مرگ هفت فلسطینی دیگر در جنین در کرانه باختری
همزمان با انتشار گزارشهایی در رسانههای اسرائیل از «عملیات مشترک ارتش و نیروهای امنیتی» این کشور برای «ادامه پاکسازی» شهر فلسطینینشین جنین از «خرابکاران» و تسلیحات، رسانههای فلسطینی اعلام کردند از روز سهشنبه تا بامداد چهارشنبه، ۲۲ آذر، دستکم هفت مرد فلسطینی دیگر در این شهر در شمال کرانه باختری رود اردن کشته شدهاند.
روزنامه یدیعوت آحرونوت، مرگ شش «خرابکار» در روز سهشنبه در جنین را تأیید کرده و نوشت دو تن از آنها در جریان تبادل آتش با نیروهای اسرائیلی کشته شده و چهار تن هم در حمله هوایی که توسط پهپاد اسرائیلی انجام شد، از پای درآمدند.
بر اساس این گزارش، نیروهای اسرائیلی به «صدها ساختمان» در جنین که «مشکوک» بود، یورش برده و «دهها قبضه اسلحه، دهانههای تونل تروریستی و مهمات و تجهیزات نظامی زیادی را یافتند».
این روزنامه افزود نیروهای اسرائیلی در این مأموریت با «آزادی عمل» هدف خود را دنبال میکنند و با کمترین مقاومت در محل روبهرو هستند.
بر اساس این گزارش، سه نظامی اسرائیلی بر اثر انفجاری که در دهانه یک تونل کشف شده، رخ داد، به طور سطحی زخمی شدند.
خبرگزاری فلسطینی «وفا» اما روز ۲۲ آذر از درگیری میان جوانان در جنین با نیروهای اسرائیلی، و همچنین از انهدام سه خانه در بخش شرقی این شهر از سوی نیروهای اسرائیلی خبر داد.
گزارش «وفا» افزود که ارتش محله شرقی را به طور کامل محاصره و در عملیات خود از بولدوزر برای تخریب استفاده کرد.
گزارشگر خبرگزاری ترکیهای آناتولی که در جنین حضور دارد نوشته است که تلفات فلسطینی در جنین در روز چهارشنبه با مرگ هفتمین کشته در روز چهارشنبه افزایش یافت و شمار زخمیها نیز حدود صد نفر است. این خبرگزاری از «تخریب اموال مردم و زیرساختهای شهری» با بولدوزرهای اسرائیلی گزارش داد.
از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر در حالی که جنگ اسرائیل با حماس در غزه روز شصت و هشتم خود را سپری میکند، تنشها میان اسرائیل و فلسطینیان در کرانه باختری نیز روندی فزاینده داشته است.
به گفته وزارت بهداشت وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری، از ۱۵ مهر تاکنون ۲۸۲ فلسطینی «توسط نیروهای اسرائیلی و ساکنین شهرکهای اسرائیلی در کرانه» کشته و بیش از ۳۱۰۰ فلسطینی دیگر زخمی شدهاند.
اسرائیل عملیات مقابله با نیروهای شبهنظامی در کرانه باختری را با هدف جلوگیری از تکرار احتمال حملاتی مشابه یورش حماس، گسترش داده و بازداشت بیش از ۱۵۰۰ تن را به ظن عضویت با گروههای شبهنظامی یا ارتباط با آنها تأیید کرده است.
نماینده ترکیه پس از ارائه نطقی تند علیه اسرائیل در پارلمان، غش کرد
حسن بیتماز، یک نماینده پارلمان ترکیه، با اتمام نطقی تند علیه «اسرائیل جنایتکار» غش کرد و بر زمین افتاد. او نوشتهای در کنار دست خود در زمان سخنرانی در مورد «جنایات اسرائیل» در غزه قرار داده بود.
آقای بیتماز در سخنرانی ۲۲ دقیقهای خود در روز سهشنبه ۲۱ آذر از حزب حاکم عدالت و توسعه نیز انتقادهای شدید بیان کرد و رهبری آن را به مماشات در برابر اسرائیل و عدم صداقت در ادعای دفاع از غزه متهم کرد.
آقای بیتماز در لحظه پایان سخنرانی خود غش کرد و برزمین افتاد و سر او نیز به کف مجلس اصابت کرد. شمار زیادی از نمایندگان سریعاً به یاری او رفتند.
وضعیت جسمانی این نماینده ۵۴ ساله مجلس که اکنون در بیمارستانی در آنکارا بستری است، «وخیم» توصیف شده است. وزیر بهداشت ترکیه گفت آقای بیتماز در بخش مراقبتهای اضطراری تحت درمان است.
دبیرکل حزبی که آقای بیتماز عضو آن است، با تأکید بر ادامه خطر برای او، از مردم خواست برای تندرستیاش دعا کنند.
