لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۷
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۲۱:۱۵ ۱۱.۹.۱۴۰۲

تاکید معاون بایدن بر لزوم احترام به قوانین بین‌المللی در جنگ غزه

کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا، روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن تاکید بر «حق اسرائیل به دفاع از خود» در جنگ با گروه افراطی حماس، خاطرنشان کرد که باید به قوانین بین‌المللی و بشردوستانه احترام گذاشت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خانم هریس در اشاره به آمار بالای مرگ غیرنظامیان در غزه این نکته را گوشزد کرده است.

کامالا هریس گفت: «همه می‌خواهیم این نزاع هر چه زودتر به پایان برسد، و امنیت اسرائیل و امنیت مردم فلسطین تضمین شود. باید بر سرعت تلاش خود برای رسیدن به صلحی پایدار بیفزاییم.»

پاسخ اسرائیل به حمله مرگبار حماس در روز ۱۵ مهرماه که جان ۱۲۰۰ اسرائیلی غیرنظامی را گرفت، تاکنون دست‌کم ۱۵ هزار کشته در غزه بر جای گذاشته است.

۱۹:۵۲ ۱۱.۹.۱۴۰۲

نگرانی از مرگ ده‌ها نفر در پی «حمله اسرائیل» به اردوگاه جبالیا در شمال غزه

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان شامگاه شنبه خبر داد که حمله اسرائیل به ساختمانی چند طبقه در اردوگاه پناهندگان جبالیا در شمال غزه به نگرانی از «مرگ ده‌ها نفر» دامن زده است.

انفجار در این ساختمان پس از آن رخ داده است که ارتش اسرائیل اعلام کرد مردم باید این منطقه را «فوراً تخلیه کنند».

سی‌ان‌ان به نقل از یک روزنامه‌نگار آزاد در غزه نوشته است که ساختمان هدف حمله محل اسکان بیش از صد آواره اهل غزه بوده است.

جبالیا بزرگ‌ترین اردوگاه آوارگان در غزه است.

در پی پایان وقفه بشردوستانه در درگیری اسرائیل و گروه افراطی حماس، ارتش اسرائیل بلافاصله حملات خود به غزه را از سر گرفت. ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که از صبح جمعه تاکنون بیش از ۴۰۰ حمله انجام داده است.

۱۸:۲۹ ۱۱.۹.۱۴۰۲

زن جوان «معترض» خود را در برابر کنسولگری اسرائیل در آتلانتا به آتش کشید

یک زن جوان در شهر آتلانتا روز جمعه «در حالی که پرچم فلسطین را دور خود پیچیده بود» خود را در برابر ساختمان کنسولگری اسرائیل در این شهر به آتش کشید.

پلیس آتلانتا در ایالت جورجیا اقدام این زن جوان را «احتمالا اعتراض سیاسی» توصیف کرده است.

این اقدام زن «معترض» را با سوختگی شدید و با حالی وخیم و نگهبان ساختمان را با سوختگی جزئی روانه بیمارستان کرد. به گزارش رسانه‌های محلی، نگهبان تلاش کرده بود مانع این اقدام شود.

در پی حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل که به مرگ ۱۲۰۰ غیرنظامی منجر شد و متعاقب آن حمله اسرائیل به غزه که تاکنون دست‌کم ۱۵ هزار کشته از میان مردم این باریکه بر جای گذاشته، در ایالات متحده نیز همچون دیگر کشورها اعتراضات فراوانی به راه افتاده است: هم از طرف حامیان فلسطینی‌ها و هم از سوی طرفداران اسرائیل.

۱۷:۵۰ ۱۱.۹.۱۴۰۲

هشدار مکرون درباره خطر «جنگ ده ساله» برای نابودی حماس

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، روز شنبه هشدار داد هدف‌گذاری اسرائیل برای نابودی کامل گروه افراطی حماس می‌تواند خطر یک دهه جنگ را به همراه داشته باشد.

او در یک نشست خبری در حاشیه کنفرانس جهانی کاپ ۲۸ درباره تغییرات اقلیمی گفت تلاش برای «نابودی کامل حماس» می‌تواند به معنای «جنگی باشد که ده سال طول می‌کشد.»

او افزود که باید درباره این هدف «شفاف‌سازی» شود و در عین حال خواستار تشدید تلاش‌ها برای ایجاد یک «آتش‌بس پایدار» بین حماس و اسرائیل شد تا به گفته او همه گروگان‌های در بند حماس آزاد شوند و کمک‌های لازم بیشتری وارد نوار غزه شود.

به دنبال حمله روز ۱۵ مهر حماس به خاک اسرائیل که باعث کشته شدن ۱۲۰۰ تن و به گروگان گرفتن ۲۴۰ نفر از شهروندان اسرائیلی و خارجی شد، مقام‌های ارشد اسرائیل بارها به قصد خود برای نابودن کردن کامل این گروه اشاره کرده‌اند.

حماس که از طرف آمریکا و اتحادیه اروپا گروه تروریستی شناخته می‌شود، در مدت وقفه بشردوستانه در جنگ با اسرائیل شماری از گروگان‌ها را آزاد کرد.

