لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۲

ایران، کره شمالی و میانمار همچنان در فهرست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف» باقی ماندند


«فهرست سیاه» شامل کشورهایی است که اف‌ای‌تی‌اف آن‌ها را در مبارزه جهانی علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم، غیرهمکار می‌داند
«فهرست سیاه» شامل کشورهایی است که اف‌ای‌تی‌اف آن‌ها را در مبارزه جهانی علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم، غیرهمکار می‌داند

گروه ویژه اقدام مالی، اف‌ای‌تی‌اف، روز جمعه هشتم تیرماه بار دیگر به باقی ماندن جمهوری اسلامی ایران در «فهرست سیاه پولشویی» این نهاد رأی داد و از کشورها خواست تا اقدامات لازم را علیه ایران که کنوانسیون‌های پالرمو و تامین مالی تروریسم را تصویب نکرده، اعمال کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه ویژه اقدام مالی همچنین در مورد «فعالیت‌های غیرقانونی مرتبط با تکثیر سلاح‌های کشتار جمعی و تأمین مالی آن» به کره شمالی هشدار داد و کشورها را به اقدامات مقابله‌ای علیه پیونگ یانگ تشویق کرد.

این نهاد در اسفند پارسال نیز اعلام کرده بود که ایران در فهرست سیاه پولشویی این گروه باقی خواهد ماند.

«فهرست سیاه» شامل کشورهایی است که اف‌ای‌تی‌اف آن‌ها را در مبارزه جهانی علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم، غیرهمکار می‌داند.

در حال حاضر تنها سه کشور جمهوری اسلامی ایران، کره شمالی و میانمار در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار دارند.

اقتصاد ایران تحت تاثیر باقی ماندن در فهرست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف» و نپذیرفتن توصیه‌های گروه یادشده و نیز تحریم‌ها هر روز بحرانی‌تر می‌شود.

اف‌ای‌تی‌اف از اکتبر سال ۲۰۱۹ به اعضای خود هشدار داد که در روابط مالی با ایران اقدامات نظارتی مضاعف ضروری است و همچنان نگران خطرات تامین مالی تروریسم از طریق تهران و تهدیدی است که این امر برای سیستم مالی بین‌المللی ایجاد می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران قرار بود برای برطرف کردن کمبودهای راهبردی، چهار لایحه از جمله لوایح مقابله با جرایم سازمان‌یافته فراملی موسوم به پالرمو و مقابله با تأمین مالی تروریسم لوایح «پالرمو» و کنوانسیون‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم را تصویب کند.

اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۱۳۹۹ با بررسی دوباره لوایح گروه ویژه اقدام مالی که با اصرار حسن روحانی، رئیس‌جمهور وقت، در دستور کار قرار گرفته بود مخالفت کردند.

مخالفان تصویب این لوایح در ایران می‌گویند در صورت تصویب آن‌ها، کمک‌های مالی ایران به گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران مانند حزب‌الله لبنان با مشکل مواجه خواهد شد.

گروه ویژه اقدام مالی به‌دلیل امتناع جمهوری اسلامی از انجام اقدامات راهبردی، ایران را به فهرست سیاه خود بازگردانده و به همه کشورها اختیار داده است که در نقل و انتقال‌ مالی با تهران به طور مستقل اقدام کنند.

این نهاد تصریح کرده است تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران کمبودهای موجود را رفع نکند همچنان در فهرست سیاه باقی خواهد ماند.

ششمین نشست ‫‬‎گروه ویژه اقدام مالی در روزهای سوم تا هشتم تیرماه ۱۴۰۳ در سنگاپور برگزار شد.

در پایان این نشست، اف‌ای‌تی‌اف اعلام کرد که دو کشور جامائیکا و ترکیه پس از رفع «نواقص شناسایی شده» در تلاش‌هایشان برای جلوگیری از پولشویی و تأمین مالی تروریسم، از فهرست خاکستریِ این نهاد حذف شده‌اند.

در مجموع، ۲۱ کشور از جمله مالی، ویتنام و یمن در فهرست خاکستری اف‌ای‌تی‌اف قرار دارند و ترکیه از اکتبر ۲۰۲۱ در این فهرست قرار گرفته بود.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا/س. ب/ ک. ر
XS
SM
MD
LG