دیدهبان حقوق بشر: حمله حوثیها به کشتیها جنایت جنگی است
دیدهبان حقوق بشر روز چهارشنبه، ۲۲ آذر، در بیانیهای حملات حوثیها به کشتیها را که در روزهای اخیر افزایش یافته، «هدف قرار دادن عامدانه یا بیپروای غیرنظامیان» و در ردیف «جنایت جنگی» نامید.
این بیانیه افزود حوثیها مدعی هستند که برای حمایت از فلسطینیان به این اقدامات دست زدهاند در حالی که با حملات خود غیرنظامیان و خدمه کشتیهایی را به خطر میاندازند که هیچ ارتباطی با اهداف نظامی ندارند.
دیدهبان حقوق بشر در این بیانیه منتشره از بیروت یادآوری کرد که گروه مسلح حوثیها در روزهای اخیر به چهار فروند کشتی حمله موشکی و پهپادی کرده و خدمه کشتی دیگری را نیز هنوز در بازداشت خود دارد. اشاره این بیانیه به کشتی گالاکسی لیدر است که از ماه گذشته ربوده شده و نیروهای حوثی کنترل آن را در دست دارند.
شرکت زارا از راهاندازی نمایشگاهی که مورد انتقاد مخالفان جنگ غزه قرار گرفت، عذرخواهی کرد
شرکت اسپانیایی تولید مد و لباس «زارا» از کمپینی که برای ژاکتهای جدید تولیدی خود به راه انداخته بود و گروهی از مردم تصاویر این کمپین را یادآور رویدادهای جنگ غزه دانسته بودند، پوزش خواست و آن را جمع کرد.
شرکت «زارا» در بیانیه خود در روز سهشنبه ۲۱ آذر نوشت که از این کار پشیمان است و در این زمینه، «سوءتفاهم» رخ داده است.
به گفته «زارا»، این کمپین مد در ماه ژوئیه آغاز و فیلمبرداری از آن در ماه سپتامبر انجام شد (یک ماه قبل از حمله حماس به اسرائیل که به اعلان جنگ اسرائیل علیه آن گروه افراطی در غزه منجر شد).
شرکت «زارا» گفته میداند که «میبایست با احتیاط عمل میکرد و خود، آن (کمپین) را کنار میگذاشت».
این شرکت اعلام کرده که نمایش هنری تهیهشده، «آتلیه یک هنرمند با مجسمههای نیمه تمام» بود اما بخشی از مشتریان از این تصاویر آزرده شدند.
در کمپین یادشده مجسمههای شکسته شده، تخته گچ شکسته و عروسکی پیچیده شده در پلاستیک سفید دیده میشود که ممکن است ویرانی و جسد را شبیه رویدادهای جاری در جنگ غزه تداعی کند.
با وجود پایین کشیدن این کمپین و ابراز تأسف این برند مد، برخی از کاربران شبکههای اجتماعی گفتند که «زارا» را تحریم خواهند کرد؛ برخی آن را «صهونیستی» نامیده و گروه اقلیتی نیز به حمله به شعبات این فروشگاه تهدید کردند.
در پی پوزشخواهی «زارا»، کاربران حامی فلسطین هنوز خواهان تحریم خرید از فروشگاههای این شرکت مد هستند. برخی از حامیان فلسطینی اصل کمپین یادشده را تمسخر نابود شدن خانه و کشته شدن کودکان در غزه تلقی کرده بودند.
از سوی دیگر، رسانههای اسرائیل اقدام ماه گذشته «زارا» را در نمایش یک مدل با کتی سیاه و شال سبز بزرگ که به سبک «کفیه فلسطینی» دور گردن انداخته شده، در پسزمینه دری قرمز رنگ، نوعی ابراز همبستگی تلویحی با فلسطینیان دانسته بودند. به نوشته یدیعوت آحرونوت، «زارا» از این اقدام خود «عذرخواهی نکرد».
بیانیه ارتش اسرائیل درباره «نبرد دشوار و تن به تن» در محله شجاعیه
در پی کشته شدن ده نظامی دیگر ارتش اسرائیل در عملیات زمینی در باریکه غزه شامل دو تن از فرماندهان یگانها، ارتش اسرائیل بامداد چهارشنبه در بیانیهای به مردم این کشور توضیح داد که نبردهای دشوار و تن به تن در محله شجاعیه در غزه نیازمند حضور نیروهای زمینی است و نمیتوان تنها با حملات هوایی، اهداف تعیین شده را محقق کرد.
ارتش در این بیانیه افزود: «بیشتر تروریستها از محله مجاور دارج تفاح به شجاعیه رسیده و درگیریها سنگین بوده»، اما «در مجموع در سه روز گذشته کنترل نسبی بر این محله حاصل شده است».
ارتش به افکار عمومی اسرائیل توضیح داده که نمیتوان تمامی محله بزرگ شجاعیه را (برای یافتن اعضای حماس) تخریب کرد یا اقدام به حمله هوایی کرد و یا به محض برخورد سربازان اسرائیلی با شبهنظامیان در ساختمانهای خالی از سکنه، نمیتوان ساختمانها را از هوا بمباران کرد.
