هزاران تن از مردم اسرائیل شنبه شب، ۲۲ اردیبهشت، در تلآویو، اورشلیم، حیفا و چند شهر دیگر اسرائیل در حمایت از خانوادههای گروگانهایی که در دست گروه افراطی حماس درغزه هستند، تجمع اعتراضی کرده و از دولت خود خواستند مذاکرات برای دستیابی به یک توافق برای آزادی این ربودهشدگان را ادامه دهد.
معترضان همچنین خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی برای تغییر دولت و نخستوزیر بودند.
آنها از وزیران احزاب میانهرو که به خاطر حمایت از ارتش اسرائیل در جنگ به ائتلاف دولت پیوستند، خواستند استعفا دهند. معترضان میگفتند این دسته از وزیران مانند بنی گانتس و گادی آیزنکوت نیز مسئول مرگ گروگانها در اسارت هستند.
رسانههای اسرائیل گزارش دادند ۳۰ نفر در اقدامات اعتراضی تلآویو به دلیل مسدود کردن بزرگراه اصلی این کشور بازداشت شدند که چهار تن از آنها از اعضای خانواده گروگانها بودند. بازداشتیهای موقت به سرعت آزاد میشوند.
ساعتی پیش از این اقدامات، گروه افراطی حماس فیلم کوتاهی از نداو پوپلاول، مرد ۵۱ ساله اسرائیلی گروگان خود را منتشر کرد که نام خود را بیان کرده بود. حماس مدعی شد که این گروگان ماه گذشته در نبود دارو و درمان، در اسارت جان داده است.
هنوز ۱۳۲ شهروند اسرائیلی از میان ۲۵۳ نفری که حماس آنها را در حمله ناگهانی به خاک اسرائیل در ۱۵ مهر سال گذشته ربود، در گروگان حماس هستند. تا حال ارتش اسرائیل رسما مرگ ۳۸ تن از آنها را به خانوادهها اطلاع داده است.
خاگیت و روبی خن، مادر و پدر ایتای خن، مرد جوان اسرائیلی که ارتش اسرائیل مرگ او را در اسارت تأیید کرده، در تجمع اعتراضی شنبه شب در تلآویو گفتند تا جسد پسر خود را تحویل نگیرند، مراسم مذهبی درگذشت او را برگزار نخواهند کرد.
ژنرال ذخیره عاموس یادلین، فرمانده اسبق سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، در حمایت از خانوادههای گروگانها، در تجمع اعتراضی در شهر کفرسابا سخنرانی کرد و مدعی شد که نخستوزیر «هیچ احساسی به ربودهشدگان ندارد».
بنیامین نتانیاهو روز جمعه در مصاحبه با برنامه آمریکایی «دکتر فیل» تأکید کرده بود که آزادی شهروندان اسرائیلی گروگان در دست حماس در اولویت برنامههای او برای شکست دادن حماس قرار دارد.
به گزارش هاآرتص و رادیوی ارتش اسرائیل، با وجود بیحاصل بودن مذاکرات هفته اخیر در قاهره برای دستیابی به معامله احتمالی اسرائیل با حماس که به ازادی شماری از گروگانها منجر شود، اسرائیل میز مذاکرات را ترک نکرده و تیمی از دولت مأمور ادامه گفتوگوها در روزهای آتی است.
گزارش رسانههای اسرائیل و منابع عربی منطقه حاکی از این احتمال است که دور بعدی مذاکرات در دوحه، پایتخت قطر، به جریان خواهد افتاد اما هنوز این امر از سوی قطر، مصر و آمریکا که عوامل میانجیگر در مذاکرات ناکام هفته گذشته در قاهره بودند، رسما اعلام نشده است.
رئیسجمهور آمریکا شنبه گفت اگر حماس گروگانها را آزاد کند، برقراری آتشبس در غزه در همین «فردا» امکانپذیر است.
حماس گروهی با ماهیت تروریستی از نگاه آمریکا و اتحادیه اروپا، برای هر نوع معامله جزئی نیز بر برقراری آتشبس کامل و خروج تمامی نظامیان اسرائیل از غزه اصرار دارد. اسرائیل تأکید دارد که نخواهد گذاشت حماس دوباره حاکمیت غزه را به دست بگیرد و امنیت این کشور را به خطر بیندازد.