تاکید بایدن بر تداوم تلاشها برای آزادی گروگانهای آمریکایی در غزه
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی ایکس از دیدار خود با اعضای خانواده آمریکاییهایی که توسط گروه افراطی حماس گروگان گرفته شدهاند، خبر داد.
رئیس جمهور آمریکا با اشاره به این دیدار خود گفته است که داستان و روایتهای اعضای خانوادههای این گروگانها را شنیده است.
جو بایدن تصریح کرد: «من به آنها اطمینان دادم که تمام تلاشم را برای آزادی اعضای خانوادهاشان بکار خواهم گرفت و اینکه امیدمان را از دست نخواهیم داد.»
پیشتر اعلام شد که ۱۲ تن از اعضای خانواده آمریکاییهایی که توسط گروه افراطی حماس گروگان گرفته شدهاند در کاخ سفید با جو بایدن دیدار کردند.
در این دیدار که نخستین ملاقات حضوری آقای بایدن با بستگان گروگانهای آمریکایی بود آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز حضور داشت.
هنیه میگوید حماس باید بخشی از راه حل پایان جنگ و آینده غزه باشد
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، روز چهارشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که هرگونه تلاشی برای پایان دادن به جنگ غزه بدون دخالت دادن حماس یک «توهم» است.
به گزارش رویترز، هنیه مدعی که حماس آماده گفتوگو است، اما «باید در مذاکرات حضور داشته باشد و بخشی از هرگونه راه حلی برای پایان دادن به درگیری و اداره غزه پس از آن باشد».
از هنیه نقل شده که در این سخنرانی گفته است گروه تحت رهبریاش که آمریکا و اتحادیه اروچا آن را تروریستی میدانند، آماده گفتوگو در مورد هر ایده یا طرحی است که «به تجاوز [اسرائیل] پایان دهد و در را برای نظم بخشیدن به کرانه باختری و نوار غزه باز کند». او از کرانه باختری و نوار غزه به عنوان «خانه فلسطین» یاد کرده است.
پس از حمله غافلگیرانه حماس در هفتم اکتبر به خاک اسرائیل، رهبران این کشور با تأکید بر عزم خود برای ریشهکن کردن حماس و هرگونه آتشبس در جنگ غزه را فرصتی برای تجدید قوای این گروه افراطی توصیف کردهاند.
شمار کشتهشدگان فلسطینی در غزه از مرز ۱۸ هزار و ۶۰۰ تن گذشت
بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت غزه که توسط گروه افراطی حماس اداره میشود، از زمان حمله هفتم اکتبر تاکنون، حداقل ۱۸ هزار و ۶۰۸ نفر در حملات اسرائیل به غزه کشته و ۵۰ هزار ۵۹۴ نفر نیز زخمی شدهاند.
ارتش اسرائیل نیز آمار بهروزشدهای از تلفات خود را منتشر کرده که نشان میدهد تعداد پرسنل مجروح ارتش در جنگ به هزار و ۷۰۴ نفر افزایش یافته است. این آمار شامل ۶۱۹ سربازی است که در غزه در جریان عملیات زمینی زخمی شدهاند حال ۱۳۹ تن از آنها وخیم گزارش شده است. ارتش اسرائیل میگوید ۱۱۵ سرباز اسرائیلی نیز در حمله زمینی کشته شدهاند.
بر اساس گزارش آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، تقریباً ۱.۹ میلیون نفر از ساکنان غزه، که نزدیک به ۸۵ درصد از جمعیت این منطقه را تشکیل میدهد، آواره شدهاند.
بایدن با خانوادههای آمریکاییهای گروگان حماس دیدار کرد
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با حدود ۱۲ تن از اعضای خانواده آمریکاییهایی که توسط گروه افراطی حماس گروگان گرفته شدهاند، ملاقات کرده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامات آمریکایی میگوید که این دیدار که اولین ملاقات حضوری آقای بایدن با بستگان گروگانهای آمریکایی است، در کاخ سفید برگزار شده و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز در آن حضور داشته است. رئیسجمهور آمریکا پیشتر به صورت مجازی یا تلفنی با برخی از نزدیکان گروگانهای آمریکایی حماس گفتوگو کرده بود.
هنوز از جزئیات این دیدار گزارشی در دست نیست اما به نوشته منابع خبری انتظار میرود که آقای بایدن در مورد تلاشهای آمریکا برای آزادی افرادی که در دست حماس هستند، اطلاعاتی را ارائه داده باشد.
در این باره پیش از برگزاری این دیدار جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، به سیانان گفته بود که رئیسجمهور آمریکا به خانواده گروگانها اطمینان میدهد که «ما عزیزانشان را از دست نمیدهیم، و تلاش برای بازگرداندن آنها به خانه را متوقف نمیکنیم».
بر اساس اظهارات مقام ارشد آمریکایی، گروهی که با بایدن دیدار کرده، شامل نزدیکان هر هشت گروگان آمریکایی است که هنوز از آنها خبری نیست. چهار گروگان آمریکایی دیگر چندی پیش در خلال وقفه جنگی هفت روزه ماه گذشته آزاد شدهاند.
وزیر خارجه اسرائیل: جنگ با حمایت بینالمللی یا بدون آن ادامه خواهد یافت
وزیر امور خارجه اسرائیل گفته است که این کشور حتی اگر از حمایت بینالمللی برخوردار نباشد، به جنگ خود علیه گروه افراطی حماس ادامه خواهد داد،
به گزارش رویترز، الی کوهن گفت: «اسرائیل با حمایت بینالمللی یا بدون آن به جنگ علیه حماس ادامه خواهد داد». او افزود که «آتشبس در مرحله کنونی هدیهای به سازمان تروریستی حماس است و به آن امکان بازگشت و تهدید ساکنان اسرائیل را میدهد».
مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت قاطع ۱۵۳ رأی مثبت قطعنامه پیشنهادی مصر برای آتشبس فوری در غزه را تصویب کرد.
آمریکا یکی از ۹ کشوری بود که به همراه اسرائیل به این قطعنامه غیرالزامآور رأی منفی داد، اما جو بایدن، رئیسجمهور نزدیکترین متحد اسرائیل، ایالات متحده، به نخستوزیر اسرائیل هشدار داد که در حال از دست دادن حمایت بینالمللی است.
آقای بایدن گفت: «اسرائیل اتحادیه اروپا را دارد، اروپا را دارد، و اکثر کشورهای جهان از آنها حمایت میکنند، اما با بمباران بیرویهای که انجام میشود، این حمایت را از دست میدهد».
عملیات نظامی اسرائیل در حال حاضر به نابودی بخش اعظم زیرساختهای شمال غزه انجامیده و به گفته مقامات غزه بیش از ۱۸ هزار فلسطینی در این عملیات کشته شدهاند. همچنین به گفته نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل، بیش از ۸۰ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری از خانههای خود رانده شدهاند.
وزیر خارجه اسرائیل همچنین از جامعه بینالمللی خواست تا برای محافظت از خطوط کشتیرانی جهانی، «بهطور مؤثر و تهاجمی» عمل کند. شورشیان حوثی یمن پیشتر هشدار دادهاند که کشتیهایی را که به مقصد اسرائیل یا با پیوندهای اسرائیلی در دریای سرخ در تردد هستند، به عنوان «اهداف مشروع» خود فرض میکنند.
اسرائیل در عملیاتی در کرانه باختری صدها «مظنون» را بازداشت کرد
ارتش اسرائیل میگوید در عملیات در اردوگاه آوارگان جنین در کرانه باختری اشغالی صدها مظنون را بازداشت کرده است.
عملیات ارتش اسرائیل در این اردوگاه که بیش از ۳۰ ساعت است ادامه داشته، اعتراض برخی از فلسطینیان ساکن این اردوگاه را به دنبال داشته است.
در این عملیات بیش از ۴۰۰ ساختمان توسط نیروهای ارتش اسرائیل بازرسی شده، و اسرائیل میگوید با مصادره مقادیری سلاح و مهمات در این عملیات، «زیرساختهایی تروریستی» را نابود کرده است.
از جمله به گفته ارتش اسرائیل، «شش آزمایشگاهی که برای ساختن مواد منفجره استفاده میشد، و نیز چندین محور زیرزمینی» در منطقه اردوگاه جنین «منهدم شده است».
ناخشنودی گروههای یهودی از رای مثبت کانادا به قطعنامه آتشبس
به گزارش رسانههای کانادا، رأی مثبت این کشور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز سهشنبه، ۲۱ آذر، به قطعنامه غیرالزامآوری که خواهان «آتشبس فوری بشردوستانه» در جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس شد، اقدامی بود متفاوت با سیاست دیرینه کانادا در ایستادگی قاطع در کنار اسرائیل.
به نوشته شبکه سیتیوی کانادا، این عمل دولت اتاوا گروههای یهودی ساکن این کشور را شوکه کرده است.
ملانی جولی، وزیر خارجه در دولت جاستین ترودو، روز سهشنبه در این زمینه گفت چیزی که ما شاهد آن هستیم «تنها چرخه خشونت را تقویت میکند».
او افزود: کانادا از آغاز این بحران تأکید کرده که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد و این امر برای آینده اسرائیلیها و فلسطینیان و آینده منطقه مهم است.
یک مرکز مرتبط با یهودیان و اسرائیل در کانادا از اینکه دولت اتاوا به قطعنامهای رأی داده که حماس را به خاطر «جنایاتش محکوم نمیکند و آن را به تسلیم تشویق نمیکند» ابراز ناخشنودی کرد.
سایمون کوفلر فوگل، رئیس این گروه، در بیانیهای نوشت که عملکرد کانادا «بدون شک» به یهودستیزی در این کشور دامن خواهد زد.
آنتونی هاوسفادر، نماینده لیبرال در پارلمان و از حامیان اسرائیل، با انتقاد از رأی دولت کشورش گفت هر گونه توقف درگیریها مستلزم آزادی تمامی گروگانها و زمین گذاشتن سلاح از سوی حماس و تسلیم شدن این «گروه تروریستی» است که «به طور کامل مسئول شروع جنگ است».
کانادا از اصلاحیه قطعنامه که آمریکا ارائه کرده بود، در زمینه محکومیت صریح حماس، حمایت کرد اما این اصلاحیه مورد حمایت دو سوم اعضای مجمع قرار نگرفت.
حامیان فلسطین در کانادا در دو ماه و نیم اخیر تجمعهای اعتراضی متعددی برپا کردهاند. همزمان اقدامات یهودستیزی و حمله به مراکز و مدارس یهودیان دراین کشور افزایش یافته است.
اعتراض دوباره خانوادههای گروگانهای اسرائیلی
صدها تن از اعضای خانوادههای اسرائیلیهای ربوده شده به دست حماس به غزه که از دو ماه و یک هفته پیش در اسارت این گروه افراطی هستند، روز چهارشنبه با وجود بارندگی و هوای سرد در اورشلیم در برابر مجتمع دفاتر نخستوزیری و وزارتخانههای اسرائیلی تجمع کرده و خواهان اقدام فوری کابینه برای آزادی عزیزان خود هستند.
آنها در نوشتهها و شعارهای خود تأکید دارند که جان ربوده شدگان در معرض خطر است و هر لحظه برای رهایی آنها اهمیت دارد.
این معترضان سهشنبه شب با مشعل در دست (بنا به سنت عید یهودی حنوکا که این روزها برگزار میشود) پیاده و زیر باران به سوی اورشلیم حرکت کردند.
بازگرداندن جسد شماری از ربوده شدگان از غزه در تابوت در روزهای اخیر، این خانوادهها را نگران کرده است. روز سهشنبه ارتش اسرائیل جسد یک دختر ۲۷ ساله و یک نظامی کشته شده خود را که در غزه یافته بود، به دست آورد.
به گزارش رسانههای اسرائیل، چند سرباز و افسر ارتش، از جمله گال مئیر آیزنکوت، پسر ژنرال گادی آیزنکوت از وزیران ارشد کابینه، چند روز پیش در جریان عملیات کوماندویی برای بازگرداندن جسد این دو کشته شده از تونلی در غزه، خود کشته شدند.
واکنش گانتس به سنگینترین تلفات ارتش اسرائیل در یک روز
بنی گانتس، وزیر ارشد عضو کابینه جنگ اسرائیل، در پی کشته شدن ده تن از نظامیان کشورش در عملیاتی در روز سهشنبه در محله شجاعیه در باریکه غزه، در شبکه ایکس نوشت: «نبرد دوم استقلال اسرائیل از ما بهای سنگین، دردناک و سختی میگیرد.»
او افزود: هر قربانی که به خاک میافتد، زخمی بر پیکر تمامی کشور اسرائیل است، و هر زخمی اینچنین نشانی از قهرمانی جنگاوران ما، و تأکیدی بر این نیاز است که این جامعه لایق ایثار آنها باشد.
بعد از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل که از میان حدود ۱۲۰۰ کشته اسرائیلی، ۳۲۵ تن از نظامیان و نیروهای امنیتی و پلیس را در روز ۱۵ مهر کشته بود، کشته شدن ده نظامی در نبردهای روز سهشنبه در محله شجاعیه، سنگینترین تلفات از نظامیان اسرائیل در یک روز بوده است.
ابراز اطلاع بایدن از گزارش آب بستنِ تونلهای حماس در غزه
در پی انتشار گزارش روزنامه وال استریت جورنال در روز سهشنبه، ۲۱ آذر، در خصوص آغاز عملیات ارتش اسرائیل برای به آب بستن شبکه تونلهای زیرزمینی حماس در باریکه غزه، رئیسجمهور آمریکا گفت از این گزارش آگاهی دارد.
او اظهار داشت از بیانیههای (اسرائیلی) خبر دارد که حاکی است گروگانهای اسرائیلی ربوده شده به غزه در آن بخش از تونلها نیستند.
با این حال، آقای بایدن افزود که نمیتوان با قاطعیت این امر را بیان کرد.