لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۸
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۰۱:۵۶ ۷.۱۰.۱۴۰۲

«سقوط یک پهپاد» در جنوب بلندی‌های جولان

گزارش‌ها حاکی است که یک پهپاد مشکوک به حمل محموله انفجاری در جنوب بلندی‌های جولان سقوط کرده است.

در همین حال، یک گروه شبه نظامی مورد حمایت ایران در عراق مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.

گروه «مقاومت اسلامی عراق» در بیانیه‌ای در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که دست به این حمله زده است.

طبق این گزارش این پهپاد در نزدیکی موشاوا ایلیاد در جنوب بلندی‌های جولان سقوط کرده است و لاشه این پهپاد به وسیله ارتش اسرائیل شناسایی شده است .

۰۱:۳۰ ۷.۱۰.۱۴۰۲

آنتونی بلینکن به «آخر هفته آینده به خاورمیانه» سفر می‌کند

منابع مطلع اسرائیلی و عرب چهارشنبه به نشریه آکسیوس گفتند که انتظار می‌رود آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، اواخر هفته آینده برای گفت‌وگو در مورد جنگ غزه به خاورمیانه سفر کند.

این چهارمین سفر آقای بلینکن به خاورمیانه و پنجمین سفر وی به اسرائیل از زمان آغاز جنگ در غزه در ۱۵ مهرماه خواهد بود.

سفر او بخشی از رشته دیدارهای دیپلماتیک مداوم مقامات دولت بایدن برای انجام رایزنی ها با دولت اسرائیل و شرکای منطقه‌ای درباره بحران غزه است.

طبق این گزارش، وزیر خارجه آمریکا احتمالا جمعه هفته آینده به اسرائیل سفر خواهد کرد و سپس به کرانه باختری، اردن، عربستان، امارات و قطر می‌رود.

مقامات امریکایی به اکسیوس گفته‌اند به رغم احتمال سفر آقای بلینکن به خاورمیانه هنوز موضوع دیدار او از کشورهای عربی نهایی نشده است.

۲۲:۳۸ ۶.۱۰.۱۴۰۲

وزیر کابینه جنگی اسرائیل: وضعیت امنیتی در مرز با لبنان باید تغییر کند

وزیر کابینه جنگی اسرائیل روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به این‌که وضعیت امنیتی در مرز این کشور با لبنان باید تغییر کند، هشدار داد که «زمان برای دیپلماسی» در حال تمام شدن است.

بنی گانتز گفت: «ثانیه‌شمار برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک رو به پایان است و اگر جهان و دولت لبنان برای جلوگیری از حمله به ساکنان شمالی اسرائیل اقدامی نکنند و گروه حزب‌الله را از مرز دور نکنند، ارتش اسرائیل این کار را خواهد کرد.»

از آغاز جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس که در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد، تبادل آتش پراکنده میان ارتش اسرائیل و گروه حزب‌الله، که مورد حمایت ایران است،‌ در مناطق مرزی میان اسرائیل و لبنان ادامه دارد.

از سوی دیگر، هرتسی هالوی، ‌رئیس ستاد ارتش اسرائیل، در اظهارنظری جداگانه درباره وضعیت مرزهای شمالی گفت: نیروهای نظامی این کشور برنامه‌های متنوعی دارند و «اگر لازم باشد، باید برای حمله آماده شویم.»

او گفت ارتش و فرماندهی شمال در «سطح بالای آمادگی» قرار دارند و آن‌ها ساکنان تخلیه‌شده از شهرها و روستاهای نزدیک مرز لبنان را تا وقتی «امنیت و حس امنیت» ایجاد نشود، باز نمی‌گردانند.

۱۸:۱۱ ۶.۱۰.۱۴۰۲

جدال لفظی اردوغان و نتانیاهو بر سر جنگ غزه

رئیس‌جمهور ترکیه روز چهارشنبه گفت نخست‌وزیر اسرائیل فرقی با هیتلر ندارد و حملات این کشور به نوار غزه را با رفتار نازی‌ها با یهودیان مرتبط دانست.

رجب طیب اردوغان گفت: «آن‌ها بدگویی هیتلر را می‌کنند. شما چه فرقی با هیتلر دارید؟ کاری کرده‌اند که دل ما برای هیتلر تنگ شود. کاری که نتانیاهو می‌کند، از کارهای هیتلر کمتر است؟ نیست.»

او افزود: «او [نتانیاهو] از هیتلر ثروتمندتر است و حمایت غرب را دارد. همه‌نوع حمایتی از طرف آمریکا می‌آید. با این حمایت چه می‌کنند؟ بیش از ۲۰ هزار ساکن غزه را می‌کشند.»

این اظهارنظر در حالی بیان می‌شود که ترکیه به عنوان عضو ناتو، از متحدان غرب است.

اردوغان پیشتر هم از حملات هوایی و زمینی اسرائیل به نوار غزه انتقاد کرده و اسرائیل را «دولتی تروریستی» خوانده بود که رهبرانش باید در دادگاه بین‌المللی محاکمه شوند.

به‌رغم اظهارنظرهای تندوتیز او علیه اسرائیل، روابط تجاری دو کشور همچنان برقرار است که این مسئله با انتقاد برخی احزاب مخالف اردوغان و کشورهایی مانند ایران مواجه شده است.

ترکیه بر خلاف آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای عربی، گروه افراطی حماس را سازمان تروریستی نمی‌داند.

در واکنش به این اظهارات اردوغان، بنیامین نتانیاهو در بیانیه‌ای گفت رئیس‌جمهور ترکیه که به گفته او مرتکب «نسل‌کشی» علیه کردها شده و «رکورد جهانی» زندانی کردن روزنامه‌نگاران مخالف را دارد، «آخرین نفری است که می‌تواند به ما درس اخلاق بدهد.»

۱۶:۰۶ ۶.۱۰.۱۴۰۲

حماس ادعای تازه سخنگوی سپاه پاسداران را رد کرد

گروه افراطی حماس (تشکل شبه‌نظامی فلسطینی شناخته شده به عنوان تروریستی از سوی آمریکا و اروپا و مورد حمایت مالی، لجیستیک و معنوی جمهوری اسلامی ایران) روز چهارشنبه، ششم دی، در بیانیه‌ای اظهارات سخنگوی سپاه پاسداران را رد کرد.

صدور بیانیه‌هایی از سوی حماس در ضدیت با سخنان سران جمهوری اسلامی ایران یک امر نادر است.

بیانیه حماس اظهارات رمضان شریف، سخنگوی سپاه را تکذیب کرده که صبح چهارشنبه گفته بود: حمله حماس در روز ۱۵ مهر با عنوان «طوفان الاقصی» واکنش انتقامی نسبت به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران بود.

رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران به نقل از رمضان شریف در نشست خبری او نوشتند این سخنگوی سپاه تصریح کرد که «طوفان الاقصی» (نامی که حماس بر حمله خود به اسرائیل نهاد) «یکی از انتقام‌های کشته شدن قاسم سلیانی بود».

رمضان شریف در نشست خبری تهران در آستانه چهارمین سالروز کشته شدن قاسم سلیمانی، و یک روز پس از کشته شدن رضی موسوی، فرمانده ارشد عضو شاخه قدس سپاه و «مسئول تدارکات و لجیستیک مقاومـت» در عملیات موشکی منتسب به اسرائیل در سوریه، سخن گفت.

حماس اما در بیانیه خود در واکنش نوشت: ما اظهاراتی را که از سوی سخنگوی سپاه پاسداران در ارتباط با اقدامات و انگیزه‌ها بیان شده، تکذیب می‌کنیم».

بیانیه حماس افزود: «ما به دفعات بر انگیزه‌های خود تأکید کرده‌ و به‌ویژه به خطرات برای مسجدالاقصی اشاره کرده‌ایم».

حماس در این بیانیه همچنین نوشت هر اقدام از سوی «مقاومت فلسطین» «واکنش به اشغالگری و تجاوزگری علیه ملت فلسطین و اماکن مقدسه است».

جمهوری اسلامی ایران و سخنگوی سپاه پاسداران هنوز به این بیانیه حماس واکنش نشان نداده‌اند.

۱۶:۰۳ ۶.۱۰.۱۴۰۲

مرگ یک سرباز اسرائیلی دیگرِ دارای تبار ایرانی در غزه

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند شای شمریز، یک نظامی اسرائیلی که روز سه‌شنبه، پنجم دی، در ادامه عملیات ارتش این کشور در جنگ در برابر گروه افراطی حماس در غزه کشته شد، از بستگان آلون شمریز است.

آلون شمریز، یکی از اسرائیلی‌های اسیر در دست حماس بود که پس از ۷۲ روز اسارت توانسته بود خود و دو اسیر دیگر را نجات داده و در خانه‌ای متروکه و ویران منتظر رسیدن نیروهای اسرائیلی باشد تا آن‌ها را به اسرائیل برگرداند اما ارتش اسرائیل آن سه را «اشتباهی» کشت.

مرگ آلون شمریز و دو اسیر دیگر جامعه اسرائیل را به‌شدت تکان داد و تا چند روز در صدر اخبار جنگ قرار داشت. آقای آوی (کامران) شمریز، پدر ایرانی‌زده آلون شمریز که در سن کودکی همراه با خانواده آبادانی خود به اسرائیل مهاجرت کرده بود، در
مصاحبه‌های متعدد با رسانه‌های اسرائیل از این‌که ارتش «پسر قهرمان» او را کشته شدیدا موضع گرفت.

به گزارش روزنامه اسرائیل هیوم و شبکه کان، افسر شای شمریز، ۲۶ ساله، نیز که روز پنجم دی کشته شد، از عموزادگان آلون شمریز بود. سرگرد شمریز در بخش شمالی غزه کشته شده است.

هفته گذشته هم لی‌دور کاروانی، سرباز زاده شده در خانواده‌ای ایرانی در اسرائیل، در جنگ غزه جان باخت.

حماس (گروه شبه‌نظامی شناخته شده به عنوان تروریستی از سوی آمریکا و اسرائیل) در حمله خود به اسرائیل در روز ۱۵ مهر نیز سرباز ۱۹ ساله شیرئل حییم‌پور، فرزند یک خانواده ایرانی‌تبار ساکن شهر ریشون‌لتصیون را کشت.

آن حمله و جنگ کنونی، برای شمار دیگری از خانواده‌های ایرانی‌تبار ساکن اسرائیل داغ مرگ و مصیبت در پی داشته است.

شای شمریز
شای شمریز

۱۵:۳۹ ۶.۱۰.۱۴۰۲

اظهار نظر بازرس کل اسرائیل درباره تحقیقات درباره ناتوانی در جلوگیری از حمله حماس

بازرس کل اسرائیل روز چهارشنبه، ششم دی، گفت در تحقیقات مربوط به دلایل ناتوانی از جلوگیری از حمله گروه افراطی حماس به مردم اسرائیل و در خصوص نحوه عملکرد دولت و نهادها در طول جنگ کنونی «مسئولیت شخصی افراد» را نیز در «تمامی سطوح سیاسی، نظامی و غیرنظامی» لحاظ خواهد کرد.

مَتَنیاهو آنگِلمن، بازرس کل اسرائیل، با لحن انتقادی افزود کشورش متحمل شکست در جلوگیری از این حمله شد و بعد از شروع جنگ نیز «هزاران شهروند به حال خود رها شدند و صدها هزار تن از ساکنان مناطق شمالی و جنوبی اسرائیل از محل زندگی تخلیه شدند».

به گزارش روزنامه یدیعوت آحرونوت، آقای انگلمن اضافه کرد «پس از کشتار مردم به دست حماس، ستاد پشت جبهه رسیدگی لازم را به صدها هزار نفری که خانه و زندگی خود را از دست دادند، انجام نداد».

به گفته بازرس کل اسرائیل، به محض تشکیل کمیته تحقیق در مورد این ناکامی‌ها، حدود بررسی‌ها در مورد هر یک از موضوع‌هایی که این کمیته باید به تحقیق در مورد آن بپردازد، مشخص خواهد شد.

بخشی از سیاستمداران و افکار عمومی اسرائیل از این‌که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، خود را مسئول نهایی این ناکامی‌ها معرفی نکرده، شاکی هستند.

آقای نتانیاهو بارها گفته است که او نیز «مانند دیگر مقامات» در این امر مسئولیت دارد و پس از جنگ باید پاسخ‌گو باشد.

رسانه‌های اسرائیل در دو ماه اخیر گزارش‌های متعددی منتشر کرده و ارزیابی کرده‌اند که رئیس ستاد ارتش، رئیس سازمان اطلاعات نظامی ارتش و رئیس شباک، سازمان امنیت داخلی، در شمار کسانی هستند که پس از جنگ استعفا خواهند داد. آن سه به مسئولیت خود در عدم ارزیابی درست از احتمال حمله حماس در ابعادی که رخ داد، اذعان کرده‌اند.

گروه افراطی حماس که از سوی آمریکا و اروپا تروریستی شناخته شده، اعلام کرده که پس از سال‌ها برنامه‌ریزی و تمرین اعضای خود، حمله روز ۱۵ مهر به اسرائیل را عملی کرد.

در آن یورش غافلگیرکننده، که تا پیش از این در چنین ابعادی سابقه نداشت، بیش از ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته، ۲۴۰ تن به غزه ربوده شده
و ده‌ها شهرک اسرائیلی در آتش سوخت و غارت شد. این مناطق هنوز به شهر ارواح شباهت دارند و ساکنان آن تخلیه شده‌اند.

در جنگ اسرائیل علیه حماس که از ۱۵ مهر در جریان است، بخش وسیعی از غزه ویران شد و به ادعای وزارت بهداشت وابسته به حماس، بیش از ۲۱ هزار فلسطینی جان خود را از دست داده‌اند.

۱۳:۲۲ ۶.۱۰.۱۴۰۲

واکنش اسرائیل در پی انفجار یک بسته در نزدیکی سفارت اسرائیل در هند

رسانه‌های اسرائیل روز چهارشنبه، ششم دی، گزارش دادند در پی «انفجار» یک بسته تخریبی در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی نو که یک روز قبل رخ داده بود، «نامه‌ای تهدیدآمیز خطاب به سفیر اسرائیل در هند» پیدا شده که این رویداد را با فعالیت نظامی ارتش اسرائیل در غزه مرتبط کرده است.

یک عضو پلیس هند از شنیدن صدای انفجار و مشاهده دود خبر داده بود اما شواهدی در صحنه که ده‌ها متر تا محل سفارت اسرائیل فاصله داشته، به دست نیامده بود. پلیس هند در هر حال گفته است کسی آسیب ندیده است.

به نوشته یدیعوت آحرونوت، پلیس در پایتخت هند رد دو مظنون را گرفته که در فیلم‌‌های دوربین‌های مداربسته در نزدیکی محل انفجار دیده شده‌اند و در حال تلاش برای دستیابی به اطلاعات بیشتر برای بازداشت آن دو نفر است و از جمله مسیری را که آن‌ها طی کردند، بازسازی می‌کند.

با این حال، به نوشته یدیعوت آحرونوت، اسرائیل جمهوری اسلامی ایران را عامل پشت پرده در کارگذاری بسته منفجره در دهلی نو می‌‌داند.

ستاد امنیت ملی اسرائیل روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای به شهروندان این کشور هشدار داد از سفر به هند خودداری کنند.

بیانیه ستاد امنیت ملی اسرائیل همچنین از شهروندان اسرائیل که در حال حاضر در هند و به‌ویژه در دهلی نو حضور دارند، خواست تدابیر احتیاطی را دوچندان کنند. این ستاد انفجار بسته تخریبی در نزدیکی سفارت را یک حمله احتمالی ارزیابی کرده است.

سفارت اسرائیل در دهلی نو در سال‌های گذشته نیز هدف دو حمله قرار گرفته بود، که اسرائیل دست‌کم یکی از آن‌ها را با قاطعیت به جمهوری اسلامی ایران نسبت داد.

