جلسه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل برای آتشبس در غزه برگزار میشود
خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامات و دیپلماتها گزارش داد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سهشنبه برای
بررسی بحران انسانی در غزه تشکیل جلسه میدهد.
این نشست در حالی قرار است برگزار شود که پیشتر در روز جمعه، ایالات متحده، قطعنامه شورای امنیت برای برقراری آتشبس در غزه را وتو کرد.
سخنگوی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: نمایندگان مصر و موریتانی از گروه عربی و سازمان همکاری اسلامی
برای جلسهای ویژه در بعدازظهر سهشنبه فراخوان دادند.
به گفته منابع دیپلماتیک، مجمع عمومی که قطعنامههای آن الزامآور نیست، میتواند در این نشست به متن قطعنامه آتشبس رای دهد.
پیشنویس متنی که توسط خبرگزاری فرانسه دیده شده، از زبان قطعنامه وتو شده شورای امنیت پیروی میکند و «نگرانی شدید خود را در مورد وضعیت فاجعهبار انسانی در نوار غزه ابراز میکند».
این پیشنویس همچنین خواستار «آتشبس فوری بشردوستانه» و «آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها» است.
یکی از مقامات ارشد حقوق بشر سازمان ملل متحد روز یکشنبه همزمان با گرامیداشت روز جهانی حقوق بشر، واکنش اسرائیل به حمله روز هفتم اکتبر حماس را نامتناسب توصیف کرد.
لین هستینگز، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین، در بیانیه خود حمله روز هفتم اکتبر حماس به اسرائیل را نیز محکوم کرد، اما در ادامه به انتقاد از روش اسرائیل در غزه پرداخت.
گزارش زیر را بخوانید:
امیرعبداللهیان در نامهای به بورل خواستار «گامهای موثرتر» اتحادیه اروپا برای توقف جنگ غزه شد
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، شامگاه یکشنبه گزارش داد که وزیر خارجه ایران در نامهای به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواسته است که این اتحادیه «گامهای موثرتری» برای «توقف دائمی» حملات اسرائیل به نوار غزه بردارد.
بر اساس این گزارش، حسین امیرعبداللهیان خود در نامه خود به جوزپ بورل «مواضع اخیر طرف اروپاییدرباره لزوم برقراری آتشبس و تلاش برای پایدار کردن آن، توقف کشتار غیرنظامیان در غزه، رعایت حقوق بینالملل بشردوستانه و ارسال کمکهای فوری مورد نیاز برای مردم بیپناه غزه را مورد توجه قرار داد و از موضع او مبنی بر اعلام شهرکسازی به عنوان نقض فاحش حقوق بینالملل بشردوستانه و محکومیت خشونتها در کرانه باختری از سوی شهرکنشینان اسرائیلی استقبال کرد».
جوزپ بورل در آستانه نشست شورای امنیت سازمان ملل برای رایگیری درباره پیشنویس قطعنامه توقف فوری جنگ غزه از کشورهای اروپایی عضو شورای امنیت خواسته بود که به قطعنامه رای مثبت بدهند. این قطعنامه ۱۳ رای مثبت به دست آورد اما آمریکا آن را وتو کرد و بریتانیا نیز به آن رای ممتنع داد.
آمریکا میگوید که آتشبس در شرایط کنونی بذر جنگ بعدی را خواهد کاشت و تلاشها باید متوجه صلح پایدار باشد.
اسرائیل میگوید حدود ۶۰۰ سرباز این کشور از آغاز عملیات زمینی در غزه زخمی شدهاند
وزارت دفاع اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که از آغاز تهاجم زمینی ارتش این کشور به اسرائیل در روز ۲۷ اکتبر (۵ آبان) تاکنون حدود ۶۰۰ سرباز این کشور زخمی شدهاند.
بر اساس اطلاعیه این نهاد، تاکنون در مجموع حدود هزار و ۶۰۰ سرباز اسرائیلی از آغاز جنگ در روز هفتم اکتبر مجروح شدهاند.
یک روز قبل نیز ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که با کشته شدن ۴ سرباز دیگر، شمار تلفات سربازان این کشور به ۹۶ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است هم روز یکشنبه گفت که از آغاز این جنگ تاکنون حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ فلسطینی کشته شدهاند.
تانکهای اسرائیلی به مرکز خان یونس رسیدند
تانکهای اسرائیلی روز یکشنبه در عملیاتی بزرگ توانستند راه خود را به سوی مرکز شهر خان یونس، دومین شهر بزرگ نوار غزه باز کنند در حالی که مقامات وزارت بهداشت غزه، ارگانی تحت کنترل حماس، میگویند آمار کشتهشدگان فلسطینی در این جنگ به حدود ۱۸ هزار نفر رسیده است.
رهبران اسرائیلی میگویند که دهها تن از اعضای گروه افراطی حماس تسلیم شدهاند و از دیگر اعضای حماس نیز خواستند که اسلحههای خود را زمین بگذارند. اما حماس این امر را تکذیب کرد و مدعی شد که سخنان رهبران اسرائیل «دروغ و بیپایه» است.
ساکنان خان یونس در جنوب نوار غزه، گفتهاند که تانکهای اسرائیلی هماکنون به جاده اصلی شمال به جنوب این شهر رسیدهاند.
خبرگزاری فلسطین: ۴۵ غیرنظامی در حمله اسرائیل به اردوگاه جبالیا کشته شدند
خبرگزاری رسمی فلسطین، وفا، گزارش داد که در حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه در روز یکشنبه دهها غیرنظامی فلسطینی کشته و شمار دیگری نیز زخمی شدند.
این گزارش میگوید که اسرائیل در این حملات از جمله یک خانه را در اردوگاه پناهندگان جبالیا در شمال نوار غزه هدف گرفته و ۴۵ غیرنظامی روز یکشنبه در این اردوگاه جان باختهاند. به گفته این خبرگزاری، چندین نفر نیز که در زیر آوار ماندهاند، همچنان مفقود هستند.
خبرگزاری وفا اضافه کرد ۹ غیرنظامی هم در منطقهای مسکونی در جابالیا البلد کشته شدهاند. در این حال شهر خان یونس نیز تحت حملات هوایی و توپخانه ارتش اسرائیل قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، اسرائیل چندین خانه را در نواحی شمالی و شرقی خان یونس زیر آتش گرفت که بر اثر آن دهها نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.
حماس هشدار داد که در صورت عدم اجابت خواستههایشان، گروگانها زنده نخواهند ماند
گروه افراطی حماس روز یکشنبه هشدار داد که تا مادامی که درخواستهایش برای آزادی زندانیان فلسطینی اجابت نشود، هیچ یک از گروگانهای اسرائیلی غزه را زنده ترک نخواهند کرد.
یکی از سنخنگوهای حماس در بیانیهای که از تلویزیون پخش شد، گفت اسرائیل «بدون معاوضه [زندانیان] و مذاکره و اجابت خواستههای مقاومت، زندانیان خود را زنده تحویل نخواهد گرفت».
پیش از این باسم نعیم، از مقامات ارشد حماس، گفته بود که این گروه «آماده آزاد کردن تمام سربازان در ازای آزادی تمام زندانیان ماست».
اسرائیل میگوید که حماس همچنان ۱۳۷ گروگان را در اختیار دارد و از سویی برآورد فعالان نیز حاکی از آن است که حدود ۷ هزار فلسطینی در زندانهای اسرائیل هستند.
اسرائیل، ایالات متحده و بسیاری کشورهای غربی، حماس را گروهی تروریستی میدانند.
اسرائیل از کشته شدن فرمانده یک گردان حماس خبر داد
وزارت دفاع و سرویس امنیت داخلی اسرائیل با انتشار بیانیهای مشترک از کشته شدن فرمانده جدید یک گردان گروه افراطی حماس در منطقه شجاعیه غزه خبر دادند.
بر اساس این بیانیه، عماد قریقه در حملات هوایی روز یکشنبه جنگندههای اسرائیلی به نوار غزه کشته شد.
آقای قریقه از سال ۲۰۱۹ معاون فرمانده گردان شجاعیه و پیش از آن نیز مسئول آموزش تیپ ضدتانک شهر غزه بود. این عضو ارشد حماس ۱۰ روز پیش و در پی کشته شدن فرمانده پیشین گردان شجاعیه، جایگزین او شده بود.
این بیانیه میافزاید او بعد از رسیدن به فرماندهی این گردان، تصمیمهای راهبردی برای مقابله حماس با تانکهای اسرائیلی اتخاذ میکرد.
نتانیاهو میگوید دهها عضو حماس تسلیم اسرائیل شدهاند
نخستوزیر اسرائیل روز یکشنبه با اشاره به این که «دهها تن» از اعضای گروه افراطی حماس خود را تسلیم ارتش اسرائیل کردهاند، این اتفاق را «آغاز پایان» حماس خواند.
بنیامین نتانیاهو در یک سخنرانی تلویزیونی خطاب به دیگر اعضای گروه حماس گفت: «دیگر تمام شده. برای سنوار خودتان را به کشتن ندهید. همین حالا تسلیم شوید.»
اشاره او به رهبر حماس، یحیی سنوار، بود که مقامهای اسرائیل میگوید طراح اصلی حمله روز ۱۵ مهر این گروه به کشورشان بوده است.
اما گروه حماس در همین روز تسلیم شدن اعضایش را رد کرده و مدعی شده که در جریان نبرد زمینی با ارتش اسرائیل «۱۸۰ خودرو» این نیروها را منهدم کرده است.
این گروه همچنین گفت اسرائیل با استفاده از زور نمیتواند سایر گروگانها را آزاد کند و این کار تنها از طریق مذاکره امکانپذیر است.
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز گزارش داده است که در ادامه عملیات نظامی اسرائیل، تانکهای ارتش این کشور به مرکز خان یونس، بزرگترین شهر جنوب این باریکه، رسیدهاند.
ارتش اسرائیل صبح یکشنبه گفته بود در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵۰ نقطه هدف آتشباری نیروی هوایی، دریایی و زمینی ارتش این کشور قرار گرفته است.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: بهبود وضعیت درمانی در غزه «تقریبا غیرممکن» است
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت روز یکشنبه در پاسخ به درخواست چند کشور برای اقدامات بیشتر در نوار غزه گفت بهبود وضعیت «فاجعهبار» بهداشت و درمان در این باریکه «تقریبا غیرممکن» است.
افغانستان، قطر، یمن و مراکش پیشنهاد داده بودند این سازمان در اقدامی اضطراری، امکانات و پرسنل درمانی بیشتری وارد نوار غزه کند، اما تدروس ادهانوم گفت در شرایط فعلی چنین اقدامی تقریبا غیرممکن است.
او در نشست اضطراری سازمان جهانی بهداشت در ژنو به ۳۴ کشور عضو هیئت اجرایی این سازمان گفت درحالیکه نیاز به دارو در غزه بسیار بالا رفته و خطر بیماریها افزایش یافته است، ظرفیت نظام بهداشتی در این باریکه به یک سوم قبل از شروع حملات اسرائیل کاهش یافته است.
آقای ادهانوم گفت: «بازسازی تأسیسات بهداشتی در غزه به دلیل شرایط امنیتی و تجدید امکانات ناکافی از خارج، بینهایت دشوار و بهشدت در خطر است.»
اسرائیل در واکنش به این نشست اضطراری سازمان جهانی بهداشت گفت که تنها گروه افراطی حماس از برگزاری آن سود میبرد.