ده روز پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی گروه افراطی حماس، مقامات جمهوری اسلامی بار دیگر بر شدت تهدیدهای لفظی خود علیه اسرائیل افزودند.
هنیه بامداد دهم مرداد در محل اقامتش در شمال تهران به همراه یکی از محافظانش کشته شد.
جمهوری اسلامی و حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا یک گروه تروریستی طبقهبندی شده، اسرائیل را مسئول کشته شدن هنیه میدانند، و تهدید کردهاند «انتقام» کشته شدن هنیه را از اسرائیل میگیرند.
اسرائیل چنین مسئولیتی را رد نکرده و برعهده نیز نگرفته و نسبت به هرگونه حمله از سوی تهران و گروههای نیابتیاش در منطقه نیز هشدار داده است.
یک هفته پس از اضطراب و نگرانی در منطقه درباره پاسخ جمهوری اسلامی به اسرائیل، چند رسانه آمریکایی از جمله وبسایت خبری پولیتیکو و شبکه سیانان گزارش دادند که جمهوری اسلامی ممکن است در مورد حمله تلافیجویانه خود به اسرائیل «تجدیدنظر» کرده باشد.
همچنین نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد نیز روز جمعه ۱۹ مرداد در پاسخ به این سوال که آیا ایران می تواند اقدام تلافیجویانه خود را تا پس از مذاکرات آتشبس در غزه در هفته آینده به تعویق بیندازد، با لحن نسبتا ملایمی گفت: «امیدواریم که پاسخ ما زمانبندی شود و به گونهای انجام شود که به آتشبس احتمالی لطمه نزند.»
این نمایندگی افزود: «برقراری آتشبس پایدار در غزه اولویت ما است و هر توافقی که حماس بپذیرد مورد قبول ما هم خواهد بود.»
اما علی شمخانی مشاور رهبر جمهوری اسلامی روز شنبه، ۲۰ مرداد، در شبکه اجتماعی ایکس بدون آن که صریحا از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل سخن بگوید، نوشت: «فرآیندهای حقوقی، دیپلماتیک و رسانهای طی شده، مقدمات تنبیه شدید رژیمی که جز زبان زور نمیفهمد را فراهم کرده است.»
او با اشاره به حملات تازه اسرائیل در غزه افزود که هدف از این حمله و همچنین کشتن هنیه «به شکست کشاندن مذاکرات آتشبس است».
اداره دفاع مدنی نوار غزه که تحت کنترل گروه افراطی حماس است روز شنبه اعلام کرد که ۹۳ نفر در حملات اسرائیل به مدرسهای در شهر غزه کشته شدهاند. ارتش اسرائیل میگوید که از این مدرسه به عنوان مرکز فرماندهی «تروریستها» استفاده میشد.
ساعاتی پیش از این پیام شمخانی، علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز در گفتوگو با شبکه خبری المیادین تهدیدهای لفظی جمهوری اسلامی علیه اسرائیل را تکرار کرد.
او گفت که دستور رهبر جمهوری اسلامی درباره «انتقام خون» هنیه «صریح و روشن است» و «به بهترین وجه ممکن اجرا خواهد شد.»
این مقام بلندپایه سپاه پاسداران که از سوی آمریکا به عنوان سازمان تروریستی طبقهبندی شده، جزئیاتی درباره اجرای دستور خامنهای ارائه نکرد.
جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، در پاسخ به درخواست خبرنگاران برای پاسخ به اظهارات فدوی، گفت که ایالات متحده آماده است تا با منابع فراوان در منطقه از اسرائیل دفاع کند.
کربی افزود: «وقتی چنین لفاظیهایی میشنویم باید آن را جدی بگیریم و ما [چنین کاری را] انجام میدهیم.»
علی باقری، سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی پنجشنبه در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه ادعا کرد که اسرائیل با کشتن هنیه مرتکب «خطای راهبردی» شده و «هزینه گزافی برایش خواهد داشت».
با این حال، تاکنون واکنش جمهوری اسلامی به کشته شدن هنیه، در حد تهدیدهای لفظی و ادعاهایی درباره توان نظامی جمهوری اسلامی محدود باقی مانده است.
صداوسیمای جمهوری اسلامی روز جمعه گزارش داد که سپاه پاسداران موشکها و پهپادهای جدیدی را به زرادخانه نیروهای دریایی خود اضافه کرده است.
پس از کشته شدن هنیه، منطقه خاورمیانه و به ویژه اسرائیل در حالت آمادهباش برای حمله احتمالی ایران یا متحدانش علیه اسرائیل هستند.
روز پنجشنبه، در ادامه هماهنگی اسرائیل و آمریکا در رویارویی با چنین حملات احتمالی، ژنرال کوریلا فرمانده سنتکام برای دومین بار در یک هفته به اسرائیل رفت.
تهران از حمله بیسابقه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر که آغازگر جنگ کنونی در نوار غزه شد، استقبال کرده و در عین حال مدعی شده که مستقیما در آن دخالتی نداشت.