تشکیلات خودگردان و حماس وتوی قطعنامه را محکوم کردند
اسرائیل روز شنبه، ۱۸ آذر حملات خود علیه گروه افراطی حماس در غزه را پس از ممانعت ایالات متحده از اقدام فوقالعاده سازمان ملل برای برقراری آتشبس در جنگ دو ماهه آغاز کرد.
حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین به سرعت وتوی ایالات متحده را محکوم کردند.
وزارت بهداشت فلسطینی که آمار کشتهشدگان در غزه را نزدیک ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرده، روز شنبه اعلام کرد که حمله اسرائیل به شهر جنوبی خان یونس شش کشته و در رفح، پنج کشته بر جا گذاشته است.
مناطق وسیعی از غزه به ویرانه تبدیل شده است و سازمان ملل میگوید که حدود ۸۰ درصد از جمعیت این باریکه آواره شدهاند و کمبود شدید غذا، سوخت، آب و دارو در این باریکه گزارش شده است.
گروه افراطی حماس روز شنبه از رد پیشنهاد آتش بس توسط ایالات متحده به عنوان «مشارکت مستقیم در کشتار مردم ما و ارتکاب کشتارهای بیشتر و پاکسازی قومی» یاد کرد.
این وتو به سرعت توسط گروههای حقوق بشری محکوم شد و پزشکان بدون مرز نیز اعلام کرد که شورای امنیت «در کشتار مکرر شریک است» و «علیه بشریت» رای داد.
عفو بینالملل نیز اعلام کرده که تصمیم آمریکا در وتوی قطعنامه، نشاندهنده «بیتوجهی شدید» به رنج غیرنظامیان است.
دیدهبان حقوق بشر: آمریکا با وتوی قطعنامه، شریک جنایت جنگی است
سازمان دیدهبان حقوقبشر پس از آنکه آمریکا قطعنامه آتشبس فوری در غزه را وتو کرد، اعلام کرد که کاخسفید با این اقدام، خود را در معرض «مشارکت در جنایات جنگی» قرار داد.
لوئیس شاربونو، مدیر بخش سازمان ملل دیدبان حقوقبشر گفته آمریکا در حالی این قطعنامه را وتو کرد که خود در جریان جنگ اسرائیل و حماس، خواستار حفاظت از غیرنظامیان و آزادی آنها و گروگانها شده بود.
او وتوی قطعنامه یادشده از سوی ایالات متحده را ایجاد مانع در مسیر برداشتن گامهایی عنوان کرده که خود این کشور بارها از اسرائیل خواسته بود انجام شود.
شاربونو گفته که «با ادامه حمایت تسلیحاتی آمریکا از اسرائیل و کمک دیپلماتیک به پوشاندن جنایاتی چون تنبیه و مجازات جمعی فلسطینیان در غزه، آمریکا خود را در معرض همدستی و مشارکت در جنایات جنگی» قرار داده است.
آمریکا روز جمعه قطعنامه پیشنهادی برای آتشبس فوری انساندوستانه در جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس در غزه را وتو کرد.
قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی ۱۳ رای موافق از ۱۵ رای شورای امنیت را کسب کرد. بریتانیا به این قطعنامه رای ممتنع داد. اما ایالات متحده به عنوان عضو دائم شواری امنیت این قطعنامه را وتو کرد.
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد پیشتر گفته بود که ایالات متحده از آتشبس فوری در غزه حمایت نمیکند، زیرا این آتشبس «تنها بذر جنگ بعدی را میکارد».
با این حال سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد از جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای وتو کردن قطعنامه یادشده تقدیر کرد.
اسرائیل این اقدام آمریکا را نشانه «قدرت رهبری و پایبندی به ارزشها» از سوی ایالات متحده توصیف کرده است.
فیصل بن فرحان با بلینکن دیدار کرد؛ هشدار درباره پیامدهای جنگ غزه
وزیر خارجه عربستان روز جمعه در واشینگتن با وزیر خارجه آمریکا دیدار کرد و نسبت به پیامدهای تداوم جنگ در غزه هشدار داد.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در این دیدار به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که برای دستیابی به آتشبس در غزه و ارسال و انتقال کمکهای انساندوستانه از جمله مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به این منطقه باید «گام های فوری» برداشته شود.
وزیر خارجه عربستان اضافه کرد، به وزیر خارجه آمریکا گفته است، باید «تمام تلاشهای ممکن» به کار گرفته شود تا از احتمال گسترش و تشدید جنگ در غزه جلوگیری کرد چرا که این جنگ «صلح و امنیت بینالمللی» را معرض خطر قرار داده است.
فیصل بن فرحان همچنین گفت که باید ثبات ایجاد شود و به «مسیر صلحی که دستیابی مردم فلسطین به حقوق مشروع خود را تضمین میکند»، بازگشت.
اسرائیل میگوید یک پست دیدهبانی حزب الله را در جنوب لبنان منهدم کرده است
ارتش اسرائیل شامگاه جمعه اعلام کرد٬ در پاسخ به حملات گروه حزبالله به شمال این کشور٬ یک پست دیدهبانی این گروه را در جنوب لبنان هدف قرار داده است.
ارتش اسرائیل همچنین میگوید٬ موضعی در خاک لبنان که از آنجا به نیروهای اسرائیل موشک ضد تانک شلیک میکردند را شناسایی و هدف حمله قرار داده و منهدم کرده است.
پس از کشته شدن یک کشاورز ۶۰ ساله اسرائیلی در حملات روز پنجشنبه در مرز شمالی اسرائیل، این بخش از مرزها روز جمعه نیز کماکان متشنج و شاهد واکنش سنگین هوایی و زمینی اسرائیل به حملاتی است که از ناحیه حزبالله متوجه شمال اسرائیل شده است.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل روز پنجشنبه در بازدید خود از این منطقه به حزبالله هشدار داد که سرنوشت بیروت را به غزه و خان یونس شبیه نکند. اشاره او به ویرانی گسترده شهرهای غزه و خان یونس در جنگ کشورش با حماس بود.
حزبالله لبنان کشته شدن سه تن از اعضای خود را در سوریه تأیید کرد
حزبالله لبنان جمعه بدون ارائه جزییاتی کشتهشدن سه تن از اعضای خود را در سوریه تأیید کرد.
پیشتر در همین روز دیده بان حقوق بشر سوریه، که تحولات در این کشور را رصد میکند، اعلام کرد که سه نیروی حزبالله لبنان در حمله یک پهپاد اسرائیلی در سوریه کشته شدند.
رامی عبدالرحمن، مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن، گفت:«یک سوری و سه نیروی حزبالله لبنان از واحد نظارت و پرتاب موشک در حمله پهپادهای اسرائیلی به خودروی آنها در شهر البعث در استان قنیطره در نزدیکی بلندیهای جولان کشته شدند.»
شامگاه پنجشنبه و روز جمعه اسرائیل و حزب الله لبنان به تبادل آتش پرداختند. اسرائیل اعلام کرد که در حملات شامگاه پنجشنبه یک شهروند ۶۰ ساله این کشور کشته شد.
آمریکا قطعنامه آتشبس فوری در غزه را وتو کرد
آمریکا روز جمعه قطعنامه پیشنهادی برای آتشبس فوری انساندوستانه در جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس در غزه را وتو کرد.
قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی ۱۳ رای موافق از ۱۵ رای شورای امنیت را کسب کرد. بریتانیا به این قطعنامه رای ممتنع داد. اما ایالات متحده به عنوان عضو دائم شواری امنیت این قطعنامه را وتو کرد.
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد پیشتر گفته بود که ایالات متحده از آتشبس فوری در غزه حمایت نمیکند، زیرا این آتشبس «تنها بذر جنگ بعدی را میکارد»
این قطعنامه در حالی مطرح شد که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه گذشته در اقدامی کمسابقه، ماده ۹۹ منشور سازمان ملل را فعال کرد و بر اساس اختیارات خود از شورای امنیت خواست برای این موضوع تشکیل جلسه دهد.
ماده ۹۹ منشور جهانی سازمان ملل، به دبیرکل این سازمان اجازه میدهد در شرایطی که «امنیت و صلح جهانی» به مخاطره افتاد، اعضای شورای امنیت را به جلسهای فوری دعوت کند. آقای گوترش با توجه به بحران انسانی در نوار غزه برای اولین بار بود که از این ماده استفاده میکرد تا زمینه آتشبس انساندوستانه در این منطقه فراهم شود.
تاکنون چهار پیشنویس قطعنامههای قبلی برای توقف حملات اسرائیل به غزه از سوی اعضای شورای امنیت رد یا وتو شده است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل: آتشبس تنها بذر جنگ بعدی را میکارد
رابرت ای وود، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، میگوید کشورش از آتشبس فوری در غزه حمایت نمیکند، زیرا این آتشبس «تنها بذر جنگ بعدی را میکارد».
آقای وود روز جمعه، ۱۷ آذرماه، در سخنانش در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت که ناکامی شورای امنیت در محکومیت حمله ۱۵ مهرماه حماس به اسرائیل یک شکست اخلاقی جدی است.
او گفت که حماس همچنان به تهدید اسرائیل ادامه میدهد و افزود که «بخش غیر قابل انکار این واقعیت» است که اگر اسرائیل امروز به طور یکجانبه سلاحهای خود را زمین بگذارد، حماس به گروگانگیری خود ادامه خواهد داد.
سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل در ادامه گفت کشورش «از صلحی پایدار حمایت میکند»، اما «حماس تمایلی به صلح پایدار و راه حل دو کشوری ندارد».
رابرت ای وود در عین حال همچنین تأکید کرد که اسرائیل باید به قوانین بشردوستانه احترام بگذارد و عملیات خود را به گونهای انجام دهد که آسیب به غیرنظامیان را به حداقل برساند.
آقای وود در ادامه سخنان خود در سازمان ملل متحد گفت: «اسرائیل باید از جابهجایی بیشتر غیرنظامیان در جنوب غزه که بسیاری از آنها قبلاً از خشونت گریختهاند، اجتناب کند.»
او با بیان این که غیرنظامیان آواره غزه باید به محض فراهم شدن شرایط بتوانند به کشور بازگردند، افزود: «آمریکا تحت هیچ شرایطی از جابهجایی اجباری فلسطینیان حمایت نخواهد کرد.»
وزیر خارجه عربستان: معتقدیم باید فوراً به جنگ غزه پایان داد
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، از طرف دیپلماتهای ارشد برخی از کشورهای عربی و اسلامی از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا به جنگ در نوار غزه پایان دهد.
آقای بن فرحان که به عنوان بخشی از بازدید کمیته وزیران عربی-اسلامی به واشینگتن سفر کرده است خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت: «پیام ما این است که معتقدیم باید فورا به جنگ پایان داد.»
روز جمعه، ۱۷ آذر، شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان برای برقراری آتشبس دائمی در غزه رایگیری میکند.
آقای گوترش چهارشنبه گذشته در اقدامی کمسابقه، ماده ۹۹ منشور سازمان ملل را فعال کرد و بر اساس اختیارات خود از شورای امنیت خواست برای این موضوع تشکیل جلسه دهد.
تاکنون چهار پیشنویس قطعنامههای قبلی برای توقف حملات اسرائیل به غزه از سوی اعضای شورای امنیت رد یا وتو شده است.
پزشکان بدون مرز: شورای امنیت «همدست کشتار» در نوار غزه است
سازمان حقوق بشری «پزشکان بدون مرز» میگوید شورای امنیت سازمان ملل متحد «همدست در کشتار مداوم» در نوار غزه است.
این سازمان روز جمعه با بیان این که این انفعال «مجوز کشتار جمعی مردان، زنان و کودکان را داده» در بیانیهای گفت که «وتوی کشورهای عضو» بهخصوص ایالات متحده، این شورا را در «کشتار مستمر» در غزه شریک میکند.
پزشکان بدون مرز با تأکید بر این که شورای امنیت باید در جلسه روز جمعه به «رفع محاصره» این منطقه رأی دهد، در بیانیهای اعلام کرد: «این شورا باید خواستار آتشبس فوری و پایدار و تضمین کمکهای نامحدود به خاک فلسطین شود.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، پس از دوماه درگیری که به گفته وزارت بهداشت حماس منجر به کشته شدن بیش از ۱۷ هزار نفر در غزه شده، جلسه اضطراری تشکیل داده است.
گوترش: وحشیگری حماس مجازات دستهجمعی فلسطینیها را توجیه نمیکند
دبیرکل سازمان ملل میگوید وحشیگری حماس هرگز نمیتواند توجیهی برای مجازات دستهجمعی فلسطینیها باشد.
آنتونیو گوترش روز جمعه در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با جنگ غزه گفت حدود ۱۳۰ گروگان هنوز در اسارت گروه افراطی حماس هستند.
او خواستار فراهم شدن امکان بازدید کمیته بینالمللی صلیب سرخ از گروگانها و رفتار انسانی با آنها شد و تصریح کرد من خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط گروگانهای اسرائیلی هستم.
حماس در حمله به اسرائیل در ۱۵ مهرماه ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۴۰ نفر را گروگان گرفت.
طی یک هفته آتشبس که جمعه گذشته به پایان رسید، برخی از گروگانها در ازای آزادی زندانیان فلسطینی آزاد شدند، اما هنوز ۱۳۸ تن که ۱۱ نفر آنها خارجی هستند، در اسارت حماس باقی ماندهاند.
حملات اسرائیل به نوار غزه در پی یورش خونین حماس، منجر به کشته شدن بیش از ۱۷ هزار نفر شده است.