لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۵
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۲۳:۲۴ ۲۹.۷.۱۴۰۲

سفر نخست‌وزیر ایتالیا به اسرائیل پس از نشست ناکام قاهره

در ادامه سفرهای رهبران کشورهای متحد اسرائیل برای ابراز همبستگی با مردم این کشور در برابر حملات حماس که به جنگ منجر شده، جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا شامگاه شنبه ۲۹ مهر وارد اسرائیل شد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، خانم ملونی بلافاصله به ستاد کل ارتش اسرائیل رفت تا با همتای اسرائیلی خود، بنیامین نتانیاهو که در نشست دیگری از سران ارتش در ستاد برای بررسی وضعیت جنگی حضور داشت، دیدار کند.

خانم ملونی که از نشست صلح قاهره به تل‌آویو رفته بود، همدردی خود را با مردم اسرائیل بیان و بر لزوم حق دفاع این کشور از امنیت خود و مردمش تأکید کرده است.

نخست‌وزیر یونان و رهبران شمار دیگری از کشورهای غربی نیز که روز شنبه در نشست صلح قاهره شرکت کرده بودند، در راه سفر به اسرائیل برای ابراز همبستگی هستند.

۲۳:۲۸ ۲۹.۷.۱۴۰۲

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل می‌گوید ارتش برای مأموریتی حرفه‌ای وارد غزه خواهد شد

هرتسی هالِوی، رئیس ستادکل ارتش اسرائیل، شامگاه شنبه در میان فرماندهان تیپ ارتش موسوم به «گولانی» گفت که «ما برای مأموریت عملیاتی حرفه‌ای وارد نوار غزه خواهیم شد تا فعالان و زیرساخت‌های حماس را نابود کنیم».

او به نظامیان گفت وقتی عملیات آغاز شد، تصاویر مردمی که دو هفته پیش بدست حماس کشته شدند، جلوی چشم ما خواهد بود.

ژنرال هالِوی افزود: غزه پیچیده و جایی متراکم است، دشمن در آن (غافلگیری‌های زیادی) آماده می‌کند اما ما هم برای او (غافلگیری زیادی) داریم.

رئیس ستاد ارتش به فرماندهان «گولانی» گفت «شجاع و باشید و به سربازان خود اعتماد به نفس بدهید که این روحیه، پیروزی را به ارمغان می‌آورد و حرفه‌ای بودن شما نتیجه (جنگ) را رقم خواهد زد».

روز شنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد که طرح‌هایی برای «گسترش فعالیت‌های عملیاتی» تصویب شده و سربازان اسرائیلی، از جمله نیروهای ذخیره، در تمرینات میدانی شرکت کرده‌اند.

۲۳:۳۲ ۲۹.۷.۱۴۰۲

سخنگوی ارتش اسرائیل می‌گوید ارتش در بهترین شرایط برای خود، وارد غزه می‌شود

سرهنگ دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، شامگاه شنبه در نشست توجیهی شبانه در خصوص رخدادهای روز پانزدهم از جنگ با حماس، این ارزیابی‌ها را که گویا «فشار آمریکا» موجب تأخیر در آغاز عملیات زمینی ارتش اسرائیل شده است، رد کرد.

او گفت «ما در بهترین شرایط برای خود، وارد غزه خواهیم شد».

این سخنگو بار دیگر از آن دسته از ساکنان بخش‌های شمالی غزه که هنوز در این مناطق مانده و به جنوب این باریکه نرفته‌اند، خواست از فرصت استفاده کرده و جان خود را نجات دهند.

سرهنگ هگاری گفت حماس که با کشتن کودکان و والدین و تجاوز و سوزاندن و دزدیدن معلولین، نوزادان و سالمندان اسرائیلی مرتکب «جنایت جنگی» شده، این جنگ را به راه انداخته... و اکنون نیز می‌خواهد از مردم در غزه به عنوان سپر انسانی استفاده کند.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفت حماس می‌خواهد هر چه بیشتر مردم غزه بمیرند تا حس همدردی در جهان را برانگیزد همان‌گونه که در ماجرای شلیک راکت عمل‌نکرده جهاد اسلامی فلسطین بر بیمارستان غزه، دروغ‌ گفت.

سرهنگ هگاری همچنین گفت که از آغاز جنگ، ۵۵۰ راکت عمل‌نکرده شبه‌نظامیان حماس و جهاد اسلامی فلسطین (که به سوی اسرائیل شلیک شده بود) در غزه فرود آمد و ساکنان غزه را کشته است.

این سخنگوی نیروی دفاعی اسرائیل افزود، حماس با آزاد کردن دو گروگان، می‌خواهد خود را «سازمان بشردوستانه» در دنیا معرفی کند در حالی که جهان نباید فراموش کند که حماس از داعش بدتر است؛ گروهی که دو هفته قبل کشتار کرد، تجاوز کرد، هر اسرائیلی، هر عرب اسرائیلی و هر خارجی را در اسرائیل کشت و سوزاند و ربود.

۰۰:۲۳ ۳۰.۷.۱۴۰۲

دیدار مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با محمود عباس

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز شنبه گفت که با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، درباره وضعیت غزه گفت‌وگو کرده است.

آقای بورل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در دیدار با آقای عباس در مورد «وضعیت بشردوستانه غیرنظامیان در غزه ابراز نگرانی» کرده و در «خصوص گزینه‌های کمک‌های بشردوستانه پایدار به کسانی که به کمک نیاز دارند،» گفت‌وگو کرده است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که این اتحادیه کمک‌های بشردوستانه خود به فلسطینی‌ها را سه برابر کرده است.

جوزپ بورل برای شرکت در اجلاس صلح قاهره که برای بررسی جنگ اسرائیل- غزه تشکیل شد، به مصر سفر کرده است.

۰۱:۲۶ ۳۰.۷.۱۴۰۲

اسرائیل از نشست قاهره به خاطر محکوم نکردن حماس انتقاد کرد

دولت اسرائیل روز جمعه از نشست صلح در قاهره که در آن نمایندگان کشورهای عربی-اسلامی و اروپایی حضور داشتند، به خاطر محکوم نکردن حمله مرگبار گروه شبه نظامی حماس در ۱۵ مهر، انتقاد کرد.

در بیانیه وزارت خارجه اسرائیل آمده است: «مایه تاسف است که حتی در مواجهه با آن جنایات وحشتناک، برخی از حاضران در این نشست در محکوم کردن تروریسم یا اعتراف به خطر آن، مشکل داشتند».

این بیانیه اضافه کرده است: «اسرائیل آنچه را که باید انجام دهد انجام خواهد داد و از جامعه بین المللی انتظار دارد که نبرد موجه این کشور را به رسمیت بشناسد».

نشست «صلح قاهره» برای بررسی جنگ اسرائیل- غزه روز شنبه با حضور سران و مقامات بلندپایه شماری از کشورهای عربی-اسلامی و اتحادیه اروپا بدون دستیابی به توافقی برگزار شد. اسرائیل و ایران در این نشست حضور نداشتند.

۰۴:۲۹ ۳۰.۷.۱۴۰۲

حمله هوایی ارتش اسرائیل به مسجدی در جنین در کرانه باختری

ارتش اسرائیل بامداد یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مسجد «الانصار » در جنین در کرانه باختری را هدف حمله هوایی قرار داده است.

در این بیانیه تصریح شده است، براساس اطلاعات به دست آمده حماس و جهاد اسلامی از « این مسجد به عنوان مرکز فرماندهی برای طراحی و اجرای عملیات تروریستی علیه غیرنظامیان استفاده می‌کردند» و در صدد یک «حمله تروریستی قریب الوقوع» بودند.

۱۰:۰۸ ۳۰.۷.۱۴۰۲

بمباران‌های سنگین منتسب به اسرائیل فرودگاه‌های اصلی سوریه را از کار انداخت

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند حملات هوایی که بامداد یکشنبه ۳۰ مهر در سوریه انجام شد، «گسترده‌ترین» در نوع خود از آغاز سال میلادی جاری بود.

به نوشته یدیعوت آحرونوت، دلیل گستردگی حملات، نگرانی از ورود نیروها، پرسنل نظامی و انتقال سلاح از ایران بود.

این حملات در آغاز روز شانزدهم از جنگ حماس و اسرائیل رخ داده است. در طول این جنگ دو بار دیگر نیز حملات منتسب به اسرائیل در سوریه انجام شده بود.

اما براساس این گزارش، در حمله تازه به سوریه وزن بمب‌هایی که استفاده شد، بیشتر از بمب‌هایی بود که در حملات شنبه‌شب تا بامداد یکشنبه به روی حدود ۱۰۰ هدف وابسته به حماس در غزه انداخته شد.

یدیعوت آحرونوت نوشت ارتش اسرائیل نگرانی زیادی دارد که در وضعیت جاری نیروها و تسلیحات پیشرفته از ایران و عراق به لبنان و سوریه برسد و ازاین روی، باندهای فرودگاه‌های سراسر سوریه را مورد حمله قرار داد.

گزارش‌های منابع سوری نیز تأیید کرده که فرودگاه‌های دمشق و حلب از کار افتاده و فعالیت در آن‌ها فعلاً تعلیق شده است.

احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد که نماینده رهبر جمهوری اسلامی ایران در استان خراسان رضوی و پدر همسر ابراهیم رئیسی نیز هست، در خطبه نماز جمعه روز ۲۸ مهر گفت: «دیپلماسی فعال دولت در قالب سفرهای اخیر وزیر خارجه به سوریه، عراق، لبنان و دیگر کشورهای منطقه… موجب شد که نیروهای مقاومت دراین کشورها به حال آماده‌باش علیه اسرائیل درآیند.»

او افزوده بود به برکت تعاملات دیپلماتیک ایران، … حشدالشعبی (عراق)، انصارالله (یمن) و حزب‌الله پای کار هستند تا اگر اسرائیل خواست به‌طور کامل مسلط شود، آن‌جا بریزند.»

۱۰:۲۵ ۳۰.۷.۱۴۰۲

آمریکا سامانه‌های دفاع هوایی بیشتری در خاورمیانه مستقر می‌کند

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، روز شنبه ۲۹ مهر اعلام کرد در واکنش به حملات انجام شده اخیر علیه نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، این کشور سامانه موشکی پدافند هوایی بیشتری در منطقه مستقر می‌کند. این سامانه‌ها از نوع پاتریوت و تاد هستند.

آمریکا از آغاز جنگ حماس و اسرائیل در روز ۱۵ مهر، تا حال دو ناو هواپیمابر، کشتی‌های پشتیبانی آن‌ها و حدود ۲ هزار تفنگدار دریایی را راهی خاورمیانه کرده و این ناوها در شرق دریای مدیترانه در نزدیکی اسرائیل مستقر شده‌اند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا که خود برای بیان «حمایت بی‌دریغ» واشینگتن از اسرائیل و «اطمینان از تأمین تمامی نیازهای اسرائیل برای دفاع از خود» به منطقه سفر کرد، پس از سفرش نیز به‌طور منظم و تقریباً روزانه در تماس و گفت‌وگوی تلفنی با یوآو گالانت، همتای اسرائیلی خود بوده است.

ژنرال آستین روز شنبه گفت به دنبال گفت‌وگوهای مفصل با رئیس‌جمهور ایالات متحده در خصوص تنش‌های اخیر ناشی از ایران و نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه، پنتاگون امروز یک رشته گام‌های بیشتر با هدف تقویت بیشتر دفاعی در منطقه برداشت.

بیانیه ژنرال آستین همچنین حاکی است که آمریکا اعزام نیروهای بیشتر در منطقه را در دستور کار قرار داده تا در صورت نیاز سریعاً اعزام شوند. به‌شمار این نیروهای بیشتر اشاره نشد.

وزیر دفاع آمریکا گفت این گام‌ها تقویت تلاش‌های بازدارندگی در منطقه و برای حفاظت از نیروهای آمریکایی است و به دفاع از اسرائیل نیز کمک می‌کند.

آمریکا دو سال پیش در پی کاهش تنش‌های آن زمان با ایران، سامانه‌های دفاع هوایی خود را از منطقه کاهش داده بود.

۱۱:۰۵ ۳۰.۷.۱۴۰۲

۱۴ شهرک دیگر در مرز شمالی اسرائیل موقتاً تخلیه می‌شود

در پی افزایش تنش و درگیری میان افراد مسلح در جنوب لبنان با ارتش اسرائیل در نزدیکی مرز شمالی اسرائیل، وزارت دفاع و سخنگوی ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۳۰ مهر اعلام کردند که ۱۴ شهرک دیگر در بخش شمالی اسرائیل از ساکنان خود تخلیه موقت می‌شود.

بر اساس این گزارش، این شهرک‌ها آن‌هایی هستند که در بُرد ۵ کیلومتری مرز قرار دارند. این طرح تخلیه با بودجه دولتی انجام می‌شود و ساکنان موقتاً به اماکن دیگری در سایر نقاط دورتر از مرز فرستاده می‌شوند.

شهرک‌هایی که تخلیه می‌شوند: شنیر، دان، بیت هیلل، شاعار ییشوو، هاگشاریم، لیمان، متسووه، آیالون، گورن، گرانوت هاگالیل، اِوِن مناخم، ساسا، تسیوعون و شهرک راموت نفتالی گزارش شده‌اند.

در روزهای گذشته نیز ۲۳ هزار تن از ساکنان شهر کریات شمونا که شمالی‌ترین شهر بزرگ مرزی است و در فاصله حدود ۴ کیلومتری مرز است، تخلیه شد.

حزب‌الله و حماس مسئولیت شلیک راکت در دو هفته اخیر به مرز شمالی اسرائیل را برعهده گرفته و هر بار نیز، ارتش اسرائیل با بالگرد و آتش توپخانه خود به این حملات واکنش نشان داده است.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز شنبه در میان نظامیان کشورش در شمال گفت «حزب‌الله تصمیم گرفته در این جنگ شرکت کند» ولی بهای سنگینی خواهد پرداخت.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله، از آغاز جنگ حماس با اسرائیل، در خصوص این رویدادها سکوت کرده است اما نعیم قاسم، معاون او، روز شنبه ۲۹ مهر گفت «ما در جنوب لبنان برای لبنان و فلسطین می‌جنگیم، در قلب مبارزات هستیم و دستاوردهایی داریم، و هر زمان که نیاز به دخالت ما باشد، مداخله خواهیم کرد».

۱۱:۴۸ ۳۰.۷.۱۴۰۲

بیشتر

XS
SM
MD
LG