یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنجشنبه ۲۷ مهر در یک سخنرانی در جمع سربازان اسرائیلی که در جوار مرز با نوار غزه تجمع کردهاند گفت که به زودی غزه را «از داخل خواهید دید.»
از سخنان او چنین برداشت میشود که تهاجم زمینی اسرائیل به نوار غزه که هدف آن نابودی حماس عنوان شده به زودی آغاز خواهد شد.
وزیر دفاع اسرائیل در بخشی از سخنانش خطاب به نیروهای این کشور گفت: «اکنون شما غزه را از دور میبینید ولی به زودی آن را از داخل خواهید دید. فرمان صادر خواهد شد.»
او افزود که نبرد در نوار غزه دشوار و طولانی خواهد بود.
به نظر میرسد در روزهایی که رهبران خارجی از جمله اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، به این کشور سفر کردند ارتش اسرائیل نخواسته است حمله زمینی را آغاز کند.
ساعاتی پس از سخنرانی وزیر دفاع اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور ویدئوی کوتاهی از دیدارش با سربازان اسرائیلی در مرز با نوار غزه منتشر کرد.
او در این دیدار گفت: «ما با تمام قوا به سوی پیروزی میرویم. تمام مردم اسرائیل پشت سر شما هستند و ما برای پیروزی، با ضربات سخت به دشمنان خود یورش میبریم. به سوی پیروزی!»
هشدار در مورد بحران انسانی در نوار غزه
روز پنجشنبه همزمان با دیدار ریشی سوناک از تلآویو، اسرائیل بمباران سنگین نوار غزه را ادامه داد.
در واکنش به حمله بیسابقه و غافلگیرانه حماس در روز ۱۵ مهر که دستکم ۱۴۰۰ اسرائیلی در آن کشته شدند، ارتش اسرائیل علاوه بر بمباران مداوم نوار غزه، با محاصره کامل آن از انتقال آب، مواد غذایی، دارو و سوخت جلوگیری میکند.
همزمان با هشدار نهادهای بینالمللی در مورد بحران انسانی در نوار غزه به نظر میرسد که مصر برای گشایش گذرگاه مرزی رفح آماده میشود. مقامات سازمان ملل گفتند حجم کمکهایی که برای انتقال به نوار غزه آماده شده به هیچوجه پاسخگوی نیازهای مردم نیست.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در دیدار روز چهارشنبه خود از اسرائیل توانست موافقت رهبران این کشور با انتقال ۲۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را جلب کند، اما مارتین گریفیث، هماهنگکننده فعالیتهای بشردوستانه سازمان ملل، در جلسه شورای امنیت گفت مردم غزه حداقل به ۱۰۰ کامیون در روز نیاز دارند.
دو منبع امنیتی مصر گفتند روز پنجشنبه چند کامیون از طریق گذرگاه مرزی رفح وارد نوار غزه شدهاند و محموله آنها تجهیزات لازم برای ترمیم راههایی است که از این گذرگاه به غزه میروند و بر اثر بمباران ارتش اسرائيل در روزهای اخير آسيب ديدهاند.
در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کامیون حامل کمک منتظر عبور هستند و پیشبینی میشود که زودتر از روز جمعه حرکت نخواهند کرد.
دولت اسرائیل با انتقال مقدار محدودی کمک از طریق گذرگاه رفح موافقت کرده است مشروط به این که هیچیک از کمکها به دست حماس نیافتد.
اسرائیل میگوید فقط به شرط آزادی بیش از ۲۰۰ گروگان که در اسارت حماس هستند گذرگاههای مرزی خود با نوار غزه را باز خواهد کرد.
نگرانیها از گسترش جبهههای جنگ
همزمان نگرانیها در مورد گسترش درگیریها به نقاط دیگر افزایش یافته است.
گروه حماس اعلام کرد که پیکارجویان این گروه از جنوب لبنان ۲۰ راکت به سوی اسرائیل شلیک کردهاند و ارتش اسرائیل نیز خبر داد که با توپخانه به این حمله پاسخ داده است. حزب الله لبنان نیز گفت به سوی مواضع ارتش اسرائیل در جوار مرز راکت شلیک کرده است.
هلال احمر فلسطین نیز گفت درجریان درگیریهای مسلحانه در اردوگاه نورشمس واقع در شهر طولکرم در کرانه باختری هشت فلسطینی کشته شدند.
اداره بهداشت نوار غزه ظهر پنجشنبه اعلام کرد تعداد کشتههای حملات اسرائیل به بالای سه هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است و حدود دوازده هزار و ۵۰۰ نفر نیز مجروح شدهاند.
سازمان ملل متحد میگوید حدود نیمی از ساکنان نوار غزه، قریب به یک میلیون نفر، بیخانمان و آواره شدهاند.
ادامه بمباران نوار غزه و بحران بشری در این منطقه خشم افکار عمومی در جهان عرب و کشورهای اسلامی را برانگیخته واقدامات آمریکا و سایر قدرتهای غربی برای جلوگیری از گسترش بحران را دشوارتر کرده است.
جو بایدن روز چهارشنبه قبل از ترک تل آویو از رهبران اسرائیل خواست خشم خود را مهار کنند.
او افزود: «هر چند احساس خشم میکنید ولی نگذارید بر شما مسلط شود. بعد از حملات تروریستی یازده سپتامبر ۲۰۰۱ به آمریکا ما نیز بسیار خشمگین بودیم. هر چند در پی اجرای عدالت بودیم و در نهایت به آن رسیدیم ولی اشتباهاتی نیز مرتکب شدیم.»