این وقفه روز جمعه به پایان رسید و عملیات نظامی ارتش اسرائیل در نوار غزه بلافاصله از سر گرفته شد.

۱۶:۲۶ ۱۱.۹.۱۴۰۲

تیم مذاکره‌کننده موساد، از دوحه به اسرائیل بازگشت

در پی انتشار گزارشی در خبرگزاری رویترز در مورد تماس‌های محرمانه هیئت موساد در قطر برای ادامه معامله تبادل میان اسرائیل و گروه افراطی حماس، دفتر نخست‌وزیری اسرائیل بعدازظهر شنبه ۱۱ آذر در بیانیه‌ای اعلام کرد «در پی بن‌بست در مذاکرات، با دستور نخست‌وزیر، داوید برنئا، رئیس موساد دستور داد تیم موساد از دوحه به کشور بازگردد».

این بیانیه افزوده که «سازمان تروریستی حماس تعهدات خود را در معامله که شامل آزادی همه کودکان و زنان (ربوده شده) بر اساس فهرست و تأیید خود این گروه بود، انجام نداد».

۱۵:۴۶ ۱۱.۹.۱۴۰۲

مذاکرات محرمانه اسرائیل با مقامات قطری درباره آزادی سایر گروگان‌ها در ازای وقفه‌های بشردوستانه

با وجود ازسرگیری عملیات نظامی میان ارتش اسرائیل و گروه افراطی حماس، یک هیئت اسرائیلی روز شنبه ۱۱ آذر با مقامات قطری که درگیر میانجی‌گری بین طرفین هستند، به مذاکره پرداخته است.

به گزارش رویترز، تیم اسرائیلی در تلاش برای احیای توافق رهایی اسرائیلی‌های ربوده‌شده از دست حماس در برابر وقفه‌های بشردوستانه در عملیات جنگی و آزادی شمار بیشتری از زندانیان فلسطینی، با مقامات قطری رایزنی می‌کند.

همچنین به نوشته هاآرتص، مذاکرات و تماس‌های اسرائیلی- قطری به‌دور از هیاهوی رسانه‌ای در جریان است زیرا میزان موفقیت آن مشخص نیست.

هاآرتص افزوده که « مقامات رده سیاسی اسرائیل می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که همه کودکان و زنان اسرائیلی که هنوز در دست حماس هستند، اول آزاد می‌شوند و اصرار دارند که آزادی آن‌ها طبق همان فرمول معامله هفته گذشته باشد.»

حماس ظاهراً با این ادعا که به این گروه آخر باقی مانده «دسترسی ندارد»، خواهان آن شده که از این به بعد با اسرائیل بر سر آزادی مردان سالخورده اسرائیلی که در دست این گروه اسیر هستند، و سپس بر سر مردان اسرائیلی زخمی و بیمار که غیر نظامی هستند، معامله دیگری تنظیم شود.

داوید برنئا و ویلیام برنز، رؤسای موساد و سی‌آی‌ای، شخصاً برای تنظیم معامله‌ای که هفته قبل بخشی از آن میان اسرائیل و حماس عملی شد، به قطر سفر کرده و با مقامات قطری دیدارهای متعددی انجام داده بودند.

به گزارش رویترز، اعضای تیم جدید نیز که شنبه به قطر رسیده، کادر موساد هستند.

۱۴:۵۳ ۱۱.۹.۱۴۰۲

ورود کامیون‌های امدادی به نوار غزه از سر گرفته شد

منابع مصری و صلیب سرخ جهانی روز شنبه ۱۱ آذر خبر دادند که ورود کامیون‌های حامل کمک‌های امدادی از گذرگاه رفح به باریکه غزه ازسرگرفته شده است.

شبکه مصری القاهره الاخباریه گزارش داد که در ساعات بامدادی این روز ۵۰ کامیون، شامل دو نفتکش حامل سوخت از گذرگاه رفح وارد غزه شدند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی، جمعه شب گفت اسرائیل موافق است که کامیون‌های حامل کمک‌های انسانی وارد غزه شود اما کمتر از قبل.

در هفته گذشته که معامله تبادل افراد بین اسرائیل و حماس باعث وقفه ۷ روزه در عملیات نظامی شد، هر روز ۲۰۰ کامیون از اقلام ضروری، شامل سوخت و گاز مایع، از مصر وارد غزه می‌شدند.

۱۴:۴۲ ۱۱.۹.۱۴۰۲

نگرانی سازمان ملل از افزایش بازداشت فلسطینیان در کرانه باختری

کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه از افزایش شمار فلسطینیانی که در هفته‌های گذشته در شرق اورشلیم و کرانه باختری رود اردن از سوی اسرائیل بازداشت شده‌اند، ابراز نگرانی کرد.

براساس گزارش این نهاد، اسرائیل در دوره اخیر بیش از ۳ هزار تن را در این مناطق بازداشت کرده است.

شماری از فلسطینیانی که در روزهای اخیر در معامله میان گروه افراطی حماس و اسرائیل از زندان‌های اسرائیل آزاد شدند، از آزار و شکنجه خود از سوی زندانبانان خبر داده‌اند.

