حماس: بقیه گروگانها در برابر دارو و سوخت آزاد میشوند
یک مقام حماس روز سهشنبه گفت گروگانهای بیشتری از سوی این گروه آزاد نخواهند شد مگر اینکه اجازه داده شود تجهیزات پزشکی و سوخت وارد نوار غزه شود.
اسامه حمدان، یکی از اعضای دفتر سیاسی و نماینده حماس در لبنان، به خبرگزاری آلمان گفت: «ما چهار نفر را بدون قید و شرط آزاد کردیم، اما اگر کسی بهدنبال آزادی بیشتر گروگانهاست باید اصرار داشته باشیم که جامعه بینالملل فشار بیشتری به اسرائیل برای بازکردن گذرگاه رفح اعمال کند تا سوخت و تجهیزات پزشکی وارد غزه شود.»
او تأکید کرد ما نیاز داریم اسرائیل حملات خود به مردم غزه را متوقف کند تا بتوانیم آزادی افراد بیشتری را تضمین کنیم.
این اظهارات در حالی است که اسرائیل میگوید فقط به شرط آزادی بیش از ۲۰۰ گروگانی که در اسارت حماس هستند، گذرگاههای مرزی خود با نوار غزه را باز خواهد کرد
پیش از آغاز جنگ جاری، بخش عمده برق باریکه غزه را اسرائیل تأمین میکرد.
مقامات بهداشتی غزه صبح سهشنبه هشدار دادند که بیمارستانها تنها برای ۴۸ ساعت دیگر سوخت دارند.
کاخ کرملین: برای آزادی گروگانهای روسِ در بند حماس موفق نبودهایم
کرملین روز سهشنبه با اشاره به اینکه نمیداند چه تعداد شهروند روسیه به اسارت گروه حماس درآمدهاند، اعلام کرد که مذاکراتش با این گروه شبهنظامی برای آزادی گروگانهای روس موفقیتآمیز نبوده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاستجمهوری روسیه، در پاسخ به سوالی درباره تلاشهای مسکو برای آزادی گروگانها گفت: «تا به حال موفق نبودهایم، اما ادامه میدهیم. در حال حاضر اطلاعات دقیقی نداریم که چگونه و چه زمان آنها [گروگانها] میتوانند بازگردند.»
او همچنین درباره تعداد شهروندان روسیه به گروگان گرفتهشده توسط حماس گفت: «ارائه آمار تقریبی مناسب نیست. تعداد دقیق را نمیتوانم بگویم.»
سفیر روسیه در اسرائیل هفته گذشته گفته بود که دستکم دو نفر با تابعیت دوگانه اسرائیلی-روس گروگان حماس هستند، اما همزمان اضافه کرده بود که این تعداد میتواند بیشتر باشد.
روسیه حماس را گروه تروریستی نمیداند و همزمان با این گروه و اسرائیل ارتباط دیپلماتیک دارد. از زمان حمله حماس و اسیر کردن بیش از ۲۰۰ تن، مسکو تلاش خود برای آزادی آنها را آغاز کرده است.
بلینکن: اگر ایران یا گروههای نیابتی آن به ما حمله کنند قاطعانه پاسخ میدهیم
وزیر خارجه آمریکا میگوید ایالات متحده بهدنبال درگیری با ایران نیست، اما این کشور به هرگونه حمله ایران یا گروههای نیابتی آن «قاطعانه» پاسخ میدهد.
آنتونی بلینکن روز سهشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ اسرائیل و حماس گفت: «ایالات متحده بهدنبال درگیری با ایران نیست. ما نمیخواهیم که این جنگ گسترش یابد. اما اگر ایران و گروههای نیابتی آن در هرجا به پرسنل آمریکایی حمله کنند، اشتباه نکنید: ما از مردم خود دفاع میکنیم، ما از امنیت خود سریع و قاطعانه دفاع خواهیم کرد».
از شروع درگیری بین اسرائیل و حماس در روز ۱۵ مهر، نیروهای آمریکایی مستقر در عراق و سوریه بارها هدف حمله قرار گرفتهاند.
به گفته یک مقام آمریکایی، در این حملات به چهار پرسنل نظامی و پنج کارمند ارتش آمریکا جراحات سبکی وارد شده ولی همه آنها بهبود یافته و به خدمت بازگشتهاند.
هفته گذشته یک شناور نظامی آمریکا در نزدیکی سواحل یمن بیش از ۱۰ پهپاد و چهار موشک کروز را که توسط شورشیان حوثی شلیک شده بود رهگیری و در آسمان منهدم کرد.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه در این زمینه گزارش داد که ارتش ایالات متحده بهدلیل تشدید نگرانی از حملات گروههای شبهنظامی مورد حمایت ایران اقدامات امنیتی برای حفاظت از نیروهایش را افزایش میدهد و احتمال خارج کردن خانوادههای نظامیان از منطقه را نيز مدنظر قرار خواهد داد.
وزیر خارجه اسرائیل ملاقات با دبیرکل سازمان ملل را لغو کرد
وزیر خارجه اسرائیل در پی سخنان انتقادآمیز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، درباره حمله این کشور به غیرنظامیان در باریکه غزه، دیدار برنامهریزیشده با او را لغو کرد و نماینده اسرائیل در سازمان ملل نیز با انتقاد از آقای گوترش خواستار استعفای او شد.
الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، روز سهشنبه گفت: «با دبیرکل سازمان ملل دیدار نمیکنم. بعد از هفتم اکتبر [تاریخ حمله حماس به اسرائیل] دیگر جایی برای مشی متوازن باقی نمانده است. حماس باید از صفحه روزگار محو شود».
وزارت خارجه اسرائیل نیز خبر لغو این دیدار را تأیید کرد.
آقای کوهن در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بحث درباره جنگ غزه هم خطاب به آنتونیو گوترش گفت: «آقای دبیرکل، شما در کدام جهان زندگی میکنید؟»
دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی روز سهشنبه خود در شورای امنیت سازمان ملل بهشدت از حملات هوایی تلافیجویانه اسرائیل به غزه انتقاد کرد و گفت این معادل «نقض آشکار قوانین بشردوستانه بینالمللی» و «تنبیه جمعی» فلسطینیها است.
او هرچند حمله حماس به خاک اسرائیل را محکوم کرد، اما در عین حال گفت: «مهم است بدانیم حمله حماس در خلأ رخ نداده است. مردم فلسطین با ۵۶ سال اشغال خفقانآور مواجه بودهاند.»
از سوی دیگر، گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل در شبکه ایکس (توئیتر سابق) اظهارات آنتونیو گوترش را «هولناک» و «غیراخلاقی» خواند.
او نوشت این سخنرانی نشان میدهد دبیرکل سازمان ملل «از واقعیت در منطقه ما کاملا جدا افتاده» است و افزود آقای گوترش «قتلعام صورت گرفته بهدست تروریستهای نازی حماس را به شیوهای غیراخلاقی و تحریفشده میبیند».
آقای اردان همچنین گفت باعث اندوه است رئیس سازمانی که بعد از هولوکاست تأسیس شده است، چنین «دیدگاههای وحشتناکی» دارد.
او در ادامه خواستار استعفای دبیرکل سازمان ملل شد.
خروج خانواده دیپلماتهای سعودی از لبنان
مقامات فرودگاه بیروت میگویند که عربستان سعودی خانوادههای دیپلماتها و کارکنان سفارتخانه خود در بیروت را روز سهشنبه با دو هواپیمای نظامی از لبنان خارج کرده است.
مقامات سعودی به طوری رسمی این اقدام خود را اعلام نکرده بودند، اما دولت عربستان سعودی چند روز پیش از همه شهروندان این کشور خواسته بود که لبنان را فورا ترک کنند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس بدون اشاره به نام این مقام لبنانی از قول او نوشته که ولید البخاری، سفیر سعودی در لبنان، و همچنین وابسته نظامی و دیگر دیپلماتها و کارکنان سفارت عربستان هنوز لبنان را ترک نکردهاند.
مشخص نیست که فعالیتهای سفارت عربستان سعودی در بیروت همچنان به روال معمول است یا نه.
سازمان جهانی بهداشت خواستار آتشبس فوری شد؛ «شرایط غزه وخیم است»
سازمان جهانی بهداشت روز سهشنبه خواستار آتشبس انساندوستانه فوری در غزه شد تا امکان توزیع سوخت، مایحتاج ضروری و لوازم بهداشتی و درمانی در این منطقه فراهم شود.
این نهاد وابسته به سازمان ملل در بیانیهای گفت: «شرایط برای مردم غزه وخیم است. بدون ایجاد یک مسیر امن و دائم که بتوان از طریق آن سوخت و لوازم بهداشتی، و دیگر کمکهای انساندوستانه را به دست آنها رساند، شرایط فاجعهآمیز خواهد شد.»
به گفته سازمان جهانی بهداشت، برخی مراکز درمانی در شمال غزه، از جمله بیمارستان شفا که بزرگترین بیمارستان غزه محسوب میشود، منتظر سوخت و لوارم درمانی و بهداشتی هستند. بیمارستان «ترکیش فرندشیپ» که تنها بیمارستان آنکولوژی در غزه است، نیمه فعال شده و این امر جان حدود دو هزار بیمار مبتلا به سرطان را به خطر انداخته است.
این نهاد همچنین گفت که روز دوشنبه ۳۴ هزار لیتر سوخت به چهار بیمارستان اصلی در جنوب غزه و صلیب سرخ فلسطین تحویل داده اما این میزان سوخت تنها برای فعال نگه داشتن آمبولانسها و برخی بخشهای حیاتی بیمارستانها آن هم تنها برای یک روز کفایت میکند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین مقادیری دارو و دیگر تجهیزات درمانی را در میان بیمارستانهای اصلی در جنوب غزه توزیع کرده است.
گردهمایی رهبران دینی در فرانسه برای صلح در خاورمیانه
رهبران جامعههای یهودی، مسلمان و مسیحی فرانسه روز سهشنبه گردهم آمدند و دست در دست یکدیگر خواستار صلح در خاورمیانه شدند.
حدود یکصد نفر در این مراسم که به ابتکار باشگاه المپیک مارسی در کلیسای نتردام برگزار شد، حضور یافتند.
رهبران دینی طی این مراسم هر کدام به نوبه خود در حمایت از صلح سخنرانی کردند و از حاضران خواستند که به یاد قربانیان جنگ اسرائیل و حماس یک دقیقه سکوت کنند.
آسوشیتدپرس مینویسد که کسی اجازه نداشت در این مراسم پرچم سیاسی بیاورد چرا که هدف از این برنامه بودن کنار یکدیگر در این برهه زمانی پرتنش بود.
فرانسه پس از اسرائیل و ایالات متحده بیشترین جمعیت یهودی را در جهان دارد. این کشور همچنین پس از ترکیه موطن بیشترین شمار مسلمانان در اروپاست.
۸ کامیون حامل کمکهای انساندوستانه روز سهشنبه به غزه رسیدند
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) اعلام کرد که از میان ۲۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه که قرار بود وارد نوار غزه بشود، تنها ۸ فروند کامیون روز سهشنبه از گذرگاه مرزی رفح عبور کرد و به غزه رسید.
این نهاد اما توضیحی درباره دلایل عدم ورود ۱۲ کامیون دیگر به نوار غزه نداد.
صلیب سرخ فلسطین نیز در بیانیهای گفت که روز سهشنبه چهارمین محموله کمکهای بشردوستانه را از نهاد همتای مصری خود در گذرگاه رفح تحویل گرفته است و گفت که شمار کامیونهای حامل کمکها ۸ فروند بوده است.
به گفته صلیب سرخ فلسطین، پنج کامیون حامل آب بوده، دو کامیون حامل غذا و یک کامیون هم حامل دارو.
به این ترتیب تاکنون ۴۲ فروند کامیون حامل کمکهای انساندوستانه وارد غزه شدهاند.
ارتش اسرائیل از حمله به مواضع ارتش سوریه خبر داد
نیروی دفاعی اسرائیل ( ایدیاف) بامداد روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد در پاسخ به پرتاب راکت از سوریه، مواضع نیروهای نظامی سوری را هدف قرار داده است.
دربیانیه آمده است، روز شنبه راکتهایی از خاک سوریه به سمت اسرائیل پرتاپ شد و جنگندههای اسرائیل «زیرساختهای نظامی وسکوهای پرتاپ راکت ارتش سوریه را هدف قرار دادند.»
با بالاگرفتن جنگ اسرائیل و حماس در غزه، مرزهای شمالی اسرائیل شاهد حملات راکتی از سوریه و لبنان بوده است. ارتش در روزهای اخیر حملاتی را به این دو کشور انجام داده است.