آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش خود میگوید انرژیهای پاک در سال گذشته میلادی سهمی ۱۰ درصدی در رشد اقتصاد جهانی داشتهاند.
بر اساس این گزارش که روز شنبه ۵ خرداد در وبسایت این نهاد بینالمللی منتشر شده، انرژیهای پاک (تجدیدپذیر) در سال گذشته ۳۲۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی افزودهاند.
پارسال ۸۰ درصد رشد تولید برق جهان از منابع تجدیدپذیر بوده و از هر پنج خودرو فروخته شده، یکی خودرو برقی بوده است.
برعکس روند جهانی، پارسال تنها ۳ درصد از رشد تولید برق ایران از منابع خورشیدی و بادی بوده و تا ماه گذشته، دولت از فروش خودروهای برقی وارداتی در بازارهای داخلی ممانعت میکرد.
حدود یک سوم از رشد تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مرهون انرژیهای تجدیدپذیر است. این رقم برای چین ۲۰ درصد، آمریکا ۶ درصد و هند ۷.۷ درصد بوده است.
در مجموع پارسال حدود ۳۶ میلیون نفر در جهان در حوزه توسعه انرژیهای پاک مشغول کار بودهاند.
اندیشکده «امبر» نیز روز ۱۹ اردیبهشت اعلام کرد در سال گذشته میلادی برای اولینبار، انرژیهای تجدیدپذیر بیش از ۳۰ درصد از برق جهان را تأمین کردند.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش دیگری که اخیرا منتشر کرده، میگوید تا ۱۰ سال آینده، رشد تولید خودروهای برقی باعث خواهد شد که روزانه از سوزاندن ۱۰ میلیون بشکه نفت جلوگیری شود.
در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۴ میلیون خودرو برقی در جهان فروخته شد که ۳۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ بود و انتظار میرود امسال این رقم به ۱۷ میلیون دستگاه برسد.
چین به فاصله چشمگیری پیشتاز توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، چه از منظر تولید برق خورشیدی و بادی و چه خودروهای برقی است.
پارسال ۶۰ درصد خودروهای برقی جهان در چین به فروش رفت. اتحادیه اروپا سهمی ۲۵ درصدی و آمریکا سهمی ۱۰ درصدی از کل خرید خودروهای برقی جهان داشتند.
انتظار میرود تولید و فروش سالانه خودروهای برقی در سال ۲۰۳۰ از ۴۰ میلیون دستگاه فراتر رود.
برای مقایسه، کل خودروهای برقی فروخته شده در جهان تا سال گذشته ۴۰ میلیون دستگاه بود.
مصرف برق کل خودروهای برقی جهان در سال گذشته نیز حدود ۱۳۰ تراوات ساعت برآورد شده که معادل یک سوم تولید برق ایران است.