برائه ابو رموز، یک فلسطینی آزاد شده ادعا کرده که زندانیان «مورد آزار هستند، مدام کتک می‌خورند، مورد تجاوز جنسی قرار دارند».

شبکه الجزیره هفته گذشته به نقل از نخستین فلسطینیان آزاد شده، شهادت‌هایی در خصوص «شرایط سخت» در زندان‌ها منتشر کرد.

زندانیان آزادشده همچنین به شبکه جهانی بی‌بی‌سی گفته‌اند نگهبانان در هفته‌های پس از حمله حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر به بعد، آزار و مجازات جمعی زندانیان را گسترش دادند؛ «با چوب کتک می‌زدند و سگ‌هایی با پوزه‌بند را به جان‌شان انداختند».

انجمن زندانیان فلسطینی ادعای برخی از زندانیان را بازتاب داده که گفته‌اند زندانبانان به روی آن‌ها ادرار کردند در حالی دستان آن‌ها در دستبند بود. این انجمن از مرگ ۷ زندانی در بازداشت در دو ماه اخیر خبر داده است.

عفو بین‌الملل یک ماه پس از آغاز جنگ جاری، در بیانیه‌ای افزایش بازداشت فلسطینی‌ها را «بالاترین حد در دو دهه اخیر» توصیف کرده بود.

آن بیانیه عفو بین‌الملل حاکی از «موارد هولناک شکنجه» و بدرفتاری اسرائیل با زندانیان فلسطینی بود و تأکید داشت که بازداشت‌های خودسرانه افزایش یافته و بسیاری از بازداشتی‌ها بدون ارائه کیفرخواست مدت زیادی در پشت میله‌های زندان باقی می‌مانند.

۱۳:۰۷ ۱۱.۹.۱۴۰۲

اطلاعاتی از زنده‌بودن یکی از دختران گروگان در دست حماس

مِیراو لِشِم- گونِن، مادر رومی گونن، دختر ۲۳ ساله اسرائیلی که یکی از مادربزرگ‌هایش، خانم دبورا (عزیزه) متولد تهران است، شامگاه ۱۰ آذر در مصاحبه با شبکه‌های کان و ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفت از اسرائیلی‌هایی که در روزهای گذشته از اسارت حماس آزاد شدند، خبر رسیده که رومی زنده است.

این مادر که در ۸ هفته اخیر به یکی از سخنگویان اصلی ستاد خانواده‌های اسرائیلی‌های ربوده شده به غزه تبدیل شده و با ده‌ها رسانه‌ در جهان مصاحبه کرده، گفت رسیدگی حماس به دخترش که او را با شلیک گلوله به پا زخمی کرده بود، خوب نبوده و او باید زودتر آزاد شود.

میا شم دختر اسرائیلی دیگری که حماس او را هفته گذشته در یک معامله آزاد کرد و از ناحیه دست زخمی شده بود، توسط دامپزشک در اسارت حماس مورد جراحی قرار گرفته و دستش ناقص شده بود.

خانم میروا گفت هر لحظه و هر دقیقه رهایی زودتر برای رسیدگی درمانی به پای دختر زخمی‌اش و حفظ جان او اهمیت دارد.

رومی گونن در جشنواره موسیقی «نووا» شرکت کرده بود که در روز حمله حماس در ۱۵ مهر زخمی شد. او با پای زخمی، خود را مدتی در کشتزارها پنهان کرد و حدود نیم ساعت تلفنی با مادرش صحبت کرد اما بعدا اعضای حماس سررسیده و او را ربودند.

هنوز ۱۷ زن و کودک در میان ۱۳۵ فرد باقی‌مانده در دست حماس هستند که رومی یکی از آن‌ها است.

رومی گونن
رومی گونن
۱۲:۳۵ ۱۱.۹.۱۴۰۲

جان کربی: حماس عامل شکست در وقفه جنگی بود

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، جمعه شب در واشینگتن گفت حماس «عامل شکست» در وقفه‌های جنگی بود.

آقای کربی افزود حماس در ارائه فهرست اسرائیلی‌هایی که ربوده و می‌بایست آزاد می‌شدند، شکست خورد و لذا «مسئولیت بر عهده حماس است و وقفه به خاطر عملکرد آن گروه به پایان رسید».

جان کربی این را نیز گفت که شمار آمریکایی‌هایی که اکنون در دست حماس هستند بین ۴ تا ۶ نفر است.

آمریکا از پاییز سال ۱۹۹۷ حماس را ذیل گروه‌های تروریستی قرار داده است.

افرادی که جان کربی به عنوان شهروندان آمریکایی باقی‌مانده در اسارت حماس ذکر کرد، تابعیت اسرائیلی نیز دارند.

کوچک‌ترین شهروند اسرائیلی- آمریکایی که هفته گذشته پس از ۵۳ روز از اسارت حماس آزاد شد، آویگایل عیدان، یک دختر ۴ ساله بود که اعضای حماس پدر و مادر او، روعی و اسمادار عیدان را در روز حمله ۱۵ مهر کشتند. روعی عیدان خبرنگار-عکاس روزنامه یدیعوت آحرونوت بود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG