نگران شده‌اند.

برخی خبرنگاران در رسانه‌های اسرائیل گفتند اصرار حماس به توقف پروازهای اطلاعاتی و عملیاتی پهپادها و جنگنده‌های اسرائیل در روزهای آتش‌بس، کوشش حماس برای جابه‌جا شدن سران پنهان شده آن و انتقال اسرائیلی‌های ربوده شده به اماکن دیگر غزه است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG