حملات راکتی از غزه به اسرائیل روز شنبه هم ادامه یافت
در ادامه حملات راکتی از غزه به شهرهای اسرائیل در روز شنبه، سامانه آژیر خطری که حمله قریبالوقوع راکتی را خبر میدهد، در ساعات عصر شنبه در تلآویو و شماری از مناطق اطراف آن به صدا درآمد.
به نوشته رسانههای اسرائیل، نشانهگیری راکتی از غزه ناکام بوده و سامانه دفاعی ضد راکتی توانسته راکتها را رهگیری کند.
روز شنبه اما حملات راکتی پیاپی متوجه شهرکهای اسرائیلی نزدیک به مرز غزه بود. در اشدود و اشکلون مردم بارها ناچار به رفتن به محل امن و پناهگاه شدند.
پنج تن در حمله خمپارهای در ساعات پیشازظهر در منطقه نیریم در جنوب اسرائیل زخمی شدند. جراحت یکی از آنها وخیم توصیف شد.
با این حال، به نظر میرسد در هشتمین روز جنگ اسرائیل و حماس، تا حدی از شمار حملات راکتی از غزه به اسرائیل که در روزهای اول انبوه بود، کاسته شده است.
تاکید صدراعظم آلمان بر لزوم جلوگیری از مداخله حزبالله در جنگ اسرائیل با حماس
صدراعظم آلمان روز شنبه در یک تماس تلفنی با نخستوزیر اسرائیل تاکید کرد که همزمان باید از مداخله حزبالله لبنان در نبرد اسرائیل با حماس و سرایت جنگ به باقی خاورمیانه جلوگیری کرد.
سخنگوی اولاف شولتز در بیانیهای اعلام کرد که او در گفتوگو با بنیامین نتانیاهو بار دیگر بر همبستگی با مردم اسرائیل و «حمایت تزلزلناپذیر» آلمان از اسرائیل تأکید کرده است.
ساعتی پیشتر در روز شنبه آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز وارد قاهره شده بود تا با همتایان مصری و ترکیهای خود مذاکره کند.
خانم بائربوک تاکید کرد که در جنگ اسرائیل علیه حماس، باید وضعیت انسانی در باریکه غزه در نظر گرفته شود. او وضعیت فعلی در منطقه را «معمای بزرگ و پیچیده»ای خواند که «بهسختی میتوان راه حلی برای آن یافت».
خانم بائربوک همچنین در گفتوگو با مقامهای سازمان ملل و دیگر متحدان کشورش در جستوجوی راهی برای ارسال کمکهای انساندوستانه از طریق گذرگاه رفح در مرز مصر و غزه برای غیرنظامیان فلسطینی و همچنین بازگرداندن شهروندان آلمانی سرگردان در داخل غزه است.
کارمندان غیرضروری سفارت آمریکا در اسرائیل تخلیه میشوند
سفارت آمریکا در اسرائیل روز شنبه، ۲۲ مهر، اعلام کرد که کارمندان غیرضروری خود را از این کشور خارج میکند، اما سفارتخانه و
کنسولگری آمریکا در اورشلیم و تلآویو کماکان فعال خواهند بود و محدودیتی در کار این نمایندگیها برقرار نمیشود.
دولت آمریکا هزینه هوایی شهروندان خود و بستگان آنها را نیز که در صدد خروج از اسرائیل باشند، تأمین میکند. متقاضیان باید فرم دولتی آمریکا را آنلاین پر کنند.
آمریکا همچنین به شهروندان آمریکایی که در صدد سفر به اسرائیل و کرانه باختری باشند، توصیه کرد اگر سفرشان ضروری نیست،
در انجام آن تجدیدنظر کنند.
وزارت خارجه آمریکا همچنین حملات احتمالی از سوی «گروههای تروریستی، تروریستهای مستقل و افراطیون خشونتطلب دیگر علیه اسرائیل و در کرانه باختری و غزه» را بعید ندانست.
همزمان دولت آمریکا روز شنبه از فلسطینیهایی که تابعیت آمریکایی دارند و ساکن شمال غزه هستند، خواست از بخش شمالی این باریکه به بخش جنوبی بروند و منتظر تخلیه احتمالی از خاک مصر باشند، زیرا گذرگاه الرفح با مصر ممکن است تنها برای زمانی کوتاه باز شود.
نتانیاهو یک هفته پس از حمله حماس از جنوب اسرائیل دیدار کرد
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز شنبه، یک هفته پس از حمله غافلگیرانه حماس به شهرکهای جنوب اسرائیل، از کیبوتص بئری و شهرک کفار عازا دیدار کرد.
نیروهای حماس در مزرعه اشتراکی بئری و شهرک کفار عازا حدود ۲۳۰ تن از ساکنان را تیرباران کردند، خانههای بسیاری را سوزاندند و شماری از ساکنان شامل نوزادان، کودکان، زنان و سالمندان را نیز اسیر کرده و با خود به غزه بردند.
