بازداشت صدها فلسطینی در کرانه باختری
اسرائیل میگوید از زمان حمله حماس به اسرائیل، کمتر از ۲۰ روز پیش، حدود ۸۰۰ فلسطینی را در کرانه باختری بازداشت کرده که بیش از ۵۰۰ نفرشان، با حماس ارتباط داشته اند.
بر این اساس، تنها در شب گذشته، ۶۴ نفر، از جمله ۳۷ عضو حماس، بازداشت شدهاند.
در عملیات دیشب، دو فلسطینی هم پس از درگیری با سربازان اسرائیلی، کشته شدند.
آمار تازه قربانیان فلسطینی جنگ اسرائیل و حماس
وزارت بهداشت غزه میگوید از آغاز جنگ جاری بین اسرائیل و حماس، دستکم ۵۰۸۷ فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل کشته شده اند.
بر اساس این گزارش ۲۰۵۵ تن از این قربانیان، کودک بوده اند و نزدیک به ۱۵۳۰۰ نفر هم زخمی شده اند.
در ادامه این گزارش آمده که تنها ظرف ۲۴ ساعت گذشته، ۴۳۶ فلسطینی، شامل ۱۸۲ کودک، در حملات هوایی اسرائیل جان خود را از دست داده اند.
بر این اساس، بیشتر این تلفات، در مناطق جنوبی نوار غزه به بار آمده؛ مناطقی که بسیاری از آوارگان در آنها پناه گرفتهاند. رادیو فردا امکان راستیآزمایی مستقل این آمار را ندارد.
ادعای نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی: غرب به اسرائیل مجوز کشتن داده است
محمد اشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی، روز دوشنبه کشورهای غربی را متهم کرد که به اسرائیل «مجوز کشتن» در جنگ خود علیه حاکمان نوار غزه داده است.
اسرائیل از زمان یورش شبهنظامیان حماس به شهرها و شهرکهای این کشور در روز ۱۵ مهر که دستکم ۱۴۰۰ کشته در طرف اسرائیلی برجا گذاشته، اقدام به بمباران شدید مناطق مختلف نوار غزه کرده است.
بر اساس ادعای وزارت بهداشت حماس، این حملات تاکنون منجر به کشته شدن پنج هزار نفر شده است که عمدتا غیرنظامیان هستند. این آمار بهدلیل عدم دسترسی منابع مستقل به نوار غزه، قابل تایید یا تکذیب نیست.
نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی در آغاز یک نشست این تشکیلات گفت: «آنچه که ما از دهان رهبران اشغالگر (اسرائیلی) در مورد تهاجم زمینی میشنویم، به معنای جنایات، قساوتها و کوچ اجباری بیشتر است».
او افزود: «ما اظهاراتی که به معنای مجوز کشتن و ایجاد پوشش سیاسی برای اسرائیل به منظور دست زدن به کشتار دستهجمعی و ویرانی در غزه است را محکوم میکنیم».
اسرائیل گفته است که قصد دارد در تهاجم زمینی به نوار غزه، گروه حماس را از میان بردارد ولی برنامهای برای اداره این منطقه ندارد.
در روزهای اخیر، جو بایدن، رئيسجمهور آمریکا، ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، از اسرائیل دیدار و بر حق این کشور در دفاع از خود در برابر اقدامات «تروریستی» گروههای شبهنظامی فلسطینی بویژه حماس در نوار غزه تاکید کردند.
این رهبران در عین حال از اسرائیل درخواست کردند که در اقدامات خود به قوانین بشردوستانه بینالمللی پایبند باشد.
سازمان بینالمللی مهاجرت: بهدنبال تنش در مرز اسرائیل، بیش از ۱۹ هزار نفر در لبنان آواره شدهاند
سازمان بینالمللی مهاجرت روز دوشنبه اعلام کرد از زمان بالا گرفتن تنشها بین گروه حزبالله لبنان و اسرائیل در نتیجه جنگ غزه، بیش از ۱۹ هزار نفر در لبنان آواره شدهاند.
این سازمان وابسته به سازمان ملل در گزارش خود گفته است: «افزایش حوادث بین مرزی» سبب آوارگی ۱۹ هزار و ۶۴۶ نفر «هم در جنوب و هم در سایر نقاط» لبنان شده است.
محمدعلی ابونائله، سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت، به خبرگزاری فرانسه گفته که «انتظار میرود تنشهای مرزی افزایش یابد».
بهدنبال حملات روز ۱۵ مهر گروه حماس به اسرائیل، گروه حزبالله لبنان و سایر شبهنظامیان فلسطینی در حمایت از این گروه، اقدام به نفوذ در خاک اسرائیل و آتشباری به سوی مواضع ارتش این کشور کردهاند که با واکنش اسرائیل و گلولهباران جنوب لبنان روبرو شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در نتیجه این درگیریها تاکنون ۴۰ نفر در طرف لبنانی کشته شدهاند که عمدتا از میان پیکارجویان هستند، اما در میان آنها سه غیرنظامی از جمله یک خبرنگار رویترز نیز جان باختهاند.
هشدار یونان درباره موج جدید پناهجویی به اروپا همزمان با جنگ اسرائیل و حماس
وزیر امور مهاجرت یونان روز دوشنبه با هشدار درباره موج ناگهانی هجوم پناهجویان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پی جنگ میان اسرائیل و حماس، خواستار مراقبت و انسجام بیشتر میان اعضای این اتحادیه شد.
دیمیتریس کاریریدیس در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت در صورت افزایش بیثباتی در خاورمیانه بخصوص در اطراف مصر، همیشه این خطر وجود دارد که اوضاع «وخیم» شود.
او افزود: «باید مراقب باشیم و به عنوان کشورهای اروپایی متحد شویم. باید از مرزها محافظت بیشتری کنیم و با شبکههای جنایتکار قاچاق انسان بجنگیم و برای کسانی که پناهگاه ندارند، وارد عمل شویم.»
وزیر امور مهاجرت یونان که برای دیدار با همتای ترکیهای خود به آنکارا رفته است تا راههای کاهش ورود پناهجویان را بررسی کند، تأکید کرد کشورهای اروپایی باید معاهده جدید درباره پناهجویان را نهایی کنند.
در جریان بحران مهاجرت سال ۲۰۱۵ به اروپا، دولتهای اتحادیه اروپا در برابر هجوم بیش از یک میلیون پناهجو که بیشترشان سوریهایی بودند که از ترکیه به یونان رفتند، دچار مشکل شدند و آن اتفاقات باعث تقویت نیروهای سیاسی راست افراطی در اروپا شد.
نخستوزیر اسرائیل عملیات زمینی در غزه را «فعلا به تعویق انداخته است»
رونن برگمن، گزارشگر روزنامههای نیویورک تایمز و یدیعوت آحرونوت، عصر دوشنبه به شبکه اسرائیلی کان گفت از روی شواهد و مذاکرات مطرحشده در کابینه جنگی اسرائیل، این احتمال تقویت شده که بنیامین نتانیاهو فعلا انجام عملیات زمینی در نوار غزه را به تعویق انداخته است.
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل نیز یکشنبهشب همزمان با هفتمین گفتوگوی تلفنی رئیسجمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو در روزهای اخیر، اعلام کرد نخستوزیر اسرائیل برای دادن بخت موفقیت به احتمال آزادی شمار بیشتری از گروگانها آغاز مرحله عملیات زمینی را به تعویق انداخته است.
در این میان، نیویورک تایمز روز دوشنبه در گزارش دیگری نوشت آمریکا از اسرائیل خواسته است از کلیدزدن مرحله زمینی عملیات در غزه خودداری کند تا شمار بیشتری از نیروهای آمریکایی در منطقه مستقر شوند.
وزیران دفاع و خارجه آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با شبکههای تلویزیونی آمریکایی گفتند احتمال تشدید بحران در منطقه و هدف قرار گرفتن نظامیان آمریکایی در جریان جنگ جاری، وجود دارد.
نیویورک تایمز: آمریکا و قطر در تلاش برای آزادی ۵۰ گروگان دو تابعیتی ربودهشده توسط حماس هستند
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز دوشنبه با استناد به اظهارات «یک مقام ارشد نظامی اسرائیلی» نوشت مذاکرات جاری میان قطر و آمریکا برای آزادی ۵۰ تن از گروگانهای ربودهشده از اسرائیل به نوار غزه توسط حماس، در جریان است.
براساس این گزارش، این گروه که کوشش برای آزادی آنها در دست انجام است، تابعیت دوگانه دارند.
حماس جمعه شب گذشته یک مادر و دختر دارای تابعیت دوگانه اسرائیلی-آمریکایی را آزاد کرد. آمریکا در این ارتباط از قطر سپاسگزاری کرده بود.
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، روز دوشنبه گفت شمار کسانی که با قطعیت میتوان ربایش آنها به غزه را تا کنون تأیید کرد، به ۲۲۲ نفر افزایش یافته است.
به نوشته نیویورک تایمز، آزادی حدود ۵۰ تن از گروگانهایی که دارای تابعیت کشورهای مختلف هستند، «بدون ارتباط با معامله احتمالی گستردهتری است که ممکن است آن نیز عملی شود» و قطر و آمریکا در این مذاکرات دخیل هستند.
نام «مقام نظامی ارشد اسرائیلی» در این گزارش فاش نشده و به میزان مداخله احتمالی اسرائیل در این مذاکرات اشاره نشده است.
بخشی از سران حماس در خارج از سرزمینهای فلسطینینشین، مانند اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این سازمان، ساکن قطر هستند و از دوحه فعالیت علیه اسرائیل را رهبری میکنند.
بلینکن: اسرائیل نمیتواند به وضعیت پیش از جنگ با حماس برگردد
وزیر خارجه ایالات متحده میگوید در پایان جنگ اسرائیل و حماس، اسرائیل نمیتواند به وضعیت پیش از این جنگ بازگردد.
آنتونی بلینکن روز یکشنبه در گفتگو با شبکه انبیسی، در پاسخ به این پرسش که چه کسی پس از پایان این جنگ بر غزه حکومت خواهد کرد، گفت: «ما دو چیز را میدانیم؛ آنها (اسرائیلیها) نمیتوانند به وضعیت جاری (که تا پیش از این جنگ میان اسرائیل و حماس برقرار بود) برگردند و حماس نمیتواند کاری را که کرد، تکرار کند».
اسرائیل تأکید کرده که هدف از حملات هوایی به غزه و درخواست از ساکنین بخش شمالی این باریکه برای رفتن به بخش جنوبی آن، «حذف قابلیتهای نظامی حماس» است.
یوآو گالانت، وزیر دفاع، و دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در روزهای گذشته تأکید کردند که کشورشان قصدی برای تسلط دوباره بر غزه پس از «برچیدن حکومت حماس» در این باریکه ندارد.
با این حال، شماری از سیاستمداران پیشین اسرائیلی مانند آیلت شاکد، وزیر پیشین دادگستری و کشور، به صراحت گفتهاند باریکه غزه در دست فلسطینیان پس از جنگ کنونی باید کوچکتر از مساحتی باشد که تا پیش از حمله روز ۱۵ مهر حماس بود.
نخستوزیر بریتانیا: راکت پرتابشده از غزه موجب انفجار در بیمارستان الاهلی شد
نخستوزیر بریتانیا روز دوشنبه گفت به احتمال زیاد راکت پرتابشده از نوار غزه موجب انفجار در بیمارستان الاهلی این باریکه شد، نه حمله اسرائیل.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ریشی سوناک در نشست پارلمان گفت: «برداشت دولت بریتانیا این است که این انفجار احتمالا ناشی از یک راکت، یا بخشی از آن، بوده است که از نوار غزه به سوی اسرائیل شلیک شده بود».
او افزود: «گزارش غلط در مورد این حادثه تاثیر منفی بر منطقه، از جمله روی یک تلاش حیاتی دیپلماتیک ایالات متحده و تنشهایی گذاشت که در بریتانیا بوجود آورد».
اداره بهداشت غزه که تحت حاکمیت گروه حماس است، مدعی شده که در انفجار بیمارستان الاهلی غزه که آن را به حمله هوایی اسرائیل نسبت میدهد، ۴۷۱ نفر کشته شدند.
این در حالی است که اسرائیل میگوید این انفجار ناشی از عمل نکردن یک راکت پرتابشده از سوی گروه جهاد اسلامی بوده که به بیمارستان برخورد کرد و شمار تلفات آن نیز بسیار کمتر از آمار اعلامشده توسط اداره بهداشت غزه است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، و چند مقام و سازمان اطلاعاتی غربی نیز این انفجار را متوجه راکتپراکنی اشتباهی شبهنظامیان فلسطینی در نوار غزه دانستهاند.