لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۵
تصویری آرشیوی از عملیات نیروهای آمریکایی علیه مواضع حوثی‌ها
تصویری آرشیوی از عملیات نیروهای آمریکایی علیه مواضع حوثی‌ها

حوثی‌ها مسئولیت حمله به یک کشتی باری متعلق به بریتانیا در نزدیکی سواحل یمن را بر عهده گرفتند

۰۸:۵۸ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

سخنگوی حوثی‌های مورد حمایت ایران تهدید کرد حملات آمریکا و بریتانیا «بدون پاسخ و مجازات نخواهد بود»

یحیی سریع، سخنگوی شبه‌نظامیان حوثی، هشدار داد که این گروه حملات آمریکا و بریتانیا به مواضعی در یمن را «بدون پاسخ و مجازات نخواهد گذاشت».

او همچنین تهدید کرد که حملات این گروه «در حمایت از مردم غزه» ادامه خواهد یافت و حملات جدید آمریکا و بریتانیا آنها را «منصرف نخواهد کرد».

به نوشته سخنگوی شورشیان حوثی، هواپیماهای آمریکایی و بریتانیایی شامگاه شنبه «۴۸ حمله هوایی» به شش استان صنعا، تعز، حدیده، البیضا، الحجه و صعده انجام دادند.

این در حالی است که بنابر اعلام آمریکا، در عملیات شامگاه شنبه مجموعا به ۳۶ هدف در ۱۳ مکان در یمن حمله هوایی شد.

دولت آمریکا حدود دو سال پیش گروه «انصار الله»، بدنه اصلی حوثی‌های مورد حمایت ایران، را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد اما با حملات ماه‌های اخیر این گروه به کشتی‌های عبوری از دریای سرخ و خلیج عدن، وزارت خارجه آمریکا بار دیگر این گروه را تروریستی اعلام کرد.

۰۷:۴۲ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

وزیر دفاع بریتانیا می‌گوید حملات هوایی تازه به معنی تشدید تنش نیست

گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، با اشاره به دور تازه حملات آمریکا و این کشور به مواضع حوثی‌های مورد حمایت ایران گفت که این حملات به معنی «تشدید تنش» نیست.

آقای شاپس تاکید کرد که عملیات مشترک آمریکا و بریتانیا که با پشتیبانی شمار زیادی از شرکای بین‌المللی انجام شد «برای دفاع از خود و مطابق با قوانین بین‌المللی» بوده است.

او گفت هدف از این «حملات متناسب و هدفمند» کاستن از توانایی‌های حوثی‌ها بود.

این سومین حمله مشترک آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی است.

دو عملیات مشترک پیشین آمریکا و بریتانیا علیه حوثی‌ها در ۲۲ دی‌ماه و دوم بهمن سال جاری انجام شد.

با این حال پس از دور دوم عملیات، یک نفتکش مرتبط به بریتانیا به نام «مارلین لوآندا» در پی اصابت موشک حوثی‌ها دچار آتش‌سوزی شد و اطفای این حریق پس از ساعت‌ها و با کمک نیروهای دریایی هند، آمریکا و فرانسه صورت گرفت.

۰۷:۳۳ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

سنتکام از انهدام یک موشک آماده پرتاب حوثی‌ها خبر داد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، از انهدام یک موشک دیگر حوثی‌ها که آماده پرتاب به سوی دریای سرخ بود خبر داد.

بر اساس گزارش سنتکام، نیروهای آمریکایی حدود ساعت چهار بامداد یکشنبه ۱۵ بهمن به وقت صنعا «یک موشک کروز ضد کشتی حوثی‌ها را که برای شلیک علیه کشتی‌ها در دریای سرخ آماده شده بود» منهدم کردند.

ارتش آمریکا این اقدام را دفاع از خود خوانده و اعلام کرده که این موشک تهدیدی قریب‌الوقوع برای کشتی‌های تجاری و نظامی در آب‌های منطقه تشخصیص داده شد.

سنتکام شامگاه شنبه نیز از انهدام شش موشک آماده پرتاب حوثی‌ها خبر داده بود.

انهدام این موشک‌ها در حالی صورت گرفت که آمریکا و بریتانیا با پشتیبانی شش کشور دیگر شامگاه شنبه حملات تازه‌ای علیه مواضع حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی انجام دادند.

بر اساس بیانیه مشترک این هشت کشور، در این حملات مجموعا به ۳۶ هدف در ۱۳ مکان در یمن حمله هوایی شد.

۰۴:۴۳ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

تصاویر مشارکت جنگنده‌های بریتانیایی در عملیات علیه حوثی‌ها

۰۴:۳۶ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

وزیر دفاع آمریکا: دور تازه حملات پیام واضحی برای حوثی‌های مورد حمایت ایران است

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات به مواضع شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن در راستای کاهش توانایی آنها در «انجام حملات بی‌ثبات‌کننده» به کشتی‌رانی بین‌المللی است.

لوید آستین با اشاره به این که این عملیات با مشارکت نیروهای آمریکایی و بریتانیایی و با حمایت استرالیا، کانادا، دانمارک، هلند، نیوزیلند و بحرین صورت گرفت، تصریح کرد: «این اقدام جمعی پیام واضح و روشنی به حوثی‌ها است که اگر به حملات غیرقانونی خود به کشتی‌رانی بین‌المللی و ناوهای نیروی دریایی ادامه دهند، عواقب بیشتری را متحمل خواهند شد.»

وزیر دفاع آمریکا همچنین تاکید کرد: «ما در دفاع از جان [افراد] و جریان آزاد تجارت در یکی از حیاتی‌ترین مسیرهای دریایی جهان، تردید نخواهیم کرد.»

در همین حال، محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی حوثی‌ها در واکنش حملات تازه آمریکا و بریتانیا گفت که عملیات نیروهای این گروه علیه اسرائیل ادامه خواهد داشت.

۰۳:۲۰ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

سنتکام: نیروهای ائتلاف ۳۶ هدف حوثی‌ها را در ۱۳ نقطه یمن مورد حمله قرار دادند

لحظه شلیک موشک تاماهاک از روی ناو یو.اس.اس گرولی به سوی مواضع حوثی‌ها
لحظه شلیک موشک تاماهاک از روی ناو یو.اس.اس گرولی به سوی مواضع حوثی‌ها

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام در بیانیه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی و بریتانیایی با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، هلند و نیوزیلند حملاتی علیه شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران انجام دادند.

در بیانیه سنتکام آمده است که این عملیات شنبه ۱۴ بهمن ساعت ۱۱:۳۰ شب به وقت صنعا انجام شد و در این عملیات ۳۶ هدف متعلق به حوثی‌ها در ۱۳ نقطه در مناطق تحت کنترل شبه نظامیان تحت حمایت ایران مورد حمله قرار گرفت.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا می‌گوید در این عملیات بر حمله به تاسیسات و پایگاهایی متعلق به حوثی‌ها متمرکز بود که از آنها برای حمله به کشتی‌های تجاری بین‌المللی و کشتی‌های نیروی دریایی ایالات متحده در منطقه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

طبق این بیانیه٬ چندین انبار مهمات زیرزمینی، پایگاه فرماندهی و کنترل، سامانه‌های موشکی، مکان‌های ذخیره و عملیات پهپاد، رادارها و بالگردها بمباران شدند.

سنتکام می‌گوید هدف از این حملات تضعیف «قابلیت‌های حوثی‌ها برای ادامه حملات غیرقانونی آنها به کشتی‌های آمریکایی و بریتانیایی و همچنین کشتی‌های تجاری بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب المندب و خلیج عدن است.»

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا اضافه کرد که این حملات جدا و متمایز از اقدامات چندملیتی برای تامین امنیت دریانوردی در چارچوب «عملیات نگهبانان رفاه» صورت گرفت.

۰۲:۰۵ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

حملات هوایی تازه آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثی‌های مورد حمایت ایران

آمریکا و بریتانیا شامگاه شنبه حملات هوایی تازه‌ای علیه مواضع حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی انجام دادند.

این حملات با پشتیبانی کشورهای استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، هلند و نیوزیلند انجام شد.

بنابر بیانیه مشترک این هشت کشور، در این عملیات ۳۶ نقطه در ۱۳ مکان در یمن هدف قرار گرفتند.

به گفته لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، در این عملیات تاسیسات و انبار تسلیحات، سامانه‌ها و پرتابگرهای موشکی، سامانه‌های دفاع هوایی و رادارهای حوثی‌ها مورد حمله قرار گرفتند.

رسانه‌های شبه‌نظامیان حوثی از حمله هوایی آمریکا و بریتانیا به مناطق النهضین و عطان در جنوب صنعا و همچنین مناطقی از ذمار، البیضا و الحجه خبر دادند.

خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از شاهدان عینی از شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در صنعا گزارش داده است.

حملات شامگاه شنبه یک روز پس از حملات آمریکا به مواضع شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق و سوریه انجام شده است.

آمریکا در این حملات برای اولین بار از بمب افکن‌های راهبری «بی-۱» که از تگزاس به پرواز در‌آمده بودند استفاده کرد. در این حمله هفت نقطه در عراق و سوریه بمباران شدند.

۲۳:۴۷ ۱۴.۱۱.۱۴۰۲

شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات آمریکا جلسه اضطراری برگزار می‌کند

شورای امنیت سازمان ملل دوشنبه ۱۶ بهمن جلسه‌ای اضطراری برای بحث درباره حملات آمریکا به مواضع گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در سوریه و عراق برگزار خواهد کرد.

نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل درخواست برگزاری این جلسه اضطراری را به منظور آنچه «تهدید صلح و امنیت بین‌المللی بر اثر حملات آمریکا» خوانده، ارائه داده است.

پیش‌تر سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با محکوم کردن حملات آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرده بود این حملات برای «بیشتر شعله‌ور کردن درگیری در منطقه» طراحی شده و لازم است وضعیت فعلی در شورای امنیت سازمان ملل بررسی شود.

روسیه از زمان جنگ داخلی سوریه، حضور نظامی گسترده‌ای در این کشور دارد و به دولت بشار اسد برای مقابله با مخالفان حکومتش یاری می‌رساند.

۲۲:۵۱ ۱۴.۱۱.۱۴۰۲

مقام ارشد آمریکایی: عراق قبل از حمله ایالات متحده از آن مطلع شده بود

یک مقام ارشد دولت آمریکا به شبکه ان‌بی‌سی گفت که دولت عراق پیش از حملات هوایی شب گذشته از ایالات متحده هشدار دریافت کرده بود.

این مقام ارشد روز شنبه گفته است: «این هشدار شدیدی نبود، اما نمی‌توان گفت که آنها مطلع نبودند.»

ان‌بی‌سی به نقل از این مسئول دولت آمریکا نوشته است که حملات شب گذشته به شکل مستقیم به مواضع سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و پاسخی مستقیم به کشته شدن سه عضو ارتش آمریکا در پایگاه نظامی این کشور در اردن بود.

او همچنین گفت: «چیزی که دیشب دیدید و دوباره خواهید دید، بی‌اهمیت نیستند. کارهای دیگری هم قرار است انجام دهیم. بعضی از این اقدامات را خواهید دید و بعضی‌ها را نه.»

این در حالی است که در پی حملات شب گذشته، وزارت امور خارجه عراق کاردار سفارت آمریکا در بغداد را احضار کرد تا به او درباره «تجاوزات آمریکا به خاک این کشور» اعتراض کند.

۲۱:۵۷ ۱۴.۱۱.۱۴۰۲

ارتش اردن مشارکت در حملات آمریکا به عراق را رد کرد

فرماندهی نیروهای مسلح اردن گزارش‌ها درباره مشارکت این کشور در حملات بامداد جمعه آمریکا به مواضع گروه‌های نیابتی ایران در عراق را رد کرد.

بر اساس بیانیه‌ای که شبکه خبری دولتی «المملکت» اردن روز شنبه منتشر کرد، یک مقام نظامی در این مرکز فرماندهی گفته است: «نیروی هوایی سلطنتی اردن در حملات هوایی نیروی هوایی آمریکا در داخل خاک عراق مشارکتی نداشت.»

خبرگزاری دولتی پترا در اردن نیز به نقل از یک منبع دیگر در ارتش این کشور گزارش‌ها درباره همراهی نیروی هوایی اردن با این حملات را تکذیب کرد.

پیش‌تر برخی رسانه‌ها از نقش هواپیماهای جنگنده اردنی در حملات تلافی‌جویانه آمریکا علیه نیروهای مورد حمایت ایران در عراق خبر داده بودند.

به گزارش سی‌ان‌ان، مشخص نیست که آیا اردن در حملات ایالات متحده در داخل خاک سوریه نقش داشته یا از این حمله‌ها پشتیبانی لجستیکی کرده است.

هفته گذشته در حمله پهپادی گروه موسوم به «مقاومت اسلامی عراق»، شامل گروه‌های شبه‌نظامی شیعه تحت حمایت ایران، به پایگاه «برج ۲۲» در خاک اردن، سه عضو ارتش آمریکا کشته شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG