لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۹

خواهر شهروند فرانسوی محبوس در ایران: بند ۲۰۹ زندان اوین مانند جهنم است


کارزار برای آزادی سسیل کوهلر و ژاک پاریس
کارزار برای آزادی سسیل کوهلر و ژاک پاریس

خواهر سسیل کوهلر، شهروند فرانسوی که بیش از ۷۰۰ روز در ایران زندانی است، به رادیو فردا می‌گوید بر اساس اطلاعات موجود، بند ۲۰۹ زندان اوین «مانند جهنم است.»

نوئمی کوهلر روز یکشنبه ۱۹ فروردین در گفت‌وگو با رادیو فردا اعلام کرد: «با مجموعه اطلاعاتی اندک که از شرایط زندانی بودن سسیل و شریک زندگی‌اش دریافت می‌کنیم و همچنین با توجه به گواهی سایر زندانیان، می‌توان دریافت که بند ۲۰۹ زندان اوین، مانند جهنم است.»

به‌گفته نوئمی کوهلر، در بند ۲۰۹ زندان اوین «همواره فشار روانی بسیار شدید به زندانی‌ها وارد می‌شود» و خانواده زندانیان فرانسوی به‌شدت نگران پیامدهایی هستند که از این طریق سلامتی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این بند در زندان اوین تحت نظر وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی اداره می‌شود.

سسیل کوهلر معلم و فعال صنفی و شریک زندگی او ژاک پاریس، معلم بازنشسته فرانسوی که با ویزای گردشگری به ایران سفر کرده بودند، در یازدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ بازداشت شدند.

آنها با اتهاماتی از جمله «اجتماع و تبانی به‌قصد اقدام علیه امنیت ملی» رو‌به‌رو شدند و بی آنکه محاکمه شوند، همچنان در بند هستند.

نوئمی کوهلر گفت که به دلیل شرایط زندان و با فرارسیدن هفتصدمین روز از بازداشت این دو، کارزاری را به‌راه انداخته است تا با جمع‌آوری امضا در مورد «اوضاع بسیار ناگوار» حبس‌ آنها آگاهی رسانی صورت گیرد.

بر پایه بیانیه‌ای که همراه با کارزار اخیر منتشر شد «سسیل کوهلر و ژاک پاریس اکنون هر یک در سلول‌هایی به‌مساحت ۹ متر مربع همراه با زندانیانی دیگر که مداوما تعویض می‌شوند» نگهداری می‌شوند. همچنین درون سلول‌ها «تخت، میز و صندلی وجود ندارد».

نوئمی کوهلر به رادیو فردا گفت: «ما از پیامدهای جدی، عمیق و غیرقابل جبران این اوضاع، می‌ترسیم.»

او یادآوری کرد که خواهرش سسیل و آقای ژاک پاریس، نمی‌توانند طی تماس تلفنی در مورد وضعیت «سلامتی و شرایط زندان» توضیحی بدهند.

به‌گفته نوئمی کوهلر، شمار تماس‌های این دو زندانی با خانواده‌شان بسیار اندک است و آنها هر ماه درحدود یک بار و به‌شکل کاملا تصادفی به یکی از اعضای خانواده‌ تلفن می‌کنند.

او همچنین اعلام کرد: این که تماس‌های تلفنی چه زمانی انجام می‌شود، هیچگاه قابل به پیشبینی نیست. این تماس‌ها بسیار کوتاه‌ است، درحدود پنج دقیقه طول می‌کشد و به‌شدت تحت کنترل قرار دارد.

بنا بر اظهار نوئمی کوهلر، خواهر او و ژاک پاریس، نمی‌توانند طی تماس تلفنی در مورد وضعیت «سلامتی و شرایط زندان» توضیحی بدهند.

به‌گفته خواهر سسیل کوهلر، از طریق کارزار اخیر، از مقامات درخواست شد که «هر کاری را که لازم است، انجام بدهند تا آزادی بی‌درنگ سسیل و ژاک، تضمین شود».

مخاطبان این کارزار، مقامات فرانسوی و ایرانی، از جمله امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هستند.

نوئمی کوهلر گفت که از طریق این کارزار همچنین درخواسته شده است که به حقوق اساسی زندانیان فرانسوی احترام گذاشته شود و آنها درون زندان از وضعیتی مناسب و شایسته برخوردار باشند.

در کارزار درخواست آزادی سسیل کوهلر و ژاک پاریس، اشاره شد که این دو زندانی «قربانیان دیپلماسی گروگانگیری» جمهوری اسلامی هستند.

مقامات فرانسوی پیشتر گفته‌ بودند که حکومت جمهوری اسلامی از طریق حبس شهروندان خارجی «دیپلماسی گروگانگیری» را به‌پیش می‌برد.

لوئی آرنو یک مشاور ۳۶ ساله امور بانکی و همچنین مردی با نام اولیویه، دو شهروند فرانسوی دیگر هستند که از ماه‌ها پیش توسط دستگاه قضائی جمهوری اسلامی زندانی شده‌اند.

به‌گزارش‌ منابع غربی اکنون دست‌کم ۱۰ شهروند کشورهای غربی در ایران زندانی‌ هستند.

بر اساس بیانیه‌ای که همراه با کارزار منتشر شد در دو سال پیشین سسیل کوهلر و ژاک، تنها توانستند ۳ بار و هر بار طی مدتی کوتاه با مقامات سفارت فرانسه در ایران، دیدار کنند.

تنظیم کنندگان بیانیه همچنین می‌گویند «مقامات جمهوری اسلامی به این دو زندانی فرانسوی اجازه نداده‌اند که یک وکیل مستقل را برای خود برگزینند.»

XS
SM
MD
LG