۱۲:۰۸ ۶.۱۰.۱۴۰۲

بمباران شبانه اسرائیل در جنوب لبنان سه کشته بر جای گذاشت

رسانه‌های لبنان بامداد چهارشنبه، ششم دی، گزارش دادند در بمباران شبانه اسرائیل در منطقه بنت‌جبیل در جنوب لبنان سه تن کشته شده‌اند. منطقه شیعه‌نشین بنت جبیل در استان نبطیه در جنوب لبنان عمدتا محل فعالیت گسترده نیروهای حزب‌الله تلقی می‌شود.

این گزارش‌ها همچنین حاکی است که دو عضو حزب‌الله که آن سازمان مرگ آنان را در روز چهارشنبه اعلام کرده بود، در حالی
کشته شدند که ارتش اسرائیل یک خودروی در حال حرکت آن‌ها را در منطقه القلیله در بخش جنوبی بندر صور لبنان هدف قرار داد و آن دو را از پای درآورد.

برخی رسانه‌های لبنان سه‌شنبه شب گفته بودند که در حمله اسرائیلی به مناطق القلیله و المعلیه سه تن کشته شده بودند. ارتش اسرائیل گفته بود که از آن مناطق در عمق لبنان به سوی اسرائیل راکت‌هایی با برد میانی شلیک شده بود.

حملاتی که حزب‌الله روز سه‌شنبه مسئولیت آن‌ را با صدور دست‌کم ۹ بیانیه به عهده گرفت، در این روز خسارات زیادی به شماری از مناطق شمالی اسرائیل وارد کرد اما آسیب جانی در پی نداشت.

شبکه کان و شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل سه‌شنبه شب گزارش‌هایی از ویرانی شماری از خانه‌ها و اماکن در شهرک‌های شمالی این کشور پخش کردند.

در این گزارش‌ها دیده می‌شد که در شهرک مناره، بسیاری از خانه‌ها در حملات راکتی و خمپاره‌ای حزب‌الله ویران شده یا آسیب شدید دیده است. در مناره تنها چند تن از ساکنان باقی مانده‌اند که مسئول رصد خسارات وارده به خانه‌ها و ثبت آن هستند. چند تن از مردم دیگر شهرک نیز تنها برای کمک به ارتش در حفاظت از این منطقه در آن حضور دارند.

ده‌ها هزار تن از مردم شمال اسرائیل از آغاز جنگ کشورشان با گروه افراطی حماس در باریکه غزه، مناطق محل زندگی خود را ترک کرده‌، و فرمانداران به دولت اسرائیل هشدار می‌دهند که مردم را باید تنها زمانی به محل زندگی خود برگرداند که احساس امنیت کنند.

کار کشاورزی و دامداری در مناطق شمالی اسرائیل در زنجیره غذایی مردم اسرائیل اهمیت زیادی دارد.

۱۲:۰۴ ۶.۱۰.۱۴۰۲

گفت‌وگوی وزیر راهبردی اسرائیل با سالیوان درباره «مرحله جدید» از جنگ با حماس

ران درمر، وزیر راهبردی اسرائیل، که به واشینگتن سفر کرده، در دیدار سه‌شنبه‌شب، پنجم دی، با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، درباره «مرحله جدید» از عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه و سرنوشت اسرائیلی‌های اسیرمانده در دست گروه افراطی حماس گفت‌وگو کرد.

بیانیه کاخ سفید حاکی است که مرحله تازه از عملیات ارتش اسرائیل بر اهدافی از حماس که دارای ارزش بالا هستند، متمرکز خواهد بود.

آمریکا و اتحادیه اروپا گروه حماس را تروریستی قلمداد می‌کنند.

به نوشته هاآرتص، آینده غزه شامل تدابیر امنیتی و حکومت آتی در این باریکه نیز مورد بحث وزیر ارشد اسرائیلی با مشاور امنیت ملی کاخ سفید در نشست چهار ساعته میان آن‌دو قرار گرفت.

جیک سالیوان دو هفته پیش نیز در سفر به اسرائیل در این موارد با نخست‌وزیر اسرائیل گفت‌وگو کرده و در نشست کابینه جنگ اسرائیل حضور یافته بود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG