لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۶
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۷:۰۲ ۲۶.۷.۱۴۰۲

افزایش قابل توجه حوادث «یهودستیزانه» در آلمان پس از حمله حماس به اسرائیل

انجمن مراکز اطلاعات و تحقیقات درباره یهودستیزی در آلمان می‌گوید از زمان حمله گروه حماس به اسرائیل، وقایع یهودستیزانه در این کشور اروپایی به شکل محسوسی افزایش یافته است.

گزارش این انجمن که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد از روز ۱۵ مهر همزمان با حمله حماس تا امروز، ۲۰۲ حادثه رخ داده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

این انجمن که به اختصار RIAS خوانده می‌شود،‌ شبکه‌ای از خطوط تلفنی ۲۴ ساعته است که قربانیان و شاهدان می‌توانند حوادث یهودستیزانه را در آلمان گزارش دهند و زیر نظر دولت آلمان کار می‌کند.

از هر ۱۰ حادثه گزارش شده این مدت، ۹ اتفاق «یهودستیزانه مرتبط با اسرائیل» توصیف شده و در یکی از نمونه‌های ذکر شده، در تجمع حدود هزار نفر در راهپیمایی حمایت از فلسطین در برلین، شرکت‌کنندگان شعارهایی برای «نابودی» اسرائیل و در ستایش از حماس برای حمله به غیرنظامیان سر دادند.

این گزارش همچنین ۲۱ مورد را ثبت کرده که راهپیمایی‌ها و دقایق سکوت به احترام اسرائیل با مزاحمت مواجه شده‌اند.

همچنین مواردی از حمله، آتش زدن و دزدیدن پرچم‌های اسرائیل در شهر کیِل گزارش شده و در برلین و شهرهای غربی آلمان مواردی از یهودستیزی در ساختمان‌های مسکونی ثبت شده که به شکل تهدیدآمیز روی آن‌ها «ستاره داوود» به معنای محل زندگی یهودیان حک شده است.

۱۷:۲۸ ۲۶.۷.۱۴۰۲

دیدار بایدن با شهروندان آمریکایی در اسرائیل

رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه در آغاز دیدار خود از اسرائیل در گفت‌وگو با نخست وزیر این کشور تأکید کرد که هدف از سفرش این بوده که مردم اسرائیل و جهان بدانند «آمریکا کجا [در کنار که] ایستاده است».

جو بایدن در ادامۀ این سفر با شماری از شهروندان ایالات متحده در اسرائیل دیدار کرد.

گزارش اختصاصی فرنوش رام، خبرنگار رادیوفردا در اسرائیل، را بشنوید.

۱۷:۳۴ ۲۶.۷.۱۴۰۲

اهمیت تاریخی بیمارستان الاهلی غزه

انفجار مهیب در بیمارستان الاهلی غزه در شامگاه سه‌شنبه موجی از محکومیت‌های بین‌المللی را در پی داشت؛ رویدادی که در آن صدها فلسطینی جان خود را از دست دادند. رویدادی در میانه جنگ اسرائیل و گروه‌های فلسطینی و اکنون دو طرف یکدیگر را به «حمله» به بیمارستان متهم می‌کنند.

اما اهمیت بیمارستان الاهلی، فارغ از این‌که علاوه بر مکانی برای درمان زخمی‌ها و بیماران است و صدها غیر نظامی برای در امان ماندن از خشونت‌ها به آن پناه برده بودند، چیست؟

بنایی تاریخی

بیمارستان الاهلی غزه در دهه هشتاد قرن نوزدهم توسط گروه‌های «مسیحیت انجیلی» که به این منطقه اعزام شده بودند تاسیس شد.

این بیمارستان از درگیری‌ها میان ارتش‌های بریتانیا و امپراتوری عثمانی در جریان جنگ جهانی اول جان سالم بدر برد و توانست سرپا بماند. در آن دوره استرالیایی‌ها از آن به عنوان بیمارستان نظامی استفاده می‌کردند.

در دوره قیمومیت بریتانیا بر سرزمین فلسطین، این بیمارستان به همین شکل به فعالیت خود ادامه داد تا این‌‌‌که تحت کنترل مصر در آمد و به نوشته روزنامه وال‌ ا‌ستریت جورنال، در آن دوره نمایندگی ایالات متحده آمریکا در قاهره آن بیمارستان را اداره می‌کرد.

پس از آن‌‌که اسرائیل در سال ۱۹۶۷ میلادی نوار غزه را به اشغال خود در آورد، کلیسای اسقفی پروتستان بار دیگر مدیریت بیمارستان را به عهده گرفت و آن را به خدمت تمام نیازمندان و بیماران از همه ادیان و نژادها در آورد.

کلیسای اسقفی پروتستان هزینه بخش بزرگی از بیمارستان الاهلی را بر عهده گرفت. برای همین به آن بیمارستان «المعمدانیه» به معنی «تعمید دهنده» یا «باپتیست» هم گفته می‌شود.

۱۸:۳۸ ۲۶.۷.۱۴۰۲

آمریکا قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت برای توقف جنگ در غزه را وتو کرد

ایالات متحده آمریکا به قطعنامه ارائه شده توسط بزریل به شورای امنیت سازمان ملل برای توقف جنگ در نوار غزه جهت ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم این منطقه رای منفی داد.

اسرائیل از زمان تهاجم نظامی حماس به خاک این کشور که منجر به کشته شدن بیش از ۱۴۰۰ شهروند اسرائیلی شد، نوار غزه را به‌طور کامل محاصره کرده و می‌گوید تنها بعد از آزادسازی حدود ۲۰۰ گروگان اسرائیلی در دست نیروهای حماس، محاصره را لغو خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که ۱۲ عضو دائم و موقت شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی توسط برزیل رای مثبت دادند.

بریتانیا و روسیه به این قطعنامه رای ممتنع و آمریکا رای منفی داد.

پیشتر رای‌گیری برای دو قطعنامه پیشنهادی دیگر نیز با مخالفت آمریکا، فرانسه و بریتانیا مواجه شده بود. یکی از این قطعنامه‌ها پیشنهاد روسیه برای برقراری آتش‌بس غزه بود.

۱۸:۵۲ ۲۶.۷.۱۴۰۲

کاخ سفید: داده‌های آمریکا نشان می‌دهد اسرائیل مسئول انفجار در بیمارستان الاهلی غزه نیست

یک سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید می‌گوید یک تحلیل ایالات متحده بر اساس داده‌های در اختیار نشان می‌دهد که «اسرائیل مسئول انفجار دیروز در بیمارستان غزه نیست».

آدرین واتسون روز چهارشنبه در پستی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «این ارزیابی مبتنی بر تحلیل ایالات متحده از تصاویر هوایی، رهگیری‌ها و اطلاعات منابع باز است».

او افزود که آمریکا به جمع‌آوری اطلاعات در این زمینه ادامه می‌دهد.

پیشتر، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا نیز در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل گفته بود که این انفجار کار «طرف مقابل» بوده و نه اسرائیل.

اشاره او به گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی در نوار غزه است. اما حماس و جهاد اسلامی فلسطین که از سوی ارتش اسرائیل مسئول اشتباه در راکت‌پراکنی و سقوط آن به بیمارستان معرفی شده است، اسرائیل را مقصر دانسته‌اند.

وزارت بهداشت حماس مدعی شده که در «حمله اسرائیل» به این بیمارستان، ۴۷۱ نفر کشته شده‌اند.

۱۸:۵۹ ۲۶.۷.۱۴۰۲

رئیسی مدعی شد «پایان» اسرائیل با «حمله» به بیمارستان غزه آغاز شده است

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور اسلامی ایران، در تجمعی که روز چهارشنبه به‌دنبال انفجار شامگاه سه‌شنبه در بیمارستان الاهلی غزه در میدان انقلاب تهران برگزار شد،‌ مدعی شد که با به گفته او، این «حمله» به بیمارستان، «پایان» اسرائیل آغاز شده است.

اسرائیل دست داشتن در انفجار در این بیمارستان را رد کرده و آن را ناشی از سقوط راکت پرتاب شده از سوی گروه جهاد اسلامی به خاک اسرائیل دانسته که برد کافی پیدا نکرد و روی بیمارستان افتاد.

حماس در مقابل می‌گوید که اسرائیل به بیمارستان حمله کرده و باعث کشته شدن ۴۷۱ نفر شده است.

آقای رئیسی در اظهارات خود همچنین مدعی شد که بعد از حمله حماس به اسرائیل و آغاز جنگ میان طرفین، عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای منطقه «شکست قطعی» خورده و افزود: «عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها رنگ خود را از دست داده است.»

رئیس‌جمهور اسلامی ایران با اشاره به حمایت‌های آمریکا از اسرائیل گفت: «به آمریکایی‌ها می‌گویم امروز شما در مقابل چشمان مردم منطقه دارید موشک‌ها را وارد فلسطین اشغالی می‌کنید، بمب‌هایی که بر سر مردم ریخته می‌شود برای شماست. مردم دنیا شما را شریک جنایت‌های رژیم صهیونیستی می‌دانند.»

مسئولان جمهوری اسلامی به اسرائیل لقب «رژیم صهیونیستی» می‌دهند و حماس را جزو گروه‌های «مقاومت» دسته‌بندی می‌کنند، در حالی که این گروه از سوی کشورهای اروپایی، آمریکا و بسیاری از شرکای آن در فهرست «گروه‌های تروریستی» قرار دارد.

۱۹:۱۵ ۲۶.۷.۱۴۰۲

آمریکا: اسرائیل با ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه از طریق مصر موافقت کرد

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید اسرائیل با ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه از طریق مصر موافقت کرده است.

جو بایدن در سفر روز چهارشنبه خود به اسرائیل تصریح کرد اقلام بشردوستانه باید مورد نظارت قرار گیرد که تنها به‌دست مردم غزه برسد، نه شبه‌نظامیان حماس.

او افزود با کابینه دولت اسرائیل مذاکره کرده تا موافقت کنند که کمک‌های حیاتی بشردوستانه به غزه ارسال شود.

رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت: روشن بگویم؛ اگر حماس در صدد سرقت و دست بردن در کمک‌های انسان‌دوستانه باشند، دوباره نشان خواهد داد که هیچ اهمیتی برای رفاه مردم غزه قائل نیست.

او همچنین گفت که آمریکا صد میلیون دلار کمک‌های مالی بیشتر در اختیار مردم نوار غزه و کرانه باختری قرار می‌دهد.

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور با ارسال کمک‌های محدود مصر به نوار غزه مخالفتی ندارد.

در این بیانیه آمده که کمک‌های یادشده به‌دنبال دیدار جو بایدن از اسرائیل مورد تصویب قرار گرفته است.

اسرائیل می‌گوید مادامی که مواد غذایی و داروهای ارسالی در اختیار گروه حماس قرار نگیرد، مانع امدادرسانی نخواهد شد.

کمک‌های بشردوستانه قرار است در جنوب غزه در دسترس مردم این منطقه قرار گیرد.

اسرائیل در پی حمله حماس به خاک این کشور که منجر به کشته شدن بیش از ۱۴۰۰ نفر شد، با محاصره نوار غزه، مانع ارسال غذا، سوخت و آب به این منطقه شده و گفته بود که تنها بعد از آزادی حدود ۲۰۰ گروگان اسرائیلی در دست حماس، محاصره را لغو خواهد کرد.

۲۰:۲۱ ۲۶.۷.۱۴۰۲

انفجار در بیمارستان الاهلی غزه پای بسیاری از گمانه‌زنی‌ها را به میدان جنگ اسرائیل و حماس باز کرده است. اسرائیل و همراستا با آن ایالات متحده آمریکا، این انفجار را به گروه‌های شبه نظامی فلسطینی نسبت می‌دهند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه در اسرائیل گفت که در این‌باره تنها به منابع اسرائیلی متکی نبوده و منابعی در وزارت دفاع آمریکا هم این موضوع را تأیید کرده‌اند.

در مقابل، کشورهای عرب منطقه و جمهوری اسلامی ایران این گفته‌ها را رد کرده‌اند و انگشت اتهام را به سوی اسرائیل نشانه گرفته‌اند. این اطلاعات در فقدان تحقیقات مستقل با قربانی شدن صدها نفر در این انفجار ابعاد انسانی جنگ را بغرنج‌تر کرده است.

اما آیا می‌توان در این‌باره راستی‌آزمایی کرد؟ محمد ضرغامی این ‌پرسش را با مژگان نوی، رئیس هیئت مدیره بِتسِلم، سازمان حقوق بشری در اسرائیل، در میان گذاشته است.

۲۱:۲۱ ۲۶.۷.۱۴۰۲

نیمه کاره رها شدن مراسم یادبود کشته‌ها و مفقودشده‌های اسرائیلی

مراسمی که روز چهارشنبه به یاد کشته‌ و مفقودشده‌های اسرائیلی بر اثر حملۀ حماس در تل آویو در جریان بود، به‌دلیل آژیر خطر هشدار راکتی و فرار مردم به سمت پناهگاه‌ها نیمه‌کاره ماند.

در دوازدهمین روز از جنگ اسرائیل با حماس، موج حملات راکتی به چند شهر اسرائیل که از عصر سه‌شنبه از سرگرفته شد، تشدید شده است.

حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه نیز همچنان ادامه دارد و نیروهای اسرائیلی برای عملیات زمینی در حالت آماده‌باش هستند.

۰۰:۲۸ ۲۷.۷.۱۴۰۲

سنتکام از دفع سه حمله پهپادی به نیروهای آمریکایی در عراق خبر داد

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، روز چهارشنبه گفت که نیروهای ائتلاف بین المللی ضد داعش در عراق در ۲۴ ساعت گذشته سه حمله پهپادی را دفع کرده‌اند.

سنتکام در بیانیه‌ای گفته است، نیروهای ائتلاف ضد داعش در غرب عراق یک پهپاد را منهدم و یک پهپاد دیگر هدف قرار دادند. طبق این بیانیه در این حملات «جراحت‌های سطحی» چند نیروی ائتلاف را درپی داشت.

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده همچنین می‌گوید نیروهای این کشور در شمال عراق نیز حمله یک پهپاد را دفع و آن را منهدم کردند. طبق این گزارش، به نیروهای ائتلاف در این حمله صدمه‌ای وارد نشده است .

سنتکام در این بیانیه بر آمادگی نیروهای خود برای مقابله با تهدیدهای احتمالی در عراق تاکید کرده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG