شمار کشتههای حزبالله دردرگیریها با اسرائیل به ۱۳۳ نفر رسید
همزمان با ادامه درگیریهای نظامی در مرز شمالی اسرائیل با حزبالله در جنوب لبنان، این سازمان متحد جمهوری اسلامی در خاورمیانه روز شنبه نهم دی از کشته شدن چهار عضو دیگر خود با عنوان «شهدای الاقصی» خبر داد.
شمار کشتههای حزبالله در ۱۲ هفته اخیر به ۱۳۳ تن افزایش یافته است.
رسانهها در لبنان، از جمله شبکه المیادین که همسو با حزبالله است، روز شنبه خبر دادند که بخشهایی از جنوب لبنان از سوی ارتش اسرائیل هدف حمله هوایی و آتش زمینی این کشور قرار گرفت.
حزبالله متحد گروه افراطی حماس است که از سوی آمریکا و اسرائیل تروریستی شناخته شده است. گروه افراطی حماس نیز در فهرست گروههای تروریستی اروپا و آمریکا قرار دارد.
بحران مرزی در جنوب لبنان و شمال اسرائیل در روزهای اخیر تشدید شده و حزبالله روزانه مسئولیت شلیک راکتهای متعدد به شمال اسرائیل را پذیرفته است.
بنی گانتس، وزیر ارشد عضو کابینه جنگ اسرائیل، گفته است که وضعیت این مناطق «نیازمند یک تغییر» است.
رئیس ستاد ارتش اسرائیل نیز روز هفتم دی از «آمادگی بالای» نیروهای مستقر در نزدیکی مرز شمالی و «تصویب طرحهایی برای احتمالات» در نشست روز هفتم دی در شاخه شمالی ارتش خبر داد.
شکایت مکدونالد مالزی از جنبش تحریم اسرائیل
شعبه رستورانهای مکدونالد در کشور مالزی از جنبش بیدیاس، که تحریم، بایکوت و منزوی کردن اسرائیل را در جهان تشویق و حمایت میکند، به دلیل «اظهارات دروغ و افترا» علیه این کسبوکار شکایت کرده است.
به گزارش رویترز، مکدونالد مالزی روز جمعه با ثبت شکایت در دادگاه این کشور خواهان دریافت شش میلیون رینگیت (واحد پول مالزی) غرامت مالی شده است. این مبلغ معادل حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار آمریکا است.
مکدونالد مالزی در رستورانهایی که Gerbang Alaf (GAR) نامیده میشود، تأکید کرده که به دلیل تعطیلی ناخواسته و کاهش ساعات کار، در نتیجه «افتراهای مطرح شده» متحمل خسارت مالی شده و سود کمتری داشته است.
در مالزی، که مردم آن اکثراً مسلمان و حامی سرسخت فلسطینیان محسوب میشوند، برخی از برندهای فستفود غربی مانند مکدونالد در دوره اخیر هدف کارزارهای تحریم قرار گرفتهاند.
جنبش حامی فلسطینی بیدیاس مکدونالد را متهم کرده که حامی اسرائیل بوده و در تهیه غذا برای ارتش اسرائیل سهیم است.
با این اوصاف، بیدیاس اتهام وارده به خود در خصوص بدنام کردن مکدونالد در مالزی را «قاطعانه» رد و تشخیص این اتهام را به دادگاه واگذار کرده است.
شعبههای مکدونالد از آغاز جنگ میان اسرائیل با گروه افراطی حماس، در کشورهای دیگری مانند ترکیه نیز هدف تحریم برخی از مشتریان قرار گرفتهاند.
گروه افراطی حماس از سوی اروپا و آمریکا به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود.
از سوی دیگر، در اسرائیل و برخی کشورهای دیگر، حامیان اسرائیل در دوره اخیر هر چه بیشتر از مکدونالد غذا خریدهاند تا از آن در برابر کارزار تحریم، حمایت کنند.
امیرعبداللهیان کشتن رضی موسوی را ناشی از «عصبانیت» اسرائیل از «شکستها» دانست
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه نهم دی در آیین یادبود رضی موسوی، فرمانده کشته شده «لجیستیک و پشتیبانی محور مقاومت» که هفته گذشته در حمله منتسب به اسرائیل در دمشق کشته شد، گفت این اقدام اسرائیل «از عصبانیت بود».
حسین امیرعبداللهیان در تهران افزود اسرائیل از «شکستهای سیاسی، نظامی و امنیتی» عصبانی است و این شکستهای اسرائیل «در دنیا ثابت شده و همه استراتژیستهای نظامی بر آن تأکید دارند».
به گزارش رسانههای جمهوری اسلامی ایران، وزیر خارجه «ترور سید رضی (موسوی) را ناجوانمردانه» توصیف کرد و گفت این رویداد «چیزی از اهداف ایران برای تأمین حداکثری امنیت خود در منطقه و کشور نخواهد کاست بلکه ما را در این مسیر مصممتر میکند».
ایران به اسرائیل هشدار داده که از کشته شدن این فرمانده ارشد نیروی قدس و دستیار دیرینه قاسم سلیمانی، به وقت خود انتقام لازم را خواهد گرفت.
حکومت ایران روز پنجشنبه هفتم دی جسد رضی موسوی را پس از گرداندن در زینبیه در دمشق و اماکن شیعی در کربلا و مشهد، در امامزاده صالح در تجریش تهران به خاک سپرد. رهبر جمهوری اسلامی ایران بر جسد او نماز میت خواند.
بیانیه ارتش اسرائیل درباره شناسایی و کشتن ۳۰ «تروریست»
ارتش اسرائیل روز شنبه نهم دی اعلام کرد در شبانهروز اخیر «بیش از ۳۰ تروریست را در شهر غزه» از پای درآورده که ۱۵ تن از آنها را در طول سه ساعت در چهار منطقه مختلف، از جمله محلههای شجاعیه و بیت لاهیا شناسایی کرد.
این بیانیه در هشتاد و پنجمین روز از جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس، که از سوی اسرائیل، آمریکا و اروپا تشکل تروریستی شناخته شده، حاکی است که «نابودی تروریستها» ضمن درگیری با نیروهای نظامی اسرائیلی بود.
ارتش اسرائیل در بیانیه خود به حملات هوایی به «زیرساختهای تروریستی» و «مقرهای نظامی» در غزه نیز که در شبانه روز اخیر انجام داده، اشاره کرد.
ارتش روز جمعه نیز گفته بود عملیات در محله خربه خزاعه در حومه جنوبی خان یونس در جنوب باریکه غزه را آغاز کرد به این دلیل که شماری از «تروریستهای حماس» از این منطقه روز ۱۵ مهر راهی حمله به کیبوتص اسرائیلی نیرعوز شده بودند.
یک خبرنگار دیگر شبکه الجزیره در غزه کشته شد؛ مرگ ۱۰۶ روزنامهنگار از آغاز جنگ
منابع فلسطینی روز شنبه از حملات سنگین هوایی اسرائیلی در مناطقی از خان یونس و اطراف آن و همچنین از اردوگاه نصیرات در بخش میانی باریکه خبر میدهند.
ساکنین خان یونس جمعه شب نیز از درگیریهای زمینی میان ارتش اسرائیل با شبهنظامیان خبر داده بودند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از ساکنین غزه گزارش داد انفجارهای شدید در طول شب تا بامداد شنبه در منطقه خان یونس طنین داشت.
این خبرگزاری حملات هوایی وسیع را ظاهرا بخشی از برنامه ارتش اسرائیل برای پیشروی و عملیات در مناطق جدید در این باریکه دانست.
وزارت بهداشت غزه که زیر سلطه گروه افراطی حماس و شناخته شده به عنوان تشکل تروریستی از سوی آمریکا و اروپا است، اعلام کرد در یک حمله هوایی اسرائیل در روز شنبه یک روزنامهنگار دیگر فلسطینی همراه با باعضای خانوادهاش کشته شد.
شبکه الجزیره نام خبرنگار کشته شده را جبر ابوهدروس اعلام کرد.
به گفته دفتر ارتباطات غزه که آن نیز وابسته به حماس است، از آغاز جنگ تا کنون ۱۰۶ روزنامهنگار فلسطینی کشته شدهاند.
روایت یک دختر ربودهشده اسرائیلی از دوران اسارت در دست حماس
میا شم، یک دختر اسرائیلی آزادشده از اسارت حماس، جمعه شب هشتم دی در یک گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل با شرح دوران اسارت خود، گفت یک عضو مسلح گروه افراطی حماس که ۲۴ ساعت شبانهروز در خانهاش «چشم از او برنمیداشت»، از سوی این گروه مأمور مراقبت از او شده بود.
گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اروپا در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد.
خانم شم که هنگام اسارت دست راستش گلوله خورده و سه روز بعد از اسارت «بدون داروی بیهوشی» در بیمارستانی در غزه عمل شده و حماس از عمل جراحی او نیز فیلم گرفته بود، هنوز جراحات دست را تحمل میکند. حماس این فیلم را در کانال تلگرامی خود منتشر کرده است.
میا شم گفت همسر مأمور حماس که در آن خانه بود، به این دلیل که شوهر او در آن اتاق تنهایی و شبانهروز حضور داشت تا از وی مراقبت کند، «به او حسادت» میکرد و کمتر به او غذا و آبی میرساند و گاه تا دو یا سه روز هیچ غذایی نمیگرفت.
به گفته خانم شم، اگر همسر و فرزندان آن عضو حماس در آن خانه نبودند، او «تردید نداشت» که مورد تجاوز جنسی قرار میگرفت اما این اتفاق نیفتاد.
به گفته وی، مأمور حماس به او گفته بود اگر گریه کند، به تونلهای زیرزمینی حماس منتقل خواهد شد و لذا او در دوران اسارت نمیتوانست اندوه خود را با اشک ریختن تسکین دهد.
این دختر ۲۱ ساله از جشنواره موسیقی نووا به غزه ربوده شده و جسد دوست پسرش، الیا تولدانو، که شهروند فرانسه نیز بود، دو هفته پیش از غزه به اسرائیل برگردانده شد.
خانم شم گفت در نتیجه بمبارانهای اسرائیلی که او «از آن وحشت نداشت و به او امید میداد که ارتش اسرائیل به خاطر او میجنگد»، آن مأمور حماس او و خانواده خود را به مناطق دیگر میبرد و این جابهجایی در شرایطی صورت میگرفت که او را وادار میکردند نقاب بر چهره بزند و حجاب داشته باشد.
میا شم گفت پس از چند بار تعویض محل اسارت، روزی او را به درون تونلها بردند که در آنجا چند تن دیگر از اسرائیلیهای ربوده شده را دید.
او تعریف کرد در روزی که قرار بود آزاد شود، از اسرائیلیهای باقیمانده پوزش میخواست که او آزاد میشود ولی آنها باید همچنان اسارت را تحمل کنند.
خانم شم افزود به این شهروندان کشورش قول داده بود با آزاد شدن هر کاری انجام دهد تا آنها نیز به خانه خود بازگردند.
فیلمبرداران حماس لحظاتی پیش از آزادی از او خواسته بودند که بگوید در اسارت با وی مهربانی شده است. خانم شم گفت نمیخواست امر آزادی خود را با اخلال روبهرو کند و لذا چند کلمهای را بیان کرد تا آنها را راضی کند.
هنوز ۱۲۹ تن از حدود ۲۴۰ اسرائیلی ربوده شده به غزه در اسارت حماس هستند.
انتقاد تلویحی وزیر دفاع اسرائیل از افشاگری نفتالی بنت
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در واکنش تلویحی به مقاله نفتالی بنت، نخستوزیر اسبق اسرائیل، در خصوص حملاتی در خاک ایران که در دوران نخستوزیری او انجام شده، گفت «غرش هواپیماها (در جنگ) صدای سخنان غیرلازم را کم میکند».
بنت در مقالهای در روزنامه وال استریت جورنال که روز جمعه هشتم دی منتشر شد، نوشته بود که حکومت ایران از «مجازات مصون مانده بود» و او به دلیل اقداماتی که ایران علیه اسرائیل انجام داد، دستور داد علیه آن اقدام شود.
نفتالی بنت به دو مورد از حمله به مراکز پهپادی و کشتن یک افسر ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران اشاره کرده بود.
او نوشته بود ایران دو بار به خاک اسرائیل «پهپاد» اعزام کرده و برای «کشتن گردشگران اسرائیلی» در ترکیه توطئه کرده بود.
نوشته بنت با انتقادهایی در اسرائیل روبهرو شد که این اقدام او را بخشی از کارزار سیاسی این سیاستمدار پیشین برای بازگشت به صحنه سیاست تلقی کردند.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، عصر جمعه در پایگاه هوایی «رامات داوید» گفت «عملیات نیروی هوایی در تمامی بخشها بسیار خیرهکننده است، و غرش هواپیماها (در جنگ جاری) صدای سخنان بیهوده را کم میکند و به نیروهای ارتش امکان میدهد مأموریت خود را بدور از سروصدا و با اطمینان انجام دهند».
رسانههای اسرائیل اظهارات گالانت را انتقاد او از نفتالی بنت عنوان کردند.
بنت در واکنش به انتقادها، بر عقیده خود در خصوص «لزوم سر اختاپوس» تأکید کرده و از آمریکا خواسته در کنار اسرائیل اقدامات روشنی برای «ساقط کردن حکومت حاکم بر ایران» در پیش بگیرد. او تهران را «منشاء شرارت در منطقه در ۴۵ سال اخیر» نامیده است.
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله گروه افراطی حماس به شهرکهای اسرائیلی و حملات متقابل اسرائیل به باریکه غزه که کماکان ادامه دارد، افزایش کمسابقهای یافته است.
گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اسرائیل در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد.
ارتش اسرائیل: خانه مخفی یحیی سنوار را منهدم کردیم
رتش اسرائیل جمعهشب اعلام کرد یک «خانه مخفی» متعلق به یحیی سنوار، رهبر گروه افراطی حماس در باریکه غزه، را در بخش شمالی این باریکه در فاصله نزدیک به شهر غزه منهدم کرده است.
گروه افراطی حماس از سوی اروپا و آمریکا در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد.
به گفته سخنگوی ارتش اسرائیل، شبکه تونلی زیر این خانه نیز که ظاهرا به یحیی سنوار و دستیاران او امکان تردد در این بخش از غزه را داده بود، روز جمعه توسط ارتش اسرائیل منهدم شد.
دانیل هگاری اظهار داشت تونل اصلی در زیر این خانه دو هزار و ۱۸ متر و عمق آن ۲۰ متر بود اما انشعاباتی در تونل نیز وجود داشت که شامل شبکه برق، سیستم تهویه هوا، فاضلاب و اتاقهای استراحت و نمازخانه بود.
ارتش اسرائیل دو هفته پیش نیز خانه دیگری از یحیی سنوار را در شهر خان یونس ویران کرد. منازل شمار دیگری از سران حماس، از جمله اسماعیل هنیه، که خود ساکن قطر است، در جنگ جاری منهدم شده است.
مقامات اسرائیل یافتن و «کشتن» یحیی سنوار را یکی از اهداف تلویحی از پیشروی نیروهای نظامی خود در این باریکه اعلام میکنند.
مقام ارشد حماس گزارشها درباره مذاکره بر سر تبادل اسرا را رد کرد
در پی انتشار گزارشهایی در روز جمعه در خصوص احتمال ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم میان اسرائیل و گروه افراطی حماس برای تبادل بیشتر افراد و توقف دیگری در عملیات جنگی، یک مهره ارشد حماس گفت اولویت گروه او «توقف تجاوز علیه غزه است».
گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته شده است.
اسامه حمدان، نماینده حماس در لبنان، جمعه شب به شبکه الجزیره گفت «آنگونه که اسرائیل، پیش از توقف تجاوزات تبلیغ میکند، هیچ صحبتی مبنی بر تبادل اسرا وجود ندارد».
این عضو حماس گفت تنها ایدههایی (از سوی مصر و قطر به عنوان میانجی مذاکرات غیرمستقیم) ارائه شده که برخلاف گزارشهایی است که مدعی تبادل افراد در برابر آتشبس یک ماهه است.
اسامه حمدان مدعی شد که اسرائیل در حال تبلیغ مفادی نادرست از مذاکرات است.
هیئتی از حماس روز جمعه برای حضور در مذاکرات یادشده به قاهره رفته بود.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز هفتم دی در دیدار سه ساعت و نیمه با شماری از نمایندگان خانوادههایی که هنوز عزیزانشان در اسارت حماس است، از وجود ایدههای جدید برای مذاکره با میانجیگری مصر و قطر خبر داده بود.
ابراز نگرانی سازمان جهانی بهداشت نسبت به گسترش بیماریهای عفونی در غزه
سازمان جهانی بهداشت با اشاره به تراکم جمعیت صدها هزار فلسطینی آواره در پناهگاهها و مراکز بهداشتی، نسبت به گسترش بیماریهای عفونی در نوار غزه ابراز نگرانی عمیق کرد.
تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، روز جمعه در بیانیهای فهرستی از بیماریهای عفونی ارائه داد که طی بازه زمانی دو ماهه اواسط اکتبر تا اواسط دسامبر در پناهگاههای سراسر نوار غزه شیوع یافته است.
فهرست یادشده شامل حدود ۱۸۰ هزار مورد عفونتهای تنفسی فوقانی، ۱۳۶ هزار و ۴۰۰ مورد اسهال که نیمی از آنها مربوط به کودکان زیر ۵ سال است، ۵۵ هزار و ۴۰۰ مورد شپش و گال، ۵ هزار و ۳۳۰ مورد آبله مرغان، ۴۲ هزار و ۷۰۰ مورد بثورات پوستی، ۴ هزار و ۶۸۳ مورد سندرم زردی حاد و ۱۲۶ مورد مننژیت میشود.
این بیانیه میگوید که سازمان جهانی بهداشت و همراهان آن به طور خستگی ناپذیری در جهت حمایت از مسئولان بهداشتی برای افزایش نظارت و کنترل بیماری با تهیه داروها، کیتهای آزمایش برای تشخیص و واکنش سریع به بیماریهای عفونی مانند هپاتیت، تلاش میکنند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، از روز ۷ اکتبر تاکنون ۱.۹ میلیون فلسطینی که حدود ۸۵ درصد از جمعیت غزه را تشکیل میدهند، آواره شدهاند. در این حال سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که در غزه تنها ۱۳ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان به طور نسبی فعال هستند.