لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۱
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۲:۰۰ ۱۱.۹.۱۴۰۲

بلینکن: حماس پیش از پایان مهلت وقفه، حمله به اسرائیل را شروع کرد

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد درک این‌که چرا وقفه در عملیات جنگی به پایان رسید، مهم است؛ «به خاطر اقدامات حماس بود که از تعهدات خود عدول کرد».

آقای بلینکن افزود: «در واقع، حتی قبل از پایان (مهلت) وقفه، حماس یک حمله وحشیانه در اورشلیم انجام داد که سه نفر را کشت و تعدادی دیگر از جمله شهروندان آمریکایی را زخمی کرد.»

اشاره وزیر خارجه آمریکا به حمله مسلحانه دو برادر فلسطینی در روز پنجشنبه ۹ آذر در یک ایستگاه اتوبوس در شهر اورشلیم بود که ۳ شهروند اسرائیلی را در جا کشت و حدود ۲۰ تن را زخمی کرد. یک روز بعد یک اسرائیلی دیگر نیز براثر شدت جراحات وارده در آن حمله جان باخت. دو مهاجم فلسطینی هم در صحنه حمله کشته شدند. مقامات ارشد اسرائیل دو مهاجم ساکن شرق اورشلیم را عضو حماس معرفی کردند.

آنتونی بلینکن در سخنان خود در دوبی پیش از ترک امارات افزود: «حماس قبل از پایان (مهلت) وقفه نیز شروع به شلیک راکت کرد ...و از تعهداتی که در رابطه با آزادی گروگان‌های معین داده بود، تخطی کرد.»

۱۱:۰۹ ۱۱.۹.۱۴۰۲

بیانیه ارتش اسرائیل درباره شروع عملیات در صبح روز شنبه

ارتش اسرائیل در ساعت ۸:۴۰ دقیقه بامداد روز شنبه ۱۱ آذر (به وقت محلی اسرائیل و غزه) اعلام کرد از ساعت ۷ بامداد روز جمعه ۱۰ آذر که عملیات جنگی علیه حماس به دلیل نقض تعهدات آن گروه را از سرگرفته، به ۴۰۰ هدف در باریکه غزه حمله کرده که ده‌ها هدف در منطقه خان یونس بوده است.

ارتش افزود که جنگنده‌هایش بیش از ۵۰ هدف را در اطراف خان یونس زیر آتش گرفتند.

این بیانیه حاکی است نیروهای زمینی ارتش نیز «خرابکاران و زیربنای حماس در منطقه بیت لاهیا را با آتش از تانک و همزمان هدایت جنگنده‌ها برای حملات هوایی به این اهداف، از بین بردند».

ارتش اسرائیل افزوده که آتش توپخانه و هدایت حملات هوایی در شمال غزه نیز صورت گرفت؛ «باند تروریستی که در کمین نیروهای ما بود و یک مسجد که اعضای سازمان جهاد اسلامی فلسطین آن را مقر عملیاتی خود کرده بودند، با آتش جنگنده‌ها هدف قرار گرفت».

این بیانیه تأکید دارد حملات هوایی همچنین انباری از تسلیحات و «زیربنای تروریستی دیگری را که از سوی دشمن دوباره سازماندهی شده بود»، هدف قرار داد.

ارتش فیلم‌هایی نیز از عملیات خود در ساعات اخیر را منتشر کرد.

حماس اما اعلام کرد که شمار کشته‌ها در غزه از بعد از تجدید عملیات، به بیش از ۲۴۰ تن رسیده و تعداد زخمی‌ها نیز از ۶۵۰ تن فراتر رفته است.

۱۰:۴۷ ۱۱.۹.۱۴۰۲

بلینکن خواستار حفاظت از پایگاه‌های آمریکایی و بین‌المللی مستقر در عراق شد

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، شامگاه جمعه ۱۰ آذر در گفت‌وگوی تلفنی با محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، از او خواست تا از پایگاه‌های نظامی که نیروهای آمریکایی و بین‌المللی در آن مستقر هستند، محافظت کند.

آقای بلینکن که در امارات متحده عربی بود، در این گفت‌وگو از نخست‌وزیر عراق خواست در راستای حفاظت از تمامی تأسیساتی که میزبان پرسنل نظامی آمریکایی است و بنا به دعوت عراق در آن کشور حضور دارند، عمل کرده و کسانی را که مسئول حملات به نظامیان آمریکایی در عراق هستند، تحت پیگرد قرار دهد.

این گفت‌وگو با توجه به افزایش حملات راکتی و پهپادهای انفجاری علیه این پایگاه‌ها در عراق انجام شد. کتائب حزب‌الله عراق که وابسته به نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند، مسئولیت برخی از این تعرضات را برعهده گرفتند.

از زمان حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل که به جنگ این کشور علیه حماس در غزه منجر شد، ده‌ها مورد حمله علیه پایگاه‌هایی در عراق و سوریه که قوای آمریکایی و بین‎‌المللی در آن مستقر هستند، انجام شده است.

۱۰:۰۹ ۱۱.۹.۱۴۰۲

خلاصه‌ای از آن‌چه که گذشت و انتظارات از تحولات آتی

روز شنبه ۱۱ آذر، پنجاه و هفتمین روز از جنگ میان گروه افراطی حماس و ارتش اسرائیل است که با یورش غافلگیرانه هزاران تن از اعضای مسلح حماس به اسرائیل در شهرک‌های جنوبی این کشور در روز ۱۵ مهر آغاز شد و با کشته شدن ۱۲۰۰ تن و ربودن حدود ۲۴۰ نفر از مردم اسرائیلی به غزه به عنوان گروگان، به اعلان جنگ از سوی اسرائیل منجر شد.

امروز دومین روز آغاز جنگ پس از یک وقفه ۷ روزه در عملیات نظامی متقابل است. از ساعت ۷ بامداد روز جمعه سوم آذر وقفه در عملیات رخ داده بود تا حماس هر روز شماری از اسرائیلی‌های ربوده را به این کشور تحویل دهد و در مقابل، اسرائیل بر اساس توافقی که پذیرفت، در برابر هر یک از شهروندان ربوده‌شده خود، سه زندانی فلسطینی را که به ارتکاب «جرایم ضد امنیت اسرائیل» در زندان این کشور بودند، آزاد کند.

در طول یک هفته، اسرائیل ۲۴۰ زندانی فلسطینی را رها کرد و حماس ۸۰ اسرائیلی و همچنین یک مرد روس‌تبار با تابعیت اسرائیلی را رها کرد. در این معامله، حماس نیز ۲۵ کارگر خارجی تایلندی را که در اسرائیل کار می‌کردند و همچنین یک فیلیپینی را به اسرائیل برگرداند.

فهرست افرادی که قرار بود حماس روز جمعه ۱۰ آذر اعلام کند و از طریق قطر به آگاهی اسرائیل برساند، بر خلاف تعهد پیشین، تا ساعت ۷ بامداد آن روز دریافت نشد و همزمان حملات راکتی از غزه به سوی اسرائیل از زمان کوتاهی پیش از ساعت ۶ بامداد ۱۰ آذر آغاز شد.

اسرائیل در ساعت ۷ و ۷ دقیقه بامداد ۱۰ آذر اعلام کرد مهلت تمام شده و به حملات صورت گرفته از غزه پاسخ خواهد داد.

ارتش اسرائیل روز جمعه حملات هوایی متعددی را متوجه ساختمان‌ها و اهدافی در جنوب غزه کرد، که سخنگوی ارتش اسرائیل شمار آن را دست‌کم ۲۰۰ «هدف تروریستی» اعلام کرد.

فلسطینیان از مرگ ۱۸۴ تن و زخمی شدن ۵۸۹ تن دیگر از ساعت تجدید عملیات نظامی تا ۲۴ ساعت بعد از آن خبر دادند.

همزمان، حزب‌الله مسئولیت ازسرگیری حملات راکتی و تحرکات ایذایی نظامی در روز جمعه در مرز جنوب لبنان و شمال اسرائیل را برعهده گرفت؛ امری که به واکنش نظامی اسرائیل علیه بخش‌هایی از جنوب لبنان منجر شد و دست‌کم دو تن را در این منطقه از پای درآورد.

در نخستین ساعات بامدادی شنبه ۱۱ آذر نیز رسانه‌های سوریه از حملات جدید منتسب به اسرائیل در مناطق جنوب دمشق خبر دادند.

با وجود تجدید عملیات جنگی، قطر، مصر و آمریکا به کوشش برای ازسرگیری وقفه‌های بشردوستانه ادامه داده‌اند. مقامات ارشد آمریکا، حماس را مسئول ازسرگیری جنگ دانستند.

دولت‌ها و سازمان‌های متعدد جهانی و همچنین مقامات ارشد سازمان ملل متحد روز جمعه از عواقب تجدید جنگ ابراز نگرانی کرده و خواهان کوشش برای دستیابی به آتش‌بس پایدار در این نزاع شدند.

رسانه‌های اسرائیل به نقل از مقامات کشورشان خبر می‌دهند در صورتی که میانجی‌گران بتوانند حماس را به ادامه اجرای توافق تبادل گروگان‌‌ها وادار کنند و به‌ویژه ۱۵ زن و دو کودک اسرائیلی باقی‌مانده در غزه را رها کند، اسرائیل حاضر به انجام وقفه در عملیات است.

اسرائیل تا نیمه‌شب جمعه به خانواده‌های ۶ تن از ربوده‌شدگان زن و مرد باقی‌مانده در دست حماس خبر داد که این گروه عزیزان آن‌ها را کشته است. بر این اساس، شمار افراد باقی‌مانده در اسارت حماس در غزه اکنون ۱۳۵ تن است، که ۱۱ نفر آن‌ها خارجی هستند.

اسرائیل تلاش دارد تا اجساد مردم کشته شده‌اش را در غزه یافته و برای خاکسپاری به این کشور برگرداند. اما وجود اجساد اسرائیلی در دست حماس هنوز یک برگ برای معاملات آتی محسوب می‌شود.

۰۹:۴۲ ۱۱.۹.۱۴۰۲

کشته‌شدن دست‌کم ۶۱ خبرنگار طی جنگ اسرائیل و حماس

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران اعلام کرد از زمان آغاز درگیری‌ها بین اسرائیل و گروه افراطی حماس در تاریخ هفتم اکتبر، دست‌کم ۶۱ خبرنگار کشته شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بیشتر قربانیان، خبرنگاران فلسطینی بودند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران اعلام کرده که طی این مدت، ۵۴ خبرنگار فلسطینی، چهار اسرائیلی و سه خبرنگار لبنانی کشته شدند.

علاوه بر این، این سازمان، طی این مدت، زخمی‌شدن ۱۱ خبرنگار، مفقودشدن ۳ خبرنگار دیگر و بازداشت ۱۹ خبرنگار را ثبت کرده است.

تعرض، تهدید، حملات سایبری، سانسور و کشتن اعضای خانواده شماری از روزنامه‌نگاران نیز طی جنگ میان اسرائیل و گروه حماس از سوی این سازمان گزارش شده است.

۰۶:۵۷ ۱۱.۹.۱۴۰۲

گزارش‌ها از «نبرد شدید» در جنوب غزه

رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند نبرد شدید بین ارتش این کشور و نیروهای گروه افراطی حماس در جنوب غزه تا بامداد روز شنبه ادامه داشت.

کانال ۱۲ اسرائیل می‌گوید، نبردهای شدید و گسترده‌ای در منطقه خان یونس در جنوب غزه ادامه دارد. این رسانه دلیل تمرکز درگیری‌ها در این منطقه را وجود طلاعاتی مبنی بر حضور برخی از رهبران حماس در این شهر دانسته است.

در همین حال، آوارگان فلسطینی گفته‌اند، ارتش اسرائیل اعلامیه‌های هشدار در خان یونس پخش کرده و از فلسطینی‌ها خواسته است به دلیل خطرناک بودن منطقه به سمت جنوب و رفح بروند.

ارتش اسرائیل در پیامی به مردم غزه اعلام کرده است که در حال نبرد شدید «با تروریست‌ها است، اما در عین حال بسیار کوشش می‌کند تا بین غیرنظامیان و تروریست‌ها تمایز قائل شود.»

به دنبال ناکامی تلاش‌های دیپلماتیک برای تمدید وقفه موقت جنگ در غزه، اسرائیل و گروه افراطی حماس پس از یک هفته باردیگر از بامداد جمعه جنگ را از سرگرفتند.

وزارت بهداشت حماس در غزه نیز اعلام کرد که از زمان آغاز دور تازه جنگ در روز جمعه دست‌کم ۱۷۸ نفر در این نبردها جان باخته‌اند.

۰۴:۲۳ ۱۱.۹.۱۴۰۲

درگیری در مرز لبنان و اسرائیل از سر گرفته شد

با پایان یافتن آتش بس موقت در غزه در بامداد روز جمعه، درگیری‌ها در مرز لبنان و اسرائیل از سرگرفته شد. گفته می‌شود در حمله اسرائیل به جنوب لبنان٬ سه نفر از جمله یک نیروی حزب‌الله کشته شدند.

رسانه‌های اسرائیل می‌گویند، حزب الله لبنان، گروه مورد حمایت ایران، مسئولیت حملات با کاتیوشا به «دیشون» در شمال اسرائیل را به عهده گرفته است.

طبق این گزارش‌ها، این حملات تلفاتی در پی نداشته است. کانال ۱۲ اسرائیل نیز می‌گوید برخی از این راکت‌ها به مناطق غیر مسکونی اصابت کردند.

ارتش اسرائیل هم اعلام کرده است در واکنش به این حملات مواضع حزب الله را هدف قرار داده و دو پرتابه که از لبنان شلیک شده بود، را رهگیری و منهدم کرده است.

حزب الله لبنان هم می‌گوید در حمله اسرائیل یک مادر و پسرش و همچنین یک نیروی حزب‌الله کشته شدند.

پیشتر در همین روز یک مقام ارشد گروه حزب‌الله لبنان با اشاره به پایان یافتن آتش‌بس موقت در غزه اعلام کرد که این گروه گوش به زنگ و آماده است. او اضافه کرد، کسی انتظار ندارد که لبنان از معرکه جنگ حماس و اسرائیل در امان بماند.

حزب‌الله لبنان که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است، از زمان آغاز جنگ غزه در روز ۱۵ مهر، هر روز به خاک اسرائیل راکت‌پرانی می‌کند و طی هفته‌های گذشته بیش از صد لبنانی، از جمله ۸۰ عضو حزب‌الله، در حملات تلافی‌جویانه اسرائیل به مناطق مرزی لبنان کشته شده‌اند.

۰۳:۳۸ ۱۱.۹.۱۴۰۲

اسرائيل ویزای هماهنگ‌کننده فعالیت‌های سازمان ملل در مناطق فلسطینی را تمدید نمی‌کند

سخنگوی سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که اسرائیل ویزای هماهنگ‌کننده فعالیت‌های سازمان ملل در مناطق فلسطینی را تمدید نخواهد کرد.

دبیرکل سازمان ملل در دسامبر سال ۲۰۲۰ خانم لین هیستینگز را به عنوان معاون نماینده ویژه خود برای فرایند صلح در خاورمیانه باری کرانه باخیزی و غزه منصوب کرد.

استفان دوژاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، گفت: «مقامات اسرائیلی به ما اطلاع داده‌اند که ویزای خانم هیستینگز را در پایان این ماه همزمان با پایان مدت ویزا،‌ تمدید نمی‌کنند.»

او تأکید کرد که دبیرکل سازمان ملل به خانم هیستینگز «اعتماد کامل» دارد.

وزارت خارجه اسرائیل در اواخر ماه اکتبر خانم هستینگز را متهم کرد که در جنگ اسرائیل در غزه مواضع بی‌طرفانه اتخاذ نکرده است. سازمان ملل متحد این اتهام را رد می‌کند.

۲۳:۳۱ ۱۰.۹.۱۴۰۲

اسرائیل مرگ پنج گروگان ربوده‌شده توسط حماس را تایید کرد

ارتش اسرائیل مرگ پنج گروگان ربوده‌شده توسط گروه افراطی حماس را تایید کرد و گفت که جسد یکی از آن‌ها به کشور بازگردانده شده است.

دانیل هگاری سخنگوی ارتش اسرائیل روز جمعه با اعلام نام گروگان‌های کشته‌شده، گفت این موضوع به خانواده‌هایشان اطلاع داده شده است.

گروه شبه‌نظامی حماس که در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا است، در حمله ۱۵ مهر به اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۴۰ نفر را گروگان گرفت و به غزه منتقل کرد.

طی یک هفته آتش‌بس، حماس حدود ۱۰۵ گروگان را در ازای آزادی زندانیان فلسطینی، رها کرد.

آقای هگاری می‌گوید هنوز ۱۳۶ گروگان که در میان آن‌ها ۱۷ زن و کودک وجود دارند، در دست حماس هستند.

ارتش اسرائیل نیز هم‌زمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد محل جسد یکی از گروگان‌های کشته‌شده در غزه طی روزهای گذشته توسط ارتش و نیروهای امنیتی شناسایی شد و جسد این فرد برای دفن به کشور بازگردانده شد.

این بیانیه می‌گوید خانواده این فرد روز چهارشنبه از پیدا شدن جسد او آگاه شدند.

۲۲:۳۵ ۱۰.۹.۱۴۰۲

وزارت بهداشت غزه: ۱۷۸ فلسطینی از زمان پایان آتش‌بس کشته شده‌اند

وزارت بهداشت منطقه غزه که تحت کنترل گروه حماس است می‌گوید از زمان پایان آتش‌بس موقت بین حماس و اسرائیل، ۱۷۸ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شده‌اند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که ۵۸۹ نفر نیز در حملات روز جمعه زخمی شدند.

آتش‌بس یک هفته‌ای میان اسرائیل و حماس صبح روز جمعه به پایان رسید و طرفین جنگ را از سر گرفتند.

ارتش اسرائیل می‌گوید در این روز بیش از ۲۰۰ هدف را در غزه بمباران کرده است.

به گفته مقامات فلسطینی، از زمان آغاز جنگ غزه (۱۵ مهرماه) بیش از ۱۵ هزار نفر در حملات اسرائیل به این منطقه کشته شده‌اند.

این جنگ در پی حمله حماس به اسرائیل و کشتار ۱۲۰۰ نفر و به گروگان گرفتن حدود ۲۴۰ تن آغاز شد.

در فرصت یک هفته‌ای آتش‌بس، شماری از گروگان‌ها آزاد شدند اما اسرائیل می‌گوید هنوز ۱۳۷ گروگان اسرائیلی، از جمله زنان و کودکان، در دست حماس باقی مانده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG