لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۶

ده‌ها کنشگر در اعتراض به «موج جدید سرکوب بهائیان»: به این شرمساری تاریخی پایان دهید


تصویر حضور نیروهای امنیتی در روستای احمدآباد مازندران برای مصادره زمین‌های بهائیان
تصویر حضور نیروهای امنیتی در روستای احمدآباد مازندران برای مصادره زمین‌های بهائیان

۱۴۷ فعال سیاسی و مدنی ایران روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای آن‌چه را که «موج جدید سرکوب بهائیان» در کشور نامیده‌اند محکوم کردند.

این بیانیه که به امضای چهره‌هایی از طیف‌های مختلف فکری و سیاسی رسیده در شرایطی منتشر شده است که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در یکی از آخرین اقدامات خود علیه شهروندان بهائی، ده‌ها هکتار از زمین‌های آنان را در شمال کشور مصادره کرده‌اند.

رادیو فردا روز دوشنبه به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود، این زمین‌ها که حدود ۴۰ هکتار می‌شوند در روستای احمدآباد در نزدیکی ساری واقع شده و بیش از «۷۰ سال است که متعلق به شهروندان بهائی این روستا بوده است».

مصادره املاک بهائیان بخشی از تلاش سیستماتیک جمهوری اسلامی علیه این اقلیت مذهبی در ایران است، به‌طوری که برای مثال مرداد امسال املاک شماری از شهروندان بهائی ساکن سمنان به نفع «ستاد اجرایی امام» مصادره شد یا در موردی دیگر سال گذشته، تعدادی از خانه‌های بهائیان در روستای روشنکوه در شمال کشور تخریب و زمین‌های زراعتی تعداد دیگری از بهائیان این روستا تصرف شد.

بیانیه فعالان سیاسی و مدنی ایران نیز که با عنوان «به این شرمساری تاریخی پایان دهید» به این سیاست جمهوری اسلامی اشاره دارد و به آن معترض است.

این بیانیه ضمن ارائه تاریخ‌چه مختصری از فشارهای سیاسی و اجتماعی به اقلیت بهایی در ایران طی یک قرن و نیم اخیر می‌گوید که اما «سیر محرومیت همه جانبه بهائیان از حقوق مدنی‌شان در استبداد دینی و نظام ولایی حاکم... به اوج رسیده است».

بیانیه یادشده سپس به پاره‌ای از این اقدامات علیه بهائیان اشاره می‌کند از جمله «ممانعت ثبت ازدواج و یا حق تحصیل و اشتغال، با بیرون کشیدن اجساد برخی از بهائیان و به بیابان انداختن آن ها، مصادره اموال روستائیان فقیر بهایی، حمله به جشن های خصوصی و بازداشت های بی دلیل و احکام سنگین قضایی بر اساس پرونده سازی‌های واهی و دروغین».

امضاکنندگان بیانیه سپس تاکید کرده‌اند که «موج بازداشت های جدید علیه بهائیان و محرومیت آنها از حقوق اوليه انسانی و مدنی‌شان» را محکوم می‌کنند و ضمن «وحشیانه و ضدانسانی» خواندن رفتارهای جمهوری اسلامی با اعضای این اقلیت دینی در کشور از همه فعالان اجتماعی و سیاسی خواسته‌اند صدای خود را در حمایت از شهروندان بهائی بلندتر کنند.

این فعالان سیاسی و مدنی در نهایت خواستار «پایان یافتن حکومت دینی و جدایی دین و دولت» و روی کار آمدن «حکومتی دموکراتیک و سکولار» شده‌اند که در آن «باورمندان به همه ادیان، غیرباورمندان و صاحبان گرایش های مختلف فکری و سیاسی بتوانند در کنار یکدیگر و با حقوقی برابر برای توسعه همه جانبه ایران و تحقق آزادی و عدالت و دموکراسی در جامعه تلاش کنند».

از جمله امضا کنندگان این بیانیه عبارتند از احمدرضا کريمی حکاکی، الهه امير انتظام، ئالان توفيقی، حسن نائب هاشمی، حسن يوسفی اشکوری، رضا علامه زاده، رضا علیجانی، روح انگيز کراچی، سرور کسمائی، عبدالعلی بازرگان، علی اکبر موسوی خوئينی، غلامرضا مسموعی، کاظم علمداری، محمد اوليائی فر، منصور فرهنگ، منصوره شجاعی، مهدی فتاپور، مهرانگيز کار، مهرداد درويش پور، نيره توحيدی و یاسر میردامادی.

با استفاده از بیانیه فعالان سیاسی و مدنی و گزارش‌های رادیو فردا؛ س.ن

XS
SM
MD
LG