امید نوریپور خواستار تقویت سیستم امنیتی آلمان در برابر «تروریسم» شد
پس از حمله گروه اسلامگرای حماس به جنوب اسرائیل، امید نوریپور، یکی از دو رهبر حزب سبزهای آلمان، هشدار داد که ممکن است گروههای اسلامگرا به هیجان موجود دامن بزنند و به همین دلیل خواستار تقویت دستگاههای امنیتی این کشور شد.
آقای نوریپور با اشاره به خطر احتمالی حملات تروریستی در آلمان به روزنامه گروه «فونکه» گفت: «ما باید توانمندیهای پلیس و سرویسهای اطلاعاتی را چه از نظر پرسنلی و چه از نظر تجهیزات به طور محسوس افزایش دهیم.»
او در ادامه تأکید کرد که سیاستمداران و مقامات امنیتی باید در این زمینه بیشترین میزان توجه را از خود نشان دهند.
پس از حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه و حمله تلافیجویانه اسرائیل به نوار غزه، اخباری از شورشهای طرفداران گروههای اسلامی و حوادث ضد یهودی در آلمان منتشر شده است.
در همین زمینه یک فرد اسلامگرا سهشنبه هفته گذشته به اتهام برنامهریزی برای حمله به تظاهرات طرفداران اسرائیل بازداشت شد و هفته گذشته نیز به کنیسهای در برلین مواد آتشزا پرتاب شد.
کاخ سفید: روسیه سربازان خود را در جنگ با اوکراین «اعدام کرده است»
کاخ سفید خبر داد روسیه سربازانی را که در جریان جنگ اوکراین از دستورات پیروی نکردهاند، اعدام کرده و همه واحدهای جنگی تهدید شدهاند در صورت عقبنشینی در برابر آتشباری نیروهای کیف به مرگ محکوم میشوند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید پنجشنبه به خبرنگاران گفت این نشانه آن است که رهبران مسکو از نقطه نظر نظامی هم جنگ با اوکراین را بسیار بد مدیریت کردهاند.
او به آمار سربازان اعدامشده روس یا نام واحدهای تهدید شده ارتش روسیه اشاره نکرد٬ اما گفت مسکو چنان به هرگونه پیشروی در جبهههای دونتسک و دونباس نیاز دارد که «مردان جوان آموزشندیده و بدون تجهیزات لازم را بدون فرماندهی دقیق» به جنگ میفرستد.
پیش از این گزارشهایی منتشر شده بود که گروه مزدوران واگنر سربازان فراری را در جریان جنگ با اوکراین اعدام میکرد.
تصاویری از دختران بدون حجاب اجباری در میدان انقلاب تهران
کپلر: صادرات روزانه نفت ایران به چین به بالای ۱.۸ میلیون بشکه رسید
شرکت اطلاعات کالا، کپلر، از ثبت رکورد تاریخی صادرات روزانه بیش از ۱.۸ میلیون بشکه نفت ایران به چین در ماه جاری میلادی خبر داد.
بر اساس اطلاعات کپلر که ردیابی نفتکشها را نیز انجام میدهد ایران در ماه اکتبر، پس از روسیه، بزرگترین صادرکننده نفت به چین بوده و حتی با اختلاف چشمگیری، عربستان را نیز پشت سر گذاشته است.
این جهش صادرات عمدتا بهخاطر حجم عظیم ذخایر نفت روی آب ایران انجام شده است.
بر اساس آرشیو آمارهای این شرکت بینالمللی که پیشتر در اختیار رادیو فردا قرار گرفته بود، متوسط صادرات روزانه نفت ایران به چین در ۱۰ ماهه سال جاری میلادی یک میلیون و ۲۳۵ هزار بشکه بوده که ۸۴ درصد بیشتر از دور مشابه پارسال است.
ایران در این مدت روزانه بیش از ۸۰ هزار بشکه نفت به روسیه و بیش از ۲۰ هزار بشکه نیز به ونزوئلا صادر کرده است.
بهرغم اوجگیری صادرات نفت ایران به چین، درآمدهای نفتی کشور با اختلاف چشمگیری محقق نشده است.
در همین زمینه، داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه سوم آبان اعلام کرد پیشبینی ما این است که درآمدهای نفتی در بودجه عمومی دولت برای سال جاری ۴۰ درصد بیشبرآوردی دارد و محقق نخواهد شد.
ادعای فرمانده یگانهای ویژه پلیس: «لیدرها» را با سامانه جدید هوشمند شناسایی میکنیم
فرمانده یگانهای ویژه پلیس ایران مدعی شد با راهاندازه سامانه هوشمندی به نام «مصاف»، پلیس میتواند با «چهرهشناسی» افرادی که آنها را «لیدر اغتشاشات» خوانده است، وارد عمل شود.
به گزارش ایرنا، حسن کرمی روز جمعه گفت: «این سامانه بسته کاملی است که میتواند سرشاخههای اصلی و افراد محرک را شناسایی کند و با کمترین هزینه، صحنه اغتشاش مدیریت شود و آرامش عمومی به مردم بازگردد.»
در ادبیات مسئولان جمهوری اسلامی به هرگونه تجمع و تظاهرات ضدحکومتی در خیابان «اغتشاش» گفته میشود.
ادعای بهکارگیری سامانههای هوشمند برای شناسایی افراد در حالی است که نیروهای امنیتی و انتظامی در موارد متعددی، از جمله یافتن عاملان مسمومیتسازی دانشآموزان، ناکام بودهاند.
فرمانده یگانهای ویژه پلیس همچنین ادعا کرد که «سلاح لیزری» برای اولین بار در ایران تولید شده اما به جزئیات بیشتر و کارکرد این سلاحها برای مقابله با اعتراضها اشاره نکرده است.
کرمی در حالی توسعه سلاحهای مورد استفاده یگان ویژه را برای «به حداقل رساندن خسارات انسانی و سرعت در بازگشت امنیت» اعلام کرده که در جریان اعتراضهای سراسری سال گذشته، صدها نفر بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی کشته و افرادی دیگری مجروح و نابینا شدند.
چند تن از مسئولان جمهوری اسلامی در این مدت گفتهاند نیروهای انتظامی و امنیتی از تیر جنگی استفاده نکردهاند و کشته شدن معترضان را بهرغم وجود شواهد و مدارک گوناگون انکار کردهاند.
هشت ایرانی در اندونزی به اتهام قاچاق شیشه به اعدام محکوم شدند
دادگاهی در اندونزی روز جمعه هشت ایرانی را به اتهام تلاش برای قاچاق بیش از سیصد کیلوگرم ماده مخدر «شیشه» به این کشور به اعدام محکوم کرد.
قاضی دادگاهی در استان بانتن اندونزی در جزیره جاوا برای این هشت تن که متهم به راهاندازی باند قاچاق مواد مخدر و وارد کردن ۳۱۹ کیلوگرم شیشه هستند، حکم اعدام با «تیرباران» صادر کرده است. محکومان یک هفته فرصت درخواست استیناف دارند.
به گفته این قاضی، این افراد متهماند که قصد داشتند مواد مخدر «درجه یک» را از اقیانوس هند وارد جاوا، پرجمعیتترین جزیره اندونزی، کنند. آنها در ماه فوریه گذشته حین انجام این کار در بندری در بانتن بازداشت شدند.
اندونزی قوانین سفتوسختی علیه قاچاق مواد مخدر دارد اما چند سال است که از اعدام قاچاقچیان خودداری میکند.
این کشور در سال ۲۰۱۵ دو تبعه استرالیا را به جرم قاچاق مواد مخدر اعدام کرد که باعث تنش دیپلماتیک بین دو کشور و درخواست برای توقف حکم اعدام شد.
در سال ۲۰۱۹ یک قاچاقچی فرانسوی نیز به اعدام محکوم شد اما پس از تجدیدنظرخواهی، این حکم به زندان طولانیمدت تبدیل شد.
وزیر خزانهداری آمریکا: ایران حتی به «یک پنی» از منابع خود در قطر دست نزده است
وزیر خزانهداری آمریکا میگوید جمهوری اسلامی هنوز حتی به «یک پِنی» از شش میلیارد دلار داراییهای آزاد شده خود در قطر دست نزده است.
جنت یلن روز جمعه در واکنش به انتقادات از حمله حماس به اسرائیل بعد از رفع انسداد شش میلیارد دلار از داراییهای ایران گفت: این منابع، دستنخورده باقی مانده و آمریکا نیز اقداماتی برای قطع دسترسی حماس به منابع مالی انجام داده است.
شش میلیارد دلار دارایی ایران شهریور امسال از حسابهای آن در کره جنوبی و در ازای آزادی پنج آمریکایی در زندانهای جمهوری اسلامی به قطر منتقل شد.
بهدنبال حملات گروه حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر که دستکم ۱۴۰۰ کشته برجا گذاشته است، مخالفان دولت جو بایدن به شدت از انتقال این شش میلیارد دلار به قطر انتقاد کردهاند.
خزانهداری آمریکا هفته گذشته تحریمهای جدیدی علیه مقامات حماس اعمال کرد و روز جمعه نیز تحریمهای جدیدی علیه سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی و حماس وضع کرد.
دعوت مولوی عبدالحمید به راهپیمایی سکوت در پی حضور سنگین نیروهای امنیتی
یک هفته پس از سرکوب دوباره معترضان و نمازگزاران در زاهدان، روز جمعه، پنجم آبان، به درخواست مولوی عبدالحمید راهپیمایی سکوت در این شهر برگزار شد.
بر اساس گزارش شبکههای اجتماعی، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی روز جمعه حضور سنگینی در خیابانهای زاهدان برای برگزاری هرگونه تجمع اعتراضی داشتند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در سخنرانی هفتگی خود از نیروهای امنیتی خواست که «خویشتنداری» از خود نشان دهند.
او بار دیگر گفت که مشکلات مردم استان مشکلات ملی است و باید حل شود.
پیشتر رسانههای حقوق بشری نام ۱۱۲ شهروند بازداشتشده در اعتراضات روز جمعه ۲۸ مهرماه زاهدان را منتشر کردند که در میان آنها نام ۳۳ کودک نیز دیده میشود.
مولوی فضلالرحمان کوهی، امامجمعه روستای پشامگ شهرستان سرباز سیستان و بلوچستان نیز در میان بازداشتشدگان است.
سازمان عفو بینالملل روز پنجشنبه با اعلام موج جدید «حملات وحشیانه» علیه معترضان و نمازگزاران بلوچ در استان سیستان و بلوچستان ایران، از مقامهای جمهوری اسلامی خواست «به استفاده غیرقانونی از قوای قهریه» در اعتراضات زاهدان روی نیاورند.
استان سیستان و بلوچستان از استانهایی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ شاهد بیشترین اعتراضات بود و بیشترین تعداد کشتهشدگان را نیز داشته است.
در جریان «جمعه خونین زاهدان» در روز ۸ مهر پارسال نزدیک به یکصد تن از مردم و از جمله کودکان به دست نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی کشته شدند.
محکومیت دو فعال مدنی و مدرس زبان کردی به ده سال حبس
ادریس منبری و سروه پورمحمدی، کنشگر مدنی و از مدرسان زبان کُردی، هر یک به ده سال حبس تعزیری محکوم شدند.
به نوشته سایت حقوق بشری ههنگاو، حکم آقای منبری و خانم پورمحمدی روز پنجشنبه چهارم آبان به صورت رسمی به وکلای آنها اعلام شده است.
در همین حال سایت کولبرنیوز نیز ضمن اعلام این خبر افزوده است که حکم گفتهشده برای این فعالان مدنی از سوی دادگاه سنندج و به اتهام «تشکیل گروه و دستهجات» صادر شده است.
بر اساس گزارشها، آقای منبری و خانم پورمحمدی از اعضای هیئت مدیره انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» بودهاند.
پیش از این اعضای دیگری از این انجمن نیز بازداشت و به احکام سنگین محکوم شده بودند.
بنیانگذار این انجمن زهرا محمدی است که خود در حال حاضر زندانی است.
از جمله برنامههای این انجمن که از وزارت کشور جمهوری اسلامی پروانه فعالیت دارد، برگزاری کلاسهای زبان کردی و آموزش حفاظت از محیط زیست به شهروندان است.