مکرون خواستار توقف فروش تسلیحات مورد استفاده در غزه به اسرائیل شد
رئیسجمهور فرانسه میگوید که فروش تسلیحات مورد استفاده در غزه به اسرائیل متوقف شود.
امانوئل مکرون، روز شنبه ۱۴ مهر ماه در مصاحبهای اعلام کرد: «فروش محمولههای تسلیحاتی که در درگیریهای غزه استفاده میشود، باید به عنوان بخشی از تلاش گستردهتر برای یافتن راهحل سیاسی، متوقف شود».
بر اساس گزارش سالانه صادرات تسلیحات وزارت دفاع فرانسه، این کشور از تامینکنندگان اصلی تسلیحات برای اسرائیل نیست و ارزش تجهیزات نظامی صادر شده آن در سال گذشته ۳۰ میلیون یورو (۳۳ میلیون دلار) بوده است.
مکرون به رادیو «فرانس اینتر» گفته است: «فکر میکنم اولویت امروز بازگشت به یک راهحل سیاسی است».
او همچنین با تاکید بر توقف ارسال سلاح به منظور استفاده در جنگ غزه، تاکید کرده که «فرانسه هیچ محمولهای با این هدف ارسال نمیکند».
رئیسجمهور فرانسه با بیان اینکه اولویت ما اکنون اجتناب از تشدید تنش است، گفته است: «مردم لبنان نباید قربانی شوند و لبنان نمی تواند غزه دیگری باشد».
اظهارات مکرون در حالی بیان میشود که ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه دولت او، برای احیای تلاشهای دیپلماتیک به خاورمیانه سفر کرده و حضور چهار روزه او، روز دوشنبه در اسرائیل به پایان میرسد.
دو فرمانده دیگر حماس در لبنان بر اثر حملات اسرائیل کشته شدند
ارتش اسرائیل میگوید دو عضو ارشد شاخه نظامی گروه افراطی حماس در لبنان را که از آنها به عنوان «تروریست» یاد کرده، طی دو عملیات با همراهی سازمان اطلاعات و امنیت اسرائیل از بین ببرد.
ارتش اسرائیل در بیانیهای این دو نفر را محمدحسین علی المحمود و سعید علا نعیف علی معرفی کرده است.
به گفته ارتش اسرائیل محمدحسین علی المحمود به عنوان مقام اجرایی حماس در لبنان فعالیت میکرده و «عملیات تروریستی» در کرانه باختری را هدایت میکرد و سعید علا نعیف علی نیز در حملات علیه اهداف اسرائیلی نقش داشته و برای جذب نیروهای حماس در داخل لبنان کار میکرد.
حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروه تروریستی شناخته میشود، ساعتی بعد کشته شدن این دو فرمانده خود را تأیید کرد.
ارتش اسرائیل در بیانیه خود همچنین نوشته است که محمدحسین علی المحمود مسئول استقرار حماس در داخل لبنان بود و از این موقعیت برای تأمین سلاح جهت حملات موشکی علیه اسرائیل و تلاش برای تولید تسلیحات پیشرفته استفاده میکرد.
حماس صبح شنبه اعلام کرده بود در حملۀ پهپادی اسرائیل به یک اردوگاه فلسطینیها در لبنان، یکی از فرماندهان این گروه افراطی به نام سعید عطاءالله علی همراه با خانوادهاش کشته شد.
سفر وزیر نفت ایران به عسلویه در میانهٔ تهدیدهای اسرائیل
وزیر نفت دولت مسعود پزشکیان در میانهٔ گزارشها از احتمال حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات نفتی ایران، به عسلویه سفر کرده و گفته است که مقامهای حکومت «نگران بحرانهایی که دشمنان انقلاب ایجاد میکنند» نیستند.
محسن پاکنژاد روز شنبه ۱۴ مهر حضور در تأسیسات عسلویه را «سفری کاری و عادی» توصیف کرد.
عسلویه مرکز اصلی پالايش و انتقال گاز ايران در حاشيه خليج فارس است.
این سفر در حالی انجام شده که برخی پیشبینیها حاکی از آن است که اسرائیل تاسیسات نفتی ایران را هدف خواهد گرفت. تنها یک روز پیش جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا گفت که اگر جای اسرائیل بود، بهجای تأسیسات نفتی ایران به گزینههای دیگری برای حمله فکر میکرد.
فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری شانا گفته است: «در شرایط کنونی و با توجه به تهدیدها این سفر بهمنظور بازدید از سکوها و پالایشگاههای پارس جنوبی در این منطقه انجام شده است.»
هواپیمایی «امارات» حمل پیجر و بیسیم برای مسافران را ممنوع کرد
خط هوایی «امارات» که بزرگترین شرکت هواپیمایی خاورمیانه است، حمل پیجر و بیسیم را برای مسافران خود ممنوع اعلام کرد.
این شرکت هواپیمایی روز جمعه ۱۳ مهرماه در بیانیهای در وبسایت خود اعلام کرد: «تمامی مسافرانی که از دوبی یا به دوبی سفر میکنند اجازه نخواهند داشت با خود یا در چمدانهای تحویل داده شده پیجر و بیسیم حمل کنند».
همچنین در این بیانیه آمده است که در راستای تشدید اقدامات امنیتی، چنانچه هرگونه وسایل ممنوعهای همراه مسافران یافت شود، توسط پلیس دوبی ضبط خواهد شد.
ممنوعیت حمل پیجر و بیسیم برای مسافران هواپیمایی امارات، یک ماه پس از حملات به گروه حزبالله لبنان با استفاده از دستگاههای ارتباطی، پیجر و بیسیم انجام میگیرد.
در این حملات مرگبار هزاران پیجر حزبالله بمبگذاری شده و صدها رادیو منفجر شدند.
هرچند این حملات گسترده به اسرائیل نسبت داده شد، اما اسرائیل مسئولیت آن را برعهده نگرفت.
هواپیمایی امارات همچنین اعلام کرده است که پروازهای این شرکت به عراق و ایران تا سهشنبه همچنان معلق خواهد ماند، اما پروازها به اردن از روز یکشنبه ۱۵ مهرماه از سر گرفته خواهد شد.
پروازهای این شرکت هواپیمایی به لبنان نیز به دلیل تشدید حملات اسرائیل علیه حزبالله، تا ۲۴ مهرماه همچنان معلق خواهد ماند.
چندین شرکت هواپیمایی دیگر نیز به دلیل افزایش تنشها پروازهای خود به بیروت و سایر فرودگاههای منطقه را معلق کردهاند.
ایالات متحده، حزبالله را نیز یک سازمان تروریستی میداند، اما اتحادیه اروپا شاخهٔ نظامی آن را در فهرست سیاه خود قرار داده و شاخهٔ سیاسیاش را تروریستی نمیداند. شاخه سیاسی حزبالله در پارلمان لبنان هم نمایندگانی دارد.
ارتش اسرائیل دوباره وعدۀ حملۀ «بزرگ و قابلتوجه» به ایران داد
یک مقام نظامی اسرائیل امروز شنبه ۱۴ مهر به خبرگزاری فرانسه گفت که ارتش اسرائیل «در حال آمادهسازی پاسخ» به حملۀ موشکی ایران است.
خبرگزاری فرانسه نام این مقام نظامی را «بهدلیل نداشتن مجوز برای اظهارنظر عمومی» نیاورده و در مورد نوع و زمان این پاسخ هم توضیح بیشتری نداده است.
همزمان روزنامۀ هاآرتص هم بار دیگر بهنقل از ارتش اسرائیل گزارش داد که پاسخ نظامی این کشور به حملۀ موشکی ۱۰ مهرماه سپاه پاسداران «بزرگ و قابلتوجه» خواهد بود.
این روزنامه در عین حال افزود که «ارتش اسرائیل امکان حملۀ مجدد ایران به خاک اسرائیل پس از جواب اسرائیل را منتفی نمیداند».
شامگاه ۱۰ مهر جمهوری اسلامی ایران حدود ۲۰۰ موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد که دومین حملۀ مستقیم این کشور به اسرائیل در کمتر از شش ماه گذشته بود.
بیشتر این موشکها توسط سیستم دفاع هوایی اسرائیل رهگیری شد،اما برخی از آنها هم به پایگاههای نظامی اصابت کردند که البته خسارت یا تلفات قابلتوجهی نداشتند.
«منابع امنیتی لبنانی» از «در دسترس نبودن» هاشم صفیالدین خبر میدهند
سه «منبع امنیتی» در لبنان امروز شنبه ۱۴ مهر به خبرگزاری رویترز گفتند که حملات هوایی اسرائیل به حومۀ جنوبی بیروت که از روز جمعه شدت یافته، نیروهای امدادی را از جستوجوی محل احتمالی کشتهشدن هاشم صفیالدین، گزینهٔ پست دبیرکلی حزبالله، باز داشته است.
یکی از منابع به رویترز گفته که صفیالدین که انتظار میرود جانشین حسن نصرالله رهبر کشتهشدهٔ گروه حزبالله لبنان شود، از زمان حملۀ روز جمعه دیگر در دسترس نبوده است.
اسرائیل شش شب پس از کشته شدن حسن نصرالله، در بمبارانهایی که فوق سنگین توصیف شد، در شامگاه دوازدهم مهرماه، محلی را در لبنان هدف قرار داد تا ظاهرا هاشم صفیالدین را از پای درآورد.
در روزهای اخیر از صفیالدین، که رئیس شورای اجرایی و شورای جهادی حزبالله است، بهعنوان گزینه احتمالی برای پست دبیرکلی حزبالله نام برده میشد.
هنوز هیچ خبر تأییدنشدهای دربارهٔ سرنوشت صفیالدین منتشر نشده است.
اسرائیل یک «مقر فرماندهی» حزبالله لبنان در داخل یک مسجد را هدف قرار داد
ارتش اسرائیل امروز ۱۴ مهر اعلام کرد که نیروهایش برای نخستین بار از آغاز درگیریهای یک سال اخیر با گروه حزبالله، شب گذشته به شبهنظامیان این گروه در داخل مسجدی در جنوب لبنان حمله کردند.
در بیانیهٔ ارتش اسرائیل آمده است: «در طول شب، با هدایت اطلاعات ارتش اسرائیل، نیروی هوایی، تروریستهای حزبالله را که در مرکز فرماندهی در داخل مسجدی در مجاورت بیمارستان صلاح غندور در جنوب لبنان قرار داشت، هدف قرار داد.»
حزبالله یک گروه شبهنظامی و در عین حال یک حزب سیاسی است که بخش بزرگی از جنوب لبنان را تحت کنترل دارد.
در بیانیۀ ارتش اسرائیل تأکید شده که این مسجد برای «طراحی و اجرای حملات تروریستی علیه نیروهای ارتش اسرائیل و دولت اسرائیل استفاده میشد».
ایالات متحده حزبالله را یک سازمان تروریستی میداند، اما اتحادیه اروپا شاخهٔ نظامی آن را در فهرست سیاه قرار داده و شاخهٔ سیاسیاش را تروریستی نمیداند. حزب سیاسی حزبالله در پارلمان لبنان هم نمایندگانی دارد.
بیمارستان صلاح غندور که توسط کمیته بهداشت اسلامی وابسته به حزبالله اداره میشود، اعلام کرده که ۹ تن از کارکنان پزشکی و پرستاری این بیمارستان پس از دریافت هشدار اسرائیل برای تخلیه، بر اثر حملات شدید زخمی شدند که حال اکثر آنها وخیم است.
خبرگزاری ملی لبنان پیش از این گزارش داده بود که محوطهٔ بیمارستان در شهر جنوبی بنت جبیل، تحت گلولهباران اسرائیل قرار گرفته است.
محمد سلیمان، مدیر این بیمارستان به خبرگزاری فرانسه گفت که بیمارستان صلاح غندور مورد اصابت مستقیم قرار گرفت و تخلیه شد.
عراقچی: ابتکاراتی برای ایجاد آتشبس در منطقه وجود دارد
وزیر خارجه ایران که پس از لبنان به سوریه سفر کرده، میگوید «ابتکاراتی» برای ایجاد آتشبس در منطقه وجود دارد و «رایزنیهایی صورت گرفته که امیدواریم به نتیجه برسد».
عباس عراقچی با این حال در اظهارات خود مشخص نکرد که با چه کشورهایی رایزنی صورت گرفته و «ابتکارات» یادشده شامل چه مواردی است و تنها گفت: «امیدواریم بتوانیم با دوستانمان در دمشق به یک تفاهم بیشتری برای گامهای بعدی برسیم.»
او هدف خود از سفر به دمشق را ادامهٔ رایزنیها دربارهٔ تحولات منطقه و آتشبس در لبنان و به ویژه در غزه عنوان کرد.
وزیر خارجهٔ ایران که پیش از دمشق، به بیروت سفر کرده بود، در بدو ورود به لبنان گفت که حضور او در این شرایط در این کشور نشاندهندهٔ آن است که جمهوری اسلامی پشت سر حزبالله خواهد بود.
عراقچی افزوده بود جمهوری اسلامی قصد ادامهٔ حملات به اسرائیل را ندارد، اما در صورت هرگونه اقدام دیگری از سوی اسرائیل، حتماً «سختتر» پاسخ خواهد داد.
کشته شدن یک فرمانده دیگر حماس در لبنان
گروه حماس اعلام کرد در حملۀ پهپادی امروزِ اسرائیل به یک اردوگاه فلسطینیها در لبنان، یکی از فرماندهان این گروه افراطی به نام سعید عطاءالله علی همراه با خانوادهاش کشته شد.
«باشگاه خبرنگاران جوان» هم گزارش داد که این عضو حماس در حمله پهپادی اسرائیل به اردوگاه فلسطینینشین «البداوی» در شهر طرابلس در شمال لبنان کشته شده است.
گروه حماس که آمریکا و اتحادیۀ اروپا آن را سازمانی ترویستی میدانند، در بیانیهاش اعلام کرد که سعید عطاءالله علی از رهبران این گروه بود که «به همراه همسر و دو فرزندش» در این حمله کشته شد.
ارتش اسرائیل از دوم مهرماه حملات گسترده به مناطق مختلف لبنان ازجمله بیروت و حومۀ جنوبی آن را آغاز کرد که تا این لحظه نیز همچنان ادامه دارد.
روز گذشته نیز «گردانهای القسام»، شاخه نظامی گروه افراطی حماس، کشته شدن یکی از فرماندهان خود به نام زاهی یاسر عوفی را در حمله اسرائیل به طولکرم در کرانۀ باختری را تأیید کرد.
ارتش اسرائیل میگوید از آغاز عملیات زمینی اسرائیل در لبنان در اوایل هفته جاری، حدود ۲۵۰ عضو گروه شبهنظامی حزبالله از جمله شماری از فرماندهان گردانها و گروهانها نیز کشته شدهاند.
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل: مواضع خود در بیروت را ترک نمیکنیم
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان روز شنبه ۱۴ مهر اعلام کردند که بهرغم درخواست اسرائیل برای «جابهجایی»، مواضع خود را در جنوب این کشور ترک نخواهند کرد.
در بیانیه این نهاد آمده که ارتش اسرائیل نهم مهرماه به «یونیفل (نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) از قصد خود برای انجام حملات زمینی محدود به لبنان اطلاع داد. آنها همچنین از ما درخواست کردند که برخی مواضع خود را جابهجا کنیم».
این بیانیه تأکید کرده: «نیروهای حافظ صلح در همۀ مقرهای خود باقی میمانند و پرچم سازمان ملل همچنان در آن مناطق به اهتزاز در میآید.»