به نظر میرسد که این بیانیه توضیحی ارتش اسرائیل برای اقناع افکار عمومی است که در روزهای اخیر با افزایش شمار کشتههای نظامیان کشورش روبهرو شده است.
به نوشته یدیعوت آحرونوت، درگیریهای سنگین روز سهشنبه در محله شجاعیه حول این ظن تشدید شد که سربازان از ربودن یک افسر به دهانه تونل نگران شده و فرماندهان دیگری از اطراف نیز با نیروهای خود وارد کارزارنظامی شدند.
استقبال مقام فلسطینی از تصویب قطعنامه آتشبس
حسین الشیخ، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، بامداد چهارشنبه، ۲۲ آذر، با ابراز خشنودی از قطعنامه مصوب در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای برقراری «آتشبس فوی بشردوستانه»، خواهان اجرای آن شد.
آقای الشیخ گفت تصویب این قطعنامه با رأی بالای نمایندگان دولتها انزوای اسرائیل در جامعه جهانی را به طور ملموس نشان میدهد.
قطعنامه با حمایت ۱۵۳ کشور، رأی مخالف ده کشور و ۲۳ رأی ممتنع در نشست سهشنبه شب مجمع عمومی، خواهان آزادی بیقید و شرط تمامی کسانی نیز هست که حماس در حمله روز ۱۵ مهر به غزه ربود. هنوز حدود ۱۴۰ تن در اسارت حماس باقی ماندهاند.
درخواست سازمانهای حقوق بشری از وزیر خارجه بریتانیا درباره ارسال سلاح به اسرائیل
گروهی از سازمانهای حقوق بشری، از جمله دیدهبان حقوق بشر، در نامه مشترک به دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، خواهان توقف فوری ارسال سلاح از بریتانیا به اسرائیل شدند.
آنها در نامه خود نوشتند دولت بریتانیا در خطر همدستی در «جنایات جدی» است و این «تهدید آشکار» وجود دارد که از این سلاحها برای «نقض جدی قوانین بینالمللی، از جمله برای حملاتی که ممکن است جنایات جنگی به لحاظ آید، استفاده شود».
بر اساس برآوردها، بریتانیا از سال ۲۰۱۵ میلادی، دستکم ۴۷۲ میلیون پوند تسلیحات به اسرائیل منتقل کرده است.
ارتش اسرائیل میگوید هشت سرباز این کشور در غزه کشته شدند
ارتش اسرائیل بامداد روز چهارشنبه اعلام کرد که هشت سرباز این کشور در عملیات زمینی در غزه کشته شدند.
طبق این گزارش، شمار تلفات نیروهای نظامی اسرائیل از آغاز عملیات زمینی در نوار غزه به ۱۱۳ کشته رسید. همچنین گفته میشود سه سرباز اسرائیلی نیز روز سهشنبه به شدت مجروح شدند.
اسرائیل از اعزام چهار ناو خود به دریای سرخ خبر داد
ارتش اسرائیل بامداد چهارشنبه اعلام کرد که چهار ناو جدید خود را «برای اولینبار به دریای سرخ» اعزام کرده است.
اسرائیل در حالی این ناوهای خود را به دریای سرخ اعزام کرده است که پیشتر شبه نظامیان حوثی یمن به همه شرکتهای کشتیرانی هشدار داده بود اگر با اسرائیل همکاری کنند، در دریای سرخ هدف حمله قرار میگیرند.
حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در همین زمینه در آخرین اعتراض خود به بمباران غزه توسط اسرائیل،یک نفتکش تجاری نروژی را در دریای سرخ هدف قرار دادند.
مالک این نفتکش نروژی گفت این کشتی هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارد و «به صورت آزمایشی» توسط اجارهکنندگان برای ارسال مرسوله از بندر اشدود خارج شده است.
با وجود این، مدیریت شرکتی که مالک این کشتی است اعلام کرده که «با توصیه مشاوران امنیتی» تا زمانی که کشتی و خدمه آن در آبهای امن قرار نگیرند از ارائه اطلاعات بیشتر خودداری خواهد کرد.
سفیر اسرائیل: آتشبس در غزه به مثابه تضمین بقای حماس است
گیلاد ارادن، سفیر اسرائیل٬ سهشنبه در جریان رایگیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حالی که یک پوستر در دست گرفته بود، خطاب به حاضران گفت: «آتشبس تنها به مثابه تضمین بقای حماس» است.
او با تروریستی خواندن حماس تاکید کرد که این گروه افراطی خود را «به نابودی اسرائیل و یهودیان» متعهد میداند.
روی پوستری که گیلاد ارادن در دست داشت، نوشته شده بود: «برای آتشبس با یحیی سنوار [رهبر حماس] به این شماره تلفن همراه غزه تماس بگیرید.»
مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت قاطع ۱۵۳ رای مثبت قطعنامه پیشنهادی مصر برای آتشبس فوری در غزه را تصویب کرد. آمریکا و اسرائیل به همراه هشت کشور دیگر به این قطعنامه غیر الزام آور رای منفی دادند.