تخلیهٔ شهروندان کره جنوبی از لبنان، دیپلماتها در بیروت میمانند
وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد روز شنبه ۱۴ مهر یک هواپیمای نظامی این کشور، همزمان با تشدید تنشها در خاورمیانه، ۹۷ شهروند و اعضای خانوادههای آن ها را از لبنان خارج کرده و به کره جنوبی بازمیگرداند.
این هواپیما که صبح روز جمعه در بیروت فرود آمد، امروز به فرودگاه نظامی در جنوب سئول، پایتخت این کشور, خواهد رسید.
رئیسجمهور کره جنوبی در روزهای اخیر دستور داده بود هواپیماهای نظامی این کشور فوراً برای تخلیه شهروندان از مناطقی از خاورمیانه که تحت تأثیر تشدید تنش بین اسرائیل و حزب الله قرار گرفتهاند، مستقر شوند.
وزارت خارجه کره جنوبی همچنین بدون اشاره به جزئیات گفت که دولت اقدامات بیشتری را برای تضمین امنیت شهروندان خود انجام خواهد داد.
با این حال خبرگزاری رسمی کره جنوبی گزارش داده که دیپلماتهای مستقر در لبنان در این کشور باقی ماندهاند.
ترامپ: اسرائیل باید به تاسیسات هستهای ایران حمله کند
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از اظهارات اخیر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، به شدت انتقاد کرد و گفت اسرائیل در پاسخ به حمله موشکی ایران، باید اول تاسیسات هستهای ایران را هدف قرار دهد.
رئیس جمهور پیشین آمریکا که در یک رویداد انتخاباتی در کارولینای شمالی صحبت میکرد، درباره اینکه جو بایدن گفته است از حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران حمایت نمیکند گفت: «ولی این همان چیزی است که شما میخواهید به آن حمله کنید، درست است؟»
دونالد ترامپ با بیان اینکه به نظرش جو بایدن «اشتباه کرده است» گفت دستیابی ایران به سلاح هستهای «بزرگترین خطری است که ما داریم».
به گفته آقای ترامپ، پاسخ رئیس جمهور آمریکا باید این میبود که «اول هستهای را بزنیم و بعد به فکر بقیهاش باشیم».
آقای بایدن در روزهای اخیر یک بار در گفتوگو با سران گروه هفت و یک بار در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد که با حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران مخالف است و درباره حمله به تاسیسات نفتی ایران هم «در حال بحث هستیم».
ادامه حملات هوایی به بیروت و ضاحیه
سخنگوی ارتش اسرائیل شامگاه جمعه با انتشار موقعیت جغرافیایی یک ساختمان در ضاحیه بیروت، از غیرنظامیان خواست فورا این محل را ترک کنند.
پس از آن خبرگزاریها از شنیده شدن صدای انفجار و برخاستن دود در این منطقه خبر دادند.
در همین حال خبرگزاری رسمی لبنان گزارش داد که اسرائیل شب گذشته ۱۲حمله به حومه جنوبی بیروت انجام داده است.
به نوشته این خبرگزاری، این حملات از جمله محلههای برج البراجنه، حارث الحریک، الرویس، الابیض و شویفات را هدف قرار دادند.
همچنین خبرگزاری رویترز از شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی فرودگاه بیروت در بامداد شنبه خبر داده است.
به نوشته رویترز، این انفجار در حالی روی داد که کشورهای مختلف در حال انتقال فوری شهروندان خود از لبنان هستند.
اگر چه هنوز هیچ کشوری انتقال شهروندان خود به صورت گسترده را آغاز نکرده است، اما برخی از کشورها در حال اجاره هواپیما هستند و شهروندان نیز خودشان در حال ترک لبنان هستند.
در آستانه سالگرد هفتم اکتبر، وزارت دادگستری آمریکا بر پیگرد قانونی عوامل این حمله تاکید کرد
وزارت دادگستری آمریکا در آستانه سالگرد یورش گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل تاکید کرد که همچنان به پیگرد قانونی «تروریستهای مسئول قتل شهروندان آمریکا» متعهد است.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
اریک گارلند، دادستان کل ایالات متحده، در بیانیه خود که شامگاه جمعه منتشر شد تصریح کرد که «تروریستهای حماس» در حمله هفتم اکتبر حدود ۱۲۰۰ نفر را که بیش از ۴۰ تن از آنها شهروندان آمریکایی بودند به قتل رساندند.
به نوشته آقای گارلند، حمله هفتم اکتبر «مرگبارترین قتلعام یهودیان از زمان هولوکاست» بود و وزارت دادگستری آمریکا متعهد به پیگرد عوامل قتل شهروندان آمریکایی و همچنین حامیان مادی آنها است.
دادستان کل آمریکا در عین حال با ابراز نگرانی از تهدیدهای فزاینده علیه شهروندان یهودی، مسلمان، عرب و فلسطینی در ایالات متحده، هشدار داده است که این اقدامات غیرقانونی ناشی از نفرت تحمل نخواهد شد.
نیروهای گروه افراطی حماس هفتم اکتبر گذشته، ۱۵ مهر پارسال، در حمله به جنوب اسرائیل حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به حمله این گروه، عملیاتی را در سراسر نوار غزه آغاز کرد که به گفته مقامهای زیر نظر حماس، تاکنون بیش از ۴۱ هزار کشته برجای گذاشته است.
درخواست سندیکای پزشکان لبنان: جلو حملات اسرائیل به کادر درمانی و آمبولانسها را بگیرید
سندیکای پزشکان لبنان در یک درخواست فوری، از سازمان بهداشت جهانی و همچنین سازمان ملل خواست تا جلو حملات اسرائیل به کادر پزشکی و تیمهای آمبولانس لبنان را بگیرند.
به گزارش خبرگزاری رسمی لبنان، این پزشکان از جمله به حمله روز جمعه به بیمارستان صلاح غندور اشاره کردهاند.
به گفته مدیریت این بیمارستان، اسرائیل روز جمعه این مرکز درمانی را پس از هشدار برای تخلیه بمباران کرد و این حمله منجر به مجروحیت ۹ نفر از کادر پزشکی و پرستاری شد.
همچنین به گفته امدادگران وابسته به حزبالله، ۱۱ تن بر اثر حملات اسرائیل به سه بیمارستان مختلف کشته شدند.
پیشتر نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان، هم از جامعه بینالمللی خواسته بود که اسرائیل را برای توقف حملات به تیمهای امداد و نجات تحت فشار بگذارند.
در همین حال سازمان ملل متحد میگوید تقریبا همه ۹۰۰ اردوگاه آوارگان لبنان پر شده است و بسیاری از کسانی که بر اثر حملات فزاینده اسرائیل ناچار به ترک خانههایشان شدهاند، مجبورند شب را در خیابانها و پارکها به صبح برسانند.
گروه افراطی حماس مرگ فرمانده خود در طولکرم را تایید کرد
«گردانهای القسام»، شاخه نظامی گروه افراطی حماس، کشته شدن یکی از فرماندهان خود به نام زاهی یاسر عوفی را در حمله اسرائیل به طولکرم در کرانه باختری را تایید کرد.
حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که زاهی عوفی به همراه هفت عضو دیگر این گروه در حمله اسرائیل کشته شده است.
یک روز پیشتر ارتش اسرائیل اعلام کرد که زاهی عوفی، رئیس شبکه حماس در طولکرم، را در حمله روز پنجشنبه کشته است.
به گفته وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی در حملات روز پنجشنبه اسرائیل به طولکرم دستکم ۱۸ نفر از جمله یک خانواده پنج نفره کشته شدند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل نیز گفت این حمله «بخشی از الگوی بسیار نگرانکننده استفاده غیرقانونی از زور» توسط اسرائیل در کرانه باختری است.
وزارت خارجه آلمان نیز با اشاره به اینکه تعداد بالای تلفات غیرنظامیان در حمله هوایی اسرائیل به طولکرم «تکاندهنده است»، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ارتش اسرائیل موظف است از غیرنظامیان در کرانه باختری محافظت کند.
نیویورک تایمز: موضع یحیی سنوار در هفتههای اخیر سختتر شده و قصدی برای آتشبس ندارد
روزنامه نیویورک تایمز به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داده که یحیی سنوار، رهبر گروه افراطی حماس، در هفتههای اخیر موضعی سختتر پیدا کرده است و کشاندن اسرائیل به یک درگیری وسیع منطقهای را بر آتشبس ترجیحمیدهد.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی که نام آنها را ذکر نکرده نوشته است یحیی سنوار مدتها است بر این باور است که از جنگ جان سالم به در نخواهد برد و مذاکرات آتشبس را مسدود کرده است.
بنابر این گزارش، مخالفت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، با پیشنهادات مطرح شده در مذاکرات نیز این روند را پیچیدهتر کرده است.
همچنین به نوشته نیویورک تایمز، یحیی سنوار مدتها است که از وسایل الکترونیکی استفاده نمیکند و از طریق پیکهای انسانی با سازمان خود در ارتباط است.
در روزهای اخیر متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، دو بار گفت که آمریکا در هفتههای اخیر از حماس خبری نداشته است.
جو بایدن: اسرائیل هنوز برای جواب حملهٔ ایران به نتیجه نرسیده
رئیسجمهور ایالات متحده میگوید اگر جای اسرائیل بود، بهجای تأسیسات نفتی ایران به گزینههای دیگری برای حمله فکر میکرد.
جو بایدن لحظاتی پیش در نشست خبری با بیان این جمله افزود که بهنظرش اسرائیل هنوز به نتیجهٔ نهایی برای چگونگی پاسخ دادن به حملهٔ موشکی ایران نرسیده است.
بعد از حملهٔ موشکی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل در شامگاه ۱۰ مهر، گمانهزنیهای زیادی دربارهٔ احتمال تلافی اسرائیل با حمله به تأسیسات نفتی ایران منتشر شده است.
آقای بایدن روز گذشته در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است از اسرائیل بخواهد به تأسیسات نفتی ایران حمله نکند، گفت بود: «من این را یاد گرفتهام که در ملأ عام مذاکره نکنم.»
رئیسجمهور آمریکا پیش از آن نیز دربارهٔ احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات نفتی ایران، در اظهار نظری کوتاه گفته بود «در حال بحث در این مورد هستیم».
رئیس جمهور ایالات متحده همچنین مخالفت خود را با حملهٔ احتمالی اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران ابراز کرده بود.
اسرائیل گفته است که حملهٔ موشکی اخیر ایران به این کشور را تلافی خواهد کرد؛ مقامهای جمهوری اسلامی نیز هشدار دادهاند که در این صورت «پاسخ شدیدتری» به اسرائیل خواهند داد.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل حمله به اردوگاه طولکرم را محکوم کرد
سازمان ملل متحد حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه پناهندگان در اراضی اشغالی کرانه باختری را که بهگفته وزارت بهداشت فلسطینی ۱۸ کشته برجای گذاشت، محکوم کرد و آن را استفادهٔ غیرقانونی از نیروی نظامی خواند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل امروز در بیانیهای این حمله را «بخشی از یک الگوی بسیار نگرانکننده از استفادهٔ غیرقانونی از نیروی نظامی» توصیف و اعلام کرد این عملیات «نظامیگونه» در کرانه باختری به فلسطینیها آسیبهای گستردهای وارد کرده و به ساختمانها و زیرساختها آسیب قابلتوجهی رسانده است.
این دفتر همچنین افزود: «این حادثه نمونهٔ دیگری از استفادهٔ سیستماتیک نیروهای امنیتی اسرائیل از نیروی کشنده در کرانه باختری است که اغلب غیرضروری، نامتناسب و در نتیجه غیرقانونی است»، و خواستار انجام تحقیقات مستقل در مورد این رویداد شد.
در حملههای هوایی اسرائیل به کرانه باختری در روز پنجشنبه ۱۲ مهرماه، هواپیماهای جنگندهٔ این کشور به اردوگاه پناهندگان طولکرم حمله کردند که در نتیجه آن دستکم ۱۸ نفر کشته شدند.
در بیانیه دفتر حقوق بشر سازمان ملل همچنین آمده است «تسطیح یک ساختمان پر از افراد با بمباران هوایی نشاندهندهٔ بیتوجهی آشکار به تعهدات اسرائیل است».
ارتش اسرائیل روز پنجشنبه حمله به اردوگاه پناهندگان طولکرم در شمال کرانه باختری را تأیید و اعلام کرد که در این حمله، زاهی یاسر عبدالرزاق عوفی را که یکی از رهبران گروه افراطی حماس بوده، کشته است.
یک منبع آگاه در نیروهای امنیتی فلسطینی به خبرگزاری فرانسه گفت که این حملهٔ هوایی مرگبارترین حمله در کرانه باختری از سال ۲۰۰۰ تاکنون بوده است.
گزارش واشینگتنپست از تعداد موشکهایی که از سیستم دفاع هوایی اسرائیل عبور کردند
روزنامهٔ واشینگتنپست گزارش داد که حداقل ۲۳ موشک از حدود ۲۰۰ موشک بالستیک شلیکشده توسط سپاه پاسداران از ایران به اسرائیل از سیستمهای دفاع هوایی این کشور عبور کردند و به حداقل سه سایت نظامی و اطلاعاتی و یا نزدیکی آنها اصابت کردند.
این روزنامه میگوید ویدئوهایی را راستیآزمایی کرده که نشان میدهند در حملات موشکی ۱۰ مهرماه ایران به اسرائیل، ۲۰ موشک به پایگاه هوایی نِواتیم در جنوب اسرائیل و سه موشک به پایگاه تل نوف در مرکز اسرائیل برخورد کرده است. سایر ویدئوها نشان دادهاند که حداقل دو موشک نیز در نزدیکی مقر موساد در گلیلوت فرود آمدهاند.
پیشتر هم گزارش شده بود که حدود ۹۰ درصد از موشکهای شلیکشده به سوی اسرائیل در جریان حمله اخیر جمهوری اسلامی به این کشور رهگیری و ساقط شدند.
ارتش اسرائیل فردای حمله تأیید کرد که برخی از پایگاههای هوایی این کشور در حملهٔ موشکهای بالستیک ایران مورد اصابت قرار گرفته، اما تأکید کرد که این حملات به عملکرد نیروی هوایی اسرائیل آسیبی نرسانده است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که معیارهای ارزیابی اثربخشی یک حمله شامل میزان خسارت وارد شده به زیرساختهای حیاتی و تجهیزات، تعداد تلفات و نه صرفاً تعداد موشکهایی است که به هدف برخورد کردهاند. ارتش همچنین گفت که سامانههای دفاع هوایی موفق شدند از ایجاد خسارات جدی و تلفات گسترده جلوگیری کنند.