لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۳

شرکت‌های زیان‌ده دولتی از جمله ایران‌ایر در لیست «واگذاری‌» قرار گرفتند


خبرگزاری‌های ایران از طرح دولت برای واگذاری شماری از شرکت‌های بزرگ، از جمله شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران‌ایر) به بخش خصوصی خبر می‌دهند که بسیاری از آن‌ها زیان‌ده و بدهکار هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در نشست هیئت واگذاری، واگذاری شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به اتاق تعاون مطرح و مقرر شد ظرف ۲ ماه اقدامات مربوط به تفکیک وظایف حاکمیتی و تصدی‌گری انجام شود.

عباس تقدسی‌نژاد مدیر عامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب ۱۰ مرداد امسال از بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به شهرداری خبر داده بود.

خبرگزاری مهر می‌گوید همچنین ۱۰۰ درصد سهام شرکت ساختمانی و تأسیساتی ساراتل ایران وابسته به سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران از طریق مزایده عمومی به قیمت پایه هر سهم با بیش از ۲ میلیون و ۴۵۷ هزار تومان عرضه می‌شود.

پیشتر خبرگزاری دولتی ایرنا از زیان‌ده بودن این شرکت خبر داده بود.

دولت همچنین در نظر دارد بیش از ۷۳ درصد سهام شرکت «مجتمع صنعتی اسفراین» وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در بورس عرضه شود.

بر اساس گزارش مهر، از دیگر موارد مطروحه این جلسه، درج عنوان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در فهرست موارد مشمول واگذاری بود.

فرزادی پور، مدیر عامل ایران‌ایر مرداد امسال از بدهی ۶۰۰ میلیون دلاری این شرکت به بانک‌ها خبر داده بود. او همچنین گفته بود از ۵۰ هواپیمای این شرکت، تنها ۱۲ تا ۱۵ هواپیما پرواز می‌کنند و بقیه زمین‌گیر هستند.

دولت ابراهیم رئیسی در لایحه بودجه سال آینده ۶۰ هزار میلیارد تومانی واگذاری شرکت‌های دولتی را در نظر گرفته است. بسیاری از شرکت‌های دولتی که طی سال‌های گذشته در لیست واگذاری‌ها قرار داشت، زیان‌ده و بدهکار بودند.

در همین زمینه حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی شهریور گذشته گفته بود از ۱۸۹ شرکتی که در فهرست واگذاری قرار دارند، ۱۰۴ مورد «زیان‌ده» و تنها ۲۴ مورد در وضعیت «مناسب و شفافی» به سر می‌برند.

دولت طی سال‌های گذشته سهام برخی شرکت‌های خود را با پنهان‌کاری در ارائه اطلاعات شفاف، در بورس عرضه کرده و بنابر گزارش‌های متعدد، افت ارزش سهام این شرکت‌ها به خاطر بدهی کلان و زیان‌ده بودن، خسارت چشمگیری به خریداران سهام وارد کرده است.

بسیاری از کارشناسان همچنین از دست‌کاری عمدی دولت در ارزش سهام شرکت‌های بورسی خبر داده‌اند.

در برخی موارد، مانند شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان «یکی از بزرگترین شرکت‌های بورسی» توسط دولت عرضه شده بود، تخلفات نجومی گزارش شده است.

هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی شهریور پارسال در یک گزارش ۳۰۰ صفحه‌ای و ارسال آن به قوه قضائیه، از ۹۲ هزار میلیارد تومان تخلف در شرکت فولاد مبارکه خبر داده بود.

با استفاده از گزارش‌های مهر، ایرنا، رادیو فردا؛ د.خ/ ب.ب
XS
SM
MD
LG