پژوهشگر اسرائیلی: تصمیم برای ورود حزبالله به جنگ با اسرائیل در تهران گرفته میشود
تبادل آتش و تنش میان ارتش اسرائیل و حزبالله لبنان تشدید شده است. مقامهای حزبالله لبنان میگویند هر زمانی که لازم بدانند، درگیری با اسرائیل را گسترش خواهند داد.
در مقابل، مقامهای اسرائیلی هشدار دادهاند که ورود حزبالله به جنگ با اسرائیل بهایی سنگین برای حزبالله و لبنان خواهد داشت.
سرهنگ الداد شاویت، پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائيل و از مسئولان سابق سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل و سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد)، در گفتوگو با ایلیا جزایری از رادیوفردا گفت تصمیم برای جنگ حزبالله با اسرائیل در تهران گرفته میشود.
سفر نخستوزیر هلند به اسرائیل برای ابراز همدردی با مردم این کشور
در ادامه دیدار رهبران کشورهای غربی از اسرائیل همزمان با جنگ این کشور با حماس، مارک روته، نخستوزیر هلند، روز دوشنبه با نخستوزیر، مشاور امنیت ملی و شماری دیگر از مقامات ارشد این کشور دیدار کرد.
بنیامین نتانیاهو به همتای هلندی خود گفت حماس در اقدامات خود علیه مردم اسرائیل، مرتکب جنایات هولناکی شد.
او افزود: پس از دیدار از شهرکهای جنوب اسرائیل صحنههای وحشتناکی دیدم که مشابه آن رخ نداده بود.
بنیامین نتانیاهو با «داعش» خواندن حماس، افزود: «ما در نبرد تمدنی علیه بربریسم هستیم».
نخستوزیر اسرائیل افزود همانگونه که جهان در نبرد با داعش متحد شد، دنیا باید با اسرائیل در نبرد علیه حماس شریک شود تا آن را شکست دهد.
کاخ الیزه نیز تأیید کرده که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، قرار است روز سهشنبه برای ابراز همدردی با مردم اسرائیل، به این کشور سفر کند.
رهبران آلمان، آمریکا، رومانی، بریتانیا، ایتالیا، قبرس و یونان در میان کشورهای متحد اسرائیل بودند که در روزهای گذشته به اسرائیل سفر کردند.
پخت غذا برای نیروهای ارتش اسرائیل توسط داوطلبان
حماس میگوید دو گروگان دیگر زن را آزاد کرده است
سخنگوی گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، میگوید این گروه دو گروگان دیگر زن را آزاد کرده است.
به گزارش خبرگزاریهای بینالمللی، ابوعبیده گفت: آزادی این دو تن بهدنبال میانجیگری قطر و مصر و در راستای اهداف بشردوستانه صورت گرفته است.
این سخنگو اظهار داشت: «ماتصمیم گرفتیم که آنها را به خاطر امور بشردوستانه و وضعیت بد درمانی آزاد کنیم... بهرغم اینکه دشمن، جمعه گذشته از تحویل گرفتن آنها خودداری کرد».
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل میگوید این دو گروگان کهنسال بوده و خانوادههای آنها در جریان آزادیشان قرار گرفتهاند. خبرگزاری مصر هم اعلام کرده گروگانهای آزاد شده به گذرگاه رفح در مرز این کشور با نوار غزه فرستاده شدهاند.
به گزارش خبرنگار رادیوفردا از اسرائیل، این دو گروگان به نامهای یوخباد لیفشیتس ۸۵ ساله و نوریت کوپر ۸۰ ساله هستند. این در حالی است که عودد لیفشیتس، همسر خانم یوخباد، یکی دیگر از سالمندان اسرائیلی است که همچنان در گروگان حماس است.
به گزارش شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل، عودد لیفشیتس ۸۶ ساله، روزنامهنگار چپگرا در روزنامه «داوار» بود که به مدت دهها سال از صلح با فلسطینیان حمایت کرده است.
لیفشیتس و کوپر تابعیت خارجی ندارند و تنها شهروند اسرائیل هستند.
این دو مادربزرگ از ساکنان کیبوتص نیرعوز بودند.
گروه حماس روز ۲۸ مهر نیز دو گروگان زن به نامهای یهوودیت رعنان و دخترش ناتالی را آزاد کرد.
روز دوشنبه گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه احتمالا ۵۰ شهروند دوتابعیتی به گروگان گرفتهشده توسط گروه حماس در جریان تهاجم روز ۱۵ مهر آن به شهرها و شهرکهای اسرائیلی به زودی آزاد شوند.
اسرائیل میگوید آخرین آمار حاکی است که شبهنظامیان فلسطینی ۲۱۲ اسرائیلی را ربوده و به نوار غزه منتقل کردهاند.
کاخ سفید: ایران حملات به منافع آمریکا در خاورمیانه را «فعالانه تسهیل» میکند
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه ایران را به «تسهیل فعالانه» حملات به پایگاههای آمریکا در خاورمیانه متهم و همزمان از احتمال تشدید جنگ میان اسرائیل و حماس ابراز نگرانی کرد.
جان کربی به خبرنگاران گفت: «ایران به حمایت از حماس و حزبالله ادامه میدهد و ما مطلعیم که از نزدیک این حوادث را رصد میکند و در برخی موارد به شکل فعالانه این حملات را تسهیل میکند یا دیگر طرفهایی را تحریک میکند که قصد دارند از منازعه به نفع خود یا به نفع ایران بهرهبرداری کنند.»
او افزود واشینگتن میداند ایران در این زمینه بر «قابلیت انکار» خود تکیه میکند، اما تأکید کرد که آمریکا «اجازه نمیدهد» جمهوری اسلامی این کار را انجام دهد.
آقای کربی همچنین گفت دولت آمریکا برای حفظ منافع امنیتی خود در خاورمیانه اقدامات مقتضی را انجام میدهد اما یادآوری کرد که واشینگتن نمیخواهد در میانه آنچه «افزایش حملات راکتی و پهپادی نیروهای نیابتی مورد حمایت ایران» خواند، جنگ میان اسرائیل و حماس گسترده شود.
این مقام ارشد کاخ سفید گفت آمریکا به اسرائیل نمیگوید که چه زمانی وارد غزه شود.
به گفته آقای کربی، آمریکا میخواهد اطمینان یابد که عبور امن از نوار غزه بهویژه برای شهروندان آمریکایی (فلسطینیهای دارای تابعیت آمریکایی) وجود دارد و کاخ سفید در حال کار روی ورود کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه، بخصوص سوخت است.
او افزود آمریکا درنظر دارد کوششها برای عادیسازی رابطه بین اسرائیل وعربستان را حفظ کند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، چند روز پیش گفت یکی از دلایل حمله حماس، اخلال در عادیسازی رابطه بین اسرائیل و عربستان بود.
آسوشیتدپرس: آمریکا مشاور نظامی به اسرائیل اعزام میکند
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده برای کمک به اسرائیل در برنامهریزی جنگ، مشاوران نظامی به این کشور اعزام کرده است، از جمله یک ژنرال نیروی تفنگداران دریایی که در جنگ شهری مهارت دارد.
این گزارش بدون اشاره به نام منبع خود میگوید، یکی از افسرانی که رهبری این گروه از مشاوران را بر عهده دارد، ژنرال جیمز گلین است که قبلاً رهبری نیروهای عملیات ویژه علیه داعش را بر عهده داشته و در فلوجه عراق در طول برخی از شدیدترین جنگهای شهری خدمت کرده است.
این منبع مطلع همچنین گفت که ژنرال گلین در مورد چگونگی کاهش تلفات غیرنظامیان در جنگ شهری نیز به اسرائیل مشاوره خواهد داد.
یک امدادگر: محمولههای کمک برای رفع بحران انسانی غزه کافی نیست
محمود شلابی از امدادگرانی که با گروه «کمکهای پزشکی برای فلسطینیان» همکاری میکند گفت، محمولههای کمکی که اسرائیل اجازه ورود آن را به غزه داده، «قطرهای در اقیانوس» است و نمیتوان با آن بحران انسانی فزاینده در غزه را برطرف کرد.
آقای شلابی که از خانه خود در بیت لحیه، واقع در شمال غزه، با آسوشیتدپرس مصاحبه میکرد، گفت که کمکها به بخش شمال نوار غزه نرسیده است.
اسرائیل در آستانه حمله زمینی خود به غزه خواستار خالی شدن شمال این باریکه شده است.
محمود شلابی در ادامه عنوان کرد، محمولههای کاروان نخست صرفا در نانواییهای نواحی جنوب غزه توزیع شد در حالی که شرایط در بخش شمالی وخیم است.
او گفت: «به شمال چیزی نرسید. این مانند حکم اعدام برای مردم شمال غزه است.»
بایدن میگوید تنها پس از آزادی گروگانها میتوان درباره آتشبس اسرائیل و حماس صحبت کرد
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز دوشنبه گفت که هر بحثی درباره آتشبس در غزه تنها زمانی میتواند مطرح بشود که حماس تمام گروگانهایی را که از اسرائیل ربوده است، آزاد کرده باشد.
آقای بایدن که در برنامه ویژهای در کاخ سفید حضور یافته بود در پاسخ به این سئوال که آیا از آزادی گروگانها در ازای آتشبس حمایت میکند، گفت: «اول باید گروگانها آزاد بشوند و بعد میتوانیم صحبت کنیم.»
اظهارات رئیس جمهوری ایالات متحده ساعاتی پس از آن مطرح شد که حماس دو گروگان دیگری را که از اسرائیل ربوده بود، آزاد کرد.
اسرائیل روز دوشنبه شمار گروگانهایی را که حماس در جریان حملات اخیر خود به این کشور ربوده است، ۲۲۲ نفر اعلام کرد.
اوباما: برخی اقدامات اسرائیل در غزه میتواند نتیجه معکوس داشته باشد
باراک اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، روز دوشنبه گفت که برخی اقدامات اسرائیل در جنگ علیه حماس، نظیر عدم اجازه ورود آب و مواد غذایی به غزه، میتواند «نگرش فلسطینیها تا چندین نسل را سختتر بکند» و موجب تضعیف حمایت بینالمللی از اسرائیل بشود.
آقای اوباما که معمولا درباره منازعات و بحرانهای سیاست خارجی اظهارنظری نمیکند، گفت اسرائیل هر راهبرد نظامی انتخاب کند که در آن هزینههای انسانی جنگ نادیده گرفته شده باشد، «میتواند در نهایت نتیجه معکوس داشته باشد».
وی گفت: «تصمیم دولت اسرائیل به قطع غذا، آب و برق به روی یک جمعیت غیرنظامی اسیر [در غزه] نه تنها به این بحران انسانی فزاینده دامن میزند، بلکه میتواند نگرش فلسطینیها را برای چندین نسل سختتر بکند، حمایتهای جهانی از اسرائیل را از بین ببرد، بهانهای در دست دشمنان اسرائیل بدهد، و تلاشهای طولانی مدت برای دستیابی به صلح و ثبات در منطقه را خنثی کند.»
اوباما حمله حماس به اسرائیل را محکوم و تصریح کرده که از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند، اما در عین حال درباره شرایط غیرنظامیان در چنین جنگهایی نیز هشدار داده است.
تلاش آمریکا برای صدور قطعنامه شورای امنیت در محکومیت حماس و خشونت علیه غیرنظامیان
نشست ماهانه شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز سهشنبه به جنگ میان اسرائیل و فلسطین اختصاص خواهد داشت در حالی که ایالات متحده تلاش میکند این نشست به صدور قطعنامهای در محکومیت حملات حماس به اسرائیل و خشونت علیه غیرنظامیان و تاکید بر حق اسرائیل برای دفاع از خود منتهی شود.
دیپلماتهای شورای امنیت روز دوشنبه به مذاکره بر سر پیشنویس جدید قطعنامه ایالات متحده پرداختند. خبرگزاری آسوشیتدپرس مینویسد که در این پیشنویس خواسته شده است تا بلافاصله همه گروگانها آزاد شوند، به قوانین بینالمللی در جنگ احترام گذاشته شود، همه کشورها تلاش خود را برای ممانعت از گسترش جنگ بکنند و دسترسی فوری انساندوستانه به غزه داده شود.
آسوشیتدپرس همچنین به نقل از این دیپلماتها نوشته است که در میان کسانی که در نشست روز سهشنبه انتظار میرود صحبت بکنند وزرای خارجه اسرائیل، فلسطین، ایران، اردن، فرانسه و برزیل هستند.