مقامات آمریکا و بریتانیا کشته شدن دو ملوان در حمله موشکی حوثیها به یک کشتی یونانی در دریای سرخ را تایید کردند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که کشتی باری یونانی «ترو کانفیدنس» که با پرچم باربادوس در حرکت بود، روز چهارشنبه ۱۶ اسفند در فاصله ۵۰ مایل دریایی از بندر عدن یمن مورد اصابت موشک قرار گرفت.
خبرگزاری اسوشیتدپرس نیز از قول دو مقام آمریکایی ناشناس خبر داد بر اثر برخورد موشک بالستیک ضدکشتی حوثیها، شش تن دیگر از خدمه این کشتی مجروح شدند.
حوثیهای مورد حمایت ایران، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفتهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این اتفاق اعلام کرد ایالات متحده به اقدامات خود برای «پاسخگو کردن» حوثیها ادامه خواهد داد.
متیو میلر، سخنگوی این وزارتخانه، روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران حاضر نشد مشخص کند این حمله دور جدیدی از حملات تلافیجویانه واشینگتن به مواضع حوثیها را در پی خواهد داشت.
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا این حمله مرگبار نشاندهنده بینتیجه بودن حملات آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثیها است، گفت: «همیشه بهوضوح گفتهایم این یک فرایند بلندمدت است، هم برای خنثی کردن حملات حوثیها و هم برای کاستن از توانایی آنها برای حمله.»
شبهنظامیان حوثی که مناطق زیادی در یمن را در اختیار دارند، طی ماههای گذشته بارها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ و بابالمندب حمله کردهاند، اما برای اولین بار است که حملات آنها تلفات جانی برجای میگذارد.
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز در پستی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت که از شنیدن خبر کشته شدن خدمه کشتی یونانی «وحشتزده» شده و این حمله را محکوم کرد.
سفارت بریتانیا نیز با انتشار پیامی در همین شبکه اعلام کرد: «دو دریانورد بیگناه کشته شدند. این نتیجه غمانگیز اما اجتناب ناپذیر شلیک بیپروای موشکهای حوثیها به کشتیهای بینالمللی بود. آنها باید متوقف شوند».
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل با ابراز نگرانی شدید از ادامه حملات حوثیها از این گروه خواست «همه حملهها علیه کشتیرانی بینالمللی در دریای سرح را متوقف کند.»
بریتانیا، آمریکا و چند کشور غربی دیگر ائتلافی برای مقابله با حملات حوثیها به کشتیها در دریای سرخ تشکیل دادهاند.
حوثیها با ادعای «همبستگی با فلسطینیها در جنگ غزه» از ماه نوامبر ۲۰۲۳ حملات به کشتیها در دریای سرخ را آغاز کردهاند.
آنها همچنین مدعی هستند کشتیهایی که به اسرائیل، آمریکا و بریتانیا ارتباط دارند، مورد هدف قرار میگیرند، اما برای نمونه کشتی باری «ترو کانفیدنس» هیچ ارتباطی با این کشورها نداشت.
پیشتر، خبرگزاری رویترز از قول یک منبع آگاه گزارش داده بود که در جریان حمله موشکی حوثیها به کشتی یونانی، چهار نفر از دریانوردان به شدت سوخته و سه نفر ناپدید شدهاند.
اپراتور یونانی کشتی یاد شده نیز گفته بود هیچ اطلاعی از ۲۰ خدمه و سه نگهبان مسلح در کشتی «ترو کانفیدنس» ندارد.
این افراد شهروندان ویتنام، سریلانکا، هند و نپال هستند.
آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا نیز اعلام کرده بود خدمه بعد از اصابت موشک به کشتی و آتشسوزی، آن را ترک کرده و در یک قایق دیده شدهاند.
بامداد چهارشنبه نیز همین آژانس از دریافت گزارشی مبنی بر توقیف کوتاهمدت یک کشتی تجاری در خلیج عدن خبر داد.
براساس این گزارش، افرادی که خود را «نیروی دریایی یمن» معرفی میکردند به مدت تقریبی ۳۰ دقیقه با ارسال پیام روی کانال ویاچاف، به یک کشتی تجاری دستور دادند مسیر خود را تغییر دهد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده کشتی «نیو کانفیدنس» ابتدا توسط افرادی که خود را «نظامیان یمن» میخواندند از طریق بیسیم مورد خطاب قرار گرفته بود. کارشناسان میگویند حوثیها از این طریق سعی در ربودن کشتیها دارند.
ابتدای این هفته کشتی باری بریتانیایی روبیمار، مدتی بعد از هدف قرار گرفتن توسط موشک حوثیها زیر آب رفت و غرق شد.