لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۹
عکس ماهواره‌ای از پایگاه هوایی در اصفهان
عکس ماهواره‌ای از پایگاه هوایی در اصفهان

ایران «امکان ردیابی موشک شلیک شده» از سوی اسرائیل به سمت اصفهان را نداشت

۱۶:۴۹ ۲۹.۱.۱۴۰۳

وزیر خارجه آلمان: افزایش تنش نه به نفع اسرائیل است و نه مردم ایران

وزیر امور خارجه آلمان پیش از ترک اسرائیل گفت برای نخست‌وزیر و سایر مقام‌های این کشور روشن کرده که نباید اجازه داد خاورمیانه به وضعیتی بغلتد که نتیجه آن «کاملا غیرقابل پیش‌بینی» باشد.

آنالنا بائربوک که برای مذاکره درباره کاهش تنش بعد از حمله ایران به اسرائیل سفر کرده بود، روز چهارشنبه ۲۹ فروردین تأکید کرد که در وضعیت فعلی «همه باید محتاطانه و مسئولان رفتار کنند.»

او افزود که افزایش تنش به نفع هیچکس نیست، «نه امنیت اسرائیل، نه ده‌ها گروگانی که هنوز در بند حماس هستند، نه مردم آسیب‌دیده غزه، نه شمار زیادی از مردم ایران که خود تحت حکومت ایران در رنج هستند و نه کشورهای دیگر که فقط می‌خواهند در صلح زندگی کنند.»

این هفتمین دیدار خانم بائربوک از اسرائیل بعد از حمله گروه افراطی حماس در روز ۱۵ مهر بود.

او گفت بعد از ترک اسرائیل در جلسه گروه جی ۷ ،هفت کشور صنعتی جهان، شرکت می‌کند که قرار است اعضایش درباره تحریم‌های جدید علیه ایران مذاکره کنند.

۱۸:۵۹ ۲۹.۱.۱۴۰۳

پاسخ نتانیاهو به درخواست‌ها برای خویشتنداری: خودمان درباره نحوه پاسخ به ایران تصمیم می‌گیریم

در میانه درخواست‌های بین‌المللی از اسرائیل برای خویشتنداری و اجتناب از انتقام نظامی از ایران به خاطر حملات گسترده اخیر، نخست‌وزیر این کشور اعلام کرد اسرائیل خود درباره نحوه پاسخ به ایران تصمیم خواهد گرفت.

دفتر بنیامین نتانیاهو اعلام کرد او در دیدار با وزرای خارجه آلمان و بریتانیا از آنها تشکر کرده و گفته است: «می‌خواهم صراحتا بگویم ما تصمیمات خود را خواهیم گرفت و دولت اسرائیل هر کاری را که لازم است برای دفاع از خود انجام خواهد داد.»

سفر دیوید کامرون و آنالنا بائربوک به اسرائیل به عنوان بخشی از یک فشار هماهنگ برای جلوگیری از تشدید رویارویی بین اسرائیل و ایران انجام شد.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا بعد از دیدار با مقام‌های اسرائیل در جمع خبرنگاران گفت واضح است که اسرائیل تصمیم گرفته به حمله پهپادی و موشکی ایران پاسخ دهد، اما او امیدوار است این اقدام به گونه‌ای انجام شود که تشدید تنش به حداقل برسد.

وزیر امور خارجه آلمان نیز پیش از ترک اسرائیل گفت برای نخست‌وزیر و سایر مقام‌های این کشور روشن کرده که نباید اجازه داد خاورمیانه به وضعیتی بغلتد که نتیجه آن «کاملا غیرقابل پیش‌بینی» باشد.

آمریکا نیز از اسرائیل خواسته است «شکست خفت‌بار» حمله ایران برای آسیب زدن به اسرائیل را به منزله پیروزی تل‌آویو قلمداد کرده و به ایران حمله نکند.

۲۰:۳۴ ۲۹.۱.۱۴۰۳

رئیس‌جمهور فرانسه: «وظیفه» اروپا است که تحریم‌ها علیه ایران را بیشتر کند

رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید اتحادیه اروپا و متحدانش در پی حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل باید تحریم‌ها علیه برنامه موشکی و پهپادی تهران را گسترش دهند.

امانول مکرون روز چهارشنبه پیش از آغاز نشست رهبران اروپایی برای تصمیم‌گیری درباره فشار بیشتر بر ایران گفت: «وظیفه ما است که این تحریم‌ها را گسترش دهیم.»

پیش‌نویس بیانیه ۲۷ عضو اتحادیه اروپا که خبرگزاری رویترز نسخه‌ای از آن را دیده، می‌گوید اتحادیه اروپا آماده است تا اقدامات محدودکننده بیشتری علیه ایران به‌ویژه در رابطه با صنعت پهپاد و موشکی انجام دهد.

بر اساس پیش‌نویس بیانیه، رهبران اتحادیه اروپا همچنین «قاطعانه و بدون ابهام» حمله ایران را محکوم و بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید خواهند کرد.

حمله بی‌سابقه پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل با دفاع هوایی اسرائیل و متحدانش مواجه شد و به گفته ارتش این کشور، ۹۹ درصد پرتابه‌ها رهگیری و منهدم شدند.

۲۱:۵۱ ۲۹.۱.۱۴۰۳

دیدگاه‌های متفاوت رهبران اروپایی درباره «تحریم سپاه پاسداران»

خبرگزاری‌ها گزارش داده‌اند در جریان جلسه رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، نخست‌وزیر بلژیک خواستار تحریم سپاه پاسداران جمهوری اسلامی شد، اما صدراعظم آلمان اعلام کرد این اقدام نیاز به «بررسی‌های قانونی بیشتر» دارد.

به نوشته اسوشیتدپرس، الکساندر دی کرو، نخست‌وزیر بلژیک، که کشورش رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا است، روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در این جلسه گفت: «موضع من این است که سپاه پاسداران باید در فهرست تحریم‌ها قرار بگیرد. این یک سیگنال مهم است که باید نشان داده شود.»

برخی از اعضای اتحادیه اروپا پیش از آغاز این جلسه تحریم‌هایی را علیه سپاه پاسداران ایران پیشنهاد کردند، اما جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با تکرار موضع پیشین خود گفت در شرایط کنونی از لحاظ «حقوقی» نمی‌توانیم سپاه را در لیست گروه‌های تروریستی قرار دهیم.

به نوشته رویترز، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در این جلسه همچنین مخالفت خود را با «حمله گسترده» اسرائیل به ایران در پاسخ به حمله شنبه شب ایران اعلام کرد.

۰۰:۵۵ ۳۰.۱.۱۴۰۳

لوفت هانزا  تعلیق پروازهای خود را  به تهران و بیروت تمدید می‌کند

شرکت هواپیمایی لوفت هانزا آلمان روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه اعلام کرد که به دلیل وضعیت امنیتی منطقه تعلیق پروازهای خود را پایتخت‌های ایران و لبنان تمدید می‌کند.

لوفت هانزا در بیانیه‌ای اعلام کرد که پروازهای تهران و بیروت تا ۳۰ آوریل لغو خواهند شد. این شرکت همچنین اعلام کرد تا پایان ماه جاری میلادی به استفاده از حریم هوایی ایران ادامه نخواهد داد.

این در حالی است که این شرکت ‌هوایی آلمانی پیشتر اعلام کرده‌بود که تا روز پنجشنبه ۳۰ فروردین ماه پروازهای خود به تهران را به حالت تعلیق در آورده و از حریم هوایی ایران استفاده نخواهد کرد.

به گفته این شرکت هوایی «گروه لوفت هانزا به طور مداوم وضعیت امنیتی در خاورمیانه را ارزیابی می‌کند و در تماس نزدیک با مقامات امنیتی در منطقه است.»

هنوز مشخص نیست آیا شرکت اتریش ایرلاینز که تعلیق پروازهای خود را تا پنجشنبه ۳۰ فروردین دردستور کار داشت، به این تعلیق ادامه خواهد داد یا خیر .

پس از حمله پهپادی و موشکی تهران در روز ۲۴ فروردین ماه، بسیاری از شرکت‌های هوایی، پرواز از حریم هوایی ایران را متوقف کرده و مسیر پروازهای خود را تغییر دادند.

۰۱:۰۴ ۳۰.۱.۱۴۰۳

امیرعبداللهیان عازم نیویورک شد

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران٬ شامگاه چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل در خصوص موضوع فلسطین راهی نیویورک شد.

شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز جمعه درباره درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل رای‌گیری کند؛ اقدامی که انتظار می‌رود واشینگتن به عنوان متحد اسرائیل مانع آن شود زیرا عملاً عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به معنای به رسمیت شناختن آن به عنوان «‌کشور»‌ خواهد بود .

ایالات متحده گفته است که تشکیل کشور مستقل فلسطین باید از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین و نه در سازمان ملل صورت گیرد.

در همین زمینه، یک منبع آگاه سه‌شنبه به سی‌ان‌ان گفت که ایالات متحده تردد حسین امیرعبداللهیان در سفر این هفته به نیویورک برای حضور در نشست سازمان ملل را محدود خواهد کرد.

پیش از این متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری به خبرنگاران گفته بود که آمریکا ممکن است در واقع محدودیت هایی را برای سفر حسین‌ امیرعبداللهیان اعمال کند.

۰۴:۱۱ ۳۰.۱.۱۴۰۳

گزارش درباره تماس بایدن و نتانیاهو بعد از حمله ایران

شبکه تلویزیونی کان اسرائیل روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ماه در گزارشی اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور پس از گفت‌وگوی فوری تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، پس از حملات روز یکشنبه تهران، برنامه‌های از پیش تصویب شده برای تلافی علیه حملات تهران را به حالت تعلیق درآورد.

بر اساس این گزارش، کابینه اسرائیل پیشتر مجموعه‌ای از پاسخ‌های احتمالی را بسته به دامنه حمله تهران به تصویب کرده بود که قرار بود این حملات بلافاصله پس از حمله تهران صورت بگیرد.

یک منبع ارشد مطلع به این شبکه تلویزیونی گفت :« واکنش [‌به تهران]‌دیگر آن چیز برنامه‌ریزی شده نخواهد بود و باید گفت که دیپلماسی پیروز شده‌است.»

این منبع مطلع با این حال تاکید کرد که در قبال حملات روز یکشنبه تهران علیه اسرائیل« پاسخی وجود خواهد داشت، اما به نظر می‌رسد با آنچه که برنامه‌ریزی شده بود٬ متفاوت باشد.»

شبکه کان اسرائیل به نقل از چندین دیپلمات‌ غربی تاکید می‌کند که بنا بر برداشت این دیپلمات‌ها ، اسرائیل قطعا حملات تهران را پاسخ خواهد داد.

بنابر گزارش سایت خبری «وای نت»، اکثر رهبران و نیروهای نظامی اسرائیل ، از « حمله» اسرائیل علیه ایران حمایت می‌کنند، هرچند عده‌ای از این رهبران نیز با تلافی حملات تهران مخالف هستند .

۰۵:۱۶ ۳۰.۱.۱۴۰۳

بایدن می‌گوید در صورت تشدید حملات ایران به اسرائیل، احتمالا آمریکا مداخله می‌کند

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در مطلبی که روز چهارشنبه در روزنامه وال استریت جورنال منتشر شد، تصریح کرد جمهوری اسلامی به دنبال محو کامل اسرائیل است و در صورت تشدید تنش بین اسرائیل و ایران احتمال «مداخله» ایالات متحده وجود دارد.

رئیس جمهور ایالات متحده در این مطلب نوشته است : «دولت ایران می‌خواهد اسرائیل را برای همیشه نابود کند. تنها کشور یهودی جهان را از روی نقشه محو کند.»

جو بایدن نوشت: « ایران پس از سال‌ها حمایت از حزب‌الله، حماس و دیگر گروه‌های نیابتی آنها در حملاتشان به اسرائیل، از جمله حمله وحشیانه حماس در ۷ اکتبر، اکنون حمله مستقیم خود را [به اسرائیل] آغاز کرده است.»

رئیس جمهور ایالات متحده هشدار داد: «چنانچه ایران موفق شود حملات خود را به طور قابل توجهی علیه اسرائیل تشدید کند، ایالات متحده ممکن است [به مداخله در این درگیری] کشیده شود.»

جو بایدن با اشاره به این ایکه «اسرائیل قوی ترین شریک» آمریکا در خاورمیانه است تاکید کرد: «این غیرقابل تصور است که اگر نیروهای دفاعی اسرائیل تضعیف می‌شد و ایران می‌توانست تخریب مورد نظرش را در حملات آخر هفته محقق کند و آمریکا نظاره‌گر می‌بود.»

او اضافه کرد: «ما می‌توانیم با تکمیل سامانه دفاع هوایی اسرائیل و ارائه کمک‌های نظامی در حال حاضر، احتمال وقوع چنین اتفاقی را کاهش دهیم، بنابراین دفاع اسرائیل می‌تواند همچنان کاملاً آماده باقی بماند.»

۰۶:۲۵ ۳۰.۱.۱۴۰۳

«هماهنگی نزدیک» گروه هفت برای مقابله با تهدیدات ایران 

وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی گروه هفت در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن حمله ایران به اسرائیل، تاکید کردند، برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی «همکاری نزدیک» خواهند کرد.

در بیانیه مشترکی که پس از نشست روز چهارشنبه منتشر شد، مقامات مالی و بانکی گروه ۷ تصریح کردند که «در راستای تضعیف توانایی ایران در دستیابی به سلاح یا تولید و یا انتقال تسلیحات برای حمایت از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه، اقدامات آتی خود را با هماهنگی نزدیک انجام می‌دهند.»

۰۸:۵۹ ۳۰.۱.۱۴۰۳

۴۸ کشور عضو سازمان ملل، حمله ایران به اسرائیل را محکوم کردند

۴۸ کشور عضو سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای به ابتکار آمریکا حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل را محکوم کرده و نوشتند این حمله می‌توانست تلفات و خسارات قابل توجهی وارد کند.

این بیانیه همچنین این موضوع را محکوم کرده که تسلیحات پرتاب شده به سوی اسرائیل حریم هوایی چند کشور منطقه را نقض کرده و «جان مردم بی‌گناه این کشورها را نیز به خطر انداخته است».

به نوشته تایمز اسرائیلی در بامداد پنجشنبه ۳۰ فروردین، این بیانیه یادآور شده که پرتابه‌های جمهوری اسلامی ایران از حریم هوایی نزدیک به اماکن مقدس در اورشلیم نیز عبور کرد.

فیلم‌هایی در بامداد یکشنبه در ساعات حمله نظامی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل نشان می‌داد که پرتابه‌هایی بر فراز مسجدالاقصی و قبه‌الصخره، که حریم شریف مسلمانان در شرق اورشلیم در نزدیکی دیوار ندبه و کلیسای قبر عیسای مسیح است، در پرواز هستند.

ارتش اسرائیل بعدا تأیید کرد که ۴ فروند از موشک‌های بالیستیک شلیک شده ایران از سامانه‌های دفاع هوایی «آرو» که ویژه مقابله با موشک‌های دورپرواز است، عبور کرده و در نزدیکی دریای مرده فرود آمده است.

تصاویری که سخنگوی ارتش اسرائیل روز ۲۹ فروردین به خبرنگاران در دریای مرده نشان داد، بدنه یک فروند موشک را که کلاهک انفجاری آن جدا شده بود، نشان داد.

کارشناسان نظامی گفتند موشک فرودآمده در دریای نمک از نوع «عماد» بود که در صورت اصابت به یک نقطه مسکونی در اسرائیل می‌توانست تلفات و خسارات سنگینی برجای بگذارد. موشک‌های دیگر ایران که از لایه‌های متعدد دفاع هوایی اسرائیل و متحدان عبور کرده بود، به پایگاه هوایی نواتیم در جنوب این کشور اصابت کرد.

۴۸ عضو سازمان ملل در بیانیه خود از کوشش‌ها برای جلوگیری از روند تشدید خشونت در منطقه در پی تلاش‌های هماهنگی که برای دفاع در برابر حملات ایران انجام شد، استقبال کردند.

بیانیه این کشورها همچنین با یادآوری اقدام جمهوری اسلامی ایران در روز جمعه گذشته در غلبه بر یک فروند کشتی پرتغالی که از نزدیکی آبراه هرمز عبور می‌کرد، خواهان آزاد کردن فوری خدمه و کشتی شده است. ایران آن کشتی را با ادعای اسرائیلی بودن توقیف کرد زیرا دوره‌ای یکی از مالکان آن ایال عوفر، یک بازرگان اسرائیلی بوده است.

دولت‌های امضا کننده بیانیه در سازمان ملل در محکومیت رویکرد جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند که حمله ایران تازه‌ترین نمونه‌ از اقدامات «خطرناک و بی‌ثبات کننده» تهران و متحدان ستیزه‌جوی آن و تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG