بلینکن: تمرکز آمریکا بر تمدید وقفه درجنگ غزه است
آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا، شامگاه پنجشنبه پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو در کنفرانس خبری گفت که از مقامات اسرائیلی خواسته که قبل از شروع مجدد عملیات نظامی در غزه، باید مناطق امن برای غیرنظامیان مشخص کنند.
وزیر خارجه آمریکا از زمان حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه تاکنون سه بار به اسرائیل سفر کرده است.
آنتونی بلینکن همچنین گفت که باید از آوارگی بیشتر فلسطینی ها جلوگیری کرد و میبایست تاسیسات زیربنایی مانند بیمارستانها٬ نیروگاهها و تصفیهخانههای آب آسیب حملات نظامی در امان بمانند.
او تصریح کرد، با فراهم شدن شرایط، میبایست امکان بازگشت نهایی فلسطینیهای آواره به شمال غزه را فراهم کرد.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که «تمرکز فوری دولت بایدن بر همکاری با شرکای خود برای تمدید وقفه» در جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه است.
آنتونی بلینکن تصریح کرد: «تا زمانیکه همه گروگانها به خانه و نزد عزیزانشان بازنگردند، ما دست از تلاش بر نخواهیم داشت.»
او اضافه کرد، میبایست امکان بازگشت نهایی فلسطینیهای آواره به شمال غزه را فراهم کرد.
آنتونی بلینکن گفت٬ ایالات متحده به حمایت از هدف اسرائیل برای بین بردن حماس در غزه ادامه میدهد.
او تصریح کرد اسرائیل حق دارد تضمین کند که کشتار هفتم اکتبر تکرار نخواهد شد و تاکید کرد که حماس نباید کنترل نوار را دست داشته باشد.
در جریان حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر، ۱۵ مهرماه، دست کم یک هزار ۲۰۰ اسرائیلی کشته شدند. اسرائیل نیز در واکنش از همان زمان حمله به غزه را آغاز کرد. منابع فلسطینی میگویند در حملات اسرائیل بیش از ۱۴ هزار نفر در غزه کشته شدند.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه تصریح کرد به رغم این که اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند، با این وجود، «نحوه دفاع اسرائیل از خود مهم است».
او اضافه کرد، اسرائیل باید طبق «قوانین انساندوستانه و قوانین جنگ» عمل کند، حتی زمانی که در حال مقابله با گروههای تروریستی است که به هیچکدام احترام نمیگذارند.
حماس هشت گروگان اسرائیلی دیگر را آزاد کرد
ارتش اسرائیل میگوید، گروه افراطی حماس هشت گروگان اسرائیلی دیگر را تحویل صلیب سرخ قرار داده است و آنها اکنون در خاک این کشور هستند.
حماس شامگاه پنجشنبه ابتدا دو گروگان اسرائیلی را در نوار غزه به کمیته بینالمللی صلیب سرخ تحویل داد و ساعاتی بعد شش گروگان دیگر را آزاد کرد. قرار است در مقابل ۳۰ فلسطینی زندانی نیز شامگاه پنجشنبه آزاد شوند.
رسانههای بینالمللی تصاویری از عبور کاروان شش گروگان اسرائیلی در مرز رفح منتشر کردند.
اسرائیل و گروه افراطی حماس هنوز مشخص نیست با پایان وقفههای بشردوستانه در بامداد جمعه، این مهلت را تمدید خواهند کردند یا خیر.
لحظه پیوستن دختر گروگان حماس به خانوادهاش در اسرائیل
آغاز بررسی خشونت جنسی حماس علیه اسرائیلیها در کمیسیون تحقیق سازمان ملل
کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل بررسیها پیرامون خشونت جنسی اعضای حماس علیه اسرائیلیها در جریان یورش این گروه افراطی به اسرائیل در ۱۵ مهر و علیه گروگانها را آغاز کرده است.
ناوی پیلای یکی از سه عضو کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل روز پنجشنبه به رویترز گفت که تمام شواهد جمعآوری شده درباره این موضوع تحویل دیوان کیفری بینالمللی خواهد شد.
رویترز مینویسد اسرائیل پیشتر این کمیسیون را به اتخاذ مواضع یکجانبه علیه این کشور متهم کرده و گفته بود که با این کمیسیون همکاری نخواهد کرد؛ موضوعی که چالشی برای تیم خانم پیلای در تحقیقات پیرامون خشونتهای جنسی حماس علیه اسرائیلیها است.
حماس خشونتهای جنسی علیه شهروندان اسرائیلی را انکار کرده و نمایندگی اسرائیل در سازمان ملل نیز گفته است این کمیسیون از زمان راهاندازی در سال ۲۰۲۱ مواضع مغرضانهای نسبت به این کشور داشته و دولت اسرائیل بارها اعلام کرده که هیچگونه همکاری با این نهاد نخواهد داشت.
دفتر نمایندگی اسرائیل در سازمان ملل همچنین گفته است که قربانیان اسرائیلی هرگز عدالت را از این کمیسیون نخواهند دید.
دولت اسرائیل خود تحقیقات خشونتهای جنسی حماس، از جمله تجاوز جنسی اعضای آن به شهروندان اسرائیلی در جریان حمله ۱۵ مهر را آغاز کرده است.
پیلای همچنین گفته است اولویت دیگر کمیسیون تحقیق سازمان ملل، بررسی کشته شدن شمار زیادی از خبرنگاران در حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه است.
او پیشتر از کشته شدن حدود ۱۵ هزار نفر در حملات اسرائیل به غزه انتقاد کرده بود.
ارتش اسرائیل از آزادی دو گروگان دیگر توسط حماس خبر داد
ارتش اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد دو گروگان دیگر اسرائیلی در نوار غزه تحویل کمیته بینالمللی صلیب سرخ شدهاند.
بر اساس بیانیه ارتش، این دو گروگان در حال بازگشت به کشور هستند.
بیانیه یاد شده میافزاید که «گروگانهای اسرائیلی بیشتری قرار است در ساعات آینده تحویل صلیب سرخ شوند».
هنوز مشخص نیست چه تعداد گروگان اسرائیلی در شامگاه پنجشنبه آزاد میشوند. رسانههای اسرائیلی پیشتر گفته بودند که احتمالا هشت نفر آزاد خواهند شد. تحویل سه جسد نیز در دستور مذاکرات بوده است.
اسرائیل و گروه افراطی حماس لحظاتی پیش از پایان وقفههای بشردوستانه در شامگاه چهارشنبه، این مهلت را به مدت یک روز دیگر تمدید کردند.
اسرائیل سفیر اسپانیا را پس از اظهارات نخستوزیر این کشور احضار کرد
اسرائیل بهدنبال اظهارات پدرو سانچز نخستوزیر اسپانیا که در خصوص پایبندی اسرائیل به قوانین بشردوستانه در نوار غزه ابراز تردید کرده بود، سفیر این کشور را احضار کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اسرائیل سفیر اسپانیا را برای اعتراض به این اظهارات احضار و سفیر خود را از مادرید برای مشورت فراخواند.
الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، روز پنجشنبه در شبکههای اجتماعی این خبر را تایید کرد.
او گفت: «اسرائیل طبق قوانین بینالمللی رفتار میکند و به رفتار خود ادامه خواهد داد.»
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، نیز اعلام کرد که به کوهن دستور داده است تا سفیر اسپانیا را برای اعتراض فرا بخواند.
گروه افراطی حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا یک گروه تروریستی شناخته میشود، روز ۱۵ مهر به شهرها و شهرکهای اسرائیلی حمله کرد و دستکم ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۴۰ نفر را ربود.
این حمله موجب جنگی همهجانبه بین اسرائیل و حماس در نوار غزه شد که به گفته وزارت بهداشت این گروه، بیش از ۱۵ هزار کشته برجا گذاشته است.
ارتش اسرائیل از رهگیری یک وسیله هوایی از مبداء لبنان خبر داد
ارتش اسرائیل میگوید یک «وسیله هوایی» را که روز پنجشنبه از مبداء لبنان در حرکت بود، رهگیری کرد.
این حادثه در زمانی گزارش شده که گروه افراطی حماس و اسرائیل بر سر تمدید آتشبس موقت به توافق رسیدند.
خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که صدای انفجارهایی در امتداد مرز جنوب شرقی لبنان شنیده شد.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفته است.
اسرائیل و گروه شبهنظامی حزبالله لبنان که متحد حماس و تحت حمایت جمهوری اسلامی است، همزمان با جنگ حماس و اسرائیل در ۱۵ مهرماه، برای چند هفته در طول مرز لبنان و اسرائیل به تبادل آتش پرداختند.
گروههای دیگر از جمله حماس و جهاد اسلامی نیز در جریان این درگیریها، حملاتی را از لبنان علیه اسرائیل انجام دادند.
اسرائیل و حماس روز پنجشنبه در آخرین لحظه به توافق رسیدند تا وقفههای بشردوستانه را برای هفتمین روز تمدید کنند و واشینگتن گفت امیدوار است که آتشبس برای آزادی گروگانهای بیشتر و ارسال کمکها به غزه تمدید شود.
عملیات پلیس آلمان و بلژیک برای مقابله با طرفداران حماس
پلیس در دو کشور آلمان و بلژیک روز خانه چند تن از ساکنین را که مظنون به حمایت از گروه افراطی حماس هستند، تفتیش و آنها را بازداشت کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، پلیس این کشور در شهرهای مونستر و نوردهورن و پلیس بلژیک در شهر «او» در این زمینه اقدام کرده اند.
مظنونین در شبکههای اجتماعی مطالبی در حمایت از حماس نوشته بودند. دو تن از مظنونین ۴۶و ۴۹ ساله اعلام شدند، اما گفته نشده که مسلمان بودهاند یا نه.
هفته گذشته نیز صدها افسر پلیس آلمان به منازل مظنونان حمایت از حماس و فعالان شبکه «صامدون» رفتند که از جمله در پی شنیدن خبر حمله حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، در خیابانهای شهرهای آلمان شیرینی پخش کرده بودند.
آلمان ماه گذشته هر نوع حمایت از حماس و شبکه «صامدون» را غیرقانونی اعلام کرد.
نگاهی به برخی از اسرائیلیهایی که چهارشنبه آزاد شدند
رایا روتم، زن ۵۴ ساله اسرائیلی که چهارشنبه شب پس از ۵۴ روز از اسارت حماس آزاد شد. او در پایگاه ارتش اسرائیل در «حاتسریم» بعد از آزادی لباس مناسب دریافت میکند.
توماس هند، پدر امیلی هند، دختر ۹ ساله آزاد شده گفته بود که رایا در بخشی از دوران اسارت در کنار دخترش بوده و از او مراقبت کرده بود. دختر ۱۳ ساله خانم روتن در آغاز هفته آزاد شده بود.
موران استلا ینای، (در لباس سفید) زن اسرائیلی آزادشده از اسارت حماس بعد از ۵۴ روز، برای اولین بار بامداد پنجشنبه ۹ آذر با خانواده خود در بیمارستان «شیبا» در تلآویو دیدار کرد.
ایتای رِگِو، پسری که نزدیک به ۱۸ سال دارد، با خواهر خود میا رگو، ۲۰ ساله، که سه روز زودتر از اسارت حماس آزاد شده بود، در بیمارستان سوروکا در جنوب اسرائیل دیدار کرد. مادر میا در لحظه آزادی میا گفته بود هنوز نصف قلبش در غزه جا مانده است.
ایتای یکی از نوجوانان آزادشده در مرحله ششم از معامله تبادل میان اسرائیل و گروه افراطی حماس بود.
ایتای و میا همراه با خانواده خود مدتی به سفر مکزیک رفته بودند و ساعتی پس از بازگشت به اسرائیل در روز ۱۵ مهر تصمیم گرفتند به جشنواره موسیقی «نووا» در «رعیم» بروند. میا تیر خورده بود و ۵۱ روز با پای زخمی در اسارت حماس بود.
به گفته بستگان، همه آزادشدگان بهشدت لاغر شدهاند.
پذیرش مسئولیت تیراندازی مرگبار اورشلیم از سوی حماس
گروه افراطی حماس با انتشار بیانیهای گفته عاملان حمله مرگبار صبح پنجشنبه در اورشلیم، از اعضای این گروه بوده اند.
در این بیانیه که در شبکه تلگرام منتشر شده، با اشاره به عملیات نظامی اسرائیل در غزه و شیوه رفتار با زندانیان فلسطینی آمده که «این عملیات، واکنشی طبیعی به جنایات بیسابقه اشغالگران (اسرائیل) بوده است». حماس در ادامه این بیانیه خواستار «تشدید مقاومت» شده است؛ موضوعی که میتواند به معنای بالا گرفتن خشونت و درگیری باشد.
این در حالیاست که ساعاتی پیش و حوالی هفت صبح پنجشنبه به وقت محلی، حماس و اسرائیل از تمدید دستکم یکروزه وقفه عملیاتی در جنگ غزه خبر دادند.
ایتامار بنگویر وزیر تندروی امنیت داخلی اسرائیل هم در واکنش به تیراندازی اورشلیم، و با اشاره به همین موضوع که حماس «از یکسو از آتشبس صحبت میکند و از سوی دیگر دست به حمله به شهروندان اسرائیلی میزند»، این گروه را به «دورویی» متهم کرده بود.
آمریکا و اتحادیه اروپا این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را «تروریستی» میدانند.