اسرائیل: حماس درباره تعداد قربانیان انفجار در بیمارستان الاهلی «بزرگنمایی» میکند
وزارت دفاع اسرائیل میگوید حماس درباره تعداد قربانیان انفجار در بیمارستان الاهلی غزه «بزرگنمایی» کرده و شمار قربانیان کمتر از رقمی است که این گروه ادعا میکند.
به گفته این وزارتخانه، در حالی که طی روزهای گذشته توجه جامعه جهانی به تصمیم نهایی مصر برای باز کردن یا نکردن گذرگاه رفح به نوار غزه برای ارسال کمکهای انساندوستانه بود، حماس با راهاندازی کارزار «بزرگنمایی» شمار قربانیان انفجار در بیمارستان، سعی در بهرهبرداری تبلیغاتی کرده است.
یک سخنگوی وزارت دفاع اسرائیل گفت اطلاعات منتشر شده توسط حماس درباره تعداد قربانیان حادثه «غمانگیز» بیمارستان «الاهلی» غزه نادرست است.
طی روزهای گذشته شواهد فزایندهای از برخورد یکی از راکتهای پرتاب شده توسط شبهنظامیان فلسطینی در نوار غزه به بیمارستان منتشر شده است؛ حادثهای که منجر به کشته شدن شماری از شهروندان فلسطینی شد.
وزارت بهداشت غزه میگوید برخورد موشک به بیمارستان «الاهلی» در روز سهشنبه هفته جاری ۴۷۱ کشته و شمار زیادی زخمی بر جا گذاشته است.
حماس مدعی شده که اسرائیل این بیمارستان را هدف قرار داده، اما تصاویر ویدئویی نشان میدهد که درست قبل از وقوع انفجار در بیمارستان، شبهنظامیان غزه در نزدیکی آن چندین راکت شلیک کردند.
اسرائیل میگوید یکی از راکتهای شلیک شده توسط گروههای فلسطینی درست عمل نکرد و روی بیمارستان سقوط کرد.
سازمان بهداشت جهانی: محمولههای درمانی «بارگیری شده و آماده ارسال» به نوار غزه است
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه اعلام کرد پنج کامیون حامل محمولههای درمانی و دارویی در مرز مصر و نوار غزه بارگیری شده و آماده رفتن به این باریکه هستند.
تدروس آدهانوم در یک کنفرانس خبری با استقبال از اعلام دولت اسرائیل که مانع امدادرسانی از مرز مصر به نوار غزه نخواهد شد، گفت: «کامیونهای ما بارگیری شده و آماده رفتن هستند».
او ابراز امیدواری کرد که این محمولهها فردا همزمان با بازگشایی گذرگاه رفح، به این باریکه فرستاده شوند.
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی همچنین خواستار اجازه اسرائیل برای ارسال سوخت به غزه شد، چرا که به گفته او «ژنراتورهای بیمارستانها، آمبولانسها و تاسیسات نمکزدایی از آب دریا به آن احتیاج دارند».
این نخستین بار از زمان حملات حماس به خاک اسرائیل در روز ۱۵ مهر خواهد بود که چنین کمکهایی به غزه ارسال میشوند. اسرائیل در واکنش به این حملات، برق و آب منطقه را قطع کرده و ورود دارو و مواد غذایی به غزه را ممنوع کرده است.
دولت بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه پس از درخواست جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، پذیرفت که این کمکها از مرز مصر به غزه فرستاده شود، مشروط به اینکه به دست گروه حماس نرسد.
اسرائیل میگوید مادامی که گروگانهای این کشور توسط گروههای شبهنظامی فلسطینی آزاد نشوند هیچ کمکی از خاک این کشور به غزه ارسال نخواهد شد.
آمریکا خواهان خروج فوری شهروندانش از خاک لبنان شد
سفارت ایالات متحده در لبنان خواستار خروج فوری شهروندان آمریکایی از این کشور شد.
سفارت آمریکا در بیروت روز پنجشنبه با ارسال نامهای، از شهروندان آمریکایی در این کشور خواست تا زمانی که پروازهای تجاری برقرار است، فورا برنامه خروج از لبنان را مد نظر قرار دهند.
در این نامه تصریح شده که آمریکا از نزدیک وضعیت امنیتی لبنان را دنبال میکند: «به شهروندان آمریکایی که تصمیم به خروج از لبنان نگیرند، توصیه میکنیم برنامههای اضطراری را برای شرایط غیرمترقبه آماده کنند».
این اخطار همزمان با شلیک دو موشک توسط حزبالله لبنان به خاک اسرائیل در روز پنجشنبه و افزایش تهدیدهای جمهوری اسلامی به گسترش دامنه جغرافیایی جنگ حماس و اسرائیل انجام شده است.
معترضان خشمگین لبنانی روز چهارشنبه تظاهراتی در خیابان منتهی به سفارت آمریکا در بیروت برگزار کردند.
وزارت خارجه آمریکا نیز روز سهشنبه به شهروندان خود توصیه کرده بود که به خاطر شرایط امنیتی غیرقابل پیشبینی لبنان، از سفر به این کشور خودداری کنند.
اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران دستور حمله حزبالله به مواضع اسرائیل را صادر کرده است.
اسرائیل در سال ۲۰۰۶ جنگی خونین و یک ماهه با حزبالله داشت. این کشور میگوید که گروه یاد شده با در اختیار داشتن ۱۵۰ هزار راکت و موشک، جدیترین تهدید علیه اسرائیل است.
فرود یک هواپیمای باری نظامی آمریکایی در فرودگاه بن گوریون
بر اساس تصاویر منتشر شده از سوی خبرگزاری فرانسه، یک هواپیمای باری نظامی آمریکایی که حامل خودروهای زرهی بود روز پنجشنبه در فرودگاه بنگوریون در تلآویو فرود آمد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، پیشتر گفته بود که این هفته از کنگره درخواست کمک «بیسابقه» به اسرائیل خواهد کرد، که انتظار میرود بخشی از یک بسته ۱۰۰ میلیارد دلاری باشد که شامل حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه هم میشود.
آقای بایدن روز چهارشنبه نیز در آغاز دیدار خود از اسرائیل در گفتوگو با نخستوزیر این کشور تأکید کرد که هدف از سفرش این بوده که «مردم اسرائیل و جهان» بدانند که «آمریکا کجا [در کنار که] ایستاده است».
ارتش اسرائیل در واکنش به راکتپراکنیها، جنوب لبنان را دوباره گلوله باران کرد
ارتش اسرائیل عصر پنجشنبه در واکنش به شلیک شش فروند راکت از لبنان به خاک این کشور، مناطقی از جنوب لبنان که آن را مبدا شیلک راکتها تشخیص داده بود، گلولهباران کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی «کان»، یکی از راکتها توسط سامامه دفاع ضدراکتی رهگیری شد و پنج فروند راکت دیگر به فضای باز اصابت کردند.
با این حال، به نوشته یدیعوت آحرونوت، بر اثر اصابت یک راکت به پارکینگ ساختمانی در شهرک «کریات شمونا»، در نزدیکترین نقطه مرزی با لبنان، سه شهروند اسرائیلی مجروح شدند. یکی از مجروحان، مردی ۷۵ ساله بود.
در حالی که حزبالله مسئولیت شلیک اکثر راکتها در ۱۲ روز گذشته را پذیرفته است، حماس که بخشی از نیروهای آن در جنوب لبنان حضور دارند، روز پنجشنبه مسئولیت این راکتپراکنیها را پذیرفت.
تا کنون شش اسرائیلی و دستکم ۱۰ نفر در بخش لبنانی بر اثر این آتشباریها کشته شدهاند. اکثر کشتهها در جنوب لبنان وابسته به گروه حزبالله لبنان هستند.
به گزارش رسانههای اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور، در نشستهای محرمانه نظامی گفته است باید برای جنگ در جبهه شمالی نیز آماده بود، بهویژه آنکه حزبالله ۱۰ بار قویتر از حماس است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، روز چهارشنبه در سفر به اسرائیل، به حزبالله و سایر عوامل دشمن دوباره هشدار داد که وارد این جنگ نشوند.
وزیر دفاع اسرائیل: سربازان به زودی نوار غزه را از داخل خواهند دید
وزیر دفاع اسرائیل میگوید که سربازان این کشور به زودی نوار غزه را از «داخل» خواهند دید.
اظهارات یوآو گالانت در روز پنجشنبه بیانگر آن است که حمله زمینی ارتش اسرائیل به نوار غزه با هدف نابود کردن گروه حماس نزدیک است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او خطاب به سربازان این کشور در نزدیکی نوار غزه گفت: «شما در حال حاضر غزه را از فاصله دور میبینید، به زودی آن را از داخل میبینید. دستور از راه خواهد رسید».
آقای گالانت تصریح کرد که جنگ اسرائیل با شبهنظامیان فلسطینی در نوار غزه، «طولانی» و «سخت» خواهد بود.
کمی پس از این اظهارات، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل نیز ویدئویی از خود در کنار سربازان این کشور منتشر کرد و به آنها وعده پیروزی داد.
او گفت: «ما با تمام قوا به سوی پیروزی میرویم. تمام مردم اسرائیل پشت سر شما هستند و ما برای پیروزی، با ضربات سخت به دشمنان خود یورش میبریم. به سوی پیروزی!»
پذیرش مسئولیت حمله حماس
وزیر دفاع اسرائیل در اظهارنظر دیگری در روز پنجشنبه، مسئولیت حمله غافلگیرانه ۱۵ مهر حماس به خاک این کشور را بر عهده گرفت.
این حملات منجر به کشته شدن دستکم ۱۴۰۰ نفر و گروگانگیری بیش از ۲۰۰ شهروند اسرائیلی و خارجی شد.
یوآو گالانت اظهار داشت: من مسئول دستگاه دفاعی کشور هستم و طی دو هفته گذشته، از جمله حوادث سخت، نیز این مسئولیت را داشتم و اکنون نیز مسئول رهبری ارتش به سوی «پیروزی» در نبرد هستم.
او در ادامه تصریح کرد ما «دقیق و مرگبار» خواهیم بود و تا زمانی که ماموریت را کامل نکنیم ادامه خواهیم داد.
پیشتر رهبران نهاد اطلاعات ارتش و آژانس امنیت داخلی، «شینبت»، نیز شخصا مسئولیت حمله غافلگیرانه و خونین حماس به خاک این کشور را بر عهده گرفته بودند.
یک روز بعد از این حملات خونین، ارتش اسرائیل حملات گسترده هوایی به غزه را آغاز کرد که تاکنون دستکم سه هزار و ۷۸۵ کشته بر جا گذاشته است.
یک مقام ارشد اطلاعاتی اتحادیه اروپا: تعداد تلفات بیمارستان غزه ۱۰ تا ۵۰ نفر بود
یک مقام ارشد اطلاعاتی اتحادیه اروپا شامگاه روز پنجشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت شمار کشتهشدگان در حیاط بیمارستان الاهلی غزه «بین ۱۰ تا ۵۰ نفر» بود نه «صدها نفر» که حماس ادعا کرده است.
این ارزیابی در حالی است که وزارت بهداشت فلسطینی در غزه مدعی کشته شدن ۴۷۱ نفر در انفجار سهشنبه شب در آن بیمارستان شد. رسانههای وابسته به حکومت جمهوری اسلامی و اصلاحطلبان حتی از این رقم فراتر رفته و مدعی «۱۰۰۰ هزار» در این انفجار شدند.
حماس مدعی شده که این حادثه ناشی از حمله هوایی اسرائیل بود، اما ارتش اسرائیل انفجار یاد شده را ناشی از پرتاب راکتی از سوی شبهنظامیان سازمان جهاد اسلامی فلسطین دانست که برد کافی پیدا نکرد و در نتیجه به خود غزه اصابت کرد.
فیلمهای پخش شده، از جمله فیلم شبکه الجزیره، نشان میدهد که در ساعت ۱۸:۵۹ شامگاه سهشنبه ۱۰ راکت از غزه به سوی اسرائیل شلیک شد که یک راکت در محوطه بیمارستان الاهلی غزه فرود آمد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در سفر روز چهارشنبه خود به اسرائیل گفت که انفجار بیمارستان، کار طرف مقابل بود نه اسرائیل.
چرایی حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل در گفتگو با تامار گیندین
تامار گیندین، ایرانشناس اسرائیلی، عضو هیات علمی دانشگاه عبری اورشلیم است و در دانشگاه حیفا نیز در مرکز پژوهشهای ایران شناسی و خلیج فارس فعالیت میکند.
او در گفتگو با پروانه وحیدمنش از رادیوفردا در مورد چرایی حمله روز ۱۵ مهر شبهنظامیان حماس به اسرائیل و آینده صلح میان فلسطینیان و اسرائیل میگوید.
خالد مشعل: ایران و حزبالله لبنان سلاح در اختیار ما میگذارند
رهبر سابق حماس روز پنجشنبه گفت این گروه شبهنظامی به اندازه کافی سرباز اسرائیلی به عنوان گروگان در اختیار دارد تا از آنها در مذاکرات برای آزادی زندانیان فلسطینی استفاده کند.
خالد مشعل این اظهارات را در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی «العربیه» بیان کرد.
او که ریاست دفتر حماس در خارج از نوار غزه را برعهده دارد، موضع جهان عرب در قبال حماس را «خوب» توصیف کرد و گفت: «ما از مردم نمیخواهیم که بجنگند».
آقای مشعل افزود: «گروه حزبالله لبنان و ایران سلاح در اختیار ما گذاشته و حمایت میکنند و ما خواهان کمک بیشتر هستیم».
مقامات جمهوری اسلامی ایران از روز ۱۵ مهر که شبهنظامیان حماس به شهرها و شهرکهای اسرائیلی حمله کرده و بیش از ۱۴۰۰ نفر را کشتند، بارها از این عملیات تمجید کرده و آن را نشانه «شکست اطلاعاتی و امنیتی» اسرائیل میدانند.
مقامات ارشد اسرائیلی بارها جمهوری اسلامی ایران و حزبالله لبنان را عامل آموزش شبهنظامیان فلسطینی در غزه، از جمله حماس، معرفی کردهاند.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا میگویند که ایران سالانه دستکم ۱۰۰ میلیون دلار به گروههای مسلح فلسطینی کمک میکند.
رهبر سابق حماس در ادامه با اشاره به اظهارات مقامات اسرائیلی که بر نابودی این گروه تاکید میکنند، گفت: «مبارزه با اسرائیل دشوار است... طالبان، آمریکا را شکست داد و ما نیز اسرائیل را شکست خواهیم داد. کشورهایی که ما را در فهرست تروریستی قرار دادهاند از طریق طرفهای ثالث با ما در ارتباط هستند».
آقای مشعل پیشتر گفته بود که گروگانهای اسرائیلی شامل افسران رده بالای این کشور در یگان نوار غزه هستند.
مقامهای حماس در روزهای گذشته اعلام کردند بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ گروگان اسرائیلی که در حمله روز ۱۵ مهر این گروه به خاک اسرائیلی ربوده شده بودند، در اختیار گروههای شبهنظامی فلسطینی هستند.
حماس پیشتر مدعی شده بودند که بیش از ۱۰ نفر از این گروگانها بر اثر بمبارانهای اسرائیل در نوار غزه کشته شدهاند.
بیش از ۳۰۰ یهودی معترض به جنگ در ساختمان کنگره آمریکا بازداشت شدند
مقامات آمریکایی از بازداشت ۳۰۵ یهودی معترض به ادامه جنگ در غزه که در یکی از ساختمانهای کنگره تجمع کرده بودند، خبر داد.
بر اساس قوانین آمریکا تجمع اعتراضی در ساختمانهای کنگره ممنوع است.
پلیس آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد افراد بازداشت شده در تجمع غیرقانونی آزاد شدهاند، اما سه نفر از آنها به خاطر حمله به پلیس در بازداشت هستند و محاکمه خواهند شد.
این تجمع توسط هواداران دو گروه ضدصهیونیستی «صدای یهودی برای صلح» و «اگر حالا نه» سازماندهی شده بود.
صدها نفر از معترضان روز چهارشنبه بهرغم هشدار پلیس وارد یکی از ساختمانهای کنگره آمریکا شده و شعارهای «یهودیها میگویند همین الان آتشبس»، «بگذار غزه زنده بماند» و غیره به زبانهای انگلیسی و عبری سر دادند.
طی روزهای گذشته برخی اعضای لیبرال کنگره آمریکا نیز با ادامه حملات اسرائیل به غزه مخالفت کرده و میگویند این حملات منجر به بحرانی انسانی خواهد شد.