هشدار جدید اسرائیل: هر کس در شمال نوار غزه بماند ممکن است «همدست تروریستها» بهشمار بیاید
ساکنان غزه میگویند هشدارهای جدیدی از ارتش اسرائیل برای تخلیه شمال غزه و رفتن به جنوب این باریکه دریافت کردهاند.
به نوشته خبرگزاری رویترز، در این هشدارها آمده است افرادی که در نیمه شمالی غزه بمانند «میتوانند به عنوان طرفداران یک سازمان تروریستی» بهشمار بیایند.
بنابر این گزارش، این پیام در برگههایی با نام و آرم ارتش اسرائیل از روز شنبه تحویل داده شد و از طریق پیامهای صوتی تلفن همراه نیز در سراسر نوار غزه برای ساکنان ارسال شده است.
در این اعلامیه آمده است: «هشدار فوری، به ساکنان غزه. حضور شما در شمال وادی غزه جان شما را به خطر میاندازد. هرکسی که تصمیم بگیرد شمال غزه را به سمت جنوب وادی غزه ترک نکند، ممکن است به عنوان همدست در یک سازمان تروریستی شناخته شود.»
وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه به ایران سفر میکند
ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور روز دوشنبه برای دیدار با مقامات ایران به تهران سفر میکند.
وزیر خارجه روسیه پیش از این نسبت به احتمال جدی گسترش درگیریها در خاورمیانه هشدار داده و «تلاشها برای مقصر جلوه دادن ایران در بحران غزه» را «تحریکآمیز» خوانده بود.
همزمان روسیه گفته بود که در حال رایزنی با ترکیه است. لاوروف همچنین روز چهارشنبه در یک سفر دو روزه به کره شمالی رفت.
روسیه پیش از سفر لاوروف به کره شمالی، قطعنامهای برای توقف جنگ حماس و اسرائیل در سازمان ملل ارائه کرد که وتو شد.
ارتش اسرائیل میگوید قصد دارد فیلمهایی را که از دوربینهای وصلشده به لباس شبهنظامیان حماس در حمله روز ۱۵ مهر آنها به اسرائیل بهطور خودکار ضبط شده، «بهزودی» به خبرنگاران خارجی در اسرائیل نشان دهد.
صدها تن از شبهنظامیان حماس در حمله آن روز مجهز به دوربینهایی وصلشده به لباس خود بودند تا عملیات خود را برای این سازمان مستند کنند. حماس در برخی از گزارشهای خود در روزهای اول این بحران که به جنگ با اسرائیل کشیده شد، بخشهایی کوتاه از فیلمها را به صورت سانسورشده منتشر کرده بود.
شبکه کان اسرائیل روز یکشنبه ۳۰ مهر اعلام کرد که از میان این فیلمها، «مستنداتی به حدود ۳۰ دقیقه به خبرنگاران خارجی در اسرائیل نشان داده میشود تا از آن برای شبکهها و رسانههای جهانی گزارش تهیه کنند» اما نظر به فجیع بودن فیلمها، خبرنگاران خارجی نباید فیلمها را ضبط کنند.
وزارت دفاع کانادا روز شنبه در بیانیهای نوشت که «ارزیابیهای مستقل ستاد فرماندهی نیروهای اطلاعاتی کانادا با اطمینان بالا نشان میدهند که اسرائیل به بیمارستان الاهلی غزه حمله نکرده است.»
وزارت دفاع کانادا اضافه کرده که احتمالاً راکت شلیک شده از غزه که تغییر مسیر داده عامل انفجار این بیمارستان غزه بودهاست.
شبهنظامیان فلسطینی، ایران و شماری از کشورهای عربی، اسرائیل را عامل انفجار بیمارستان الاهلی غزه معرفی کردند درحالی که اسرائیل میگوید جهاد اسلامی مسئول این انفجار است.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز در روزهای گذشته گفت اطلاعات سازمانهای اطلاعاتی کشورش این احتمال را قوی کرده که انفجار بیمارستان غزه ناشی از اقدام خود فلسطینیان بود.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز هفته گذشته چند بار با استناد به اطلاعات گردآوریشده از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا شامل پنتاگون گفت رویداد منجر به مرگ در بیمارستان غزه «کار طرف مقابل بوده نه اسرائیل.»
سخنگوی ارتش اسرائیل گفتهاست در ۱۵ روز اول جنگ، سازمانهای حماس و جهاد اسلامی از میان هزاران راکتی که به اسرائیل شلیک کردند، «باعث مرگ خود فلسطینیان غزه نیز شدند چون ۵۵۰ راکت آنها در خود غزه فرود آمد.»
ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد در ساعات پیشازظهر این روز افرادی را هدف قرار داده که قصد داشتند از جنوب لبنان به مرز شمالی اسرائیل حمله راکتی انجام دهند. به گفته ارتش اسرائیل، این راکتها ظاهراً به سوی منطقه زرعیت در شمال اسرائیل نشانهگیری شده بود.
همچنین به گزارش هاآرتص، یک فروند پهپاد که از آسمان جنوب لبنان به سوی حریم هوایی اسرائیل نزدیک میشد، در هوا منهدم شد.
از یک روز پس از آغاز جنگ حماس علیه اسرائیل، مرز اسرائیل با جنوب لبنان نیز متشنج و شاهد حملات پیاپی راکتی بوده است.
وزارت دفاع اسرائیل روز یکشنبه هزاران تن دیگر از ساکنان اسرائیلی در مرز شمالی را نظر به نگرانی از وخیمترشدن درگیریها تخلیه و به مناطق جنوبیتر از مرز منتقل کرد.
امیرعبداللهیان: اگر اقدامات اسرائیل در غزه متوقف نشود منطقه از کنترل خارج خواهد شد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز یکشنبه گفت که به آمریکا و اسرائیل «هشدار میدهد» که اگر اقدامات اسرائیل در نوار غزه متوقف نشود «هر احتمالی در هر لحظهای وجود دارد و منطقه از کنترل خارج خواهد شد».
او که با نالدی پاندور، همتای خود از آفریقای جنوبی در تهران دیدار میکرد، اضافه کرد: «با صدای بلند اعلام میکنم که امروز منطقه همانند بشکه باروت است و هرگونه محاسبه غلط در ادامه این جنگافروزی ... میتواند پیامدهای سنگین در منطقه و علیه جنگافروزان به همراه داشته باشد».
آقای عبداللهیان دوشنبه ۲۴ مهر نیز در یک سخنرانی ویدئویی در خصوص تحولات جنگ حماس و اسرائیل گفته بود در صورت ادامهٔ حملات اسرائیل به غزه «هر اقدامی متصور است».
او در ادامه تأکید کرده بود «اگر از فرصتهای محدود و فشرده» سازمان ملل استفاده نشود، «امکان گشایش جبهههای جدید علیه اسرائیل اجتناب ناپذیر است».
تلفات ساکنان غزه به ۴۶۵۱ نفر رسید
سخنگوی وزارت بهداشت غزه روز یکشنبه گفت که از ۷ اکتبر (پانزدهم مهر)، حملات اسرائیل به غزه منجر به کشته شدن ۴۶۵۱ فلسطینی شده است که ۴۰ درصد از آنها کودک هستند.
به گزارش رویترز، به گفته اشرف القدره، بیش از ۱۴ هزار و ۲۴۵ نفر دیگر نیز در غزه زخمی شدهاند که ۷۰ درصد آنها کودک و زن هستند. او افزود که حملات اسرائیل طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۶۶ فلسطینی از جمله ۱۱۷ کودک را کشته است.
بنابر گزارشها، از روز پانزدهم مهر به اینسو، در کرانه باختری رود اردن نیز ۹۰ فلسطینی کشته و ۱۴۰۰ نفر زخمی شدهاند.
آمار تلفات اسرائیلیها نیز از زمان حمله حماس به اسرائیل، ۱۴۰۵ کشته و ۵ هزار و ۱۳۲ مجروح گزارش شده است.
ژنرال ذخیره ییسرائل زیو، از فرماندهان ارشد پیشین ارتش اسرائیل، روز یکشنبه ۳۰ مهر در گفتوگو با شبکه کان این کشور در ارتباط با موشکهایی که نیروهای حوثی چند روز پیش از سواحل یمن شلیک کردند، گفت که هدف آنها خاک اسرائیل بوده و افزود: «شاید انگشتی که ماشه شلیک موشک را فشار داد، حوثی بود اما دستور، ایرانی بود.»
او گفت حوثیها موشکهایی با برد ۲ هزار کیلومتر دارند که ارزیابی میشود توان نقطهزنی داشته باشند.
ناو آمریکایی یواساس کارنی روز پنجشنبه در حالی که از آبراه سوئز به سوی جنوب در حرکت بود، موشکها و پهپادهای رها شده از سواحل یمن را رهگیری کرده بود.
شبکه سیانان روز جمعه گفت ناو آمریکایی به مدت ۹ ساعت مشغول رهگیری موشکها و ۱۵ فروند پهپاد از مبدأ یمن بود.
یک مقام آمریکایی آشنا به این وضعیت به سیانان گفت موشکها و پهپادها در امتداد دریای سرخ به سوی شمال حرکت کردند و مسیر حرکت آنها «هیچ شکی باقی نگذاشت که به سوی اسرائیل شلیک شده بودند.»
هشدار وزیر اسرائیلی میگوید اگر حزبالله جبهه جدید باز کند، به ایران حمله میکنیم
نیر برکت، وزیر اقتصاد اسرائیل، روز یکشنبه ۳۰ مهر در گفتوگو با روزنامه بریتانیایی دیلیمیل گفت که «اگر حزبالله بخواهد جبهه جنگ در شمال اسرائیل باز کند، ما نیز به ایران حمله خواهیم کرد».
آقای برکت افزود: «برنامه ایران این است که از همه جبههها به اسرائیل حمله کند، اگر پی ببریم که قصد حمله در حال عملی شدن است، نه تنها ما در تمامی جبههها پاسخ خواهیم داد، بلکه سر مار را که ایران است، خواهیم زد».
این وزیر همحزبی بنیامین نتانیاهو گفت که گشایش جبهه نبرد از سوی حزبالله سبب خواهد شد که اسرائیل «آن را از روی زمین محو کند».
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله، از آغاز حمله حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر تا کنون در مورد این بحران اظهارنظرعمومی نکرده است. اما شیخ نعیم قاسم، معاون حسن نصرالله، روز ۲۹ مهر گفت هر جا نیاز به مداخله باشد، این کار انجام خواهد شد.
هشدار نتانیاهو به حزبالله در مورد ورود احتمالی به جنگ
همزمان با ادامه تنش در مرز جنوب لبنان با شمال اسرائیل در شانزدهمین روز از جنگ حماس و ارتش اسرائیل، بنیامین نتانیاهو با حضور در میان شماری از نظامیان کشورش در این مرزها گفت «اگر حزبالله تصمیم بگیرد پای خود را وارد این جنگ کند، به حسرت جنگ دوم لبنان خواهد نشست».
«جنگ دوم لبنان» اشاره به جنگ سال ۲۰۰۶ میان اسرائیل و حزبالله، پس از حمله نیروهای حزبالله به اسرائیل و کشتن هشت سرباز و ربودن جسد دو سرباز این کشور دارد.
این جنگ ۳۴ روز طول کشید، که مدتی بعد از آن، حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله گفت اگر یک درصد احتمال داده بود که واکنش اسرائیل چنان است که رخ داد، آن عملیات را که به آغاز جنگ منجر شد، اجرایی نمیکرد.
به گزارش هاآرتص و یدیعوت آحرونوت، بنیامین نتانیاهو روز ۳۰ مهر گفت ما حزبالله را با نیرویی فلج خواهیم کرد که «حتی تصور آن را هم نکرده باشد و مفهوم آن، ویرانی لبنان خواهد بود».
آقای نتانیاهو افزود که فعلاْ نمیتواند بگوید که حزبالله تصمیم میگیرد به طور کامل وارد جنگ شود یا نه، اما اسرائیل «برای هر سناریویی آماده است».
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، که روز ۲۹ مهر به میان نظامیان در شمال اسرائیل رفته بود، اظهار داشت همه شواهد نشان میدهد که حزبالله «تصمیم به مشارکت در این جنگ گرفته است».
ژنرال ذخیره تامیر هیمن، فرمانده پیشین سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، روز ۲۹ مهر به شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفت مداخله وسیع احتمالی حزبالله در جنگ جاری اسرائیل و حزبالله، دستوری خواهد بود که به تصمیم شخص رهبر جمهوری اسلامی ایران بستگی دارد و نه حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله.