دیدهبان حقوق بشر: اسرائیل علیه غزه و لبنان از فسفر سفید استفاده کرده است
دیدهبان حقوق بشر روز پنجشنبه اسرائیل را متهم کرد که در عملیاتهای نظامی خود در غزه و لبنان از فسفر سفید استفاده کرده و غیرنظامیان را در معرض خطر صدمات حاد و طولانی مدت قرار داده است.
این نهاد مدافع حقوق بشر میگوید توانسته صحت ویدیوهایی را تایید کند که روزهای سهشنبه و چهارشنبه به ترتیب در غزه و لبنان گرفته شدهاند و گویای انفجارهای هوایی متعدد ناشی از شلیک فسفر سفید بر فراز بندر شهر غزه و دو منطقه روستایی واقع در مجاورت مرز اسرائیل و لبنان هستند.
فسفر سفید باعث سوختگیهای حاد میشود و میتواند خانهها را به آتش بکشد که از همین رو استفاده از آن در مناطق پرجمعیت غیرقانونی است.
دیدهبان حقوق بشر درباره یکی از ویدیوهای گرفته شده در بندر شهر غزه میگوید که با بررسی آنها تشخیص داده مهمات مورد استفاده در این حمله، توپهای ۱۵۵ میلی متری فسفر سفید بوده است. سایر ویدیوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی نیز که دیدهبان حقوق بشر صحت آنها را تایید کرده است، وقوع حمله در همین مکان را نشان میدهد.
این نهاد تاکید کرده که استفاده از فسفر سفید ناقض قوانین بینالمللی است که اقدامات احتیاطآمیز برای حفظ جان غیرنظامیان را الزامآور میکند.
کانادا خواستار رعایت قوانین حقوق بشر در درگیری اسرائیل و حماس شد
ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، در متن کوتاهی که روز پنجشنبه ۲۰ مهرماه در شبکه ایکس منتشر کرد، از طرفهای درگیر در جنک اسرائیل و غزه خواست تا « به قوانین بشردوستانه بینالمللی احترام بگذارند و دسترسی بشردوستانه به غزه را فراهم کنند.»
اکسیوس: مقامات اطلاعاتی اسرائیل از فعالیتهای غیرعادی حماس شب قبل حمله مطلع شدند، اما آمادهباش ندادند
نشریه اکسیوس پنجشنبه ۲۰ مهرماه نوشته است، نهادهای اطلاعاتی و نظامی اسرائیلی شب قبل از حمله حماس نشانههایی از فعالیتهای غیرعادی در بین نیروهای حماس در غزه را مشاهده کردند، اما در نهایت تصمیم گرفتند نیروهای نظامی را در وضعیت هشدار قرار ندهند.
طبق این گزارش، رهبران ارشد ارتش اسرائیل و شینبت، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، پس از رویت گزارشها در باره فعالیتهای غیرمعمول تصمیم گرفتند که نیروهای نظامی را در مرزهای این منطقه در حالت آماده باش قرار ندهند.
در جریان حمله غافلیگرانه و بیسابقه حماس در روز شنبه به اسرائیل دست کم یک هزار و ۲۰۰ نفر کشته شدند و گفته میشود این گروه شبه نظامی فلسطینی در حدود ۱۵۰ نفر را به گروگان گرفته است.
پیشتر رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت که مصر سه روز پیش از حمله حماس به اسرائیل، به مقامات اسرائیلی در این زمینه هشدار داده بود.
به نوشته روزنامه هاآرتص، مایک مککال به خبرنگاران گفت، نمیخواهد بیش از این از یک موضوع محرمانه پرده بردارد اما هشدار مصر به اسرائیل منتقل شده بود.
این مقام کنگره افزود موضوع، غفلت احتمالی آمریکا از این مسئله نیست بلکه سوال این است که چرا اسرائیل از آن غافل شده بود.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، دوشنبه شب در یک سخنرانی تلویزیونی با لحنی توام با قاطعیت گفت که گزارشها در خصوص هشدار مصر «کذب است» و اسرائیل هیچ اطلاعاتی نگرفته بود.
سازمان ملل: تاکنون بیش از ۴۲۳ هزار نفر در نوار غزه آواره شدهاند
سازمان ملل روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از ۴۲۳ هزار نفر تاکنون به دلیل حمله نظامی اسرائیل به غزه مجبور شدهاند که خانه و کاشانه خود را در غزه ترک کنند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد میگوید٬ تعداد آوارگان غزه در اواخر روز پنجشنبه بیش از ۸۴ هزار نفر دیگر افزایش یافت و اکنون به ۴۲۳ هزار و ۳۷۸ نفر رسیده است.
این نهاد سازمان ملل همچنین در درخواستی اضطراری از کشورهای جهان خواسته است تا ۲۹۴ میلیون دلار برای رسیدگی به «فوریترین نیازهای» مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری اشغالی کمک کنند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گفت که این بودجه برای کمک به بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر است.
بریتانیا در حمایت از اسرائیل کشتیهای جنگی و هواپیماهای جاسوسی به منطقه میفرستد
بریتانیا کشتیهای نیروی دریایی سلطنتی و هواپیمای آرایاف خود را در حمایت از اسرائیل به منطقه میفرستد.
به گزارش شبکه خبری اسکای، گشتزنی هواپیمای آرایاف از روز جمعه آغاز خواهد شد و همزمان دو کشتی جنگی نیز به شرق مدیترانه اعزام میشوند.
این مجموعه نظامی همچنین شامل هواپیماهای پی۸، تجهیزات نظارتی، سه فروند هلیکوپتر مرلین و یک گروه از تفنگداران دریایی سلطنتی برای حمایت عملی از اسرائیل و شرکای بریتانیا در منطقه خواهد بود.
نخستوزیر بریتانیا همچنین از تمامی تیمهای نظامی کشور خود در اسرائیل، قبرس و در سراسر منطقه خواسته است تا برای حمایت از برنامهریزی اضطراری و اقدامات کشورهای همسایه جهت مقابله با تأثیرات بیثباتی در اسرائیل، آماده شوند.
ریشی سوناک گفت: «آرایش نظامی ارتش ما که دارای کلاس جهانی است،در جهت حمایت از تلاشها برای تضمین ثبات منطقه و جلوگیری از تنشهای بیشتر است.»
اسرائیل خواستار تخلیه بیش از یک میلیون نفر از شمال غزه در ۲۴ ساعت آینده شد
سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد٬ ارتش اسرائیل بامداد جمعه به این سازمان اطلاع داد که کل شهروندان فلسطینی ساکن شمال غزه باید ظرف ۲۴ ساعت آینده این منطقه را تخلیه کنند.
این سخنگوی در بیانیهای اعلام کرد: تقریباً یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در شمال غزه زندگی میکنند.
ساعتی بعد ارتش اسرائیل در بیانیهای رسمی ضمن تایید این خبر از ساکنان غزه خواست «برای حفظ امنیت خود» از نیمه شمالی این منطقه بیرون بروند.
استفان دوژاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد همچنین به اکسیوس گفته است: «سازمان ملل متحد قویاً درخواست میکند که چنین دستوری لغو شود٬ چرا که چنین اقدامی میتواند وضعیت تراژدیک کنونی را به یک وضعیت فاجعهبار تبدیل کند.»
ارتش اسرائیل در شش روز گذشته غزه را در پاسخ به حمله حماس بشدت بمباران کرده است و اکنون به نظر میرسد که آماده حمله زمینی به غزه است.
سازمان ملل پیشتر اعلام کرد بیش از ۴۲۳ هزار نفر تاکنون به دلیل حمله نظامی اسرائیل به غزه مجبور شدهاند که خانه و کاشانه خود را در غزه ترک کنند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد میگوید٬ تعداد آوارگان غزه در اواخر روز پنجشنبه بیش از ۸۴ هزار نفر دیگر افزایش یافت و اکنون به ۴۲۳ هزار و ۳۷۸ نفر رسیده است.
پاسخ ترامپ به انتقاد کاخ سفید و اسرائیل از خود
دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین و نامزد برتر حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاستجمهوری سال آینده آمریکا، انتقاد اسرائیل و کاخ سفید از خود را در پی سخنان انتقادیاش نخستوزیر و وزیر دفاع اسرائیل رد کرد.
آقای ترامپ بامداد جمعه گفت اسرائیل دوست و متحدی بهتر از من ندارد.
دونالد ترامپ در روزهای گذشته در سخنرانیهای کارزار انتخاباتیاش وزیر دفاع اسرائیل را «کودن» نامیده و گفت او یک شب به حزبالله هشدار داد که از شمال حمله نکند و فردای آن روز حزبالله حمله کرد. او با گفتن این حرف نشان داد که نقطه ضعف اسرائیل در این بخش است... «حزبالله هوشمند است».
آقای ترامپ از بنیامین نتانیاهو نیز ابراز سرخوردگی کرد و گفت کار به آن زیبایی و کاملی را در از بین بردن (قاسم) سلیمانی ما انجام دادیم و او خواست آن را به حساب خودش بنویسد و با این کار «احساس بدی به من داد».
دونالد ترامپ گفته بود اسرائیل در حمله جاری حماس دچار ضعف اطلاعاتی بوده و در واقع دارد بالقوه با ایران میجنگد.
کاخ سفید از اظهارات آقای ترامپ انتقاد کرد. وزیران دولت اسرائیل نیز گفتند در حالی که اسرائیل در جنگ در برابر حماس قرار گرفته، آقای ترامپ نمیبایست این متحد آمریکا را تضعیف کند.
عامیخای شیکلی یک وزیر اسرائیلی به رسانههای کشورش گفت که اظهارات آقای ترامپ بیارزش است.
گوترش اجرای ضربالاجل اسرائیل به مردم غزه را غیرممکن خواند
در پی بیانیه ارتش اسرائیل خطاب به شهروندان غزه که باید تا ۲۴ ساعت خود را از بخشهای شمالی این باریکه به بخش جنوبی برسانند، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در گفتوگو با گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، خواهان دریافت توضیحات بیشتر از سوی مقامات ارشد اسرائیلی در این خصوص شد.
به گزارش رسانههای اسرائیل، آقای گوترش تأکید کرده که خروج صدها هزار تن دیگر از ساکنان بخش شمالی غزه به سوی جنوب در یک شبانهروز امکانپذیر نیست.
گیلعاد اردان در پاسخ، با انتقاد از واکنش سازمان ملل متحد، گفت موضع این سازمان در ارتباط با هشدار اسرائیل در ارتباط با ساکنان غزه، شرمآور است.
آقای اردان افزود: سازمان ملل سالهای طولانی چشم خود را بر تسلیح حماس و استفاده آن از غیرنظامیان و زیربناهایی که به انبار اسلحه تبدیل کرده، بسته است.
به گفته سفیر اسرائیل، سازمان ملل «اکنون به جای ایستادن در کنار اسرائیل، که مردم آن توسط تروریستهای حماس کشتار شدند و در حال تلاش برای کاهش آسیب به غیرنظامیان است، به اسرائیل درس اخلاق میدهد».
گیلعاد اردان افزود: بهتر است سازمان ملل اکنون توجه خود را به بازگرداندن افراد ربوده شده، نکوهش حماس و حمایت از حق اسرائیل در دفاع از خود معطوف کند.
ساکنان تلآویو پنجشنبه شب به یاد بیش از ۱۲۰۰ تن از هموطنان خود که در حمله غافلگیرکننده حماس کشته شدند، در میدان دیزینگوف شمع روشن کردند. تاریخ روز هفتم اکتبر با شمع یادآوری شده است.
بنیامین نتانیاهو روز پنجشنبه گفته بود که تاریخ هفتم اکتبر در ذهن اسرائیل و یهودیان به عنوان بدترین روز بعد از فجایع هولوکاست ثبت خواهد شد.
وزیر دفاع آمریکا وارد اسرائیل شد
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، بامداد روز جمعه، ۲۱ مهر وارد اسرائیل شد.
ژنرال آستین در بدو ورود خود گفت آمریکا اطمینان خواهد یافت که اسرائیل همه تجهیزات و نیازهای لازم را برای دفاع از خود و امنیت مردمش در اختیار داشته باشد.
لوید آستین دومین وزیر ارشد در دولت جو بایدن است که در کمتر از ۲۴ ساعت برای بیان همبستگی آمریکا با اسرائیل به این کشور رفته است.
ژنرال آستین با همتای اسرائیلی خود، ژنرال یوآو گالانت و همچنین با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، دیدار خواهد کرد.
به دستور جو بایدن، پنتاگون ناو جرالد فورد را به سواحل اسرائیل نزدیک کرده و احتمال اعزام دومین ناو آمریکایی به منطقه را نیز مطرح کرده است.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، پنجشنبه شب به شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفت اعزام این ناوها هشداری به ایران و حزبالله و سایر عوامل خصم با اسرائیل است که پای خود را وارد این درگیری نکنند.
بریتانیا نیز دو کشتی جنگی خود را به شرق مدیترانه به نشانه همبستگی با اسرائیل راهی منطقه کرده است. وزیر خارجه بریتانیا روز چهارشنبه از اسرائیل دیدار کرد.
همچنین روز جمعه وزیران خارجه آلمان و شمار دیگری از متحدان اروپایی اسرائیل همراه با مقامات ارشد اتحادیه اروپا برای ابراز همبستگی با اسرائیل راهی این کشور شدهاند.