تلویزیون جمهوری اسلامی خبر داد که کاروانسرای دیرگچین، محل برگزاری کنسرت پرستو احمدی، خوانندهٔ زن، در قم پلمب شده و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری این استان نیز در ارتباط با اجرای این کنسرت برکنار شده است.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری علت پلمب کاروانسرای دیرگچین را «تخلف از ضوابط بهرهبرداری» با اجرای «کنسرت کاروانسرا» به خوانندگی پرستو احمدی عنوان کرده است.
عباس صالحی امیری همچنین گفته که مدیر این مجموعه به دادگاه استان قم معرفی شده و مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیر صندوق احیای بناهای تاریخی استان قم، نیز بهدلیل آنچه «سهلانگاری» نامیده شده، برکنار شدهاند.
پرستو احمدی ۲۱ آذر سال جاری خورشیدی، به همراه گروهی از نوازندگان مَرد شامل احسان بیرقدار، سهیل فقیهنصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا، در کانال یوتیوب خود ویدئویی بدون حجاب اجباری، از «کنسرت کاروانسرا» یا «کنسرت فرضی» را منتشر کرد.
اجرای خانم احمدی به فاصله کوتاهی مورد استقبال کاربران در فضای مجازی قرار گرفت و عده زیادی با اشاره به «ایستادگی و شجاعت» او را تحسین کردند. پرستو احمدی در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ ایران با انتشار قطعه «از خون جوانان وطن» شناخته شد و یک پروندهٔ قضایی هم به همین دلیل برای او تشکیل شده بود.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی بلافاصله پس از پخش اجرای بدون حجاب اجباری پرستو احمدی، علیه او و سایر عوامل این اجرا اعلام جرم کرد. پس از آن خانم احمدی به همراه احسان بیرقدار، نوازنده پیانو و سهیل فقیه نصیری، نوازنده گیتار الکتریک در ۲۴ آذرماه بازداشت شدند اما بعدتر اعلام شد که هر سه نفر آزاد شدند.
خانه موسیقی ایران در واکنش به بازداشت عوامل «کنسرت کاروانسرا» و فشارها بر دیگر هنرمندان، روز یکشنبه ۲۵ آذر خواستار پایان دادن به محدودیتها شده بود.
جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب ۵۷ با وضع ممنوعیت برای خواندن زنان از هرگونه تولید آثار موسیقی با «تکخوانی» زنان جلوگیری کرده و تنها حضور در گروههای «همسرایی» را برای زنان مجاز میداند.
با این وجود در سالهای گذشته تصاویری از اجرای زنان در خیابانها و در منتشر شده و قوه قضاییه نیز با برخی از آنها برخورد قضایی کرده است.
گزارشهای دیگری نیز از لغو کنسرتها، رویدادهای فرهنگی و همایشها به دلیل حضور زنان بهعنوان خواننده، همخوان و نوازنده منتشر شده است.