بنیامین نتانیاهو که حماس را «وحوش انساننما» نامیده، روز شنبه گفت شهرکهای سوخته آباد خواهد شد و از این منطقه بیداری دوباره اسرائیل شکل خواهد گرفت.
همزمان در روزهای گذشته انتقاد در افکار عمومی اسرائیل از بنیامین نتانیاهو در پی کشته شدن بیش از ۱۳۰۰ تن از مردم و غافلگیری اطلاعاتی اسرائیل تشدید شده است.
روز شنبه صدها تن از مردم اسرائیل در برابر وزارت دفاع در تلآویو علیه نتانیاهو تظاهرات کرده و او را عامل کشته شدن هموطنان خود نامیده و خواهان استعفای او شدند. معترضان بنیامین نتانیاهو را «عامل ویرانی» کشورشان توصیف کردند.
لیبرمن، یکی دیگر از مخالفان نتانیاهو، به ائتلاف دولت پیوست
سه روز پس از پیوستن بنی گانتس، رهبر حزب «اتحاد ملی»، به دولت بنیامین نتانیاهو در شرایطی که اسرائیل در جنگ با حماس است، یکی دیگر از سیاستمداران مخالف نخست وزیر اسرائیل برای پیشبرد اهداف جنگ، به ائتلاف دولت پیوست.
آویگدور لیبرمن، رهبر حزب «اسرائیل خانه ما»، شنبهشب، ۲۲ مهر، اعلام کرد دعوت بنیامین نتانیاهو برای الحاق به دولت را «پذیرفت».
حزب حاکم لیکود از این تصمیم رهبر حزب «اسرائیل خانه ما» استقبال و بنیامین نتانیاهو از پاسخ مثبت آقای لیبرمن تقدیر کرد.
با این حال، آقای لیبرمن عضو کابینه امنیتی پنج نفره نخواهد بود.
آخرین بار که آویگدور لیبرمن در دولتی به نخستوزیری آقای نتانیاهو مشارکت داشت پنج سال پیش بود و از آن زمان، و پیش از آغاز موج اعتراضات ده ماه گذشته، در صف مقدم منتقدان او قرار داشت.
این سیاستمدار ۶۵ ساله در دولتهای نفتالی بنت و یائیر لاپید در دو سال گذشته وزیر ارشد بود. او در کارنامه سیاسی حدودا ۳۰ ساله خود سابقه ریاست بر وزارتخانههای دارایی، راهبردی، دفاع و خارجه را دارد.
بر اساس گزارشهای اعلام شده، غیر از آویگدور لیبرمن، یک عضو دیگر از حزب «اسرائیل خانه ما» نیز به وزیران دولت خواهد پیوست.
با این حال، هنوز یائیر لاپید، رهبر اصلی جناح اپوزیسیون از پیوستن به دولت آقای نتانیاهو خودداری کرده و به انتقاد از رهبر کابینه ادامه میدهد.
اکسیوس: ایران از طریق سازمان ملل به اسرائیل درباره تداوم حملات به غزه هشدار داد
نشریه اکسیوس به نقل از دو منبع مطلع نوشت، ایران روز شنبه از طریق سازمان ملل به اسرائیل هشدار داده است که تمایلی به گسترش جنگ ندارد، اما در صورتی که حملات اسرائیل به غزه ادامه یابد، مجبور به مداخله خواهد شد.
اکسیوس میگوید در حالی ایران از طریق سازمان ملل به اسرائیل هشدار داده است که در روزهای اخیر رئیس جمهور آمریکا با اعزام نیروهای نظامی بیشتر به خاورمیانه کوشیده است که مانع مداخله ایران و حزب الله لبنان در جنگ اسرائیل و حماس شود.
در همین راستا در روزهای گذشته جتهای جنگنده اف ۱۵ آمریکا وارد منطقه شدند و ناو هواپیمابر جرالد فورد و هشت ناو همراه آن که مجهز به موشک هدایت شونده کروز هستند، در شرق دریای مدیترانه مستقر شدهاند.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز شنبه در بیروت با تور ونسلند، فرستاده سازمان ملل در خاورمیانه، دیدار کرد.
طبق این گزارش، تور ونسلند از حسین امیرعبداللهیان خواست کمک کند تا از گسترش درگیری بین اسرائیل و غزه به دیگر مناطق خاورمیانه جلوگیری کند.
از زمان حمله حماس در روز شنبه گذشته، بیش از یک هزار و ۳۰۰ اسرائیلی و دو هزار و ۲۰۰ فلسطینی کشته شدهاند.
آمریکا دومین ناو هواپیمابر را به شرق مدیترانه اعزام کرد
وزیر دفاع آمریکا، پنتاگون، شنبه اعلام کرد که کشورش یک ناو گروه دیگر شامل ناو هواپیمابر یواساس آیزنهاور را به شرق مدیترانه در نزدیکی اسرائیل اعزام کرده است.
لوید آستین در بیانیهای تصریح کرد که دستور داده است که ناو گروه هواپیمابر یواساس آیزنهاور برای بازداشتن هرگونه اقدامی علیه اسرائیل به منطقه خاورمیانه اعزام شود.
او تاکید کرد که این اقدام به عنوان بخشی از تلاش آمریکا برای جلوگیری از «اقدامات خصمانه علیه اسرائیل یا هرگونه اقدامی برای گسترش» دامنه جنگ اسرائیل و حماس است.
وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت، تقویت موقعیت نیروهای آمریکایی در شرق دریای مدیترانه بیانگر تعهد ایالات متحده نسبت به امنیت اسرائیل است.
شبکه «ایبیسی نیوز» پیشتر گزارش داد، چنین اقدامی میتواند نقشی بازدارنده برای جلوگیری از مداخله احتمالی ایران یا حزبالله در درگیری اسرائیل و حماس داشته باشد.
دو مقام آمریکایی به «ایبیسی نیوز» گفتند که به گروه ناو هواپیمابر یواساس آیزنهاور دستور داده شده که به شرق مدیترانه برود و به گروه ناو هواپیمابر «یواساس فورد» آمریکا به شرق مدیترانه بپیوندد که اوایل این هفته به آنجا رسید.
ناو هواپیمابر «یواساس فورد»، یک رزم ناو موشکی، و چهار ناوشکن موشکانداز به همراه دارد.
گفتوگوی تلفنی جو بایدن با محمود عباس و بنیامین نتانیاهو
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، روز شنبه به طور جداگانه با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تلفنی گفتوگو کرد.
این نخستین تماس تلفنی رئیس جمهور آمریکا با محمود عباس از زمان حمله حماس به اسرائیل بود.
بر اساس بیانیه کاخ سفید جو بایدن در این تماس تلفنی باردیگر «حمله وحشیانه حماس به اسرائیل» را محکوم کرد و گفت که حماس از حق مردم فلسطین برای عزت و تعیین سرنوشت دفاع نمیکند.
طبق این بیانیه، محمود عباس نیز گزارشی از اقدامات خود در منطقه و تلاشهایش برای ارسال کمکهای بشردوستانه فوری به مردم فلسطین، به ویژه در غزه، ارائه کرد.
کاخ سفید اضافه کرده است، جو بایدن همچنین با محمود عباس درباره تلاشهای ایالات متحده در همکاری با سازمان ملل متحد، مصر، اردن، اسرائیل و دیگران جهت حصول اطمینان از رسیدن کمک های بشردوستانه به غیرنظامیان غزه گفتوگو کرد.
فرستاده ویژه دولت چین در امور خاورمیانه «عازم منطقه میشود»
یک مقام وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد که فرستاده ویژه این کشور در امور خارومیانه برای کاهش تنش در جنگ اسرائیل و حماس در روزهای آینده به این منطقه سفر میکند.
تلویزیون دولتی چین نیز میگوید، فرستاده ویژه این کشور مذاکراتی در راستای برقراری یک آتش بس در جنگ اسرائیل و حماس در غزه انجام خواهد داد.
رئیسی: برای رفع محاصره غزه آماده اقدام مشترک با عراق هستیم
خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه ۲۳ مهر خبر داد که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران با محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق، گفتوگوی تلفنی داشته و در این گفتوگو به او گفته است که «رفع محاصره» غزه «نیازمند اقدام فوری» است.
بنابر این گزارش، ابراهیم رئیسی در ادامه نیز به طرف عراقی گفته است که «جمهوری اسلامی ایران در این خصوص آماده اقدام مشترک با عراق و همه کشورهای اسلامی دیگر است.»
در گزارش رسانههای ایرانی سخنی در مورد موافقت نخستوزیر عراق با مسئله «اقدام مشترک» با ایران علیه اسرائیل، در جریان این گفتوگو، منتشر نشده است.
در روزهای اخیر، دو منبع آگاه نزدیک به گروههای عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی به رادیو فردا گفتند که روز ۱۶ مهر و یک روز پس از حمله گسترده حماس به اسرائیل، جلسهای در بغداد با حضور مقامهای جمهوری اسلامی ایران و سران برخی گروههای عراقی تحت حمایت تهران برگزار شد.
مقامهای ایرانی در این جلسه خواستار آمادهباش گروههای مسلح عراقی شدهاند، اما تأکید کردهاند که مراقب باشند «تا زمان صدور فرمان» اقدامی صورت نگیرد.
همچنین از مسئولان گروههای شبهنظامی عراقی خواسته شده است تا موشکهای میانبرد انبارشده در شماری از شهرها را به حال آمادهباش قرار دهند، و همچنین به صورت محرمانه جاده منتهی به مرز سوریه از استان انبار عراق را برای هرگونه تحرک احتمالی آماده کنند.
منابع رادیوفردا در حالی از این رایزنیهای خبر دادند که مشخص نیست که میزان تبعیت این گروهها از تهران تا چه حد خواهد بود.