کاخ باکینگهام: پادشاه بریتانیا از اقدامات وحشیانه گروه حماس وحشتزده شده است
پادشاه بریتانیا روز چهارشنبه در واکنش به حملات حماس به خاک اسرائیل گفته که از اقدامات تروریستی وحشیانه این گروه وحشتزده شده است.
سخنگوی کاخ باکینگهام در بیانیهای اعلام کرد چارلز سوم بسیار نگران است و آخرین تحولات این بحران را دنبال میکند و با آسیبدیدگان و بهویژه کسانی است که عزیزان خود را از دست دادهاند ابراز همدردی میکند.
پادشاه بریتانیا همچنین از سرنوشت ۱۷ شهروند این کشور که شبهنظامیان فلسطینی آنها را به غزه ربودهاند، نیز ابراز نگرانی عمیق کرده است.
در همین حال، وزیر خارجه بریتانیا برای ابراز همبستگی با مردم اسرائیل به این کشور رفت.
گزارشها حاکی است که هنگام دیدار جیمز کلورلی از شهر اوفاکیم در جنوب اسرائیل صدای آژیر خطر حمله راکتی به صدا درآمد و او همراه با هیئت همراه به یک مکان امن برده شد، اما بعد به بازدید خود در کنار همتای اسرائیلیاش ادامه داد.
گفتگو با مژگان نوی، روزنامهنگار و نویسنده اسرائیلی ایرانیتبار ساکن اورشلیم
مژگان نوی، روزنامهنگار و نویسنده اسرائیلی ایرانیتبار ساکن اورشلیم، در گفتگو با رادیوفردا میگوید با توجه به خشمی که در اسرائیل بهدلیل حملات حماس در روز ۱۵ مهر وجود دارد، انتظار میرود که خشونتها بیشتر و رنج غیرنظامیان تشدید شود.
او در گفتگو با ایلیا جزایری به زمینههای حملات حماس میپردازد؛ حملاتی که آن را «وحشیانه» و در «تضاد با حقوق بشر» توصیف میکند.
درخواست یک خوانندهٔ جوان اسرائیلی برای نگهداری اسپرم همسرش که تیرباران شد
شماری از زنان اسرائیلی که همسر یا شریک زندگیشان در حملات غافلگیرکنندهٔ حماس به اسرائیل کشته شدند، از نهادهای مختلف این کشور بهویژه وزارت بهداشت خواستند که پیش از آماده کردن جسد برای خاکسپاری امکان دهند خراج کردن اسپرم از بدن آنها را فراهم کنند تا هر زمان که خواستند، از آن برای باروری استفاده کنند.
چند زن جوان که اخیراً همسرانشان کشته شدهاند، روز چهارشنبه به شبکهٔ تلویزیونی کان و سایر رسانههای اسرائیل گفتند با گذشت پنج روز از حملهٔ حماس، بهگفتهٔ برخی متخصصان پزشکی، ممکن است تنها ساعاتی معدود برای خارج کردن اسپرم از بدن مردان کشتهشده فرصت باقی مانده باشد.
یکی از این زنان شایلی است؛ زن جوانی که روز شنبه همراه با شریک زندگی خود و یک نوزاد شیرخواره هنگام حملهٔ نیروهای حماس به شهرک محل زندگی آنها در جنوب اسرائیل، به اتاق امنی در خانهشان پناه بردند.
پادشاه اردن: بدون تشکیل دولت فلسطینی ثبات به منطقه باز نمیگردد
پادشاه اردن میگوید بدون تشکیل دولت مستقل فلسطینی، ثبات به منطقه باز نخواهد گشت.
ملک عبدالله دوم روز چهارشنبه افزود خشونت اخیر که با حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل در روز شنبه آغاز شد، نشان داد که منطقه بدون یک کشور مستقل فلسطینی از ثبات، امنیت یا صلح برخوردار نخواهد شد.
او تصریح کرد که راهحل دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطینی تنها گزینه است.
اردن از زمان آغاز تهاجم خونین حماس به اسرائیل و به تبع آن عملیات نظامی گسترده اسرائیل علیه این گروه در نوار غزه، خواستار توقف خشونتها شده است.
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در چند روز گذشته در رابطه با تنشهای منطقه با ملک عبدالله دوم تلفنی گفتگو کرده است.
اردن و مصر دهههاست که روابط خود را با اسرائیل عادی کرده و معمولا در تنشهای بین گروههای فلسطینی و اسرائیل، بهعنوان میانجی عمل کرده است.
اردن با نواز غزه و اسرائیل مرز مشترک دارد و درصد قابل توجهی از جمعیت اردن را فلسطینیها تشکیل میدهند.
ملک عبدلله گفته است تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب مرزهای قبل از چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی بیتالمقدس شرقی، چرخههای کشتار را که قربانیان نهایی آن غیرنظامیان بیگناه هستند، پایان خواهد داد.
به صدا در آمدن آژیر حمله هوایی در شمال اسرائیل
ارتش اسرائیل روز چهارشنبه بهدنبال «نفوذ» یک «وسیله هوایی متخاصم» از حریم هوایی لبنان، از ساکنان شمال این کشور خواست که پناه بگیرند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ورود این وسیله هوایی موجب به صدا در آمدن آژیرهای خطر در مناطق شمالی اسرائیل شد.
ارتش اسرائیل اعلام نکرده که این وسیله هوایی دقیقا از چه نوعی بوده، اما گروه حزبالله لبنان و شبهنظامیان فلسطینی که مورد حمایت ایران هستند معمولا از پهپاد و پاراگلایدر برای نفوذ به حریم هوایی اسرائیل استفاده میکنند.
ساعتی بعد، ارتش اسرائیل اعلام کرد که هیچ نفوذ هوایی از حریم لبنان را شناسایی نکرده است.
این گزارش پس از آن منتشر میشود که حزبالله لبنان اوایل روز چهارشنبه موشکهای ضدتانک به یک موضع نظامی اسرائیل شلیک کرد و مدعی شد که شماری از نیروهای اسرائیلی را کشته یا زخمی کرده است.
ارتش اسرائیل این حمله را تایید کرده ولی در مورد تلفات احتمالی اظهارنظر نکرده است.
ارتش این کشور میگوید که بهدنبال این حمله، مناطق جنوب لبنان را گلولهباران کرده است.
آمریکا کشته شدن ۲۲ تن از اتباع خود در حملات حماس را تایید کرد
ایالات متحده روز چهارشنبه تایید کرد که ۲۲ آمریکایی در حملات حماس به خاک اسرائیل کشته شدهاند.
آمار جدید را یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است.
پیشتر، جو بایدن رئیسجمهور آمریکا شامگاه سهشنبه گفته بود که ۱۴ آمریکایی در این حملات کشته شدهاند.
شماری دیگر از اتباع آمریکایی احتمالا توسط شبهنظامیان حماس یا گروه جهاد اسلامی ربوده و به نوار غزه منتقل شدهاند.
خشم مردم اسرائیل از دولت و وزیران
مردم اسرائیل خشمگین از دولت و وزیران به خاطر غافگیرشدن کشورشان از حمله حماس، وزیرانی را که برای بیان همدردی و عیادت از خانوادههای قربانیان درملا عام حضور مییابند، از محل بیرون میکنند.
عیدیت سیلمن، یکی از وزیران دولت (در لباس سیاه)، روز چهارشنبه هنگام عیادت از بیماران زخمی با خشم پرستاران و خانواده مجروحین روبهرو شد.
روزنامه نیویورک تایمز: مقامات جمهوری اسلامی از عملیات حماس غافلگیر شدهاند
روزنامه نیویورک تایمز روز چهارشنبه ۱۹ مهر به نقل از «چند مقام آمریکایی» نوشت اطلاعات اولیه در زمینه بررسی نقش احتمالی ایران در حمله حماس به اسرائیل حاکی از آن است که رهبران اصلی جمهوری اسلامی ایران از این عملیات «غافلگیر شدهاند».
این روزنامه افزود آمریکا، اسرائیل و متحدان عمده منطقهای آنها شواهدی پیدا نکردهاند که نشان دهد ایران مستقیما به طراحی این حمله کمک کرده باشد.
نیویورک تایمز اشارهای به منابع خود نکرده است، اما نوشته که در کنار مقامات آمریکایی با یک مقام دیگر در خاورمیانه هم گفتگو کرده است.
سیگال کوهن، مادر ایلیا کوهن، نوجوان اسرائیلی ربوده شده بهدست حماس درباره ادامه پیگیری اخبار فرزندش، به رادیوفردا میگوید: «ما همه اخبار و همه آنچه در غزه و هر اتفاق کوچکی را دنبال میکنیم و امیدواریم خبر مثبتی بشنویم…»
خانم کوهن ساکن شهرکی در حد فاصل اورشلیم و اشکلون است.
مقام ارشد نظامی آمریکا: نشانهای از تمایل دیگر دشمنان اسرائیل برای ملحق شدن به جنگ دیده نمیشود
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا میگوید نشانهای از تمایل دیگر دشمنان اسرائیل برای ملحق شدن به حملات حماس به این کشور دیده نمیشود.
چارلز براون روز چهارشنبه در ادامه گفت: «من هیچ نشانهای از بازیگران دیگری که قصد داشته باشند به ضرر اسرائیل درگیر شوند، ندیدهام».
پیشتر ایالات متحده بخشی از ناوگان دریایی و جتهای جنگنده خود را به نزدیکی آبهای اسرائیل گسیل کرده و هشدار داده بود که اگر طرف سومی وارد جنگ شود، با پاسخ آمریکا مواجه خواهد شد.
آقای براون گفت این اقدامات برای امنیت اسرائیل مهم بود.
در حملات حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ نفر از جمله ۲۲ شهروند آمریکایی کشته شدند.
بسیاری از رسانههای غربی این هشدار را به ایران و متحدین این کشور در منطقه، از جمله حزبالله لبنان، ارزیابی کردند.
همزمان خبرگزاری رویترز از قول یک مقام آمریکایی گزارش داد که ایران احتمالا از برنامه حماس برای حمله به اسرائیل باخبر بوده، اما اطلاعاتی درباره این موضوع که آیا ایران دستور این حمله را صادر یا آن را سازماندهی کرده، وجود ندارد.
این مقام آمریکایی که نخواست نامی از او برده شود، گفت آمریکا اطلاعات بیشتری را ارزیابی خواهد کرد تا ببیند آیا دستکم جناحی در داخل حاکمیت ایران در عملیات حماس نقش داشته است یا خیر.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سهشنبه در یک سخنرانی برای نیروهای مسلح، دست داشتن حکومت خود در حمله گسترده روزهای اخیر حماس به اسرائیل را رد کرد.