تصاویری از حملۀ هوایی اسرائیل به رفح در نوار غزه
آنتونی بلینکن: گذرگاه رفح بین مصر و غزه بازگشایی میشود
وزیر امور خارجه آمریکا امروز در فرودگاه قاهره گفت که گذرگاه مرزی رفح بین مصر و نوار غزه «بازگشایی» خواهد شد.
به گزارش رویترز، آنتونی بلینکن بعد از گفتوگو با رئیس جمهور مصر و قبل از ترک پایتخت این کشور با بیان این موضوع افزود که آمریکا در مذاکره با اسرائیل، سازمان ملل و کشورهای منطقه به شکل فعالانه حضور دارد تا مردم غزه بتوانند از «آسیب» بیرون بمانند و بهگفتهٔ او «کمکهای مورد نیاز آنها شامل آب و غذا و دارو وارد شود».
او همچنین در مصاحبه با خبرنگاران گفت در همه کشورهای منطقه که در روزهای اخیر به آنها سفر کرده است، این «اراده» وجود دارد که درگیری در سراسر منطقه گسترش نیابد.
به گفته آقای بلینکن، کشورهای منطقه «از نفوذ و روابط خود استفاده میکنند تا اطمینان یابند این اتفاق (گسترش درگیری) رخ نمیدهد».
وزیر خارجه آمریکا در ادامهٔ سفرش به خاورمیانه، دوباره به اسرائیل سفر خواهد کرد. او روز پنجشنبهٔ گذشته در اسرائیل با نخستوزیر و مقامات ارشد دیگر این کشور دیدار و حمایت واشینگتن از اسرائیل را مورد تأکید قرار داده بود.
وزیر خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد دیوید ساترفیلد، یک دیپلمات ارشد، را بهعنوان هدایتکنندهٔ تلاشهای بشردوستانهٔ آمریکا در جنگ جاری و همچنین برای رسیدگی به حل بحران گروگانهای اسرائیلی و غیراسرائیلی در دست گروه حماس منصوب کرده است.
شمار تلفات در بحران جاری و جنگ میان حماس و اسرائیل، در طرف اسرائیلی به نزدیک یک هزار و ۴۰۰ تن و در طرف فلسطینی به بیش از دو هزار و ۳۰۰ تن رسیده است. این در حالی است که رئیس ستاد ارتش اسرائیل امروز بار دیگر بر عزم این کشور برای ورود به نوار غزه خبر داد و گفت: «وارد غزه میشویم، به مکانهایی میرویم که حماس در آن فعالیت میکند. ما هر نیروی فعال آنها را خواهیم زد.»
مشاور امنیت ملی آمریکا: خطر گسترش جنگ حماس و اسرائیل و درگیر شدن ایران جدی است
مشاور امنیت ملی آمریکا امروز در مصاحبه با شبکهٔ خبری سیبیاس گفت: «خطر گسترش جنگ اسرائیل و حماس، باز شدن جبههٔ دوم در شمال اسرائیل و دخالت و درگیر شدن ایران جدی است.»
جیک سالیوان افزود: « این خطری است که از ابتدا متوجه آن بودیم. به همین خاطر رئیسجمهور قاطع و سریع دست به اقدام زد و ناو هواپیمابر به شرق مدیترانه و هواپیماهایی به منطقهٔ خلیج فارس فرستاد. او با این کار میخواهد به هر کشور و هر نیروی عملکنندهای که بخواهد از این وضعیت بهرهبرداری کند، به روشنی پیام بازدارندگی بدهد.»
مشاور امنیت ملی آمریکا در عین حال تأکید کرد که واشینگتن ابزار ارتباطی اختصاصی با ایران را در اختیار دارد و در روزهای اخیر آنچه را به طور عمومی اعلام شده است، بهطور خصوصی به آنها منتقل کردهایم.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، امروز به شبکه خبری الجزیره گفت: «اگر جنگ غزه به درگیری گستردهتری بینجامد، ایالات متحده متحمل خسارات قابل توجهی» خواهد شد».
گوترش: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز یکشنبه خواستار آن شد که حماس همه گروگانها را آزاد کند و اسرائیل هم اجازه ورود کمکهای انساندوستانه به عزه را بدهد و سپس هشدار داد که خاورمیانه «در لبه پرتگاه» قرار دارد.
آقای گوترش در بیانیهای عنوان کرد: «غزه با کمبود آب، برق و اقلام ضروری دیگر مواجه است.»
وی در ادامه گفت که ذخایر غذا، آب، تجهیزات پزشکی و سوخت سازمان ملل در مصر، اردن، کرانه باختری و اسرائیل «ظرف چند ساعت قابل ارسال است»، منتها کارکنان سازمان ملل «باید بتوانند این اقلام را بدون مانع و به طور امن وارد غزه بکنند».
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین از حماس خواست که «فورا» و «بدون هیچ شرطی» گروگانها را آزاد کنند.
وی گفت که «هر کدام از این اهداف به نوبه خودش اهمیت دارد و نباید هیچ کدام به ابزاری برای چانهسازی تبدیل بشود، بلکه اقدام صحیحی است که باید انجام شود».
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت، این وظیفه اوست که هر دوی این خواستهها را «در این لحظه دراماتیکی که خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد» همزمان مطرح کند.
سازمان ملل: بیش از یک میلیون نفر از ساکنان غزه آواره شدهاند
سازمان ملل متحد روز یکشنبه اعلام کرد که از آغاز حملات هوایی اسرائیل به غزه علیه حماس، بیش از یک میلیون نفر مجبور به ترک خانههای خود در این منطقه شدهاند.
ارتش اسرائیل تاکید کرده که قصد ورود به نوار غزه در آینده نزدیک را دارد. این میان وزیر خارجه آمریکا گفته است که برای جلوگیری از آسیب دیدن غیرنظامیان گذرگاه رفح، بین مصر و غزه بازگشایی خواهد شد.
شمار تلفات در بحران جاری و جنگ میان حماس و اسرائیل، در طرف اسرائیلی به نزدیک یک هزار و ۴۰۰ تن و در طرف فلسطینی به بیش از دو هزار و ۳۰۰ تن رسیده است.
پیامد جنگ حماس و اسرائیل؛ پسربچه مسلمانی در آمریکا کاردآجین شد
یک صاحبخانه آمریکایی در ایالت الینیوی روز یکشنبه یک زن مسلمان و پسر بچه شش سالهای را هدف دهها ضربه چاقو قرار داد، حملهای که پلیس آن را به جنگ بین اسرائیل و حماس مرتبط دانسته است.
این پسربچه که ۲۶ بار هدف ضربه چاقو قرار گرفت در بیمارستان جان باخت، اما زن ۳۲ سالهای که گفته میشود مادر اوست، احتمالا نجات یابد.
اطلاعیه دفتر کلانتری ویل کانتی در ایالت ایلینوی با انتشار اطلاعیهای گفت: «کارآگاهان تشخیص دادهاند که هر دو قربانی این حمله وحشیانه به دلیل مسلمان بودن و درگیریها در خاورمیانه میان حماس و اسرائیلیها، هدف فرد مظنون قرار گرفتند.»
این اطلاعیه جزییات بیشتری درباره ملیت قربانیان حمله به دست نمیدهد، اما دفتر شورای روابط آمریکایی-اسلامی میگوید که پسربچه ۶ ساله، آمریکایی-فلسطینی بوده است.
مقامات پلیس، فرد مهاجم را جوزف چوبا، ۷۱ ساله، معرفی کردهاند.
بایدن میگوید «مطمئن است» اسرائیل مطابق با قوانین جنگ رفتار خواهد کرد
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، گفت که او «مطمئن» است، اسرائیل در جنگ با حماس مطابق با قوانین جنگ رفتار خواهد کرد و افزود که استقرار نیروهای آمریکایی ضرورتی ندارد.
آقای بایدن در مصاحبهای با برنامه تلویزیونی «۶۰ دقیقه» گفت، او در عین حال که اعتقاد دارد حماس باید به طور کامل نابود شود، باید راهی نیز برای تشکیل کشور فلسطین باشد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین نسبت به افزایش تهدید تروریسم در خاک ایالات متحده به خاطر تنشها در خاورمیانه هشدار داد.
سفر احتمالی بایدن به اسرائیل طی چند روز آینده
یک مقام ارشد دولت ایالات متحده روز یکشنبه گفت که جو بایدن، رئیس جمهور این کشور، در حال بررسی امکان سفر به اسرائیل طی چند روز آینده است، اما هنوز هیچ چیزی نهایی شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش خود به نام این مقام آمریکایی اشاره نکرده است. این گزارش میگوید که سفر احتمالی آقای بایدن به اسرائیل حاوی پیام قدرتمندتری خواهد بود که ایالات متحده از اسرائیل حمایت میکند. دولت بایدن به اسرائیل وعده حمایت نظامی داده و ناوهای هواپیمابر خود را نیز به منطقه اعزام کرده است.
مقامات آمریکایی گفتهاند که از کنگره خواستهاند تا کمک دو میلیارد دلاری به اسرائیل و اوکراین را تصویب کنند.
تشدید درگیریها بین حزبالله لبنان و اسرائیل
خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد که یک پهپاد اسرائیلی شامگاه یکشنبه به سوی تپهای در غرب شهر کفرکلا، واقع در جنوب لبنان شلیک کرد.
گزارشها حاکی است این حمله که در نزدیکی یک مرکز نظامی لبنان انجام شده، تلفاتی نداشته است.
ارتش اسرائیل نیز در شبکه اجتماعی «ایکس» بدون اشاره به جزییات گفت که مواضع حزبالله لبنان را هدف قرار داده است.
درگیریها بین گروههای مسلح در لبنان و اسرائیل روز یکشنبه تشدید شد به طوری که حزبالله با شلیک راکت و نیروهای اسرائیلی با بمباران به آن پاسخ دادند.
ارتش اسرائیل همچنین از تیراندازی نیروهای حزبالله به یکی از پاسگاههای مرزی خود خبر داد. در این درگیریها دست کم یک نفر از طرف اسرائیلی کشته و در در میان دو طرف درگیر نیز چندین نفر مجروح شدند.
حزبالله روز یکشنبه اعلام کرد که به تلافی بمباران اسرائیل در روز جمعه که به کشته شدن عصام عبدالله، فیلمبردار خبرگزاری رویترز، انجامید، چندین راکت به مواضع ارتش اسرائیل در شهر مرزی شتولا شلیک کرده است.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز یکشنبه تصریح کرد که «هیچ مدرک مشخصی» دال بر این که ایران پشت حملات اخیر به اسرائیل بوده است، وجود ندارد.
او در مصاحبهای با برنامه تلویزیونی «۶۰ دقیقه» گفت: «من قصد ندارم که اطلاعات محرمانه را فاش کنم. اما خیلی صریح به شما میگویم که هیچ مدرکی دراینباره وجود ندارد.»
مصاحبهکننده بار دیگر از آقای بایدن پرسید که آیا ایران هیچ کمکی به این حمله نکرده است و وی در پاسخ تکرار کرد که «تا این لحظه» هیچ مدرکی وجود ندارد که ایران به طراحی حمله کمکی کرده باشد.
گزارش زیر را بخوانید: