لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۵
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۶:۳۵ ۱۲.۹.۱۴۰۲

پروازهای نظارتی ارتش بریتانیا بر فراز غزه

خبرگزاری فرانسه به نقل از وزارت دفاع بریتانیا گزارش داد که ارتش این کشور پروازهای نظارتی بر فراز غزه برای کمک به یافتن گروگان‌هایی که گروه افراطی حماس از زمان حمله پانزدهم مهر به اسرائیل در دست دارد، انجام خواهد داد.

در بیانیه این وزارتخانه آمده‌است که وزارت دفاع بریتانیا پروازهای نظارتی بر فراز مدیترانه شرقی از جمله بر فراز اسرائیل و غزه انجام خواهد داد و این هواپیماهای تجسسی «غیرمسلح خواهند بود، نقش جنگی ندارند و تنها وظیفهٔ پیدا کردن گروگان‌ها را بر عهده خواهند داشت».

بریتانیا گفته که دست‌کم ۱۲ شهروند بریتانیایی در جریان حمله پانزدهم مهر حماس کشته شدند و پنج نفر دیگر هنوز مفقود هستند. بریتانیا تأیید نکرده که چه تعداد از شهروندانش در بازداشت حماس هستند.

حماس از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

به گفته مقامات اسرائیلی، اعضای گروه افراطی حماس حدود ۲۴۰ اسرائیلی و شهروندان دیگر کشورها را به گروگان گرفتند. حدود ۱۱۰ نفر از آنان تاکنون آزاد شده‌اند که این آزادسازی عمدتاً در جریان آتش‌بس موقت یک هفته‌ای صورت گرفت.

۱۵:۵۴ ۱۲.۹.۱۴۰۲

منابع فلسطینی: سفیان تایه، محقق فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه کشته شد

سفیان تایه، رئیس دانشگاه اسلامی غزه
سفیان تایه، رئیس دانشگاه اسلامی غزه

وزارت آموزش عالی مناطق فلسطینی روز شنبه اعلام کرد که بر اثر حمله هوایی اسرائیل به محله الفلوجه در سی کیلومتری شمال شرق شهر غزه، سفیان تایه، استاد برجسته دانشگاه در غزه و خانواده‌اش کشته شدند.

تایه پژوهشگر فیزیک و ریاضیات کاربردی و رئیس دانشگاه اسلامی غزه بود.

۱۵:۴۲ ۱۲.۹.۱۴۰۲

ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که از زمان آغاز عملیات زمینی غزه در ۲۷ اکتبر (پنجم آبان)، ۸۰۰ چاه منتهی به شبکه گسترده زیرزمینی تونل‌ها و سنگرهای حماس را پیدا کرده و بیش از نیمی از آنها را به‌وسیله انفجار یا «به آب بستن» منهدم کرده است.

گروه افراطی حماس پیش از جنگ هشت هفته‌ای در نوار غزه گفته بود که صدها کیلومتر تونل، شبکه‌ای که از نظر اندازه با شبکه متروی نیویورک قابل مقایسه است، برای پناه گرفتن و به عنوان پایگاه‌های عملیاتی حفر کرده است.

ارتش اسرائیل روز یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «دالان‌های عمودی ورود به تونل‌ها در مناطق غیرنظامی و شمار زیادی از آنها در نزدیکی یا داخل ساختمان‌ها و سازه‌های غیرنظامی مانند مدارس، مهدکودک‌ها، مساجد و زمین‌های بازی قرار داشتند».

۱۴:۲۱ ۱۲.۹.۱۴۰۲

«۷۵ درصد» از جمعیت غزه آواره شده‌اند

در یک برآورد جدید، دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه اعلام کرد که اکنون حدود ۱.۸ میلیون نفر، یعنی تقریباً ۷۵ درصد از جمعیت غزه، بر اثر بمباران‌ها اکنون در داخل این باریکه از خانه‌های خود رانده و آواره شده‌اند. رقم قبلی اعلام‌شده در این مورد، ۱.۷ میلیون نفر بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه در گزارشی نوشت: «با این حال، دستیابی به شمارش دقیق چالش‌برانگیز است.»

تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز یکشنبه در پیامی در شبه ایکس نوشت که تیمی از سازمان بهداشت جهانی از بیمارستان ناصر در جنوب نوار غزه بازدید کرده و آن را مملو از هزار بیمار یافته است که سه برابر ظرفیت آن بیمارستان است.

آقای آدهانوم نوشت: «بیماران روی زمین مراقبت می‌شدند و از درد فریاد می‌کشیدند. این شرایط برای ارائه خدمات درمانی غیرقابل تصور است.»

۱۳:۰۹ ۱۲.۹.۱۴۰۲

اسرائیل حمله راکتی حماس به تل‌آویو را دفع کرد

سامانه دفاع راکتی اسرائیل شامگاه شنبه ۱۱ آذر هفت فروند از ۱۱ راکتی را که گروه افراطی حماس از غزه به سوی تل‌آویو و سایر مناطق مرکزی اسرائیل شلیک کرده بود، رهگیری و منهدم کرد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، سامانه هوشمند تشخیص داده بود که ۴ فروند دیگر از راکت‌ها به مناطق مسکونی اصابت نخواهد کرد. آن راکت‌ها در آب‌های دریای مدیترانه روبه‌روی سواحل مرکزی اسرائیل فرود آمدند.

رسانه‌های اسرائیل از زخمی شدن سطحی یک جوان براثر اصابت ترکش راکت سامانه گنبد آهنین در شهر حولون در نزدیکی تل‌آویو خبر دادند.

این نخستین بار از زمان تجدید عملیات نظامی اسرائیل و گروه حماس بود که صدای آژیر خطر حمله راکتی در تل‌آویو مردم را برای دقایقی به مناطق امن و پناهگاه‌ها کشاند.

یک فروند راکت حماس نیز در دهکده فلسطینی‌نشین صلفیت در کرانه باختری رود اردن فرود آمد.

حماس که از سوی آمریکا و اروپا ذیل گروه‌های تروریستی قرار گرفته، مسئولیت حملات راکتی به اسرائیل را برعهده گرفت اما به راکتی که در روستای فلسطینی‌نشین فرود آمد، اشاره نکرد.

از آغاز جنگ اسرائیل و حماس تا حال بیش از ۱۰ هزار فروند راکت از غزه به سوی اسرائیل شلیک شده است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد نیروهای هوایی، دریایی و زمینی آن در ساعات شنبه‌شب تا بامداد یکشنبه «اهداف تروریستی» در غزه را بمباران کرده و از جمله ۵ عضو حماس را از پای درآورده و مراکز مهمات آن‌ها را منهدم کرده‌اند.

آویخای ادرعی، یک سخنگوی ارتش اسرائیل، روز یکشنبه از فلسطینیان ساکن در شماری از محله‌های معین در شهرها و شهرک‌های جنوبی غزه خواست به مناطقی که آن‌ها را «مناطق انسانی و امن» نامید، بروند.

در این میان، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، روز شنبه در دیدار با کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی که به اراضی فلسطینی سفر کرده، اقدامات اسرائیل در جنگ جاری را «نسل‌کشی» و «پاکسازی قومی» توصیف کرد.

کریم خان پیشتر گفته بود که دیوان کیفری بین‌المللی در حال بررسی «جنایات جنگی» است که دو طرف درگیر در این بحران مظنون به ارتکاب احتمالی آن هستند.

محمود عباس تا حال به صراحت حمله حماس به شهروندان اسرائیل را که به اعلان جنگ از سوی اسرائیل علیه آن گروه منجر شد، محکوم نکرده است.

۰۸:۲۴ ۱۲.۹.۱۴۰۲

دو سرباز اسرائیلی دیگر کشته شدند

ارتش اسرائیل بامداد یکشنبه اعلام کرد که دو سرباز دیگر این کشور در نبرد غزه کشته شدند.

ارتش اسرائیلی می‌گوید یکی از این سربازان در روز ۱۴ نوامبر در غزه مجروح شده بود که روز شنبه بر اثر شدت جراحات درگذشت.

از زمان حمله بی سابقه و غافلگیر کننده گروه افراطی حماس به اسرائیلی در ۱۵ مهرماه سال جاری تاکنون ۳۹۸ سرباز اسرائیلی کشته شده‌اند.

۰۷:۰۸ ۱۲.۹.۱۴۰۲

وزیر دفاع آمریکا بر ضرورت حفاظت از غیرنظامیان در جنگ غزه تأکید کرد

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، هشدار داد که اسرائیل تنها با حفاظت جدی از غیرنظامیان می‌تواند در غزه پیروز شود.

او که روز شنبه در مجمع دفاع ملی ریگان در کالیفرنیا صحبت می‌کرد، گفت: «من بارها برای رهبران اسرائیل روشن کرده‌ام که حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی در غزه، یک مسئولیت اخلاقی و یک ضرورت راهبردی است».

ژنرال آستین با اشاره به تجربه خود در جنگ علیه گروه داعش در عراق گفت: «در چنین جنگی، مرکز ثقل جمعیت غیرنظامی است و اگر آنها را به آغوش دشمن برانید، پیروزی تاکتیکی را با شکست استراتژیک عوض می‌کنید.»

وزیر دفاع آمریکا همچنین اظهار داشت: «بنابراین من بارها به رهبران اسرائیل گوشزد کرده‌ام که حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی در غزه یک مسئولیت اخلاقی و یک ضرورت استراتژیک است.»

وی خبر داد که شخصاً رهبران اسرائیل را برای محافظت از غیرنظامیان در غزه جهت جلوگیری از تلفات غیرنظامیان تحت فشار قرار داده است.

وزیر دفاع آمریکا همچنین از مقامات اسرائیلی خواست از «لفاظی‌های غیر مسئولانه» اجتناب و از خشونت شهرک‌نشینان در کرانه باختری علیه فلسطینی‌ها جلوگیری کنند.

لوید آستین تاکید کرد که اسرائیل را تحت فشار قرار داده است تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را به طور چشمگیری افزایش دهد.

او همچنین گفت انتظار دارد «در روزهای آینده» کمک‌های بیشتری به غزه ارسال شود.

اندکی پیش از او کامالا هَریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز با اشاره به تعداد بالای مرگ غیرنظامیان در غزه گفته بود اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند، اما قوانین بین‌المللی بشردوستانه باید رعایت شوند.

اسرائیل در پاسخ به یورش مرگبار گروه افراطی حماس به خاک این کشور که به کشته شدن بیش از ۱۲۰۰ اسرائیلی منجر شد، حملات گسترده‌ای را علیه نوار غزه آغاز کرده که به گفته منابع فلسطینی تاکنون حدود ۱۵ هزار کشته برجای گذاشته است.

۰۳:۴۲ ۱۲.۹.۱۴۰۲

نتانیاهو: اسرائیل برای غیرنظامیان در غزه «مناطق امن» ایجاد می‌کند

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، شامگاه شنبه گفت که اسرائیل در هماهنگی با آمریکا و سازمان‌های بین‌المللی مناطق امنی را برای اسکان غیرنظامیان در غزه ایجاد می‌کند.

نخست وزیر اسرائیل همچنین در رویکردی مخالف مواضع رئیس جمهوری آمریکا، تاکید کرد در صورتی که حماس از غزه بیرون رانده شود، به تشکیلات خودگردان فلسطین اجازه نخواهد داد که کنترل این منطقه را در دست بگیرد.

بنیامین نتانیاهو در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر ارت در تل آویو، تشکیلات خودگردان فلسطینی را به ترویج و تامین مالی تروریسم متهم کرد و تاسیس آن را در چارچوب توافق اسلو «اشتباهی وحشتناک» توصیف کرد.

نخست وزیر اسرائیل همچنین تاکید کرد که جنگ علیه حماس تا «پیروزی کامل» بر این «سازمان تروریستی ادامه » خواهد یافت.

۲۳:۳۸ ۱۱.۹.۱۴۰۲

معاون سیاسی حماس: تا در غزه آتش‌بس اعلام نشود، دیگر تبادل زندانی نخواهیم داشت

صالح العاروری، معاون سیاسی گروه افراطی حماس، روز شنبه گفت که تا در غزه آتش‌بس اعلام نشود، این گروه دیگر هیچ گروگانی را مبادله نخواهد کرد.

به گزارش رویترز به نقل از العاروری، این گروه دیگر هیچ زن و کودک اسرائیلی در اختیار ندارد، و گروگان‌هایی که مانده‌اند یا سرباز اسرائیلی‌اند یا مردانی که پیشتر در ارتش اسرائیل خدمت کرده‌اند.

اسرائیل این گفته حماس را ادعایی کذب می‌داند.

صالح العاروری با تاکید بر این که تصمیم حماس «نهایی است» گفت که تا آتش‌بس برقرار نشود و تمام زندانی‌های فلسطینی آزاد نشوند، دیگر هیچ گروگانی آزاد نخواهد شد.

۲۱:۳۲ ۱۱.۹.۱۴۰۲

حماس اسرائیل را مقصر عدم ادامه آتش‌بس معرفی کرد

ساعتی پس از آن که اسرائیل مذاکره‌کنندگان خود را از قطر فراخواند و اعلام کرد که مذاکره برای ادامه آتش‌بس به «بن‌بست رسیده»، یک سخنگوی گروه افراطی حماس دولت اسرائیل را مسئول پایان مذاکرات و عدم ادامه تبادل زندانی میان دو طرف اعلام کرد.

شبکه خبری سی‌ان‌ان بدون اشاره به نام این سخنگو از قول او نوشت که اسرائیل «از پیش تصمیم گرفته بود که به تهاجم جنایت‌بار خود بازگردد».

به گفته این مقام حماس، پیشنهاد تبادل زندانی و بازگرداندن جسد گروگان‌هایی که جان باخته‌اند از طرف این گروه افراطی به اسرائیل داده شده، اما دولت بنیامین نتانیاهو اصلا این پیشنهادات را لحاظ نکرده است.

ساعتی پیشتر دولت اسرائیل با تاکید بر این که حماس در پی آتش‌بس نیست گروه مذاکره‌کنندگان خود را از دوحه،‌ پایتخت قطر، فراخوانده بود.

همزمان آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در عین حال که اتهام اسرائیل را تایید کرده، تاکید کرد که دولت جو بایدن به تلاش برای رسیدن به آتش‌بس‌ پایدار ادامه خواهد داد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG