لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۳

۱۲۰ کیلوگرم طلاکاری در پرده تازه کعبه


آماده‌سازی پرده تازه کعبه در کارگاهی در عربستان سعودی
آماده‌سازی پرده تازه کعبه در کارگاهی در عربستان سعودی

هر ساله در جریان برگزاری مناسک حج، رسانه‌های منطقه گزارش‌هایی درباره کم و کیف این مناسک مذهبی مسلمانان و رویدادهای مرتبط با آن منتشر می‌کنند.

این رسانه‌ها به نقل از مسئولان عربستان خبر داده‌اند که در مراسم حج امسال حدود ۲.۵ میلیون زائر یا به طور دقیق‌تر دو میلیون ۴۹۸ هزار و ۴۰۶ نفر شرکت کرده‌اند.

از این میزان تنها نزدیک به ۶۳۵ هزار نفر از ساکنان عربستان سعودی هستند و بیش از یک میلیون و ۸۵۵ هزار تن از دیگر کشورها در این مراسم شرکت کرده‌اند. البته ۶۷ درصد از زائران داخلی شهروندان دیگر کشورهایی هستند که در عربستان اقامت دارند.

تعداد زنان در این مراسم بیش از یک میلیون و ۱۰۴ هزار نفر و تعداد مردان بیش از یک میلیون و ۳۸۵ هزار نفر اعلام شده و مسئولان مراسم به رسانه‌های سعودی گفته‌اند که امسال تعداد زائران نزدیک به ۱۱۸ هزار تن بیش از شمار زائران مراسم سال گذشته است.

وزارت بهداشت عربستان می‌گوید، در جریان مراسم عرفات نزدیک به ۲۷ هزار زائر از خدمات پزشکی بیش از هزار و ۵۰۰ گروه پزشکی در درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های برپا شده در عرفات، بهره‌مند شده‌اند.

امسال در صحرای عرفات حادثه‌ای گزارش نشده است.

همزمان در جریان مناسک امسال، در مراسمی ویژه، پرده پیشین از کعبه از آن برگرفته شد و جای خود را به پرده‌ای تازه داد. در پرده جدید کعبه که چون پرده‌های پیشین چهار جانب این مکان را می‌پوشاند، ۶۷۰ کیلوگرم ابریشم خام به کار رفته و از ۱۲۰ کیلوگرم طلا و ۱۰۰ کیلوگرم نقره برای تزئین و نوشتن آیات قرآنی بر آن، استفاده شده است.

به نوشته روزنامه سعودی عکاظ، ۱۶۰ هنرمند در ساختن پرده جدید همکاری کرده‌اند.

آیین نصب پرده جدید کعبه در ۱۹ مرداد امسال
آیین نصب پرده جدید کعبه در ۱۹ مرداد امسال

در گذشته پرده کعبه برای چند سال در مصر تولید می‌شد، ولی اکنون این پرده در مرکزی ویژه در عربستان تولید می‌شود.

تا کنون رسم بر این بوده که «اداره امور حرمین» در عربستان پرده پیشین را به قطعه‌های مختلف تقسیم کرده تا هر قطعه از آن را با نظر مسئولان دیگر در دولت عربستان، به مقامات دیگر کشورهای اسلامی، هدیه داده شود.

در عین حال همزمان با مراسم حج امسال «موزه نساجی مصر» در قاهره در نمایشگاهی قطعه‌ای از پرده قدیمی کعبه را نیز به نمایش گذاشت که در سال ۱۹۴۰ میلادی به فرمان ملک فاروق پادشاه وقت مصر در قاهره تولید شده بود و به عربستان هدیه شد.

آن سوتر، به مناسب حج، موزه هنرهای اسلامی در قاهره نیز اشیایی مربوط به کعبه را به معرض تماشا گذاشته است. از جمله این اشیا یک کلید کعبه است که تاریخ ساختن آن به سال ۱۳۶۴ میلادی باز می‌گردد. همچنین قبله‌نمایی که ساخت آن به حدود ۲۰۰ سال پیش در دوران عثمانی مربوط می‌شود از دیگر اشیا به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه است.

کودکان ایزدی، شیعه و کُرد، قربانیان تروریسم در عراق

باز شمعون، فیلمساز عراقی، از سال ۲۰۰۷ تا کنون سال‌هاست بر زندگی ایزدی‌های عراق تمرکز کرده است.

طولانی‌ترین اپیزود از سه اپیزود فیلم تازه باز شمعون، با نام «۷۳ درجه سانتی‌گراد» مربوط به قتل‌عام ایزدی‌های عراق توسط داعش در سال ۲۰۱۴ است. رویدادی که طی آن چند هزار زن و مرد و کودک ایزدی نیز به اسارت داعش درآمدند.

در اپیزود دوم فیلم، شمعون به کودکان قربانی ایزدی، شیعه و کُرد در جریان جنگ داخلی در عراق می‌پردازد. او که خود از آشوری‌های عراق است، اپیزود سوم این فیلم را به زندگی شخصی پدر و مادر خویش اختصاص داده که در کودکی از قتل‌عام آشوری‌ها در عراق که در اوائل دهه ۱۹۳۰ روی داد، جان سالم به در برند و به ایزدی‌های عراق پناهنده شدند.

«۷۳ درجه سانتی‌گراد» به اقدامات تروریستی علیه ایزدی‌های عراق در سال ۲۰۰۷ نیز می‌پردازد و «آسیا کمال» دختر ِجان به دربرده از این انفجارها از شخصیت‌های اصلی این فیلم است.

در انفجارهای تروریستی آن سال، بیش از ۳۰۰ ایزدی در مناطق ایزدی‌نشین عراق کشته شدند.

دوربین باز شمعون، به دوران کودکی «آسیا» سرک می‌کشد و نشان می‌دهد که چگونه زندگی او همچون زندگی علی از کودکان شیعه و «ریان» از کودکان کُرد به خاطر تروریسم در عراق آسیب‌دیده است.

آنگونه که نشریه عراقی «الزمان» می‌نویسد، «۷۳ درجه سانتی‌گراد» با روایت‌های سه‌گانه خود در مجموع، یک حکایت را تصویر می‌کند؛ ضرباتی که تروریسم بر زندگی مردم عراق به ویژه کودکان این کشور وارده کرده است.

XS
SM
MD
LG