لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۱
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۰۸:۱۸ ۲۴.۷.۱۴۰۲

هشدار مقام سازمان ملل متحد درباره شرایط غزه

کارکنان آژانس کمک به آوارگان فلسطینی،‌ که پیش از این در غزه مستقر بودند،‌ به ناچار به جنوب و نزدیکی گذرگاه رفح نقل مکان کرده اند.

به گفته فیلیپه لاتزارینی،‌ مدیر کل این آژانس در خاور نزدیک،‌ کارکنان این نهاد، هم‌اکنون در شرایطی مشابه «هزاران انسان آواره و مستاصل» دیگر،‌ مشغول به کار هستند.

آقای لاتزارینی،‌ با تاکید بر اینکه محاصره کامل غزه،‌ چیزی جز «تنبیه جمعی» مردم نیست، گفته‌: «همه می دانیم که آب‌،‌ زندگیست. آب غزه در حال اتمام است و این یعنی،‌ پایان زندگی! معتقدم که به زودی،‌ غذا و دارویی هم وجود نخواهد داشت».

فیلیپه لاتزارینی
فیلیپه لاتزارینی

این مقام سازمان ملل هشدار داده که «پیش از آنکه خیلی دیر شود، باید محاصره برچیده شده و سازمان‌های امدادی بتوانند در امنیت مایحتاج ضروری،‌ از قبیل سوخت، آب،‌ غذا و دارو را به مردم برسانند».

۰۸:۴۶ ۲۴.۷.۱۴۰۲

شرایط اسفناک آوارگان در مناطق جنوبی نوار غزه

خان‌یونس،‌ بزرگترین شهر جنوبی نوار غزه،‌ به خانه موقت صدها هزار آواره‌ای تبدیل شده که از ترس عملیات زمینی ارتش اسرائیل،‌ نواحی شمالی این نوار را ترک کرده اند.

به گفته شاهدان،‌ آوارگانی که در خان‌یونس آشنایی دارند،‌ به خانه آنها رفته‌اند. گروهی هم در مدارس پناه گرفته‌ اند. اما ده‌ها هزار نفر، چاره‌ای جز ماندن در خیابان ندارند.

محدودیت امکانات خان‌یونس از یک‌سو و تعداد بسیار زیاد آوارگانی که به این شهر رسیده‌ اند از سوی دیگر،‌ باعث شده که گاهی تهیه یک قرص نان، مستلزم ساعت‌ها ایستادن در صف باشد.

به گفته یکی از ساکنان خان‌یونس،‌ شرایط نامناسب باعث شده گروهی از آوارگان تصمیم بگیرند با وجود همه خطرات،‌ به خانه‌هایشان در مناطق شمالی بازگردند.

این در حالیست که مناطق جنوبی هم از حملات هوایی اسرائیل در امان نیستند و از نیمه‌شب یکشنبه تا صبحگاه دوشنبه،‌ خان‌یونس و حومه‌هایش شاهد چندین حمله هوایی بوده‌اند.

آوارگان فلسطینی در خیابان‌های خان‌یونس
آوارگان فلسطینی در خیابان‌های خان‌یونس
۰۹:۰۵ ۲۴.۷.۱۴۰۲

احتمال باز شدن گذرگاه رفح تا دقایقی دیگر

به گفته مقام‌های فلسطینی و مصری قرار است گذرگاه مرزی رفح در ساعت ۹ صبح دوشنبه به وقت محلی باز شود.

هدف از بازگشایی این گذرگاه، تسهیل خروج شهروندان سایر کشورها از نوار غزه،‌ و ورود کمک‌های بشردوستانه به داخل این منطقه اعلام شده است.

پیشتر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم در مصر، از حصول توافقی برای بازشدن این گذرگاه خبر داده بود.

گذرگاه رفح- عکس آرشیوی
گذرگاه رفح- عکس آرشیوی

آقای بلینکن گفته بود آمریکا به‌همراه سازمان ملل متحد،‌ مصر،‌ اسرائیل و دیگران،‌ در حال «ایجاد مکانیسمی»‌ برای کمک‌رسانی به افرادی که به آن نیاز دارند،‌ هستند.

۰۹:۳۸ ۲۴.۷.۱۴۰۲

سفر آنتونی بلینکن به اسرائیل پس از رایزنی با متحدان منطقه‌ای

وزیر خارجه آمریکا پس از سفری کوتاه به شش کشور عربی،‌ به اسرائیل باز می‌گردد.

آنتونی بلینکن چهار روز پیش و برای اعلام همبستگی با دولت و مردم اسرائیل وارد تل‌آویو شده بود.

آقای بلینکن سپس برای رایزنی با متحدان منطقه‌ای آمریکا به کشورهای مصر،‌ اردن،‌ امارات متحده عربی،‌ بحرین،‌ قطر و عربستان سعودی سفر کرده بود.

وزیر خارجه آمریکا در آستانه بازگشت به اسرائیل گفت: «امیدوارم فرصتی داشته باشم تا همه آنچه که در این چند‌روز شنیده و فهمیده‌ام را با شرکای اسرائیلی‌مان در میان بگذارم».

آقای بلینکن همچنین گفته: «در مذاکراتم روشن کردم که از این به بعد،‌ شیوه برخورد با حماس نمی‌تواند و نباید مثل گذشته باشد. در عین حال تأکید کردم که به تلاش برای پاسخ‌ دادن به نیازهای مردم غزه هم متعهدیم. غیرنظامیان نباید تاوان جنایات حماس را بدهند.»

وزیر خارجه آمریکا
وزیر خارجه آمریکا

در آستانه سفر آقای بلینکن،‌ جو بایدن رئیس‌ جمهور آمریکا،‌ اقدام احتمالی اسرائیل برای اشغال غزه را، «یک اشتباه بزرگ» توصیف کرد.

آقای بایدن ممکن است طی روزهای آینده برای تاکید دوباره بر تعهد کشورش نسبت به اسرائیل، به این کشور سفر کند.

۰۹:۵۰ ۲۴.۷.۱۴۰۲

حصول «توافق» برای آتش‌بس موقت در نزدیکی گذرگاه رفح

دو مقام امنیتی مصری از توافق مصر،‌ اسرائیل و آمریکا،‌ برای برقراری آتش‌بس در جنوب غزه و نزدیکی گذرگاه رفح خبر دادند.

بر این اساس این آتش‌بس،‌ با بازگشایی گذرگاه رفح همزمان شده‌ است.

به گفته این مقام‌های امنیتی مصر، گذرگاه رفح در روز دوشنبه تا ساعت ۱۴ به وقت گرینیچ،‌ ۵ عصر به وقت محلی، باز خواهد بود.

این منابع اما در مورد مدت مورد توافق‌ برای آتش‌بس، بدون اشاره به زمان دقیق،‌ تنها به عبارت «چند ساعت» بسنده کردند.

منابع اسرائیلی و سفارت آمریکا در اسرائیل هم هنوز جزئیاتی را اعلام نکرده‌اند.

گذرگاه مرزی رفح- عکس آرشیوی
گذرگاه مرزی رفح- عکس آرشیوی

۱۰:۲۷ ۲۴.۷.۱۴۰۲

تکذیب توافق آتش‌بس در جنوب غزه از سوی اسرائیل

اسرائیل برقراری آتش‌بس برای تسهیل خروج شهروندان خارجی از غزه را انکار کرد.

تنها نیم ساعت پس از سخنان دو مقام امنیتی مصری درباره توافق بر سر آتش‌بس چندساعته در نزدیکی گذرگاه رفح،‌ دفتر نخست‌وزیری اسرائیل چنین موضوعی را رد کرد.

بر اساس بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو،‌ در حال حاضر هیچگونه آتش‌بسی برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه در قبال خروج شهروندان خارجی در جریان نیست.

پیشتر،‌ مقام‌های حماس هم از توافقی برای آتش‌بس ابراز بی‌اطلاعی کرده‌بودند

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل

۱۱:۲۴ ۲۴.۷.۱۴۰۲

مصر برای بازگشایی گذرگاه رفح خواستار تضمین امنیت شهروندانش شد

مصر می‌گوید تا وقتی که از تضمین امنیت شهروندانش مطمئن نباشد،‌ گذرگاه رفح را باز نمی‌کند.

در پی انتشار گزارش‌هایی حاکی از توافق بر سر یک آتش‌بس موقت و بازشدن گذرگاه مرزی رفح، جمعیت زیادی از کسانی که خواستار ترک غزه هستند،‌ در نزدیکی این معبر جمع شده‌ اند.

اما در پی انتشار بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل و تکذیب‌ توافق آتش‌بس،‌ گذرگاه رفح همچنان مسدود مانده‌ است.

آوارگان فلسطینی در خان‌یونس
آوارگان فلسطینی در خان‌یونس
۱۲:۰۸ ۲۴.۷.۱۴۰۲

سخنان مناقشه‌برانگیز سفیر اسرائیل در بریتانیا

سفیر اسرائیل در بریتانیا می‌گوید کشورش، حماس را نابود خواهد کرد.

زیپی هوتوولی در گفت‌و‌گو با رادیو بی‌بی‌سی گفت: «جنگ را حماس آغاز کرد؛‌ اما اسرائیل تمامش خواهد کرد.»

خانم هوتوولی در این گفت‌وگو ادعا کرد: «شنیدیم که در۸۰ درصد اجساد،‌ آثار شکنجه دیده شده؛ به زنان جوان تجاوز شده و نوزادان سر بریده شده اند. جنایات و شرارتی که جهان از بعد از جنگ جهانی دوم شاهدش نبوده.»

این در حالیست که پیشتر مقام‌های ارتش اسرائیل،‌ حاضر به تائید سربریده شدن نوزادان و تجاوز به زنان در جریان حمله حماس نشده بودند.

دیپلمات ارشد اسرائیلی همچنین با اشاره به برنامه کشورش برای نابودی حماس گفت: «حماس دیگر در نوار غزه حضور نخواهد داشت. اسرائیل نمی‌تواند حضور یک سازمان تروریستی را درون مرزهایش تحمل کند.»

این بخش از سخنان سفیر اسرائیل هم،‌ به شکل تلویحی،‌ نوار غزه را،‌ بخشی از خاک اسرائیل برشمرده؛‌ موضوعی که از نظر جامعه بین‌المللی مردود است.

زیپی هوتوولی سفیر اسرائیل در بریتانیا
زیپی هوتوولی سفیر اسرائیل در بریتانیا

۱۲:۱۷ ۲۴.۷.۱۴۰۲

وزارت خارجه ایران می‌گوید که طرف فلسطینی برای آزادی غیرنظامیان اسرائیلی «آمادگی دارد»

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه در نشست خبری خود گفت که «جریان مقاومت فلسطین به ما اعلام کرده است که از بعد انسانی این آمادگی را دارند که برای آزادی اسرا و زندانیان غیرنظامی که در اختیار دارند اقدامات لازم را انجام دهند.»

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران

ناصر کنعانی در این مورد گفت که «البته انجام این موضوع نیازمند فراهم شدن مقدماتی است» و افزود که با ادامه یافتن اقدامات نظامی اسرائیل علیه غزه «فراهم شدن این مقدمات امکان‌پذیر نیست.»

او سپس با بر دست گرفتن پوسترهایی مربوط به بمباران‌های غزه گفت که تداوم این روند «می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند و همه احتمالات وارد است.»

ناصر کنعانی تأکید کرد: «تداوم این روند می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند و صلح و امنیت بین‌المللی را با مخاطره روبه‌رو کند و در این راستا ضروری است که سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل و شورای امنیت اقدام کنند.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران اما سپس در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که «اگر اسرائیل به غزه حمله کند آیا ممکن است شاهد دخالت مستقیم ایران در این قضیه باشیم؟» جواب مستقیمی نداد و با اشاره به حماس گفت که «در حوزه دفاع از خود توانمند است و به همین دلیل است که رژیم صهیونسیتی از مقابله مستقیم با گروه‌های مقاومت در صحنه نبرد اجتناب کرده است و درگیری‌ها را به عرصه غیرنظامیان کشانده است.»

مقام‌های جمهوری اسلامی از اسرائیل با عنوان «رژیم صهیونیستی»‌ و از گروه‌های نیابتی همسو با خود در منطقه با عنوان «گروه‌های مقاومت» یاد می‌کنند.

به گفته آقای کنعانی، کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی قرار است روز چهارشنبه ۲۶ مهر در سطح وزیران امور خارجه اجلاسی برگزار کنند که در آن «بیانیه و سندی» نیز قرار است در مورد بحران غزه منتشر شود.

همزمان، روز دوشنبه علی‌اکبر ولایتی، مشاور علی خامنه‌ای در امور بین‌الملل نیز در دیدار با نماینده حماس در تهران گفت که رهبر جمهوری اسلامی «در مورد مسئله فلسطین بسیار جدی است و شما با تمام توان پیش بروید.»

او در مورد نوع حمایت جمهوری اسلامی از حماس در این درگیری نظامی اما گفت که جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستاده است و به حمایت‌های معنوی خود ادامه خواهیم داد.»

۱۲:۲۲ ۲۴.۷.۱۴۰۲

افزایش رسمی آمار گروگان‌های حماس

سخنگوی ارتش اسرائیل می‌گوید ۱۹۹ نفر در غزه گروگان حماس هستند.

سرهنگ دنیل هگاری ضمن اعلام این آمار جدید، گفت که با خانواده‌های همه گروگان‌ها تماس گرفته شده است.

پیشتر، تعداد گروگان‌ها ۱۵۵ نفر ذکر شده بود.

حماس و جهاد اسلامی تاکنون بدون ذکر آمار،‌ تنها به «شمار بسیار زیاد» زندانیان اشاره‌ کرده بودند.

ادامه درگیری‌های اسرائیل و حماس
ادامه درگیری‌های اسرائیل و حماس

بیشتر

XS
SM
MD
LG